Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Marce, ca s-o iau pe rand...ai raspuns singura la intrebare, eu nu am afisat complicatiile care pot aparea in urma unei CS. Astea se iau in calcul si trebuie sa le pui in balanta ca femeie matura, vorbesc de complicatii, cand nu ai nimic si bine-merci poti naste usor si fara probleme, de ce naiba sa-ti creeazi altele?!... Revenind...m-ai intrebat ce faci cand apar complicatii intr-o nastere normala: eu asta am spus de la bun inceput...RASPUNSUL ESTE: se apleleaza la CS. De-aia se practica si de-aia s-a inventat...nu am vrut decat sa spun ca nu poate fi un moft. E ceva prea complicat...si femeile trebuie sa inteleaga ca trebuie sa stie ce vor, ce insemna lucrurile pe care le aleg...si SUNT LIBERE S-O FACA...dar totul e sa stie...
Amaya,
eu as opta pentru epidurala...vorbeste cu medicul, vezi ce-ti recomanda. Esti constienta si-ti poti tine bebeicul in brate imediat...
Aelita, ai inteles exact ce am vrut sa sugerez..

fetelor...va pup si sunt flatata ca-mi cereti sfaturi medicale.
ideea e urmatoarea, e foarte imporant sa va tineti medicii aproape, sa-i sunati si pentru un lucru care poate parea banal...e obligat sa va raspunda si sa va sustina. Este foarte importat de asemenea, sa aveti incredere in ei...
Draga Michelle...La Multi Ani! sa fii sanatoasa si sa te bucuri de copilasul tau! In sfarsit ne dai vesti bune...

ioana 23 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

criss, mersi pt raspuns.
Daconst, eu am pus o poza, numai ca eu le pun cu burtica si cam atat. Fatza nu conteaza.

Va pup

23 +

Mergi la inceput

Dana, hai sa scriem si despre GBS sau streptococul din grupa B

in medie din 1000 de femei de la care s-au recolatat exudate vaginale pentru cultura, la 150-350 din ele se va identifica prezenta bacteriei. In general, la femeia adulta acest tip de streptococ nu cauzeaza, nu afecteaza sanatatea...e inofensiv.
Multe femei sunt purtatoare fara sa fie constiente de acest lucru.
desi se transmite sexual, gasindu-se in rect si in vagin...nu are simptome genitale, nu cauzeaza discomfort si nu e considerata o boala transmisa sexual. Poate ataca fatul odata cu livrarea vaginala sau chiar inainte de aceasta, migrand din vagin in uter, apelarea la cezariana nu va diminua riscul trasmiterii bacteriei. Boala apare cand bacteria reuseste sa patrunda in circuitul sangvin al fatului. Dupa cum stim, nou-nascutul are o imunitate slab formata la nastere...si nu e imun la agresiunile mediului inconjurator. Deci, o bacterie care e banala pentru mama, nepunand probleme de sanatate acesteia, poate induce soc, pneumonie sau meningita unui nou-nascut. Ceea ce poate fi fatal...
Eu zic sa faci testul, e cam obligatoriu sa-l faci...
in cazul in care suntem pozitive la beta streptococ se face tratament intravenos cu antibiotic...in general descoperit la timp si tinut sub control nu pune probleme.

Amaya, si sotul meu s-a ingrasat! ...desi mananca la fel ca inainte...:)
sper sa-si revina si el odata cu mine...daca la ingrasat o facem cot la cot!

Numai bine,
Michelle mai povesteste-ne de tine...

ioana 23 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

mushulica_p, de vreo doua ori pe saptamana, cam asa. Deocamdata, ca joaca

criss68, daca dormiti separat, e oarecum ciudat... in general, e bine ca un cuplu sa doarma cat mai unit, adica impreuna dar - chinezii nu dormeau impreuna, deci probabil ca nu e feng shui prost daca dormit separat. Numa' sa va mai intalniti din cand in cand Dar... ce palat ai tu acolo, de dormiti unu' hais si unu' cea?

megbeng, pe mine ma seaca de cand cu burta ca toata lumea crede ca burta mea e reazem numa' bun de pus mana. Ma enerveaza rau si mi se si contracta tot uterul cand mai pune careva cate o mana pe burta. In rest, amabili si nu prea. La Carrefour trebe sa dau cu girofarul ca's bortzoasa, de parca nu se vede, ca aia de stau la coada pentru handicapati si gravide cre'ca's toti handicapati, ca zau daca e vreunul gravid. In rest, la cat ies eu din casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brig_adria spune:

buna,mamici cu burtici!aveam si eu o intrebare!cine stie si ce stie ceva despre dr Parvu de la Elias,ginecolog?astept pareri si idei,multumesc!eu am intrat in sapt 25,cu fetita!cand se face cultura de col?pa

Mergi la inceput

Danuta, am uitat sa specific ca testul trebuie facut (pentru streptococul de tip B) in saptamana 35 si 37 de sarcina, cine l-a efectuat deja sa stie sa-l repete...
daca se descopera existenta in cantitati foarte mari in vagin a bacteriei, in timpul nasterii se vor adimistra I.V. antibiotice....

multa sanatate,

ioana 23 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

http://good-times.webshots.com/photo/2878232760050980246SILGSG
Am pus poze cu mine cu burta dar oricum mare lucru nu se vede, restul sunt cu fie-mea nr 1.

23 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Ioana in primul rand iti multumesc pentru informatii,imi sunt de mare ajutor.
Bine ca ai specificat si perioada cind se face.
Apoi vroiam sa stiu despre analiza de diabet gestational ca asta ar trebui s-o fac vineri si ma sperie faptul ca trebuie sa stau 2 ore la cabinet.

Monu,ma bucur ca ti-au placut hainutele si eu mor de dragul lor.Pe mine m-a apucat febra cumparaturilor ca de primit nu am de unde sa primesc si poate de luna viitoare voi fi si mai greoaie si n-o sa mai am chef de umblat la magazine.Superstitii nu am.

Pako,esti tare draguta si fetita ta e o dulceata.Sa-ti traiasca.

Gio,parca nici nu ai burtica...adica nu se vede mare lucru.

Hainute bb

Dana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Alina ti-am vazut si eu pozele...esti din Hunedoara cumva?Ca am vazut o poza la Castel.

Hainute bb

Dana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Gio, frumoase poze! Daca nu aveau data pe ele imi venea sa te intreb cand sunt facute, in pozitia aceea nu se vede burtica si in rest arati f bine. Si fetita e o dulcica, cred ca ea iti consuma energia incat sa nu te ingrasi.

messa, dupa vreo 7 ani de convietuire mi-am dat seama ca sotul nu poate fi disciplinat peste o limita astfel ca ne-am separat (pe atunci si fuma, ba chiar si noaptea, in dormitor). Ne intalnim noi destul de des, it's up to me! Dar nu stiam cum influenteaza feng-shui-ul lui prost relatia in ansamblu - teoretic, ca in fapt vad! I-am citit odata ce scrie in carti despre infuenta dezordinii dar nu s-a speriat prea tare. O perioada ma ruga tot pe mine sa-i fac si lui ordine in camera. Casa nu-i o imensitate, are cca 80 mp, dar fara un copil mereu ni se parea goala. Dupa nasterea acestuia speram sa fie minunat.

Despre masajul perineului azi am aflat si eu, cu 5 minute inainte sa citesc pe forum. Am dat peste o carte despre sarcina si nou nascut care nu se numara printre favorite in Ro, probabil fiind scrisa de americani. Multa lume, inclusiv doctorilor li se par cam ciudate ideile dezvoltate de americani precum ca nu respecta protocoale europene cu traditie. Prin urmare nu se iau in considerare. Insa mie din ce am citit pana acum mi s-au verificat teoriile lor. Abia astept sa aflu cat mai multe.

Acum mi-a trecut un pitic prin creier: daca o mama are o nastere naturala sa zicem usoara si fara epiziotomie ce presupune? Ca dupa ce trage un pui de somn zdravan, ca dupa o zi de smotru, dupa ce s-a trezit e ca noua? Sau tot are de traversat niste transformari care o situeaza in afara normalitatii?

v-am pupat!

criss 25+ cu

Mergi la inceput