cum ne vindeca o sarcina...
Raspunsuri - Pagina 6
ile77 spune:
Inainte de sarcina aveam migrene , insa doar din cind in cind.Dupa nastere le am in fiecare luna la ciclu![]()
Insa ,din fericire, sarcina m-a scapat de constipatia de care sufeream de 7 ani.Aproape ca uitasem cum era sa te duci normal la toaleta, fara supozitoare si tot felul de ceaiuri.
Sper ca urmatoare sarcina sa ma scape de niste probleme hormonale pe care le am.
Si de migrene![]()
Ile
si Vivian
(07.03.2006)
mariana_1976 spune:
Dupa prima sarcina ciclul a devenit neregulat.Dupa a doua a revenit la normal.![]()
Mariana
22+
mama de Monica, Matei si Markus
numeioana spune:
Mariana, de mult voiam sa te prind sa te felicit pentru cel de-al patrulea bebe!
Ioana
dicirstea spune:
"Am luat timp de 7 ani Marvelon. Cu mici si rare pauze, pentru ca le luam pentru reglarea cm, care era haotic si foarte dureros. am fost foarte incantata ca aveam un program ca la carte, fara dureri si fara sa ma ingras, nici macar 1 kg.Intr-o perioada foarte stresanta am uitat sa iau pastila 2 zile si apoi am luat doza dubla.Cred ca asta a fost picatura care a umplut paharul, pentru ca au inceput fel de fel de simptome de rau: tremuraturi, oboseala, nervozitate, stari de rau si de ameteala permanente, umflat de picioare cu senzatia de mers pe cioburi.la analize mi s-au descoperit 4 chisturi si o anemie datorata dereglarii tiroidei.dar 4 chisturi nu cred ca se pot forma doar intr-o luna.in orice caz, dupa 3 luni de tratament am intrerupt definitiv anticonceptionalele.Ma dezumflasem, nu ma mai dureau picioarele, dar au inceput in schimb sa imi apara treptat pete rosii pe corp,in relief si mancacioase.dupa 1 an de analize,doctori din tot felul de spitale si fel si fel de diagnostice doi doctori mi-au spus ceva de genul: 1- alergolog mi-a spus ca nu mi-a mai functionat tiroida, hormonii au luat-o razna si ficatul a clacat(fara o vorba de anticonceptionale) si reactionez la toate alimentele care contin hormoni, aditivi alimentari, soia, carne din comert(animalele fiind indopate cu hormoni de crestere); 2- generalist, mi-a spus acelasi lucru, cu precizarea ca acestea sunt de fapt efecte secundare ale consumului de hormoni.
In decembrie am citit un articol intr-un ziar in care se recunoaste in mod oficial, in urma unor studii de 2 ani in diverse tari, ca anticonceptionalele sunt mai periculoase decat s-a crezut, ca favorizeaza diverse alergii. Daca intrebi doctorii, se pare ca nici unul nu a mai citit de astfel de studii..."
Am pus acest raspuns la "pro si contra anticonceptionale".
L-am pus si aici pentru ca am aflat ca nu sunt singura cu urticarie cronica.Inainte imi apareau numai la ovulatie si imi dispareau dupa prima zi de ciclu, de cand am ramas gravida (de 4 luni), am in fiecare moment al zilei.Am cunoscut o alta fata care a suferit de asa ceva ( cu alte anticonceptionale) a obosit sa urmeze tratamentul inutil si a ramas gravida (auzisem si eu ca sistemul imunitar iti slabeste ca sa nu respinga bb-ul). A avut toate manifestarile pana cand a nascut.I-au trecut cat timp a alaptat, adica 8 luni, dar au revenit dupa ce a intarcat bb-ul.Mie doctorul mi-a spus ca o sarcina "poate" regla manifestarile alergice hormonale, dar nu e sigur ca poate fi dusa la capat. e adevarat ca la fix 3 luni da sarcina am inceput sa sangerez puternic, dar sper ca acum atrecut pericolul. Sunt curioasa in privinta urticariei mele oribile.
numeioana spune:
dicarstea, din fericire mi-a trecut urticaria dupa un tratament cu Zentel pentru o presupusa Giardia, asa ca inclin sa cred ca a fost din cauza unei parazitoze ascunse. Acum m-am pus pe treaba pentru bebe si sper sa apara cat mai repede. Nu am luat anticonceptionale decat doua luni in viata mea, acum vreo 4 ani...
Poate e si la tine aceeasi problema. Un an de zile mi-au aparut zilnic blande si in ultima vreme nu mai treceau cu nimic. Am urmat si un tratament homeopat care sunt sigura ca m-a ajutat si el
Sanatate multa!
bebe?!
Ioana, cea mai optimista aspiranta
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Marcelle spune:
Fetelor, mie dupa sarcina mi-a trecut atat urticaria cat si episoadele de stranut zilnic. Stranutam de vreo 10-15 ori pe zi fara nici un motiv iar urtiacrie imi iesea f des, de la diverse alimente.
Mult succes!
ralcat spune:
Sincer, nu m-a vindecat sau nu mi-a ameliorat absolut nimik din ce ma durea sau deranja. Ca sa fiu mai explicita: nu am scapat de durerile cumplite din primele 2 zile de cm - dar sigur la menopauza se vor remedia; in timpul sarcinii am avut dureri de cap in continuu - dar dupa alaptare am scapat de ele; spatele tot ma doare si m-a durut si mai rau cat caram la bebe in burtos - dar le intretin cu masaj; alergiile au ramas tot acolo si la fel de grave si de uracioase (adica io sunt posesoare de 2 socuri anafilactice
).
In schimb sarcina m-a vindecat de nerabdare; indiferenta fata de copii; uraciosenia gratuita fata de copii mici urlaciosi; judecata rapida si aspra a mamicilor.
Si mi-a daruit cele mai intense amintiri din viata mea: si minunat de frumoase si grele si dificile. M-a facut MAMA.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan