Informatii utile Constanta (2)
Raspunsuri - Pagina 23
blondiemonyk spune:
Saru'mana pentru vesti..mi-au incalzit inimioara in aasa zi friguroasa.
Va pup pe toate
madaluta spune:
salutare!!!
Referitor la IgA eu nu stiu nimic. Eu stiu doar k:
IgG-pozitiv =boala sau anticorpi prezenti
IgM -negativ= boala absenta.
Eu nu mi-am facut analiza de chlamidia( si rau am facut- voi sa nu faceti la fel caci am inteles k este una dintre cauzele infertilitatii si el pierderilor de sarcina)dat mi-am facut pt Citomegalovirus, Rubeola si Toxoplasma. DR lutescu mi-a recomandat prima data sa fac doar IgG-urile
La toxoplasma mi-a iesit negativ, deci nu am avut nici boala, dar nu am nici anticorpi
la Rubeola mi-a iesit pozitiv, dar neavand semnele bolii acum inseamna k am avut-o in copilarie si am anticorpi(care au pozititvat analiza)
Iar la Citomegalovirus mi-a iesit IGG pozitiv, ceea ce insemna ori boala , ori anticorpi. Doar la asta m-a pus sa fac si IgM si a iesit negativ, ceea ce inseamna boala absenta, deci aveam doar anticorpi.
Cam atat stiu eu....despre IgA...nimic...imi pare rau
blondiemonyk:Eu am fost intr-un fel pacienta dr Tutunaru.Si eu auzisem multe lucruri bune despre el si m-am hotarat asa deodata sa merg la dansul.Numai k eu nu m-am dus la controale, monitorizari,tratamente...etc... Ci l-am sunat pur si simplu si i-am zis k vreau laparoscopie .D-na Lutescu imi spusese k este una dintre cele mai precise metode de investigare a infertilitatii feminine , pe care nu o puteam face in C-ta.L-am sunat intr-o joi si luni m-a si chemat la Elias.Asta se intampla in ianuarie, cand cred k era mai liber caci am inteles k acum e foarte ocupat si dureaza mult pana iti face o programare pt laparo.Am ajuns la spital, m-am adresat asistentei lui , i-a spus k sunt din c-ta si k am vb la tel si mi-a facut internarea fara macar sa ma vada "la ochi"sau sa ma consulte.Seara a venit rezidentul lui si mi-a pus cateva intrebari despre antecedentele mele medicale si mi-a spus k dimineata la 6.30 sa fiu pregatita de interventie.Dimineata, in sala de operatie...direct anestezie....si nu am reusit sa il vad nici atunci...Dupa ce mi-am revenit mi-a explicat tot rezidentul k nu mi-a gasit ceva anume ci doar un sept pe uter care poate fi rezecat histeroscopic( despre care stiam ceva dinainte dar nu stiam dc e sept sau am uter dublu)Mi-a sis k la externare sa il caut pe dr sa vb cu el.Asa am facut, desi nici nu stiam cum arata...parca era vb de o fantoma...L-am intalnit pe holul spitalului, am incercat sa il intreb cate ceva si mi-a raspuns repede k ne vedem peste 7 zile la scos firele si vb mai mult atunci...Au trecut cele 7 zile....am mers si mi-a repetat doar ce imi spusese rezidentul.I-am spus k vreau sa rezolv si cu septul respectiv si sa il operez si pe loc si-a sunat un coleg de la Sp Polizu caruia i-a spus pe scurt despre ce este vb si pe care l-a rugat sa-mi faca histeroscopia.Mi-a transmis k sa il caut dupa ce imi trece urmatorul CM...In februarie am facut histeroscopia la Polizu, in martie am mers la control si totul era Ok si tot in martie am ramas.
La inceput am fost putin contrariata de comportamentul lui si ma asteptam la mai multa atentie, dar apoi m-am gandit k a fost cel mai prompt medic pe care l-am cunoscut, care nu m-a purtat cu vorba si cu analize inutile ani de zile cum eram eu obisnuita..si pt asta nu pot decat sa-i fiu recunoscatoare.Apoi prin sapt 10 de sarcina am inceput sa am scurgeri maronii si m-am speriat sa nu pierd sarcina si la-m sunat imediat sa il intreb dc sa merg la dansul sau ce sa fac si mi-a prescris un tratament de sustinere pana la 15 sapt.L-am urmat...si multumesc lui D-zeu si lui, bineinteles k mai am putin si imi voi tine bebelusul in brate.
Cam asta a fost experienta mea cu dansul....Scurta,dar fructuoasa....
Dar sunt cazuri si cazuri...pareri si pareri...
Madalina 33+
poze,
madaluta spune:
blondiemonyk:Si apropo de bani...spaga....chiar e adevarat k nu ia....De fapt asa spunea toata lumea de acolo si eu nici nu am mai incercat sa ii dau.Dar e constient de colegii lui caci dupa ce a vb cu medicul de la polizu mi-a zis..."vezi k acolo nu mai e mocca". Atunci parca m-am simtit putin atentionata k lui nu i-am dat nimic, dar apoi am luat-o doar ca pe un sfat amical....
Madalina 33+
poze,
dana p. spune:
Madaluta, am incercat eu sa-i dau bani cand am fost in spital la consulatie si mi-a dat inapoi , nu a vrut sa-i primesca, cadouri mai primeste.La cabinetul particular am platit consultatia si echografia cat mi-a cerut, adica mai putin decat in mod normal ca cica vin din provincie si sa am bani de benzina sa ma intorc acasa , cred ca-i era frica ca raman pe capul lui acolo si nu mai scapa de nebuna.
Andicutin pumnii stransi pentru tine, sa fie de data asta cu noroc.
Dana
Poze
andicu spune:
Buna fetelor, am revenit acasa.
Sunt bine deocamdata, dar ma strange stomacul pe ce trec zilele. In mod normal, sambata ar trebui sa fac testul, dar dr mi-a zis ca-l pot face si vineri, pt ca daca-l fac sambata primesc abia luni rezultatul si mor pana atunci.
Asa e, eu m-am luptat cu Chlamydia, pe care se pare c-o aveam de multi ani, si de-aia am ajuns unde am ajuns acum, de fac FIV, ca nu s-a gasit nimeni in toti anii astia sa-mi recomade sa fac aceste analize. Daca ai scapat de ea , intr-adevar, nu inseamna ca ai imunitate, o poti lua di nou de la prima persoana infectata, asa ca aveti mare grija!
Maria, bafta la Bucuresti!
Mada, nasti la Cta cu dna Lutescu? sau te duci la Bucuresti?!
toate constantencele!
Imi vine si mie randul... /Pozele mele
Ajutati-l pe Andrei!
madaluta spune:
andicu; bine ati revenit acasa!
vezi eu deja vb la plural...dar de-abia astept sa vad cativei face...
Stiu k esti satula de sfaturi , dar incearca din tot sufletul sa nu te gandesti prea mult la ziua de vineri....Lasa-l pe D-zeu sa isi faca treaba....si tu doar roaga-te...Stiu k e imposibil, dar gaseste-ti cat mai multe preocupari care sa-ti umple timpul si gandurile...
Suntem alturi de voi si noi doi...Hai fa si tu o fetita- doua..k prea multi baieti pe aici pe la C-ta...
Da eu voi naste cu D-na Lutescu...sper...Adica sper sa vina la nastere...joi merg din nou la control si voi pune mai multe intrebari...
Madalina 33+
poze,
luciaro spune:
blondiemonyk,
O sa-ti scriu si eu povestea mea... Dupa doua sarcini oprite in evolutie la 10-11 sapt, si o gramada de analize facute intre timp, dar degeaba...pt ca ieseau bune, iar eu pierdeam totusi sarcinile, l-am descoperit pe net pe Tutunaru... Asa ca m-am hotarat ca data urmatoare sa merg la el. Intre timp i-am adresat chiar o intrebare la el pe site, in care i-am descris situatia si l-am intrebat ce sa fac, daca mai e cazul de alte analize, etc. Mi-a raspuns sa iau legatura de urgenta cu el de cum am confirmarea unei noi sarcini. In martie am ramas din nou insarcinata, si dupa ce mi-a iesit testul de sarcina pozitiv, l-am sunat sa ii cer tratament de sustinere. Era week-end, n-a raspuns si mi-a fost rusine sa tot insist, nu ma cunostea, nu fusesem in viata mea la el. Duminica i-am trimis 3 sms-uri la rand, in care ii explicam situatia... eram un pic disperata pt ca luni urma sa plecam din tara in concediu... Luni, in masina, pe drumul spre Arad, cine credeti ca ma suna??? Tutunaru... Mi-a dictat ce sa iau, 80% din medicamente le aveam deja in bagaj, ca vazusem la el pe site cam ce recomanda ca tratament de sustinere, dar nu incepusem sa le iau... pe mine chestia asta m-a dat gata, sa sune doctorul o pacienta pe care n-a vazut-o in viata lui, si care i-a trimis niste sms-uri...
Am urmat tratamentul,ulterior am fost si la el la consultatii pana la 28 sapt, si Slava Domnului ca pana acum totul e Ok si saptamana viitoare imi voi tine baietelul in brate... Numai ca nu am sa nasc cu el, singura piedica fiind distanta... nu ma simt in stare sa merg pana la Bucuresti sa nasc, asa ca voi merge la Cernavoda, desi locuiesc in Cta....
Asa ca eu una ti-l recomand cu caldura, eu nu prea am avut de-a face cu doctorii din Cta, dar atatea povesti am auzit, ca am zis ca mai bine nu... Ai grija insa sa-ti faci din timp programare, am inteles ca in ultimul timp e f aglomerat la cabinet...la spital nu stiu, nu am fost niciodata. Si spun si eu inca o data ce ti-a spus madaluta, din ce am auzit de la fete, desi pare incredibil, dar chiar nu ia spaga... Plus ca poti sa-l suni de cate ori ai o problema si te ajuta...
Bafta multa si sa-ti indeplinesti visul!
Lucia37+ si Serban-Alexandru
madaluta spune:
Am citit acum la tutunarese k Dr Tutunaru se va apuca sa faca si el FIV la clinica Sabyc la un pret de 1500 euro....Mai multe detalii cred k poate oferi maria08caci ea a dat vestea cea mare fetelor de acolo. Eu sunt doar...."zvonaciul"...sau ..."raspandacul".
Ma intreb oare de ce nu se face asa ceva si in C-ta????
Madalina 33+
poze,
dana p. spune:
Madaluta, am citit si eu acum ce a scris Maria despre Tutunaru si despre FIV, si acum stateam si ma gandeam ca anul trecut in decembrie eu ii spuneam ca o sa ma pregatesc pentru adoptie si el mi-a spus sa mai am rabdare pana in 2007 si sa nu ma grabesc cu adoptia.Cred ca el se pregatea mai demult pentru pasul asta.
Dana
Poze
blondiemonyk spune:
FETELOR, nu stiu cum sa va multumesc. Sa inteleg ca FIV-ul este mult mai scump,nu ? Doamne,chiar mai exista persoane atat de bune...M-a uimit mesajul tau LUCIARO....