Endometru,monitorizari,ovulatie,TB, gravidute 141
Raspunsuri - Pagina 2
floarea de colt spune:
buna ,
oana r ,nu stiu cum e cu temperatura bazala , dar eu fol.metoda calendarului...si cred ca tu ai putea presta putin mai repede de ziua 11 , sa fii sigura ca nu ratezi ziua buna...iti dau mai jos datele tehnice in ceea ce priveste metoda calendarului pt un cm neregulat:
"Metoda calendarului(Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare(aproximativ la mijlocul ciclului menstrual).Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile(si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa
ovulatie.Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi.Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.
Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.
Indicele de esec este de 15-40%."
in cazul tau perd.fertila este intre ziua 6 si ziua 15.cu prestare o data la doua zile ,e f posibil sa dai rezultate bune!!
Metoda temperaturii bazale se bazeaza pe faptul ca ovulatia se insoteste de o usoara crestere a temperaturii, care se mentine pe toata durata persistentei corpului galben(pina la urmatoarea menstruatie). Aceasta crestere a temperaturii se datoreaza cresterii secretiei de progesterone. Cresterea temperaturii apare brusc, de la o zi la alta si este mica(0,2-0,5grade).
Termometrizarea trebuie efectuata zilnic, la aceeasi ora, inainte de a cobori din pat, cu acelasi termometru, pregatit de cu seara.Temperatura se va masura timp de 5 minute, intrarectal, oral sau vaginal.Se va repeta mai multe cicluri la rind pentru a se repera momentele ovulatorii.Contactul sexual este permis dupa 3 zile de la ascensiunea termica. (in cazul in care nu se doreste o sarcina).
Indicele de esec este de aprox.17%
Dr. Evelyn Cristescu "
mult succes!!
rox_dox spune:
roxali, nu e vb ca nu sunt hotarata..
numai ca luna asta am atatea pe cap, caut si apartament, tre sa ma duc si cu tata la operatie la bucuresti , incat ma simt sfarsita, nu mai am energie...
si mi-am zis daca e sa se lege in luna asta, in care pare imposibil, inseamna ca asa a fost sa fie...
daca nu, cand voi mai termina si voi fi un pik mai relaxata, ma apuc iar de monitorizari.
pupici!
Incercarile mele pt
Nunta noastra!
oana_r spune:
Multumesc floarea de colt,dar pana in Z11 am facut teste de ovulatie si nu a iesit nici unul pozitiv si am renuntat sa mai fac teste si am inceput sa prestez.luna trecut am avut test ovulatie pozitiv in Z12 si CM a fost de 24 zile
oana si matei(12 NOV.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos
noela_carmen spune:
mai draga, se pare ca nici forumul nu ma mai suporta.
taaaaare greu am reusit sa postez mesajul asta.ma chinui de vreo ora juamte'...
incerc sa ma adun din dintre muraturi, pe care tocmai ma chinui sa le pun.am cazut in butoi si ma straduiesc de mama focului sa ies de acolo, nu de alta dar n-am de gand sa ma murez si eu, sper sa ma conserv natural.
mi-am cam pierdut si simtul umorului, sper sa-l regasesc cat mai repede.
"imi pup toate prietenele pe viata", si le rog sa aiba rabdare cu mine,cat nu stiu, de obicei ies mai repede din butoi. ce sa fac, s-a cam terminat mierea si ce a ramas nu-mi place deloc..dau din maini si din picioare , poate poate...dar deocamdata nu apare nimic la orizont.
ma rog pentru avalon sa reuseasca,si sa de-a Dumnezeu sa prinda macar 2, sa recupereze timpul pierdut.
meda , scumpa mea, toto a fost mai breaza ca mine.mi-a facut in 2003, 5 pui, o fumusete. am mosit-o, nu-ti pot spune ce experienta am trait si eu si ea...este fantastic. a fost o mamica EXEMPLARA, si si-a iubit puii cum rar am vazut.din pacate a trebuit sa-i dau, si dupa ce i-am luat si ultimul pui s-a dereglat complet si a intrat imediat din nou in calduri...n-am avut incoto, am castrat-o, ca-mi hartuia sexual saracu' barbat. il urmarea prin toata casa, si cum il prindea, ii baga niste dansuri pisicesti, era artista!
asa ca...ea si-a facut datoria spre deosebire de mine.
beey, cred ca eu nu dansez asa frumos ca pisica mea, cam asta ar fi concluzia, nu?
chiquitita spune:
Noela_Carmen iesi din butoi ca e pacat de tine. Uite, iti fac eu atmosfera:
.
Hai te rog nu fii trista! Te pup mult si ai sa vezi ca iese soarele si pe strada ta!
5+
noela_carmen spune:
ciquitita, graviduta scumpa, da' eu nu sunt trista...sunt acra(ca muraturile), sarcastica, de aceea ma abtin, ca risc sa stric atmosfera optimista, si dauneaza la .
oricum iti multumesc pentru sutinere, ajuta sa stii.
chiquitita spune:
Nu esti acra deloc, esti o dulce si ne-ai ridicat moralul de atatea ori. Daca esti trista ma intristez si eu si face rau la bebe, asa ca...sa te vad vesela si gata de .
5+
ancadragoman spune:
Fetele va rog sa imi raspunde-ti si mie la intrebarile pe care le-am pus pe forum mai devreme.Va pup pe toate.Mersi
anca
nucutza spune:
Anca, al meu a facut-o la Giulesti, a costat vreo 300.000 lei, daca-mi aduc bine aminte.
Am inteles ca poti sa o faci (spermograma) si la alte centre medicale; medicover, medsana de ex.
Cit despre dimensiuni, eu nu prea stiu daca ar fi un motiv sa nu poti ramine.
Acum, ca ti-a intirziat 9 zile, cam esti in ceata cu ovulatia, pt. ca poate a fost doar luna asta, poate de acum se regleaza, asa ca nu poti sa-ti calculezi data pb a ov. Dar eu in locul tau mi-as lua TB ca sa vad exact.
ancadragoman spune:
quote:
Originally posted by nucutza
Anca, al meu a facut-o la Giulesti, a costat vreo 300.000 lei, daca-mi aduc bine aminte.
Am inteles ca poti sa o faci (spermograma) si la alte centre medicale; medicover, medsana de ex.
Cit despre dimensiuni, eu nu prea stiu daca ar fi un motiv sa nu poti ramine.
Acum, ca ti-a intirziat 9 zile, cam esti in ceata cu ovulatia, pt. ca poate a fost doar luna asta, poate de acum se regleaza, asa ca nu poti sa-ti calculezi data pb a ov. Dar eu in locul tau mi-as lua TB ca sa vad exact.
Pupici si mersi.Mai am o intrebare cam aiurea dar nu stiu cum se procedeaza.Pentru spermograma cum se procedeaza?Proba mergem cu ea de acasa?
anca