Cirese de Mai-Iunie 2006 (15)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Mai acum chiar ca mi se pare un pic stanjenitor faptul ca Petra a luat mai putin de 1kg in doua luni .
A mai luat cineva asa de putin in doua luni?...am observat eu ca a slabit putin dar...nu ma asteptam sa nu aiba deja 6 kg .
M-am intristat.

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze siwww.dropshots.com/amiss_zipp" target="_blank"> filme

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Buna,

In primul rand multumesc fetelor care si-au amintit ca azi a fost ziua mea ...

Iata ca revin si eu dupa o pauza lunga tare... Cand a venit sotul acasa am tot alergat prin oras pentru diverse cumparaturi, apoi am plecat la parintii mei pentru cateva zile (si acolo nu am avut net ). Cand am revenit mi-a luat vreo 3 zile sa recitesc totul. Apoi a plecat sotul iar, dar tot nu am reusit sa mai scriu ca am avut-o pe Andrada bolnavioara.

Ii aparusera cateva bubite pe manute si vreo 3 pe picioruse. Am crezut ca are vreo boala de-asta contagioasa. Dar totusi nu avea febra. Am mers la dr. pediatru. Diagnosticul: prurigo strofulus, un fel de urticarie, care arata ca o pata rosie, in mijlocul careia se formase o vezicula mica de lichid aproape incolor. In general apare daca se schimba ceva in alimentatia copilului (dar nu era cazul, caci ea nu papa decat piept de la mami) sau vreo intepatura de insecta (avea probabilitatea cea mai mare). Totusi ne-a dat o trimitere la spitalul Colentina la un medic dermatolog. Acolo dr. ar fi fost de acord cu diagnosticul, daca nu ar fi avut si 2 bubite in talpa piciorului. Asa ca ne-a dat biletel sa mergem la laborator pentru analize. Si cand primesc rezultatul, ce credeti ca scria??? Rezultat pozitiv la SCABIE, popular spus raie... Cand am auzit sa pice cerul pe mine. DE UNDE DUMNEZEU SA IA FATA MEA RAIE??? Dr. de la spital ne-a spus ca cel mai probabil din spital atunci cand a fost operata sau a atins-o vreo persoana purtatoare de virus, dar la care nu se manifesta. Ca cica termenul de incubatie al virusului este de 30 zile, +/- cateva zile bune. Oricum Andrada nu prezenta nici-un alt simpton ciudat, papa la fel, dormea bine. Se pare ca la varsta ei inca nu are dezvoltat reflexul de a se scarpina, ca atunci nu stiu cum ar fi fost...

Asa ca am trecut la etapa de deparazitare: atat bebelina, cat si eu, soacra (caci venim cel mai des in contact cu ea). Tati a scapat pentru moment ca nu e acasa. Dar urmeaza si el cand soseste in tara. Si de martea trecuta sunt tot intr-un spalat de dimineata pana seara de imbracaminte, lenjerie, paturi/pilote, perne, dezinfectat incaltamintea... tot, tot ce am folosit in ultima luna... Si dupa spalat bineinteles, urmeaza faza cu calcatul ... Ca tratament Andradei ii dadeam cu o solutie pe tot corpul de la gat in jos, si dupa 8 ore trebuia sa-i fac iar baita... Asa ca pe la 4-5 dimineata incalzeam apa, ca nu aveam apa calda sa o spal. Eu trebuia sa-mi dau cu un spray si sa stau minim 12 ore. Asa ca atunci cand se apropia momentul alaptarii, trebuia sa ma spal bine de tot, si dupa masa iar dat cu spray. Noroc ca toata nebunia cu solutii/spray nu a durat decat 3 zile...

Acum in alta ordine de idei... in curand va trebui sa facem vaccinul de 4 luni... Vad ca in ultimele 3 saptamani nu a luat decat 500 gr. Adica la 3 luni si 3 saptamani are 6200 gr. Sper sa nu fie cazul sa incep diversificarea mai devreme de 5 luni jumatate... Asa ca eu m-as inscrie in clubul celor ce incep cu diversificarea abia prin decembrie...

De pe la 3 luni si-a descoperit si ea degetelele si le baga toata ziua in gurita. Dar am reusit s-o pacalesc sa accepte suzetica la culcare si nu cu degetele in gura. Trebuie sa precizez ca am invatat-o tare prost, caci o adorm leganata. Mai adoarme si singurica, dar de obicei cand devine prea obosita se cam miorlaie, asa incat o iau in brate si asa merge mai repede. A inceput sa se ridice in poponeata si apoi in picioare, daca o tii de manute. Dar nu are stabilitate. In schimb eu nu am pus-o pe burtica. Am incercat zilele acestea, isi tine capul la 60-90 de grade, dar in schimb geme de parca face un efort deosebit si mi se face mila de ea, asa ca o intorc... Este musai sa stea pe burtica??? Si oare chiar o doare, sau asa ar fi normal sa faca???

Arleena intrebai parca de povestile de pe web. Am ramas in urma cu actualizarea lor. Dar o voi face in curand...

Lyly, multumim pentru clubul razaciosilor... Eu am poze cu Andrada doar zambind. Dar o sa vad ce gasesc printe ele...

Luana spuneai de Hora ca iti tine adevarat concert acasa. Se pare ca si eu am parte de asa ceva, insa la un volum mai moderat. Uneori o apuca insa cand suntem la plimbare .

Legat de kilogramele in plus , eu as mai avea cam 1.5 kg, pentru a ajunge la greutatea de dinainte de sarcina, si cam 4 kg, sa am greutatea ideala.

Ah, i-am pus cercelusi domnisoarei. Am ales clinica Medlife, caci mi s-a parut mai sigur. Inca mai stam 2 saptamani cu cercelusii medicinali si apoi ii vom schimba cu cei de aur. Si acestia sunt suflati cu aur de 24k, dar ii preferam pe cei de la nasica...

Ama nu trebuie sa te superi pe Doroti. A schimbat parola dupa episodul cu modificarea aceea peste noapte (inca se mai cauta vinovatul, sa zic asa) si nu a anuntat decat pe cine efectiv lucra la listuta.

Probabil as mai fi avut multe de scris/raspuns, dar acum nu imi mai amintesc. Deja mi-a iesit un ditamai mesajul. Sper ca acum daca ne-am mai linistit sa pot tine pasul cu voi...

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Steluta, m-ai lasat cu gura cascata... Scabie? Of, asata da ghinion, spitalele astea manacale-er puricii! 6200 la aproape 4 luni zic eu ca-i f. bine. 500 grame in 3 sapatamini iar ii bine asta inseamna vreo 700 pe luna, deci excelent.

Andreea, las ca nu esti singura. Timeea avea la 4 luni 5750, si de la 2 la 4 luni a pus sub un kilogram. Asa-s unii bebelusi mai manechini de felul lor. Si ar avea ce sa manance ca doara sunt nevoita sa mulg surplusul de vreo 2-3 ori pe zi si ajunge laptele la frate-su in biberon . Noroc ca el nu face mofturi, bea orice lapte.
Si sper ca din cauza ca ii ies dintii continua sa suga prost si sa bata pasul pe loc. 6 kg cu indulgenta avem acum .
Calatorie placuta!

Lacri, ti-am trimis si eu o poza razacioasa cu Timeea. A ajuns? E in regula?

Eu m-am pricopsit cu cea mai urata urticarie din viata mea. Sunt rosie ca focul si plina de bube atat de multe ca formeaza placarde deja... Am mai avut asa ceva in copilarie si a doua zi nu mai aveam nimic, sper sa fie asa si acum.

No pupici, merg la nani si la scarpinat

Diana , Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) & Timeea (18.05.2006)

Mergi la inceput

Steluta uff! asta iti mai trbuia. las ca puneti voi pe dna Scabie .
Diana baietelu' inca mai papa biberon? Sau cum? E bine ca mai papa san de la tine .
Cum face Timeea la san cand spui tu ca nu papa? Petra in ultimul timp se burica f ff tare. Cum ia sanul in gura o apuca plansul si se incordeaza de burtica, plange si cu tzatza in gura. Iar o ia...si ii vine sa planga si toot asa pana zic "deh! nu ii este foame la fata. Daca i-ar fi foamee..." . Ar trebui sa o las mai mult la san? Tu cat o lasi? Imi adoarme acum la san daca stam mai mult de 15 minute.

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze siwww.dropshots.com/amiss_zipp" target="_blank"> filme

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

AA si cu urticaria...nu e cumva pe fond nervos? Nu ai fost foarte obosita azi sau zilele astea? Mie imi apare o alergie pe piele de la, iti vine sau nu sa crezi, OBOSEALA . DA SUNT ALERGICA LA OBOSEALA . Dar ma apuca rau...Cum fac nani si pap bine imi dispare. Uneori imi apare seara dupa o zi agitata, si dimineata nu mai am.
Am luat pentru asa ceva, e bun si pt urticarie, niste capsule cu trei frati patati. E pentru imunitate si pt alergiile astea de piele etc. La fel de bun e si ceaiul! Ia-ti ceai sau aceste capsule facute din planta!. Eu mi-am luat azi capsulele. SA vedem!

Mergi la inceput

Vladut inca mai papa biberon dar doar laptele. Asa il bea, altfel nu-i trebe. Prefer sa-l bea din bibi numa sa stiu ca-l bea...
Timeea se agita la san cand suge si asta de vreo 2 luni jumate de cand a si inceput sa manace prost si sa cresca prost. N-am nici o explicatie. Eu stiu cat manaca ptr. ca am cantar electronic si i-am mai facut cand si cand proba suptului. Au fost zile cand abia mi-a mancat 400, acu manaca cam 600-700 pe zi. Biberon nu doreste si nici nu insit.Ea arata bine, e armonioasa, nu-i slaba dar departe de a fi grasa, ptr. mine ii mai important sa suga o trece si faza asta.
O las sa stea cat binevoieste, de obicei nu sta mai mult de 5 minute, doar cand adoarme (asta destul de rar) si atunci o desprind cand doar tzocaie tzatza si nu mai trage.

Mergi la inceput

Cu urticaria, tot ce se poate. F adevarat ca ezista urticarii pe fond nervos. Obosita sunt, de mancat nu am mancat nimic deosebit deci tot ce se poate. Odihna? Greu cu 2 prunci... O sa incerc si eu ce mi-ai zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

AMISS,DOINA,LACRI,VIVIGHE multumesc frumos de urari!

AMISS mie petra nu-mi suna slaba!la fel si in cazul andradei lui STELUTZA!important e sa ia in greutate constant si sa nu piarda!ca atunci inseamna ca ceva nu e in regula!celestin cand a avut otita a slabit destul de mult si acum recupereaza!STELUTZA numai bine pt fetitza ta cu numele cel mai preferat de mine!daca as avea o fetitza as vrea s-0 cheme andrada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ema79 spune:

Arabela si Lacramioara, va multumesc mult ca mi-ati explicat. Am reusit sa o trimit! URA!! poza e de acum 2 luni, dar pe moment nu am una mai recenta. As vrea sa mai intreb ceva (eu sunt cu intrebarile) cum pot sa-mi activez contul pt. a avea album foto?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ema79 spune:

Doamnelor, daca la voi bebelusii vostri isi duc manuta la gura, aflati ca al meu si-a descoperit degetul mare de la ambele maini si le suge cu randul,cand de la o mana cand de la cealalta. I-am pus manusi in maini, gandindu-ma ca cu asta o sa-l impiedic, dar smecherul a invatat sa si le scoata si....victorie!!!..degetul e iar in gura. Nu mai stiu cum sa-l impiedic, poate imi dati voi un sfat caci nu as vrea sa recurg la metode de genul: sa-i ung degetele cu ardei sau fel de fel de chestii. A! am uitat sa spun ca unele manusele fiind cam mari a reusit sa-si suga degetele prin manusa.

Mergi la inceput