Fibrom uterin (16)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Rachel draga, imi pare rau, dar fetitza lui mcbeal e data

mcbeal la burtiq. inca putin si asteptam pozele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Rosa, poti urma linistita prima reteta postata de ancuca.Imi amintesc de ea pt ca a luat-o mama si s-a vindecat de ulcer gastroduodenal cu nisa.E mai aiurea dimineata, ca te ia cu ameteala, dar merita.
Succes.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

Salut Didi ce mai faci ?
Nu am mai intrat pe messenger ca am inceput serviciul si sunt tare ocupata. La servici nu am messenger dar am email. Putem vorbi.

Te pup si astept un semn de viata.
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Oana , nu stiu care e treba, inca nu am scapat de ele, nu mai sunt ca in primele doua zile dar in fiecare zi apar urme maronii..eco nu am facut, abia luni...nu bausem apa destula si m-au reprogramat ca nu se vedea nik.Marti miercuri trebuie sa vina si CCL obisnuit...raceala mi-a trecut dar ca de obiecei, dau din una in alta, mai ales iarna...

Uitati un link despre soia - un pericol- pt cele interesate- dar e in engleza

http://www.soyonlineservice.co.nz/index.htm

Weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sylvya spune:

sal all !!!!
in primul rand va salut pe totzi si va doresc multa sanatate & sarbatori fericite pline de cadouri frumoase ( bebelushi )
yo am sa fac embolizare in ianuarie sau la inceputul lui februarie sper sa fie cea mai buna optziune .
in rest ce sa va mai zic :
fie ca toate sa va rezolvatzi problemele cu fibronul & apropo tratamentele naturiste nu ajuta cu nimica la fibron ( dai bani multzi pe naturiste + ca trebuie sa le cautzi pe toate timp pierdut si te mai lipeshti si de vrun ulcer de la atatea plante ciudate )deci timp , bani pierdutzi aiurea si stresul ecografului )oare mia dat inapoi fibronul ? )
cea mai buna soltzie e embolizarea
pa va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

MadaS multumesc de raspuns. Te rog sa imi spui si mie ce hotarare vei lua. Eu deocamdata am cumparat Diphreline-ul si astept sa imi vina ciclul ca sa-l pot lua. Ce nu imi place este ca T a zis ca nu e nevoie de control pe parcursul tratamentului sau de analize si nu mi se pare prea normal. Cat despre fata din Italia am aceeasi dilema. Sper si eu ca daca nu se va putea laparoscopic, T va hotari pe loc sa o faca clasic si asta nu ar fi nici o suparare ca doar important e sa scapam cu uterul intreg si fara fibrom. Mie mi-a zis sa mai vin la control doar dupa ce imi va aparea ciclu dupa Diph, ceea ce cu tot cu tratament am inteles ca poate dura intre 3 si 6 luni. Pana atunci am timp sa ma hotarasc daca ma dau pe mana lui desi acum asa intentionez, insa ma sperie aceste experiente ale altor fete. MadaS te rog mult sa tinem legatura in privinta acestui subiect.
Arinna, eu am avut scurgeri maro, cam de un an jumate iar dupa chiuretaj sangele la ciclu e cand normal, cand maro, cand maro-roz ca o pasta. Si cand mi-e frig ma doare in zona fibromului, asa ca o tensiune sau ca o strangere. Deci eu cred ca tot de la fibrom ni se trage. Oricum se stie ca frigul e vasoconstrictor, deci e bine sa-l evitam.
Despre soia, ce sa mai zic, m-am ingrozit de ce am citit in articolele alea. Am ajuns la concluzia ca singurul lucru sanatos in dieta e echilibrul in toate alimentele. Problema e spinoasa pentru noi cele care deja avem un dezechilibru, tinem dieta echilibrata sau evitam la greu ce ne face rau si dam cu antidot din cealalta grupa de alimente. Insa de cele mai multe ori grupele astea nu sunt precizate foarte clar si nu sunt sigure.
Va pup ca trebuie sa merg la servici.
Nikol

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Teonikol
Te tin absolut la curent cu decizia mea si inceperea tratamentului.
cat despre ce ti-a spus dr T...am un dubiu? eu stiu ca laparo tb facuta la sfarsitul perioadei de tratament cu Dipheriline. Ori atunci cand iti vine CM inseamna ca organismul incepe sa produca din nou estrogeni,deci trece efectul inhibitor, ceea ce mi se pare ca ar putea alimenta din nou cresterea si vascularizatia fibromului, fie si pt cateva sapt, o luna de functionare "normala" a organismului. Logica mea ar fi, tinad cont de cum actioneaza acest medicament ca operatia sa se faca atunci cand nu mai exista urma de estrogeni in organism, deci orice crestere e stopata. Incearca sa iei legatura cu alte fete care au facut laparo fibrom dupa tratament cu inhibitori de estrogeni, o voi face si eu.
cat despre supraveghere in timpul tratamentului....tipic pt sistemul de sanatate romanesc. In we acesta m-am uita la mai multe filme pe TV, nu stiu cum se facea ca erau multe cu subiect pacienti/spitale afara si ma uimeam cu cata grija este asculta pacientul, intrebat, exclusa orice ipoteza, facute analize suplimentare.
Nu stiu daca ai urmarit (iata, pun si paie pe foc...) dar la subiectul "pacientele dr T" a fost o fata care a avut ghinionul sa ramana insarcinata exact inainte de laparo, si nu a stiut...e totusi un risc sa faci laparo cu embrionul in dezvoltare.aici la noi totul cade in sarcina si responsabilitatea pacientului...el trebuie sa fie singurul responsabil si in plus ff informat...!
Ma ingrozesc cata lipsa de comunicare exista intre pacient si medic aici la noi, nu-i intereseaza nimic, nici cum te simti, nici istoricul familiei (se stie ca fibroamele au o componenta genetica, printre alte cauze, ceea ce la mine nu e cazul insa).Stiu ca nu ar schimba mare lucru, dar macar din curiozitate stiintifica sa puna intrebarile astea. Cred ca ne ramane noua cea mai mare responsabilitate, sa facem "poteci" pe Internet cautand toate informatiile, sa comunicam intre noi, sa analizam si cazurile altor fete. Ma intreb ca faceam in epoca in care accesul la informatie era atat de limitat.
Arinna('')
citisem ceva asemanator pe un site un franceza, poate reusesc sa-l regasesc, o atentionare asupra consumului excesiv de fito-estrogeni (asa se numesc cei de origine vegetala)
am vazut in we acesta la TV o stire ca rata cancerului la san este in continua scadere (parca 7%) in ultimii 2 ani in State, dupa ce s-a tras un semnal de alarma supra efectelor negative ale excesului de tratamente de combatere a efectelor instalarii menopauzei. Tratamentele erau prescrise in State cu usurinta algocalminului pt durei de cap, si se bazau exact pe estrogeni care sa suplimenteze scaderea productiei naturale a organismului.Asa ca, de tras concluzii...mai bine suport bufeuri, cum au facut-o si bunicile noastre cand nu se invesntasera tratamentele, decat sa te expui la riscuri suplimentare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

MadaS, eu mi-am pus aceeasi intrebare si din cate am inteles citind alte cazuri si din ce a zis T, ciclul vine dupa ce a disparut cu totul Diph din organism si asta se poate intampla intr-o luna pana la trei de la ultima injectie. Laparo stiu ca se face doar imediat dupa ciclu tocmai pt a evita o eventuala sarcina. Chiar am citit raspunsul lui T, pt o fata care zicea ca luase Diph si nu-i mai venea ciclul la doua luni de la tratament si se intreba cand va fi operata. Raspunsul a fost ca atata timp cat nu-i vine ciclul inseamna ca Diph mai lucreaza si e benefic pt operatie. Sigur ca ideea ar fi dupa parerea mea sa ne opereze cand Diph are efectul maxim. Acuma cand o fi momentul asta, nu stiu. Eu as fi zis ca la 28 de zile de la ultima injectie dar cum nu sunt specialist, trebuie sa ma multumesc cu parerea medicului. Vezi si tu ce-ti spune si mai povestim! In ce priveste doctorii din afara si eu am aceeasi nostalgie dar imi trece cand mai vad aici pe site ca nici cei de acolo nu sunt perfecti. Cred ca cei pe care-i vedem noi la TV sunt fie cei mai buni fie sunt doar ... in momentul filmarii. Oricum diferente fata de medicii nostri exista, asta e clar!
Nikol

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

dragele mele
inainte de toate vreu sa urez tuturor sarbatori fericite, pline de bucurii ,liniste sufleteasca armonie in familiile voastre.Mosul sa va aduca in desaga muuuulta sanatate,iar Bunul Dumnezeu sa va lumineze calea, ca sa puteti alege drumul cel mai bun.

oana, scumpa mea, iti inteleg temerile, si eu m-am luptat cu ele ...nu vreau sub nici o forma sa te conving sa iei klimaktoplant.
iti spun doar ce efecte a avut la mine:
am facut o eco de curand si "cresterea" aceea de cativa mm a dat inapoi,acum are 5.4 /4.7 cm. in urma cu o luna era de aprox 6/6cm.dar eu cred ca variatiile acestea sunt normale, si variaza de la luna la luna.prin luna aprile sau mai a trebuit sa iau o combinatie de antiinflamatoare cu antibiotice pentru dantura, si am observat ca in luna respectiva fibromul dominant a scazut, dupa ce am terminat tratamentul dihonia si-a revenit.
primele efecte ale klimaktoplantului le-am observat din prima luna, pe parcursul tratamentului ele s-au mentinut in sensul ca nu m-au mai injunghiat, intepat,senzatia de arsura si durere a disparut, doar in perioada premenstruala se mai umflau si aveam mamelonul sensibil la atingere.acum de cand iau luteinum, parca nu mai am sani. chiar asa sa nu mai simt nimic???!!! aproape ca m-am speriat, ca parca nu mi se parea "normal". medicul homeopat m-a linistit si mi-a explicat ca de fapt asa trebuie sa fie normalul, fara dureri de sani si menstre dureroase .
chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc, stiu doar ca tratamentul homeopat nu dauneaza.
te pup, si sper ca o sa poti alege ceea ce e bun pentru tine.

mada, ziceai ceva de o ecografie la Iosup, nu ne zici si noua ce ai facut, sau poate nu ai mai fost?

arinna, tare rau imi pare ca nu te simti bine...cand corpul te "doare", te doare si sufletul si nu poti fi in apele tale;uneori nici tu insati nu te mai poti suporta, ce sa mai zicem de cei din jurul nostru. sper ca totusi sa gasesti "bubele" si sa te faci bine...mai vleau poze, mai ai?

mioritza
,sper ca esti bine si fericita

nicol,ma bucur ca ai curajul de a lua o hotarare, sa te ajute Dumnezeu sa fie cea corecta, eu nu am avut curajul asta.

diana , pi undi umbli?!

sylvya, rosa si voua va doresc ca alegerile facute sa va ajute sa scapati de "dihonii" si sa ne anuntati cat mai curand ca sunteti

maryd, tu nu mai zici nimic?

mami, nu pot sa ratez momentu', si sa nu te tzuc si pe aici

m-am tot gandit daca e bine sa scriu sau nu...
dar am considerat ca e de datoria mea sa va informez:
am cunoscut o doamna din Braila care a facut embolizare in ianuarie 2006, cu dr.Rares Nechifor...de atunci nu mai are menstra...deloc...medicul nu are nici o explicatie...iar ea s-a ales cu menopauza.
trebuie sa mentionez ca fibromul ei era mai mare de 10 cm...acum e de 3 cm, dar cu ce pret?!

credo,mada28 ce ati mai facut?

sanatate tutulol
va pup dulci, dulci



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Salut Noela
Eu sunt in perioada de asteptari. Am facut 3 luni de diphereline si acum astept sa imi vina ciclul si apoi sa fac laparo cu dr T pentru a imi scoate fibromul.
Am suportat destul de bine tratamentul doar cu niste bufeuri si Kg in plus (pa care acum incerc sa la dau jos).
Sper sa avem cu toatele Sarbatori Fericite cu multe daruri ()
Va pup

Mergi la inceput