Mamici de martie - aprilie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 18
Mihaelaaa spune:
Da,cred si eu ca e normal,acum....dar sa vezi peste cateva luni,o sa folosim plapuma pe post de cort
,ca eu cred ca atunci o sa se vada egal in ce pozitie stam
Roxanici,pai clar ca tre sa te mandresti (ai si cu ce!
).
Eu parca nu-s normala,abia astept sa creasca odata burtoiu.....si du
pa ce creste oi vedea eu ce-oi face,ca prea bine n-o fi...
Mihaela
16+
Lumi_Nag spune:
Fetelor am si eu o dilema: am avut niste arsuri din alea....hiperaciditate si am citit pe prospectul de la dicarbocalm ca se poate lua in timpul sarcinii si am luat si eu una, dupa care am aflat ca nu este voie. Nu mai inteleg nimic cert este ca mi-au trecut arsurile dar nici nu am mai luat.
PS Ca nu am avea voie am aflat de la un doctor de familie.
It's easy living with eyes closed
roxygeo spune:
Buna ziua la burtici!
Mama mia ve viteza aveti la scris...io am apucat sa mai citec din urma da` mie greu sa urmaresc toate subiectele de discutie
Roxanici ...e normal sa fie burta mai mare seara decit dimineata...si ce???

macar acum putem sa ne mindrim cu burtile ca dupe...sa vezi lupte sa ne revenim
Paxela ...multa sanatate

..io l-am amentintat pe sotu` ca daca imi aduce raceala acasa il mut in cotetul ciinelui
loina_ln
de mine ti-a fost dor???
Krissy felicitari pt. domnisoara 
mada_rozz - nu poti sa imprumuti ceva de la cineva??? daca e doar pentru nunta...parerea mea e ca n-are rost sa dai banii...daca nu se mai poate folosi peste un timp
Andreea 20 - io am 27 de ani
Acu` sa va spun despre mine...as vrea si io sa pun pozele de la eco, dar trebuie sa le scanez undeva..si inca nu m-am prin unde.
Si as vrea sa va intreb ceva, io am tensiunea mica de obicei, acum e si mai mica...iar deciteva zile am momente cind simt ca-mi bate inima tare, din cind in cind (nu stiu daca ma exprim bine se numesc palpitatii)...credeti ca are vreo legatura?????? ar trebui sa ma duc la doctor...ca io sunt tare panicoasa

Va pupic
kmi78 spune:
Eliannaprobabil nu m-am exprimat eu bine, ceea ce nu inteleg e cum se dilata iesirea propriu'zisa din vagin, acei cativa cm de la col si pana la exterior; nu stiu daca ati inteles ceva![]()
21
Gandacel spune:
Lumi_Nag, e bine sa nu bagi chimicale in tine cat esti insarcinata. Se gasesc tot felul de tratamente pe baza din plante cu acelasi efect ca cele pe baza de chimicale. Incearca-le.
Cat despre vitamine, ele nu ingrasa decat intr-un caz: daca va apucati sa mancati mai mult! Altfel, dimpotriva, ajuta metabolismul. Deci, daca va mentineti bunele obiceiuri alimentare, vitaminele sunt doar niste suplimente necesare organismului in perioada sarcinii. Eu nu iau inca decat acid folic, insa mananc zilnic 5 oua de prepelita... Materna voi incepe iar sa iau aprox. din luna a sasea. Nu va lauti dupa mine, eu am un organism cu arderi rapide si care asimileaza f bine vitaminele si mineralele...
Eu povestea nasterii nu v-o scriu, pentru ca nu are nimic senzational in ea si ca nu-mi plac detaliile legate de ce a fost... am vrut sa uit si am reusit. Aproape... Am nascut prin cezariana, dupa un travaliu de 18 ore, copilul nu mi-a fost monitorizat in timpul asta nici o secunda, eu am avut parte de o masca de oxigen. Recuperarea de dupa operatie a fost extrem de dureroasa, este totusi o operatie, nu una minora. Doua saptamani a stat barbatul acasa, ca sa-mi aduca copilul la san si sa-l plimbe prin casa la ragait... Dupa aceea, m-am descurcat singura, foarte greu.
Cam asta. Maine ma masor si cantaresc si am sa revin cu detalii. Poze... cand o avea tati chef. Incerc sa bag de la Bogdan cateva.
Gandacel
13+ si Bogdanel (14.11.2005)
daia28 spune:
daia28
Neata fetelor!nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine. Eu scriu mai rar, de asta nu sunt prea activa.Am si eu o problema si daca cineva s-a mai lovit de ea as vrea sa imi povesteasca. Am momente cand ma trezesc ca incepe sa imi curga sange din nas fara nici un motiv ,. azi dimineata dupa ce m-am ridicat din pat mi-a tasnit pe nara stanga, mi-am bagat repede un buretel absorbant care se zice ca ar trebui sa opreasca sangele(cumparat de la farmacie), iar dupa cateva minuta cand l-am scos a iesti cu un chag de sange destul de maricel. Dr. de familie mi-a dat trimitere sa ma duc sa il cauterizez iar dr. ginecolog mi-a zis sa mai astept pt. o interventie pana mai tarziu.Nu stiu ce sa mai face, imi e teama sa nu afecteze bebelu. Si am observat ca atunci cand sunt obosita mi se intampla pt ca de ceva timp am niste insomnii tare nasoale , adica ma trezesc pe la 4.30 dimineata si adorm pe la 6.30-7 asta in conditiile in care nu dorm dupa-amiaza.
va pup
17+
kmi78 spune:
Daia , ce pot sa-ti spun, mi s-a intamplat si mie de doua ori dar nu asa tare cum spui tu, si s-a oprit repede; m-am linistit pt ca am citit ca se intampla frecvent in sarcina, la fel ca si sangerarea gingiilor; sper sa fie totul in regula, ai grija
21
Jaana spune:
Buna la toate
-tele!
Mie sigur mi-ati dus dorul, nu-i asa?
Eu va urmaresc dar aveti asa un spor la scris ca abia reusesc sa citesc, de scris nici vorba... sunt si destul de ocupata la serviciu.
Ca sa dau si eu raportul la ce s-a mai vorbit pe aici. Cu kg stau destul de bine deocamdata, am plecat de la 54, am dat inapoi cu 2 kg in primele luni iar acum am 55. Burtica creste, eu insa am ramas la fel de slabuta. Bine ca bebe creste, eu nu ma dau in vant dupa ingrasat ![]()
Sunt super bucuroasa ca am inceput sa il simt pe bebe. De fapt cred ca il simt de mai demult, dar e prima sarcina si chiar era greu sa imi dau seama daca e el sau nu
. La inceput (prin sapt. 15-16) am simtit balonase prin burtica, apoi ca si cum stomacul meu ar lucra acolo din greu sau ca si cum e ceva acolo in plus... greu de descris senzatia. De vreo saptamana insa sunt sigura ca e bebe, ptr ca il simt cum loveste usor. La inceput il simteam cand stateam culcata pe spate, acum si cand stau normal. Se simte si la mana. Deocamdata e delicat cu mine, mai tarziu o sa imi dea niste suturi! ![]()
Am fost azi si la medic, i-a ascultat inimioara si totul merge bine. Aici fierul se urmareste lunar. Mie mi-a scazut treptat, de la 116 pana azi cand e 108. Abia acum mi s-au dat sa iau tablete de fier, pana acum mi-au zis sa nu iau. Acelasi lucru mi s-a spus si mie, sa nu le iau impreuna cu calciu sau produse lactate si sa treaca 2 ore dupa ce iau calciu si pana iau fierul. Calciu mi-a fost recomandat asa simplu, nu in combinatie cu vitamine, mai ales cand am zis ca mama mea are osteoporoza. Mi s-a zis ca ei nu au avut cazuri de contractii din cauza calciului. Ce pot sa spun decat ca... cate bordee, atatea obiceie!
roxygeo, si eu patesc uneori sa am batai neregulate de inima de cateva minute. Si eu am tensiunea f. mica incat m-a intrebat doctorul daca nu ametesc sau nu lesin
Am intrebat doctorul despre palpitatiile respective si mi s-a spus ca e normal in timpul sarcinii ca inima sa o mai ia razna din cauza volumului mare de sange pe care il pompeaza si a altor modificari din organism. Deocamdata in cazul meu nu mi s-a recomandat control, doar daca situatia o sa se inrautateasca. La mine de obicei inima isi revine la normal daca imi schimb pozitia si respir de cateva ori adanc.
Frumoase burtici, felicitari tuturor!
. Ma bucur ca sunteti bine toate si sper sa citesc si vesti bune in continuare.
Si acuma va las ca m-am intins cat pentru tot restul timpului cat nu am scris ![]()
18+5
cria_bv spune:
Buna burtici,
M-am uitat la pozele voastre si aveti niste burtici tare dragalase si Andreea,si Roxanici , toate si la Mihaelaa mi se pare mie s-au ti-a aparut dunga aceea verticala pe burtica? Eu cred ca trebuie sa ne mandrim cu burticile noastre.
Stiu ca pare cam devreme sa simt copilul dar eu zilnic simt zarva in burtica si mai ales seara cand stau linistita in pat. Sa fie bebe oare?
Kmi am reusit sa vad si eu filmuletul si mi s-a parut interesant. Eu vreau sa stiu cat mai multe despre ce ma asteapta pt ca cred ca trec mai usor peste daca stiu ce se va intampla.
Multa sanatate va doresc si va
.
Cria
13+
loina_ln spune:
elyanne,
pe burticutza
roxygeo,
chiar daca nu scriu, eu intru tot timpul macar sa citesc.
acum am si eu o intrebare la fetele care merg la servici: voi ce mai mancati la servici ???
ca eu am ajuns la disperare. inainte imi ajungeau cateva crochete sau covrigi. dar acum... am si un servici de birou care nu imi permite sa imi aduc borcanul cu mancare (asa cum as vrea eu
). deci pentru cele care lucrati: voi ce mancati la servici?
cu 
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"