Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (88)
Raspunsuri - Pagina 14
felicia74 spune:
Originally posted by anda77
boon, sunai pediatrul, imi zise asa: pt. tuse, mai bun decat stodalul care se ia in felul urmator (ca sa stiti, cele ce n-ati dat deja): cate 2 ml de 2 ori pe zi, ar fi ambroxolul solutie, se da tot fara reteta, cate 7 picaturi, de 3 ori pe zi.
referitor la racelile din timpul iernii, mi-a venit o idee GENIALA, fara lipsa de modestie va zic: eu si maica-mea, de 4 ierni, luam in fiecare dimineata o lingurita de catina cu miere si n-am mai racit nici-una dintre noi de 4 ani!!!! Va jur, nu exagerez, cu raceala am rezolvat-o pe viata. (pt. cine nu stie, catina este un fruct foarte bogat in vitamina C -practic bomba de vit.C- si este si puternic anticancerigen, se foloseste in toate tratamentele homeopate impotriva cancerului)
Asa ca am sunat pediatrul sa-l intreb daca pot sa-i dau copilului o juma de lingurita dimineata (adulti iau o lingurita pe stomacul gol) din melanjul catina-miere incepand de peste o luna, adik de la 11 luni (mierea se introduce dupa un an ) si a zis ca merge, nu se intampla nimic cu mierea de la 11 luni in loc de un an si catina are voie ca e buna, a zis el.
Eu va dau reteta pt. melanjul respectiv, va sfatuiesc s-o aplicati si voi, dk va raceste vreuneia copilul in iarna asta, io vin sa-l ingrijesc! dar nu se va intampla, o sa vedeti.
So, mergeti in obor si cumparati un kil sau 2 (depinde cati membrii ai familiei iau cate o lingurita dimineata) de catina deja curatata, nu in ciorchini, ca se curata greu (arata ca niste bobite portocalii). Pentru un kil de catina va trebuie un borcan de miere de 350g, d-ala ca de mustar. acasa spalati catina doar dand-o printr-un singur jet de apa (nu mai mult, nu spalati ca pe struguri ca-si pierde din proprietati) si o puneti nitel intr-o sita. dupa ce s-a scurs apa din ea, amestecati catina cu mierea si distribuiti-o in borcane pe care le inchideti ermetic (ca altfel se acreste foarte rau). dupa 3-4 zile puteti deschide primul borcan. borcanele trebuie sa stea in frigider tot timpul. Atentie, cand distribuiti in borcane melanjul, nu varfuiti borcanul ca fructele vor produce suc s.a.m.d., le umpleti doar 3/4 sau 2/3.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
lavi02 spune:
Joy si Simina condoleante!
Noki de unde sa ma supar?!
Pediatra nu mi-a zis care e mai tare, mi-a zis doar ca ibuprofenul nu se mai da ca anii trecuti, toata ziua-buna ziua.
Feli imi zisese si pediatra ca acidul citric e OK, pt ca citisem si eu ca e periculos, etc.
buluci morun - uau!
Si Nati s-a mai subtiat de cand se misca precum o sfarleaza, dar ea a si scazut in greutate cu diareea asa ca nu stiu daca se pune
dordia
mi-am salvat reteta! Inteleg ca zeama de la mere umezeste aluatul? Ce fel de cana, de 200? Merele inteleg ca nu le storci de zeama pe care o lasa, mai ales dupa ce le amesteci cu zaharul. Trebuie sa o incerc si eu, imi place ca nu-i cu multa grasime.
Bic inca sa vezi la mine ca am doua!! Parca-parca as mai face un bb, dar daca iese cu putzica??? As fi bulversata total, cred!
meems daca diareea continua, nu-i mai da lapte, treci pe o formula fara lactoza: Humana HN, parca e ceva in genul asta si de la Milupa... in fine or fi alte produse la voi dar trebuie sa gasesti ceva.
Regimul de diaree cuprinde: (la varsta asta)
-cereale si fainoase: orez, macaroane, cereale pt bebei (fara lapte), paine prajita... (sticksuri, grisine la copii mai mari)
-fructe: mar copt, banana
-legume: morcov, albitura, dovlecel (eu am adaugat conopida si broccoli desi nu e "la carte"); masline la copii mai mari
-carne fiarta
-lactate: branza de vaci, cas, telemea, cascaval (daca i-ai dat pana acum); iaurt cu zeama bine scursa (zeama contine lactoza care e laxativa)
Despre noi: Nati a papat aseara pt prima oara svaiter
ce i-a mai placut! culmea, ii place mai mult decat br de vaci!!! 
Ma trezeste noaptea ca un killer ce e (pt nervii mei);
credeam ca nu se satura: aseara a halit un iaurt de 200 cu 3 masuri de cereale, apoi cateva feliute de svaiter, am lasat-o vreo ora, apoi i-am facut baita, i-am dat sa suga 2 sani plini si am culcat-o. M-a trezit de vreo 3 ori peste noapte 
Drita ne-a crescut "ratia" de cereale la 6 masuri/zi, ii da voi svaiter sau alt cascaval mai putin sarat (i-am luat si Mozzarela); Incepe sa aiba voie albus de ou, dar numai incorporat in ceva, nu gol, ca atare.
I-am dat ieri pt prima oara biscuiti, am gasit unii cu unt (12 sau 16%), fara margarina. A rontait 2. A zis drita ca e OK sa-i dau din cand in cand, dar nu zilnic, preferam cerealele.
Ioana iti tin pumnii sa te bucuri dupa ce citesti testul!
Va pupam.
lavi02 spune:
anda salvat reteta de catina! Ma gandesc sa-i dau Silviei si sa iau si eu. In piata Obor zici ca se gaseste? In perioada asta?
camelia_daniela spune:
Buna dimineatza,
Anda, am facut si eu un borcanel de catina cu miere. O fi bun si siropul de catina, ca eu am si d-ala'?
Cami mami & Daria 
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si
Dariuca (02.01.2006)
Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi! (Gabriel Jose Garcia Marquez)
anda77 spune:
madutza, uite ca tie s-au rezolvat mesajele acum, mie nu![]()
da, cumpara dk ai si pe langa tine
cascavalul incalzeste-l intr-o craticioara pana se inmoaie putin, sufli in el si-i dai cate o lingurita mica sa nu se inece, stii ca e lipicios si inecacios la capac
mami de poet(09.12.2005)
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
felicia74 spune:
camelia,nu are acelasi efect ca fructul cu miere.
mami de poet(09.12.2005)
simona dragusin spune:
Buna fetelor.
JOY condoleante.
Patricia e mai bine,zic eu,nu prea mai tuseste dar are o avalansa de mucisori.
Aseara eram f speriata din cauza tusei pt ca ea a avut pe la 5 luni laringita si am luat-o de la maternala (ca locuia intr-un sat ,adica departe de orice spital) si am pazit-o doua nopti de frica sa nu se sufoce.
Si tot asa debutase,cu tuse.
(apropo NOKI,sigur ca vreau sa-i spun ca e adoptata dar nu stiu cind va veni momentul oportun.Si daca as vrea sa-i ascund,n-as putea pt ca noi cind ne-am mutat in voluntari nu o aveam...si stie toata lumea!)
va pup si sanatate la puiuti!
SIMONA si PATRICIA
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by Madutza10
Bai ,m-am saturat sa tot urmaresc mesajele in ce ordine au fost postate ,ce dracu' se intimpla ,nu mai inteleg nimic ,mi se taie sa mai postez cind vad ca-mi apare mesajul cu o pagina-n urma!!
Ziceti-mi si mie daca-i pot face limonada acum ,lamaie ,apa ,glucoza sau un pic de zahar .Ca-i place lamaia la culme dar nu i-o pot da asa ,simpla ,am mai testat si gref azi,ii place si ala!!
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE DE LA MUNTE
Eu in ceai pun glucoza. In curand voi pune miere.
gabitaco spune:
quote:
Originally posted by Madutza10
Bai ,m-am saturat sa tot urmaresc mesajele in ce ordine au fost postate ,ce dracu' se intimpla ,nu mai inteleg nimic ,mi se taie sa mai postez cind vad ca-mi apare mesajul cu o pagina-n urma!!
Ziceti-mi si mie daca-i pot face limonada acum ,lamaie ,apa ,glucoza sau un pic de zahar .Ca-i place lamaia la culme dar nu i-o pot da asa ,simpla ,am mai testat si gref azi,ii place si ala!!
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE DE LA MUNTE
Gabriela si Mateea Ioana 7.12.2005
Mateea la cules recolta
anda77 spune:
quote:
madutza, uite ca tie s-au rezolvat mesajele acum, mie nu
da, cumpara dk ai si pe langa tine
cascavalul incalzeste-l intr-o craticioara pana se inmoaie putin, sufli in el si-i dai cate o lingurita mica sa nu se inece, stii ca e lipicios si inecacios la capac
mami de poet(09.12.2005)
mi-am dat singura quote ca sa misc mesdajul pe pagina asta:))))
mami de poet(09.12.2005)