Fibrom uterin (16)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Noela
am fost la eco la Iosup. Cred ca am scris la subiectul "endometrioza.." si am uitat sa va mai scriu si aici.
E prima data cand mi se intampla ca rezultatele de la Iosup sa fie contradictorii cu cele de la Herghelegiu (e adevarat, au trecut 4 luni). daca dr H ma uimise cu descresterea fibromului, de la 6 cm la 4 cm in august (si eu credeam ca de la acupunctura mi se trage) acum Iosup imi zice ca are 7 cm...dar ca acel chist zis endometriozic in vara, de 4.1 cm are tot atat, 4.1 cm...dar pare mai degraba hemoragic.
Temerea mea este ca intr-adevar, in vara a avut 4 cm....dar o nebunie l-a adus la loc...si poate tii minte Noela ca vorbeam de un tratament cu fitoterapie chinezeasca, teribil de scump, si de la "cunostinte" , in plus
problema e ca atata timp cat l-am luat parca -parca cu stomacul a fost mai bine...dar m-a durut in dreapta de am crapat toata luna aia. Am si intrebat ce contine ca plante, mi-a spus ca un fel de lemn dulce chinezes si multe altele, fara "traducere" in flora romanesca.Lemnul dulce e ff bun pt stomac....dar e extrem de estrogenic! asta am vazut dupa, din pacate!, cautand pe Internet.Dr evident stia ca am amblele probleme,i-am facut o expunere detaliata a pb mele, stomac si fibrom...dar !!! Imediat dupa ce am intrerupt tratamentul (o luna am luat, ca la 4 mil +dureri m-am gandit bine luna viitoare) durerile m-au lasat, sau sunt mult mai rare. Nu mia vorbesc ce sani umflati si durerosi am avut in luna aia..Asa ca, daca nu e eroare ecografica, am facut treaba. cu bani grei....l-am adus intr-o luna la 3 cm in plus, dupa ce greu, cu multa acupunctura, homeopatie, descrescuse cu 2 cm.
probabil ca singura veste incurajatoare ar fi natura chistului, pot sa sper ca nu e endometrioza, dar nu voi sti sigur decat dupa laparo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Mada, e pacat ca nu ai stiut de lemnul dulce, e cel mai estrogenic, mai estrogenic decat mararul... daca fibromul a crescut, atunci sa fii sigura ca din cauza lemnului dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Dragelor, deocamdata sunt bine, s-au oprit si sangerarile.........vedem ce o mai fi.Imi cer scuze ca nu pot sta sa va scriu mai mult....
Va pup pe fiecare in parte,
Mioritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburutza spune:

quote:
Originally posted by buburutza

Buna seara,
Pentru ca nu am scris de ceva vreme va reamintesc faptul ca m-am operat laparo pe 16 dec si mi-a fost scos un fibrom de 6 cm asezat in interiorul uterului. Vreau sa va spun ca ma simt f bine ca nu au fost complicatii, ca sper sa am un bb in curand si sfatuiesc toate fetele care au o astfel de problema sa recurga la interventie. Si eu am incercat tratamente naturiste dar acestea nu au facut decat sa sporeasca cresterea fibromului si sa fiu si foarte stresata de prezenta lui.
Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Va pup fetelor,

Noela, sunt cazuri extrem de rare in care se intra la menopauza dupa embolizare, oricum ciclul poate veni si dupa mai multe luni,mie parca la o 26 de zile si de atinci tot asa a tinut-o pana acum doua luni - vine la 24 si m-am dat peste cap iar..acum sunt in timpul CM dupa atatea saptamani de tras cu una si alta- si petele maronii pana in ziua ciclului...
Am in vedere poze insa nu am prea avut dispozite si timp sa le ordonez ...
Am facut eco luni,o ora au dorat pelvina si transvaginala impreuna- pe scurt partea interesanta a fost procedura la trans, era barbat cel care o facea( am fost intrebata daca vreau barbat sau femeie care sa faca, am zis femeie dar in ziua respectiva nu bausem apa destula si nu s-a putut face asa ca m-au reprogramat la cateva zile si am dat de barbat)si a chemat o tipa -asistenta sau de la registratura sa stea martor-ma rog nu stiu daca pt el sau pt mine, poate pt amandoi...eu infasurata in halat care se incheie la spate- desigur ca nu am stiut sa-l pun si se chinuia in engleza sa-mi zica ca invers, ca eu il pusesem ca pe unul normal care se deschidea in fata da nu avea sens ca scopul era sa nu te expui golasa- plus o hartie lata pe deasupra cand m-am asezat iar pe masa.Si-a pregatit unealta si a chemat pe tipa.Eu stiam care-i treba da aici parca e mai complexa si mai neplacuta -in sfarsit o fi surat 20 de minute si cealalta, normala 35 ca am intepenit acolo, cu pauza cand m-am scjhimbat in halat.Noroc ca am prins ziua respectiva ca a doua zi mi-a venit si CM .Oricum am avut pete si sangerar de o saptamana dar acum e de-ala abundent- din plin=eu fara OB uri sunt terminata.sa vedem ce va urma.Din pacate rezultate nu se dau, nu e ca la noi, se duc direct la nedicul de fam- care mi-a dat trimitere sa fac "analiza".Ametitul de tehnicia n sau doctor ce era m-a si speriat, ca mi-a zis sa nu plec pana nu vorbeste cu mine- cu noi,am stat ce am stat si am iesit pe hol, nimic...i-a spus sotul meu tipei de la registratura sa ne anunte daca iese tipul si dupa jumatate de ora mne trezim cu el ca ne zice ca o sa faca un raport sa-l trimita la medicul de fam- ceea ce stiam si noi deja...Acum ma gandeam ca poate o fi vrut sa zica ceva si s-a razgandit?
Am inteles ca analizele nu se dau, nu vezi nimic decat copii contra cost- daca s-or da.Nu stiu daca o fi peste tot la fel, Kim poate sa ma contrazica daca e cazul.Si mai mult, mi-a mai spus cinva ca trebuie sa te programezi din nou la medicul de fam sau sa dai telefon sa intrebi daca e ceva ca altfel nu te suna.Eu stiam ca suna daca e ceva grav si nu suporta amanare.Ce pot sa fac decat sa astept, oricum pe 17 ian am programare la medic de fam pt papanicolau da nu cred ca are "noroc" ca voi fi din nou pe CM insa ma duc macar pt rezultatele de acum,,,
Dupa, am facut radiografia la spate-iar , cica raporteaza la medic peste o saptamana...
ieri am facut si analizele de sange- nu stiu ce ac avea ca n-am simtit nimic- iar in loc de spirt nu am fost atanta sa vad ce era da nu era rece si parea mai degraba uscat.
Noroc ca am umblat din medic in medic in tara si mai stiu cate ceva ca aici nu aveam sanse daca nu ti se dau analizele sau nu ti se explica prea multe.Slabe sanse sa mergi si la alti medici, mai e un gen de clinici la care se poate( fara medic de fam) si la urgenta, altfel numai prin el se face tot.

Sylvya, succes la embolizare! :) Si eu tot in februarie am facut-o pe 17, acum doi ani aproape, in 2005...dupa ce m-am inscris pe DC :)

MadaS, imi pare rau de patania cu lemnul dulce si de informatiile contradictorii, sunt chiar culmea! :(

Mioritza, tine-o tot asa!:)


Eu o sa plec e acasa in curand asa ca va urez de pe acum

Sarbatori fericite!

si multa, multa sanatate tuturor!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Buburutza

In sfasit!!!!, de cand cautam cineva (atata eu cat si Mada28 si Teonikol-feteleo, sunteti de acord?) care s-a operat laparoscopic de fibrom.Esti primul caz pe forumul acesta. Vrem mai multe detalii, please, cu ce medic te-ai operat, cand, daca ai facut tratament cu Diphereline inainte (sa inteleg ca fibromul era intramural sai chiar intravitar? mai degraba intramural banuiesc, daca era intracavitar presupun ca se facea pe calea histeroscopie).Daca ai facut tratament stil Diphereline/Cetrorelix, spune-ne si noua cum a evoluat in cm fibromul, inainte si dupa tratament.Medicul ti-a cerit sa masori Doppler vascularizatia fibromului inainte de operatie?

Avalon, Arinna, va rog sa ma credeti ca am mers pe mana unui medic, cunoscut din timpul facultatii, 6 ani medicina in tara +3 ani fitoterapie in China....nu m-as fi asteptat sa nu faca legatura intre o planta cu efect estrogenic puternic si fibromul meu. De fapt, primele suspiciuni le-am avut legate de pretul practicat, enorm, dar am zis fie, chiar daca sare calul rau, macar efectele sa fie bune, caci pt sanatate nimic nu e prea scump.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

Mada,am ramas cu gura cascata,comentariile sunt de prisos.Mi-e teama ca Iosup nu s-a inselat, si ca "medicul" acela a gresit fundamental.
Sper ca i-ai spus si nu l-ai lasat asa usor. Eu una, i-ar fi "umplut" frigiderul, sa aiba, ca tot vin sarbatorile.
ne chinuim atat de mult sa micsoram dihaniile si niste inconstienti distrug totul.
sunt extrem de revoltata, nu mai pot spune nimic...
uite postarile buburutzei:

Trimise - 04/11/2006 : 22:24:53
"Salut,
Multumesc pentru incurajari. Inca nu am facut operatia sunt programata pe 16 la Med new life. Imi este f frica desi dl doctor Bratila mi-a promis ca o sa fie f atent si ca spera sa imi poata salva uterul. Fibromul este de 7,8 cm si cred ca e f mare. L-am descoperit la un control de rutina pe 18 iulie anul acesta si mi s-a spus ca e de 4 cm iar acum ca are 7,8.
Sper sa fie totul bine."

Trimise - 18/11/2006 : 18:32:52
"Salut fetelor,
Am scapat! am fost operata si totul a decurs bine singura stare de rau a fost in noaptea de dupa operatia laparoscopica. Mi-a scazut tensiunea la 7 cu 4 si a fost cumplit pentru ca simteam ca mor.Fibromul a avut 6 cm si cum v-am povestit avea o evolutie rapida.
Acum sunt bine, sunt acasa, astept sa treaca perioada de refacere ca sa pot avea un bb desi am 38 de ani.
Va multumesc pentru incurajari mi-au facut mult bine."

Trimise - 22/11/2006 : 08:20:40
"Salut fetelor,
Am citit mesajele voastre si ma simt datoare sa povestesc.
Deci: pe 18 iulie anul acesta am facut un control de rutina in urma caruia s-a constatat ca aveam un fibrom de 4,1 cm. Trebuie sa subliniez ca nu am fost gravida niciodata si ca pe parcursul mariajului meu si nu numai, medicii ginecologi mi-au spus ca sunt apta de sarcina dar....cel cu care am fost casatorita era....am povestit alta data.
Asa cum se intampla in vietile noastre, am considerat ca realizarea profesionala este primordiala iar in timp si acesteia i-au luat locul altele lasand bb pe mai tarziu.
Fiindca atunci cand o femeie iubeste doreste sa pastreze ceva din omul ei drag, in sufletul meu s-a nascut dorinta de a avea bb si ...am facut acel control ginecologic.
Dupa acel control la Polizu au mai urmat si altele toate cu acelasi rezultat: fibrom care a fost vazut de diferite dimensiuni dar in crestere....ultima data 7,8 cm.
Speriata fiind de mizeria unui spital si stiind ca am tensiunea micuta am ales clinica privata Med new life din Bucuresti. Aici am primit o ingrijire de exceptie iar dl.dr.Bratila Petre, un mare profesionist, m-a scapat de "dihanie" iar in fisa de externare scrie ca avea 6 cm.
Acum sunt in refacere si ma simt foarte bine, astept sa vad ce imi spune dl. doctor la prima consultatie ca pana atunci nu am voie sa fac efort, nu sex, nu mese copioase etc.
Pa! va pup dulce si sfatuiesc fetele care au fibroame sa aiba curaj si incredere in medici.
P.S. am o mare rugaminte: am vazut ca acest subiect "fibrom" a fost si este de actualitate, au fost aici povestite multe situatii care ne-au facut pe noi sa mergem mai departe, propunerea mea este:
Sa fie realizata o pagina cu numele celor care au suferit interventii chirurgicale de fibrom si acum au bb, cred eu ca asta ne da noua speranta si ne incurajeaza.
Multumesc! "

arinna, fata frumoasa...offf ...si tu ma sperii cu "problemele" pe care le intampini acolo. ce idiotenie,sa ti de dea rezultatul atat de tarziu...asa e cand legea mal praxisului functioneaza, se sufla si in iaurt...
petele maronii sunt de la fibroame, si eu am avut.
sper totusi, ca rezultatele sa fie bune.
e posibil ca schimbarea de clima sa te afecteze...

eu sunt ziua 4,aproape ca s-a oprit, fara hemoragii si dureri, deocamdata, sa nu zic hop...
doar in zona fibromului, de vreo 2 saptamani m-a tot durut,pana ieri doar cand mergeam,de ieri a inceput sa ma intepe ca in perioada cand mi s-a spus ca necrozeaza...
fibromul a mai dat inapoi (luna trecuta crescuse un pic),dar totusi ma ingrijoreaza intepaturile acestea.incepusem sa mai uit,dar acum fiecare intepatura imi aduce aminte de calvar.
in ianuarie merg din nou la Bucuresti sa vad incotro o voi lua.

va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

DRAGELOR, mai iau cu mana de cap cand vad cu cata nonsalanta se fac analizele astea si se interpreteaza rezultatele nu tocmai reale....asa ca sa stiti, ca si eu am avut o nemultumire in ultimele 2 saptamani cu un centru medical si am apelat la anpc.
Arrina, deci mai dureaza pana sa ne spui rezultatele la analize...de abia astept sa aud vesti........Multumesc pentru urarisi tie iti doresc multa sanatate, distractie la maxim ca sa poti uita macar pentru cateva zile tot ce te doare.

Noela si pt restul fetelor, multa sanatate...
Va pup pe fiecare in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Noela, plang si acum cand ma gandesc ca in vara avea o silueta de 4 cm fibromasul meu.Am si poza cu el la 4 cm, facuta de Herghelegiu ca dovada. Doctorului nu i-am zis nimic, daca Dzeu nu l-a vazut cand mi-a cerut cu zambetul pe buze 4 mil/tratament DOAR pt o luna, poate acum il vede, cand incalca prima porunca a lui Hipocrate, aceea de a nu face rau daca nu poti face bine cel putin.
Condoleante si pt al tau fibrom daca zici ca a intrat intr-o noua perioada de necroza, eu am trecut prin multe perioade negre si stiu ce inseamna. Multam mult pt recapitulativul Buburutzei, stiam povestea ei, o urmarisem, dar nu stiu de ce nu retinusem ca operatia ei a fost laparoscopica,parca avusesem senzatia ca a fost pe cale deschisa.

Noela, Arina,Teonikol, Mioritza, Didi, Mada28, va doresc un an nou fericit, sa fiti iubite si cu adevarat multa sanatate, caci in locul acesta ne-am adunat tocmai in cautarea ei, Va pup pe toate, pana pe 3 ianuarie nu mai intru (sunt in concediu, acasa nu mai mi-am activat net-ul de ceva timp)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Sarbatori fericite la toate, un An Nou cu sanatate, fara fibroame, chisturi sau alti mosntruleti, dar cu BEBEI!

Arinna, cam asa e aici, rezultatele se trimit la dr. de familie (sau dr specialist care te-a trimis) si el le discuta cu tine, te suna doar daca e ceva grav. Insa eu intotdeauna am descusut ecografistul si aflam ce ma interesa pe loc! Sau trebuia sa dau medicului un raport, scria acolo rezultatul (asa e super). Cateodata ma enervam ca trimitea intern rezultatul (telefonic, ceva mesagerie ca o vedeam pe dr. ca asculta la un telefon), si atunci o descoseam pe doctorita. Dar tu poti sa suni mai repede sa intrebi, nu te impiedica nimeni (daca iti faci griji si vrei sa stai linistita de sarbatori). Eu am obtinut de ex. copii dupa rapoartele de la cezariana si biopsie facand cerere la arhivele spitalului, pana la un nr de copii nu te costa nimic. Suna si intereseaza-te. Asta e la spitale mari, si bineinteles in fct de politica spitalului, dar la medicul de familie poti sa obtii mai usor copii dupa analize. Iar la ecografiile private unde platesti ti se elibereaza pe loc si rezultatul.

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput