Copiluti de mai-iunie 2005 (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Am vrut sa zic pas in seara asta la forum dar am vazut ceva si vreau sa zic doua vorbe...

Ruxel nu esti tu cea vinovata,asta ca sa nu incerci sa aluneci pe o panta putin periculoasa care poate degenera in altceva.
Aceleasi probleme le-am avut si eu cu Bianca si le mai am...Cand am nascut Bibi incepea clasa III si m-am gandit ca nu ar fi trebuit sa fie probleme...ei bine cu cartea nu are nici acuma pentru ca am facut de asa natura sa o fac sa inteleaga ca scoala si tot ce deriva de-aici este obligatia ei similara cu ceea ce reprezinta serviciul pentru adulti.A inteles intr-un final si ca dovada stau calificativele... Insa la capitolul afectivitate si sentiment inca suntem undeva sub nivelul normalului... din cauza geloziei si a invidiei...Si la ei funtioneaza foarte bine "orice e mai bun decat nimic".Si sunt foarte constienti ca o fapta rea atrage dupa sine atentia parintelui chiar daca pentru observatii sau pedepse...este un castig totusi...
Insa a o da in regim de seminternat nu faci altceva decat sa adancesti mai tare gandurile ei ...poate o scoala in regim step-by-step...si atunci stii ca are temele facute...
Iar in rest ar trebui sa faci cumva sa o implici in activitatile tale comune cu Bianca....eu mai fac greseala uneori sao las pe a mea sa stea cu sor-sa ca sa-mi fac eu treaba...ei bine mormaie insa sta ca nu are incotro...in rest pe cat posibil le implic pe amandoua in aceleasi activitati si le tratez la fel...si faca asta mai multl pentru Bianca ca ea este cea care ridica probleme...
Poate nu am fost foarte coerenta sau una vroiam sa zic si alta am explicat...in esenta vroiam sa-ti spun ca nu trebuie sa-ti cauti complexe...si nici sa-ti faci mustrari...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Incerc sa o implic in activitatile mele cu Bianca, dar pe Alex o deranjeaza ca Bia "ii strica" ceea ce face ea. Apoi normal ca Bia o respinge. Cand Alex vrea sa o ia in brate, Bia de cele mai multe ori nu vrea la ea si Alex se supara. Si eu, de cele mai multe ori, cand sunt acasa cu amandoua, o mai las pe Alex sa stea cu ea, ca sa ma duc si eu macar pana la toaleta...si atunci face asta cu mari rugaminti. Bia s-ar juca cu Alex non-stop....o amuza orice prostie sau tampenie pe care o face Alex, dar Alex se plictiseste foarte repede de ea.

Am zis ca as vrea sa o las pe Alex la semiinternat (dar asta inseamna sa o iau in aceeasi zi mai dupa-amiaza) ca sa-si faca temele cum trebuie si ca sa nu-mi mai ceara mereu ajutorul, pentru ca astfel nu se mai gandeste singura la ceea ce are de facut. Ea asteapta mereu de la mine o confirmare ca ceea ce a facut sau a socotit este bine, si in felul asta nu prinde deloc incredere in ea si in ceea ce face.Singurul moment din zi in care eu pot sa vad de Alex cum trebuie este in timpul in care Bia doarme, ceea ce inseamna maxim 2 ore (de obicei 1 1/2 h).
Pai in timpul asta abea terminam lectiile, si asta cu chiu cu vai.

Nu stiu ce sa zic, poate nu mai am eu rabdarea necesara, sau poate cer prea mult de la ea, insa incerc sin rasputeri sa ne intelegem. Si sa nu mai spun ca niciodata (sau aproape) nu suntem pe aceeasi lungime de unda. Mereu eu spun una, ea vrea sau face alta.....iar chestiile astea pe parcursul unei zile ma termina. Si nu ca daca eu spun sa faca altfel ea accepta....nuuuuuuuuuu, nicidecum. Daca eu spun sa faca altfel decat vrea ea, apoi incep o serie de rugaminti si de fitze si faze care nu le mai suport. Ar fi foarte multe de povestit si acum pic de oboseala.

Multumesc celor care mi-au raspuns si va doresc noapte buna.

Ruxel

Bia si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Si inca ceva......un lucru care ma supara foarte tare: in timpul in care eu ma duc sa o culc pe Bia, care dureaza vreo 30 de minute (ca nu adoarme singura!!!), Alex sta singura in sufragerie si de fiecare data aproape o gasesc dormind pe canapea. O iau si o duc in patul ei.
Pana sa se nasca Bia, noi aveam un ritual cu culcatul seara: o duceam in pat, mai stateam putin cu ea, imi mai povestea ce a fcaut in ziua respectiva etc. Ei ii lipseste foarte mult (si mie) lucrul asta si mie imi pare asa de rau ca nu mai este la fel. Nu pot sa o iau in camera cu noi cand o culc pe Bia pentru ca Bia nu se mai culca, sau daca Bia plange Alex nu suporta sa o auda plangand. Deci toate sunt pe dos.
Cand eu sunt cu Bia in camera sa o culc ma gandesc intr-una la Alex care sta acolo singurica.....

Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun...

Ruxel

Bia si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Ruxel eu am avut cu Bianca niste discutii dese de cand s-a nascut Delia...i-am explicat cum stau lucrurile de fapt,ca Delia este atat de neajutorata incat fara mine sau tac-su ar muri...ca si ea poate sa o ajute atata cat se pricepe si mai ales am incercat sa-i explic ca le iubim pe amandoua la fel sica nu-i nevoie sa faca nimic ca sa o bagam in seama ca o facem oricum...
Ei bine cu toate astea eu nu reusesc sa fac fatza la toate...Delia este mereu in camera la Bianca,ii scormoneste printre carti,penare,caiete...ii trage cearsaful d pe pat,aia mare tipa...aia mica continua,insa eu nu ma bag intre ele decat daca-i cazul...le las sa se smotoceasca singure...Delia exact ca si Bianca ta s-ar juca intr-una...Bianca mea doar cand are chef ea...mai nou vrea sa doarma cu Delia ca a prins de gust...si am sa o las sambata si duminica sa doarma in camera la Delia ...

Oricum odata cu aparitia celei mici rutina creata cu Bianca s-a dus naibii...nimic din ce faceam inainte nu mai este la fel...sau macar nu mai are acelasi farmec...insa conteaza ca ele doua sa se inteleaga... probabil sub obladuirea noastra cele mici vor rasplatii "pierderea" suferita de cele mari odata cu trecerea timpului...

Si inca ceva...un rol important in toata povestea asta il are si tata...care trebuie sa stea si cu una si cu alta pentru a nu ajunge mama la capatul puterilor fizice si psihice...si vad ca Paul incepe sa inteleaga aspectul asta...cel putin sta cu Delia ca sa ma mai ocup eu de Bianca sau invers...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

OlgutaM, iertare ca nu am spus nimic de poze, dar sa stii ca eu m-am uitat exact atunci cind ai spus ca i pus poze multeee. Nu au fost chiar asa multe, daca vrei iti spun si ce am vazut. O Maya dragalasa care era in picioare, pe trotuar, linga o mama la fel de frumoasa si slaba... Un tati care arata foarte bine, dar pare un pic trist sau preocupat sau si una si alta, cu un prieten, nu mai stiu cum il cheama, ba chiar era si prietenul singur intr-una... Vezi ca le-am vazut?

Ma intorc sa citesc, ca am vrut doar sa-i raspund Olgutei...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Upsfetelor...am cam ratat chatul din seara asta...ma maraia Alex, am pus-o la culcare si am adormit inaintea ei. Noroc cu sotzul ca m-a sunat, altfel dormeam pe-un colt de pat toata noaptea si iar ma trezeam intzepenita.
Olga, sa stii ca si eu am vazut pozele imediat ce am citit postarea ta in care anuntai ca ai noutati in album. Numai ca n-am mai avut timp sa mai intru sa scriu pe forum. Pupam obrajorii bucalati ai Mayei. am vazut ca are aceleasi pasiuni ca si Alex -topoganele si capacitul sticlelor. Tu arati excelent, felicitari!
Eu nu vreau sa fiu paranoica, nu ma plang de nimic, dar am si eu o pata pe creier...mi se pare Alex prea dolofana. Am suit-o ieri pe cantar si are peste 13 KG!!! cam la 82-83 cm. Cere mereu de mancare, mi-ar manca si urechile! stiu ca o sa ma boscorodeasca fetele cu copii mofturosi si nemancaciosi, dar eu am fost un copil gras si stiu ce inseamna asta. Evit sa-i dau dulciuri, fainoase, face multa miscare, dar cu toate astea are o burtica zdravana si niste copanele bine indesate. Am mai inceput sa-i micsorez si cantitatea de lapte bauta zilnic, ca ajungea la aproape 1 l /zi. Incerc sa-i fac si un program mai strict de masa si sa elimin pe cat posibil rontzaitul(oricum il evitam). Si de maine incep cu ea gimnastica, trecem amandoua la abdomene

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)

Mergi la inceput

Am si eu de spus ceva la acest capitol, ca de vreo doi ani tot asta ma streseaza, cum sa procedez ca sa reduc aceasta gelozie la minim. Ma duc in parc cu amindoua si cind ma intorc scriu si eu din experienta mea, pe voi, Ruxel si Loreen, nu cred ca va va ajuta prea mult, pentru ca diferenta de virsta e mare intre copiii vostri si e mult mai greu de gasit solutii.

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Nu ma mai duc in parc, ca e foarte frig si mai vine cu copilas sa stea cu noi in seara asta, asa ca ma duc sa le fac ceva bun.

Mygirl, nu esti exagerata deloc, eu am un copil mofturos la mincare si unul cu care ma bat pe usa frigiderului si te inteleg perfect. Trebuie sa ai grija, asa cum ai spus, sa nu-i dai nimic din ce ingrasa, gustarile si rontaielile sa fie legume si fructe, sa nu o inveti sa manince in fata televizorului si sa faca multa, multa miscare. Si Agata era ca Alex cind era mica, desi m-am chinuit sa nu o ingras, dar e o pofticioasa si o mincacioasa... singura educatie pe care i-am facut-o a fost cea legata de mincare. Stie tot, are cintar, cere ceva bun, stie lectia, se urca pe cintar, daca are bine, are verde, daca nu singura isi ia fructe. Nu-i da sa manince peste strictul necesar, ca nu ai de ce. Iar cind mai creste sa-i spui tot timpul ca o faci pentru ea, incet-incet sa o inveti sa-si iubeasca mai mult trupul decit mincarea (nu mai mult decit orice altceva ).

Mergi la inceput

Se vede ca am test miine, nu? Ca as sta numai aici, numai sa nu ma gindesc, ca de invatat si asa nu as putea invata cu doua maimutici agatate de mine. Si mai vine inca un maimutoi, gradinita va fi in seara asta la noi.

Asa... cine vrea citeste, cine nu, atentionez ca scriu pentru ca nu am chef sa fac nimic altceva in casa. Ca e frig si am de calcat si e facut mincare... e mai usor sa bati cimpii pe DC! Asta e sigur! Spuneam de relatia dintre surori. Ma preocupa mult de tot acest aspect si de vreo trei ani de zile e una din spaimele mele, daca nu voi reusi sa le fac sa se iubeasca, daca nu voi sti sa gestionez bine crizele si situatiile si le invrajbesc cu interventiile mele, ale noastre de fapt, ca si sotul e implicat in asta (mai ales el are aceasta frica, pentru ca el are o singura sora, care e si acum geloasa pe el, practic nu a acceptat niciodata ca a mai venit un pitic peste ea). Noi sintem 4 surori, nu stiu cum a facut maica-mea, dar chiar ne intelegem super. Parca nu am vazut-o facind mari eforturi de a ne multumi pe toate la fel si totusi...

Eu nu am probleme de genul asta cu Agata, poate si pentru ca e mai mica decit ale voastre. Adica nu am, ele sint, dar le tinem sub control deocamdata, si eu si tati, dar si ea. Dar sint in egala masura si la Agata si la Tudora. Si noi am renuntat la ritualul nostru de seara, al meu si al Agatei, al meu si al Tudorei bebelus, si tati vine tirziu si nu prea ne poate ajuta. Cind e el acasa, e simplu, dar cind sint singura cu amindoua e cam greu sa le multumesc pe amindoua. Si eu incerc sa impac si capra si varza cum se spune, dar nu-mi iese intotdeauna.
Hai sa va spun si metodele pe care le-am gasit eu, dupa citeva luni de bijbiiala si crize, si pe care le schimb cind se impune. La inceput aveam ritualuri pentru amindoua, dar apoi mi-am dat seama ca Agata iese in pierdere cam de fiecare data, pentru ca tot astepta mititica sa termin cu Tudora si sa vin la ea.
- dimineata au program comun: mic-dejun (la desene animate), spalat pe dinti, imbracat, ordinea o stabilesc ele, eu strig doar la baie, cine ajunge prima pe aia o fac prima. Daca mi se pare ca Agata ajunge mereu si Tudora ar vrea si ea, dar fiind mai mica nu are cum, atunci ii fac din ochi Agatei si ii spun sa o lase si pe ea, ca sa nu se simta frustrata. Agata intra in joc si se face ca alearga si nu ajunge, si Tudora e superincintata ca a ajuns ea prima. Apoi ma duc in camera si tot asa, le chem pe amindoua (la voi e mai simplu, ca se imbraca singure, dar tot puteti sa le ajutati cu cite ceva, sa vada ca au si ele partea lor de timp), cine vine o imbrac, cine nu asteapta. Ies din casa, una ramine la scoala, una la gradinita. La unu o iau pe Tudora si am o ora si ceva doar pentru ea, ne plimbam, ne jucam sau o adorm, dar simte ca ala e timpul ei, pentru ca fac tot posibilul sa simta. La 3 o iau pe Agata, Tudora inca doarme, deci cel putin o ora e doar al ei si al meu. Dupa ce face ce trebuie (dezbracat, imbracat, spalat...), facem ce propune ea, nu uit nicioadata sa subliniez in cuvinte ca e timpul meu si al ei si trebuie sa facem ceva placut. Si inca ceva: daca stiu ca am gresit pe undeva, imi cer scuze, daca stiu ca am facut tot ce e omeneste posibil ca sa se simta amindoua bine, nu are nici macar voie si i-o spun in cuvinte clare sa spuna ca de Tudora m-am ocupat mai mult. La 4 se trezeste Tudora, le dau sa manince la amindoua, o gustare, fiecare ce vrea, au dreptul sa aleaga, ca in rest nu prea au. Apoi iesim afara, Agata se joaca cu copii, eu cu Tudora, dar sint pe faza cind Agata are nevoie de mine sau o intreb vrei sa te dau in leagan sau sa facem un castel de nisip sau orice. Nu ca as avea chef neaparat, dar ii dau un biscuit Tudorei si o leg in carut si ma ocup cit pot si de Agata, daca o vad ca ar vrea sa fac asta. Am tot timpul la mine jucarioarele ei preferate sau fructe taiate, sau biscuitei, o spal pe miini si o izolez in carut, ca sa ma ocup de Agata. Dar nu uit niciodata sa-i iau si Agatei ceva preferat, ca am vazut ce ochisori face cind ii dau ceva Tudorei, desi intelege perfect ca e mica si nu poate sa-si ia singura, in schimb ea da. Repet, tot timpul subliniez in cuvinte ce fac, uite acum ma joc cu tine, copiii inteleg foarte bine notiunea de a-si respecta rindul, chiar si cei micuti. Am invatat-o pe Agata sa ma ajute cu ce poate, de exemplu sa aleaga ea jucariile care ar tine-o ocupata pe Tduora, ca sa pot avea timp si pentru ea sau sa pregateasca gustarea din parc etc. Nu-i dau voie sa-si ia ei ceva si sa nu se gindeasca si la Tudora, ca poate eu sint ocupata si uit, ea trebuie sa gindeasca pentru amindoua, ca asa face o sora mai mare. Tot timpul o iau partasa la ceea ce e de facut, dar nu-i impun sa faca nimic, doar ii cer ajutorul, sfatul... ce crezi, sa o imbrac cu asta sau cu asta, sa iau jucaria asta sau cealalta. Se simte foarte importanta cind ma ajuta. O las sa aleaga, chiar daca mai adaug si eu cite ceva, daca stiu ca alegerea ei nu e cea buna, dar asa, foarte discret. Si sa stiti, ca daca nu-mi cere nici una nimic, ma multumesc doar sa stau cu ochii pe ele, nu sar eu cu serviciile pe ele. Sau in zilele in care avem activitati (astea ne salveaza mult pe noi), mergem acolo si cit timp Agata se distreaza cu ale ei, eu am timp sa ma ocup de Tudora. Apoi venim din parc sau de la activitati si amindoua stiu ca e ora de lectii, ma rog, la noi e mai usor, ca nu sint adevarate lectii. Ii dau Tudorei foi si culori si o las sa mizgaleasca, iar eu cu Agata, la biroul ei, facem o jumatate de ora de lectii, o mai las singura pe Agata si mai vin la Tudora si invers. Apoi au masa de seara la fel amindoua si baia. Daca stiu ca Tudora e obosita, ca nu a dormit destul, o duc la culcare si Agatei ii pun desen. Ma inchid cu Tudora in camera si acolo avem cel putin o jumatate de ora de lectura, jucat, alintat, numai noi doua, Agata fiind la desene. Adoarme Tudora si dupa ce se termina desenele sau la ora de culcare oprim tot si am ritualul meu cu Agata: labirinturi, jocuri, lectura, cintat, alintat si noapte buna si ies si o las sa adoarma. De multe ori, Tudora se trezeste exact cind adoarme Agata, mai stau si un pic cu ea si abia dupa pot sa spun ca am adormit copiii. Daca stiu ca Tudora nu e obosita si nu va adormi la 20.30, atunci ii dau ceva interesant de facut, ma duc in camera la Agata, cu usa deschisa si acolo incerc a apelez la toleranta ei, adica facem tot ce am fi facut si daca Tudora dormea, dar o primim si pe ea daca vrea sa vina linga noi. De multe ori asculta amindoua povestea de seara, le culc una linga alta si le cint in timp ce ele se pupa de noapte buna si se draganesc acolo una pe alta, de ma simt eu in plus. Ruxel, poate ca ari fi bine si tu sa o culci intii pe cea mare, sa-i citesti ceva, sa faceti ceva placut amindoua, in timp ce celei mici ii dai ceva nou si interesant de facut. Cei mari sint tot timpul mai obositi decit cei mici, care dorm ziua. Chiar daca e doar un sfert de ora, te asigur ca cei mari il vor simti si il vor aprecia, daca le arati cum sa o faca, sa inteleaga ca ati facut-o pentru ei si numai pentru ei. Eu o mai atrag pe Agata la curatenie, la facut prajituri, adica la ceva ce stiu ca-i place, ei ii place sa ma ajute cind are chef, dar in afara de regulile mari si clare, nu o oblig niciodata sa faca nimic. In schimb lucrez la chestia cu inducerea zilnic.

Ce am spus mai sus e mai mult valabil pentru copii de virste mai mici, dar zic eu ca e important sa-l faceti pe cel mare sa simta avantajele virstei. Da, poate ca cel mic, fiind mai neajutorat, primeste mai mult din timpul vostru, dar... nu poate sa mearga la patinaj, nu poate avea celular, nu poate face o gramada de lucruri singur. Cel mare poate sa se pisiceasca si sa se comporte ca un copilas, dar cel mic nu poate sa fie mare. Eu cred ca iubirea de sora sau de frate e in fiecare dintre noi, dar acceptarea, toleranta si felul in care ne manifestam trebuie invatat ca orice altceva. Spuneti ca cei mici vor sa se joace cu cei mari oricit. Da, poate acum, ca sint mici si o fac instinctiv, iar sora sau fratele mai mare este cel mai la indemina si modelul de baza. Dar Tudora a inceput deja sa se detaseze de sora-sa, se joaca singura, o impinge cind o deranjeaza. Agata nu are nici o obligatie de aceasta natura, nu i-am spus niciodata ca trebuie sa se joace si cu Tudora sau ca trebuie sa aiba grija de ea. Nu in cuvinte, la modul asta, insa de cind era in burtica si pina acum ii induc mereu aceasta idee. Dar cind o vad pe Tudora ahtiata sa se joace cu Agata, iar Agata nu observa, ii spus cit pot de blind si de frumos: uita-te la ea, ar vrea si ea sa se joace cu tine, crezi ca ai putea gasi vreun joc si pentru ea? Sau crezi ca te-ar deranja daca te-ai juca si cu ea un pic, numai ca trebuie sa ai rabdare, ca stii ca ea e mica si strica tot ce faci tot... Si sa stii ca acum Agata vine singura cu ideea, cind o vede mai singurica prin casa, aduce cite un joc sau cite o carte sau cite o jucarie (la care ea nu tine neaparat, bineinteles) si o intreaba pe Tudora, hai, vrei sa ne jucam!?! Nu o tine mult, dar eu o laud atit de mult pentru ce a facut si ii spun cit de extraordinar este ce a facut ea, ca ii place sa faca pe-a bunul samaritean. Daca nu are chef de Tudora, e normal, nimeni nu se supara, se joaca singura, cu conditia sa fie in camera ei. Daca vine in salon si Tudora ii ia din jucarii, o face pe raspunderea ei, eu nu intervin, dar nu are voie sa o repeada sau sa-i ia jucariile din mina. Daca Agata nu vrea sa o lase in camera ei si asta e in regula, dar obligatia ei este sa inchida usa, a lasat-o deschisa si Tudora a intrat si i-a deranjat ceva, nu are voie sa zica nici pis, stringe tot si gaseste modalitatea diplomata de a o scoate pe Tudora de acolo, fara sa o faca sa plinga. O momeste cu cite o jucarie, o scoate afara, inchide usa si apoi micuta astalalta sta precum catelul la usa ei. O mai iau eu si ma joc, dar nu e acelasi lucru, dar intimitatea Agatei e importanta si trebuie sa o respectam cu totii, asa cum ii cer si ei sa faca cu a noastra. Peste ceva vreme va face si Tudora la fel, asa ca e bine sa stie ca fiecare are un spatiu si un timp care trebuie respectat, ca sint anumite reguli nescrise de convietuire fara de care ar fi mult mai greu sa traim in liniste si pace. Stiu ca nu va ajuta prea mult, ca la voi diferenta e mare intre copii, dar poate gasiti pe undeva citeva similitudini. Pincipiul casei noastre este: esti liber sa faci ce vrei, atita timp cit nu ingradesti libertatea celuilalt. Daca nu se poate altfel, atunci trebuie lucrat impreuna pentru a gasi solutiile de mijloc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

nelia, ce frumos mesajul tau... eu inca nu am probleme; a mea are exclusivitate.

multumim mamicilor de urarile pentru mucioasa mea, este mult mai bine si mami si tati au reusit si ei sa doarma o noapte cap coada...

mustacioaso, o de la mine sa-ti treaca supararea. ce spui de problemele mayei? pediatrul a zis ca are probleme? ca si a mea a luat-o din loc la 15 luni si nu m-am ingrijorat deloc.

va dorim sa va treaca muceii si racelile repede. am citit ca multe mamici au probleme si cu bebeii, si cu ele insele... haideti curaj ca toamna se numara bobocii! va dorim sanatate si vrem sa citim si vesti bune de la voi cat mai multe!

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput