Fibrom uterin (16)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Teonikol
In primul rand ti-as face o urare de primire printre noi, dar parca suna olecutza masochist, avand in vedere subiectul.
Apoi, hai sa incurajam fetitza.
Cred ca prima reactie(si cea normala) cand ti se pune acest diagnostic este asa:plangi, urli si apoi te aduni sa lupti cu toate fortele.Asta trebuie sa facem :sa luptam si sa iesim invingatoare.
Cred ca , indiferent de pozitia, dimensiunea si alte cele ale fibromului, riscurile sunt aceleasi in caz de operatie:hemoragie care poate duce la extirpare.Dar orice sansa trebuie fructificata pt a scapa de dihanie si a avea un bebe.
Imi amintesc, din discutiile pe care le-am avut inainte de operatie cu doctorul, ca riscuriel sunt mult mai mari in caz de laparoscopie.Avantajul urias al operatiei clasice este acela ca , in caz de hemoragie, se pot face mult mai multe pt a-ti salva uterul.
Pe de alta parte, sunt medici care spun ca dipherelinul le face lor munca mai usoara in timpul operatiei.Parerile sunt impartite.Mie nu mi s-a rpopus asa ceva, dar sunt fete care iti pot da detalii mai multe despre.
Iincearca sa afli si o alta opinie de la alt doctor si din 2 alegi una.
Ma repet aici:operatie clasica nu e asa grea cum pare sau cum ne sperie una lume.Daca ar fi sa mai fac o data asta, as face la fel fara ezitare.Nu as pierde timpul cu naturiste sau alte tratamente minune.Poate doar dupa operatie as incerca (daca as gasi in metropola asta numita Pitesti) un cabinet sa fac acupunctura pt vindecare mai rapida.In rest, uita-te la mine:dupa 5 luni de la operatie sunt super:alerg, fac sport in fiecare zi, nu ma doare nimic nicaieri, nici la frig, nici la umezeala.Acum astept sa treaca timpul sa pun mana sa prestez cu rezultate.Poate ca sunt eu mai incapatanata, dar experienta mea cu operatia de fibrom nu a fost mai altfel decat una de apendicita, de ex.
Cred ca m-am cam lungit, dar daca ai ceva intrebari iti raspund cu toata placerea.
Diana.
majoreta]

Mioritza, asteptam vesti de la tine.
Noelaaaaaaaaaaa, unde esti?
Arinna, cum e cu invatatul?Cred ca acum te descurci de minune in magazine, cu prietenii, nu?A trecut ceva timp si deja te-ai acomodat.Sa ne spui cum e cu medici acolo.Sunt tare curioasa sa aflu prima experienta cu ei.
Va pup pe toate.
Si LA MULTI ANI de ziua noastra!!!![[eta]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Diana, iti multumesc mult pentru raspuns si pentru incurajari. Adevarul este ca eu nu iau in calcul faptul ca este mai grea operatia clasica. Ma gandesc doar sa scad riscul de a pierde uterul. Stiu ca operatia clasica e mai buna in caz de sangerare si ca poate curata mai bine locul. Tocmai asta e problema: pe de o parte am operatia clasica cu un doctor de la cluj si cu riscul destul de mare pt uter si din cauza tipului de fibrom (intramural cu dezvoltare mare intracavitara dar si subseroasa cat si pozitionare istmica(al tau parca a fost subseros fibromul, deci riscul a fost mult mai mic), pe de alta parte, tratamentul cu Diphereline, care sa-i reduca vascularizarea si apoi laparo. Varianta clasica ar fi mai simpla pentru mine, in sensul ca e mai aproape Clujul si in trei ore dupa operatie stiu cum stau. Problema e ca nu cred ca as face fata unui verdict negativ mai ales acum stiind ca cel de la Bucuresti mi-a propus tratament pt a reduce riscul. Daca nu aveam alta varianta mergeam pe mana Clujului si-mi incercam ultima sansa dar acum parca mi-e frica sa refuz chinul prelungit dar poate cu o sansa in plus, de la Bucuresti. Pe aici, toata lumea din jur ma sfatuieste sa aleg varianta Bucuresti,cu tot ce presupune ea( bani in plus, 3-5 luni menopauza,poate doua interventii laparo) ca sa mai elimin riscul, in sensul ca in cel mai rau caz, ajung tot la clasica. Din cate am inteles, daca e pericol, in timpul laparoscopiei se poate converti operatia in clasica. Eu m-as duce, am mai spus la Cluj, mi se pare ca scap mai repede si mai curat, dar acum mi-e frica sa nu scap de.... tot. Din ce am mai citit si pe net,la doctorii din afara, alegerea tipului de miomectomie(clasica sau laparoscopica)depinde de fibrom dar foarte mult si de operator. De aceea as fi vrut sa aflu daca e careva printre voi, care s-a operat laparo dupa Dipehreline, cu Tutunaru? Le rog mult si pe celelalte fete, daca pot sa-mi raspunda.
Diana, inca o data iti multumesc si sper sa ma bucur de informatiile si sprijinul tau in continuare. De fiecare data, am asteptat cu sufletul la gura sa se intoarca o fata de la operatie si sa citesc ce scrie aici. Asa ca daca frica de operatie e ultimul gand pe care mi-l fac acum desi sunt o mare fricoasa e tocmai pt ca voi fetele, ati reusit pas cu pas sa ma vindecati de teama. Daca ma hotarasc pt clasic la Cluj, ar trebui sa ma internez luni, dar cred ca totusi o sa aman pana in ianuarie varianta asta, nu cred ca as face fata unui uter sub pomul de Craciun.


Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Teo, ti-am trimis un mail.Sper sa ajunga la tine.
Weekend placut!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

teonikol
draga de tine,m-ai facut sa lacrimez,cu riscul de a exagera, spun cu mana pe inima ca inteleg perfect prin ce stare treci. aceleasi framantari, aceleasi intrebari fara raspuns, pe care mi le-am pus de cel putin 1000 de ori.n-am reusit inca sa aflu raspunsul cel bun, sper ca tu sa-l gasesti.

eu am renuntat pentru o vreme la cautari pentru ca o luasem rau de tot la padure.psihopata e putin spus,ma culcam, visam, ma trezeam si toata ziua vorbeam doar despte uter, fibroame,hiperplazie, copii hemoragii, 'dihanii', etc.
de vorbit singura vorbesc de multa vreme, dar sa plang in hohote pe strada...asta chiar nu am mai facut.
ce nu prea inteleg eu in cazul tau, e cum naiba un fibrom poate fi si profund intracavitar si intramural si suseros si colac peste pupaza, mai e si istmic!
parca suna prea sumbru, ce Dumnezeu , toate bubele rele in fundul babii mele, mai lipsea sa-ti spuna ca mai e unul si pedicular, si aveai toata gama de fibroame!
pozitionarea lor istimica intr-adevar este foarte periculoasa. stiu pentru ca si eu am cam aceeasi poveste:subseros,dar tot nu sunt sigura,pe peretele posterior, lateral istmic. unii medici ii masoara separat(ca eu am mai multe bucati ca-s mai bengoasa), altii l-au luat ca pe un tot.
zona aceea este extrem de intens vasularizata(foarte aproape de colul uterin), cu vase de sange , mai mari sau mai mici, lucru care face foarte dificila hemostaza, si in cazul in care aceasta nu reuseste, singura solutie ca sa ne poata salva viata este histerectomia totala. acesta si este motivul pentru care eu am renuntat la operatie.
dipherelinul, asa cum vad ca stii deja, reduce vascularizatia in zona fibromului. de ce nu am ales varianta asta? pentru ca-s purie... la aproape 38 ani e foarte riscant sa ma bag de buna voie si nesilita de nimeni in menopauza artificiala, ca mai apoi sa mai am si pretentia sa functionez cel putin la fel de bine ca acum.
iote, genul acesta de ganduri n-au facut sa innebunesc de-a binelea.

daca varsta nu te preseaza, poti incerca varianta dipherelinului.dintre 2 rele o alegei pe cea mai putin rea. fara uter n-ai nici o sansa sa faci bebe,dar pentru menopauza artificiala mai exista tratament alopat sau alternativ...

din cate stiu eu, nu avem pe forum vreo fata care sa fi facut laparo cu dr. Tutunaru pentru fibrom, tratat cu dipherelin...sau cel putin nu e activa la subiectul nostru.

draga mea, stiu ca nu am reusit sa te ajut cu nimic,stii cum e, tu trebuie sa hotarasti...dar cum sa aflii ce e mai bine pentru tine...?
daca afli, da-mi si mie de veste,aprinde farurile de ceata si pentru mine ca eu inca n-am reusit sa ies din ea(ceata).
te pup dulce si astept vesti sau orice fel de intrebari care te framanta.

diana, credo sunteti niste dragute, care vor sa-mi ridice moralul, sa ma faca sa ma simt bine, va pup si va multumesc pentru asta.

mioritza, te asteptam cu un raspuns...???!!!

arinna, te pup pisi, sar-na pentru pozele de la metroul din Moscova, super faine, si chiar nu stiam ca poate fi asa de frumos.
astept vesti bune deptre tine.

mada, iti multumesc pentru linkul despte tumorless, chiar m-ai ajutat foarte mult.

oana????!!! ce-i cu tine? nu mai vrei sa vorbesti cu noi sau ai treaba? mai da-o in colo di treaba, ca asta nu se termina niciodata.sper ca esti sanatoasa!

maryd
, dar tu? nu te-am mai "vazut" de loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Diana, ti-am dat si eu un e-mail, asa cum spuneam si acolo, te admir pentru faptul ca ai ramas pe site sa incurajezi fetele, desi ai scapat de bubita, dar cred ca Dumnezeu n-o sa lase fapta asta nerasplatita, timpul va trece repede si in curand vom auzi un planset de copilas pe site.
Oare ce mai face Kim, in vremea cand eram insarcinata m-a incurajat foarte mult povestea ei ( si eu sunt tot profa)care spunea ca se poate bebe cu fibrom, insa la mine...n-a fost sa fie?!
Noela, mi-a lipsit si mie umorul tau, chiar daca nu ma cunosteai. Sotul meu ma tot certa ca stateam mult pe calculator si veneam plansa dupa ce citeam aceleasi drame, aceleasi ganduri ca ale mele. La un moment dat nu a stiut ce s-a intamplat de eu radeam cu lacrimi. Era tocmai postarea ta cu dihania in punguta de cadouri, pe la medici, trebuie sa recunosc ca ai un umor urias. De abia atunci a inteles si sotul meu ca eu aveam nevoie sa va citesc chiar daca de multe ori, rezultatul era o mare tristete. Dar macar acum stim cum stam si intotdeauna am zis ca a invinge in viata inseamna sa joci cat mai bine cu cartile pe care le-ai tras, nu sa te lamentezi ca alti au carti mai bune. In ideea asta si cu credinta in Dumnezeu, ma gandesc ca pana la urma si un copil infiat iti poate aduce soarele in priviri, insa stiti voi cum e, inca mai sper sa nu fie cazul. Mai ales ca prea au venit multe dintr-o data:prima sarcina pierduta+depistarea fibromului+cea mai proasta pozitionare...toate astea in trei luni dupa o perioada extrem de grea in viata mea,din alte puncte de vedere.

Ce sa mai zic, imi doresc copii de cand ma stiu si acum ma gandesc ca am fost inconstienta ca i-am amanat atat, indiferent ca atunci mi se parea ca am motive s-o fac. Am 33 de ani, Noela, deci prea prietena cu timpul nu sunt nici eu. De fapt, numele meu e Nikol (si promit ca ma las de fibroame, anul acesta-stiti, ca la alcoolici)si Teo vine de la faptul ca mi-as fi dorit de fapt doi copii(nu am nici unul!), sa-i cheme Teodora si Teodor, pentru ca numele astea inseamna darul lui Dumnezeu. Nici n-am stiut cat de mult am anticipat cu aceste nume si ca daca voi avea un copil il voi simti din plin ca fiind darul lui Dumnezeu pentru mine.
Noela, m-am cam obisnuit sa am toate bubili, nici nu sti cat m-am chinuit pana am inteles tipurile de fibroame, tocmai pt ca al meu parea sa aiba din toate. Oricum pedunculat nu e (nu sunt, ca sunt doi unul langa altul), dupa chiuretaj parea sa fie subseros dar apoi la transvaginala s-a dovedit a fi intramural cu dezvoltare subseroasa si subendometriala, deformeaza tare cavitatea, mai ales fiind in regiunea istmica unde locul e stramt, ajunge aproape de celalalt perete. Al meu e pe peretele anterior, putin lateral stanga. Cine stie poate a ajuns asa si din cauza sarcinii desi teoretic cu un fibrom din asta nici nu ar fi trebuit sa raman insarcinata. As vrea sa fac si Doppler, in ce ar consta?

Noela, nu stiu ce sa zic cu Diphereline-ul la tine. Menopauza poate sa iti vina pe la 45, 50 si atunci ai tot timpul din lume. Depinde si de cat de repede ti-a venit menstruatia, la ce varsta. Poate un endocrinolog sa te ajute. Mie medicii mi-au zis ca ar trebui sa fiu foarte norocoasa sa tin o sarcina cu fibromul acolo, de aceea ma reped spre operatie, mai ales fiind inca sub trauma cu bebe-ul pe care l-am pierdut.

Stiti, nu as vrea sa spun ca ma bucura ca mai exista fete in situatia mea, dar faptul ca totusi ele exista ma fac sa mai simt mai putin singura, mai putin stigmatizata. Cand am spus unora de fibrom, au zis ce mare lucru, ca sunt atatea care au, mai mult, sunt atatea care au nascut cu fibrom si eu imi fac prea multe probleme. Cand incepeam sa le explic( chiar si unor medici nespecialisti)ca asta depinde foarte mult de tipul de fibrom, de multi parametri, se uitau la mine ca la Mama Fibroamelor si imi spuneau sa nu mai citesc atatea ca nu imi face bine. Dar cu voi e altceva vorbim aceeasi limba.

Apropo de cartile de joc pe care le-ai tras in viata, fetelor eu zic asa, celor operate sa lea Dumnezeu refacere grabnica si copilasi, celor care nu isi doresc copilasi, multa sanatate iar celor care nu mai pot avea, sa le dea Dumnezeu mult curaj sa faca din viata lor o bucurie, pentru ca pana la urma, poti sa fi fericit in multe moduri.
Iar trupei din care fac si eu parte, care inca se scalda in infernul deciziilor, ne doresc sa ne dea Dumnezeu gandul cel bun ca sa luam decizia potrivita pt noi si bineinteles, copilasi !
Va pup pe toate!
Nikol

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali-clau spune:

Buna fetelor!
Am si eu o nedumerire,daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi.De 6 ani incercam sa avem un bebe,de 2 ani fac diferite tratamente,am facut si laparascopie,trompele sunt permeabile,dar in schimb am 3 noduli fibromatosi de aproximatv 4 si 3 cm.Medicul la care merg in prezent mi-a zis ca inca nu ar trebui extirpati,dar dupa cum am mai citit pe net ,acestia s-ar putea sa fie o cauza de infertilitate.Cele care ati trecut prin asa ceva ce mi-ati recomanda :operatie sau sa mai astept?
SANATATE TUTUROR SI SA VINA MOS CRACIUN CU O BUCURIE PENTRU FIECARE!!!!!!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Draga Alina, probabil ca nu ar trebui sa ma reped sa iti dau un sfat fiind foarte noua pe forum, dar pana apar fetele pe aici, incerc sa iti spun ce stiu, pentru ca si pe mine m-au ajutat foarte mult fetele de aici, chiar daca ele nu au stiut asta.
In primul rand daca medicul tau e bun probabil ca stie ce spune si oricum parerea mea e a unui om patit nu a unui doctor.
Fertilitatea e afectata de fibrom in multe cazuri, riscurile tinand de la blocarea spermatozoidului (daca fibroamele sunt in regiunea istmica, asa cum e al meu-totusi eu am ramas, practica contrazice teoria, insa din pacate s-a oprit sarcina in evolutie fara sa stiu care a fost cauza), la fixarea embrionului chiar in dreptul fibromului si atunci embrionul nu se mai poate 'hrani', la risc de avort spontan, dezlipire de placenta si nastere prematura. Apoi e bine de stiut ca in general, fibromul creste in sarcina. Nu am enumerat toate spaimele astea ca sa panichez lumea, asa cum se stie, sunt multe fete care au nascut cu fibrom, cateva chiar aici pe site, deci SE POATE dar cu supraveghere atenta din partea medicului. Insa e bine sa sti la ce riscuri te expui. Eu am aflat de fibrom odata cu sarcina si era prea tarziu sa mai fac ceva.
Pe de alta parte nici o operatie nu e lipsita de riscuri, pt ca atunci vei schimba fibromul pe un uter cu cicatrice ( sigur riscul pierderii totale a uterului, desi exista, de cele mai multe ori e mic). Apoi daca mai exista cauza care le-a declansat (in general, un surplus de estrogeni), fibroamele se pot reface dar pana cresc ele poti face un copil. Dar la fel cum exista fete care nasc cu succes cu fibrom, tot asa exista fete care nasc cu succes dupa operatie(mai ales ca pana la urma si cezariana e tot o taietura pe uter si sunt femei care au mai multe cezariene).
Altfel spus, soarta celor cu fibroame e musai soarta unor femei curajoase, puternice si invingatoare. Prea simplu nu e, dar pana la urma fiecare dintre noi isi va gasi calea!
Exista si un caz mai simplu. Daca fibroamele sunt subseroase(la exteriorul uterului), nu sunt mari si nu ocupa anumite pozitii cheie(nu le stiu prea bine care sunt dar stiu ca astfel de pozitionari cheie sunt rare, spre exemplu in regiunea istmica), atunci nu trebuie sa iti faci nici o problema pt ca sarcina nu interfereaza cu fibromul. Probabil ca ale tale sunt din categoria aceasta din urma si atunci nu are rost sa te supui riscurilor unei operatii.
Eu te sfatuiesc sa ceri si parerea unui alt medic sau eventual sa discuti cu doctorul tau sa iti spuna de ce tip sunt fibroamele. S-ar putea totusi sa fie o cauza pt care nu ramai insarcinata, mai ales ca dimensiunea nu e chiar neglijabila(sau poate sunt in mm si atunci intr-adevar sunt foarte mici si nu prea conteaza).
Daca timpul nu te preseaza ar mai fi si medicina alternativa (plante, acupunctura, homeopatie, etc) dar nu as putea sa iti spun daca asta rezolva definitiv lucrurile sau doar le amelioreaza.
Oricum eu zic ca daca tot ai ajuns sa iti pui problema asta cu fibroamele, sa ti-o clarifici cu un medic cat mai repede, ca sa sti ce ai de facut. Mult noroc!
Sper ca mesajul meu sa nu fi fost prea dur, am vrut de cateva ori sa il sterg dar m-am gandit ca e mai bine sa fi informata. Insa pana la urma sa sti ca cel mai important este sa nu te panichezi pentru ca oricum stresul nu ajuta la nimic si corpul tau e unic, numai el stie cum reactioneaza si cum are de gand sa lupte cu obstacolele, tu trebuie doar sa-l ajuti. Si inca ceva, daca fibroamele tale sunt din cele care nu conteaza ar putea sa isi faca si sotul tau spermograma. Un copil nu se face decat in doi si atunci cand ceva nu merge, trebuie verificat totul.
Daca am gresit cu ceva, rog fetele sa ma corecteze!

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali-clau spune:

Multumesc mult pentru informatii!
Sa stii ca nu m-am speriat , am citit si eu mai mult despre fibroame,in plus sunt si asistenta medicala si mai stiu cate ceva.Varsta nu pot sa spun ca chiar ma preseaza ,am 31 ani,dar dorinta de a avea un copil e foarte mare.Sotul si-a facut spermograma,este bine doar ca sunt cam lenesi spermatozoizii.De operatie nu mi-ar fi frica .i-am si spus doctorului ca sunt dispusa sa o fac, de abia mai inlatur o cauza .Ceea ce ma supara e faptul ca nu mi-a spus ce fel de fibroame sunt si nici nu mi-a recomandat operatia ,a spus sa mai astept,dar cat.....?????Am ajuns intr-un moment cand nu stiu incoto sa o mai apuc.Probabil voi cere si parerea altui medic,am avut incredere in acesta dar chiar nu stiu ce sa mai cred.
Dar cum ai spus si tu puterea lui Dumnezeu e mare si speranta nu piere niciodata!!!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Draga Nicol
te inteleg perfect si eu sunt curioasa sa aflu daca exista pe DC o fata care sa fi facut laparo cu Tutunaru dupa tratament cu Diphereline. Eu nu am copii si de un an de cand incerc mi-au descoperit un fibrom de 6 cm subseros dar cu o zona de implantare destul de mare. Am fost intai la un alt doctor ( o somitate in materie) care nu a avut pic de suflet mi-a zis ca n-o sa fac copii cu uterul asta, ca sa ma operez dar ca nu-mi garanteaza ca voi mai avea uter dupa operatie.
Dupa o portie de plans mi-am revenit si am mai mers la alti 2 doctori. Amandoi au zis sa scot dihania si ca dupa aceea pot face copii. Tutunaru mi-a recomandat Diphereline si apoi laparo.Celalalt medic a zis clasica, e mai batran si mai traditionalist.
Am analizat si am decis: de ce sa nu incerc orice. Dipherelin si apoi laparo ar fi solutia mai buna pt ca interventia e mai putin invaziva si apoi te refaci mai repede. Daca (fereasca Dumnezeu) nu merge laparo, tratamentul ajuta la diminuarea singerarii chiar daca operatia e clasica. Eu as face orice pentru ca sa raman cu uterul intreg. Asa stiu ca pot incerca tot ce mai apare si mai pot exista sanse.Timp mai am.
Am luat 3 luni de Diphereline si acum sunt in perioada de menopauza indusa.
Singurul efect advers : bufeurile.Si poate am pus cateva KG.Dar pentru un bebe sunt eforturi mici. Incercam orice nu?
Asa ca analizeaza bine si poate mai primim raspunsuri si de la alte fete care au mai facut operatii de fibrom laparoscopice. Raspundeti-ne fetelor . Chiar ne ajutati. Prin exemplul propriu ne dati curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Mada28, Nikol

sunt in aceeasi situatie cu voi, sau poate si mai complicata. daca fibromul descoperit acum 2 ani paream ca-l tin in loc cu acupunctuta+plante (este subseros, perete anterior) si de la 6 cm ajunsese la ultima eco la 4 cm (multe sedinte de acupunctura pt acesti 2 cm pierduti) aparitia unui chist (se pare endometriozic) ma va obliga probabil sa ajung acolo unde m-am ferit sa ajung acum 2 ani: Diphereline, laparo cu Dr Tutunaru. Intrucat chistul incepe sa ma doara rau (cam de 2 luni au inceput durerile) probabil pe 12 dec, data la care sunt programata la o noua ecografie voi lua decizia sa incep tratamentul cu Diphereline. Fibromele pot raspunde bine la acupunctura...dar se pare ca nu si chisturile endometriozice, care continua sa cresca. asa ca dupa 3 luni...voi fi prima operata de dt Tutunaru, sau Mada 28 e inaintea mea?
Va doresc tuturor curaj, nici mie nu mi-a fost usor sa iau decizia acesta, 2 ani am incercat totul, sunt una din cele mai vechi pe formul acesta.

Mergi la inceput