dureri dupa cezariana
Raspunsuri - Pagina 2

_Ralu_ spune:
buna!
eu nu regeret absolut deloc ca am facut cezariana! desi n-as fi avut de ales oricum. am avut preeclampsie si bazin ingust si turtit.
am nascut acum 5 sapt dar nu mai simt absolut nimic.nici macar nu se mai vede operatia! pe cuvant de onoare. nu mint! mie nu-mi vine sa cred cand citesc ca pe unele dintre voi inca le mai doare op la 1 an si ceva! acum imi dau seama ca am fost f norocoasa!
la 3 zile de la op mi-au dat drumul acasa, am urcat 3 etaje pe jos, fara dureri! m-a mai durut vreo 3-4 zile cand ma ridicam din pat (asta pana mi-a scos firele), si dupa aia gata...nici amortita nu mai e zona acum. a fost vreo 3 sapt! ma mai mananca un pic dar asta cred pt ca se cicatrizeaza locul...
de ieri, am inceput si activitatile, de care recunosc ca-mi era cam frica. am auzit ca si la cezariana apar dureri destul de mari la primele contacte dupa operatie! dar n-a fost asa!
va doresc, asadar, tuturor, operatii si refaceri cel putin la fel de usoare ca ale mele!
raluca
de
alexia-maria
pozishoare
cresc pe zi ce trece...

Anya20 spune:
Eu am dorit sa nasc prin cezariana si nu regret deloc. Am avut anestezie peridurala si m-a ajutat sa suport bine durerea inca 2 zile dupa. Cand am venit de la spital am facut curat prin casa, am ridicat diverse lucruri, fara probleme. Dupa cca 1 saptamana a ramas o jena care m-a tinut cam o luna. Acum, la aproape 1 an dupa ce am nascut, aproape ca nu se mai vede locul inciziei.
Depinde, intr-adevar de fiecare organism: pragul de durere, tipul de tesut si implicit cicatrizarea lui, dar si de mana doctorului.

bits spune:
eu am aproape 2 ani de la cezariana si ma simt super cu toate ca sunt insarcinata in 26 sapt.nu m-a durut locul taieturii deloc fapt pt care am optat si tura asta tot pt cezariana.taietura arata fff bine cam ca linea negra din timpul sarcinii.cred ca conteaza si faptl ca am purtat burtiera dupa nastre tocmai pt a nu se lati operatia.26,KEN(1nov 2004)

daniella4 spune:
Eu regret ca am facut cezariana. In primele 2 luni m-a durut ingrozitor de rau. Acum a ramas doar cicatricea...care nu ma incanta deloc.

Natasa spune:
Pe mine m-a durut o saptamina, in a doua o simteam si pe urma n-am mai stiu ca e acolo. Nici cind se schimba vremea, nici la efort, absolut nimic. Probabil ca depinde cel mai mult de organism si pe urma de mina doctorului.

mirelaispir spune:
quote:
Originally posted by tatatushi
Scuze pentru naivitate...Ce inseamna aderente si cat sunt de grave?
nu stiu sa-ti explic in termeni medicali. ceea ce stiu ca aceste aderente se fac pe sub cicaricea ramasa de la operatie. (iti creste carne pe langa operatie - nu stiu cum sa explic altfel). am vazut la soacra-mea. are o operatie urata pe abdomen si imprejurul ei este ca o piele crescuta (fff urat). i s-a spus ca nu a asteptat destul timp sa i se vindece rana si a facut efort (ridicat greutati, carat etc). acum trebuie oparat din nou pt a-i scoate tesuturile care au crescut acolo.
sper ca te-am lamurit cat de cat. mai bine de atat nu m-am priceput