Mamici de noiembrie - decembrie 2006(45)
Raspunsuri - Pagina 21
porumbita80 spune:
kokorina super camera pentru puiuti si videoclipul e super melodia chiar ma emotionat rau de tot, felicitari pentru camera sa nastii puiutii sanatosi si frumosi.
Sa va zic si eu rezultatele de la Doc. asa deci bebita are 2.700 e capul in jos, este bine nu are circulara deci a mai ramas un pic si ne intalnim, am deja si biletul de internare stau deja linistita. Acum sa vedem domnul cand doreste sa ne vada.
36 +
Gabi
stela
aelita spune:
porumbitza,nu te speria de kg,nu aimulte,cam 12 le dai imediat jos!sa nu pui mult mai mult..dar deocamdata e ok.
uite aici de unde provin kilele,aproximativ:
*greutate nou nascut:3,5
*adaos greutate uter :1kg
*placenta:0,5kg
*lichid amniotic: 1 kg
*plus greutate sani:0,5kg
*plus sange matern_1,5 kg
*PLUS de grasime materna:2kg
*plus de apa : 2kg
TOTAL 12 KG
mamistefi,starile alea de leisn pot fi date si de la medicamentele,vitaminele pe care le iei.pt ca e clar ca nu ai carente.
adinuta,ti-am vazut pozele,toate sexi,arati foarte bine si nu te-ai inrgasat!
danita,trandafirii aia galbeni fac tot de ziua ta!! nici nu iti mai trebuia altceva!
ceeeeeeeeeeee?primul nou nascut de la noi?????????acum vad mesajul,desi inaintea vestii a aparut mesajul roxanei si nu pricepeam cine s-a nascut si unde.piscotica a nascut bebe mic si sanatos! sa-ti traiasca si sa se faca mare,sanatos!!cate saptamani avea????
doamne,nu-mi vine sa cred.asa repede??????? stia cineva ca e la spital?
uraaaaaaaaaaaaa
camisol,multumim de veste!
asiza-Oana,poate e o greseala,ai incredere ca beeb e bine!iti tin pumnii!
acum vad ca a aparut si piscotica -lorena si ne-a scirs !! intra cand mai ai timp,mor de nerabdare sa ne povestesti cum e bebe!cum il cheama..BINE ATI VENIT ACASA!!FELICITARI!!!
tema zilei: as vrea doi,poate chiar trei copii,daca e posibil.
aelita spune:
PAXELA,FELICITARI PT BAIETEL!!Ma bucur tare mult pt tine!! sa mai treci si pe la noi ,sa nu ne uiti! sa ai grija de tine !
28+
asiza spune:
Buna dimineata, fetelor!
Eu sunt putin mai cu picioarele pe pamant si cu capul pe umeri, asadar m-am mai linistit, dupa studii indelungate a ceea ce poate insemna o hidronefroza, deci m-am hotarat sa va scriu! Va multumesc celor care sunteti alaturi de mine si mi-ati trimis gandurile voastre bune! 

Miro, mersi inca o data pentru raspunsuri! Linkurile pe care mi le-ai trimis tu si Donia mi-au fost de mare folos...in orice caz, informatia in romana aproape ca nu exista pe net (de unde si concluzionez de cat de beton sunt romanii again
), insa in engleza am gasit extrem de multe studii cu toata informatia ce-mi era necesara! 

Ramsan, mersi mult si tie!!! I-am scris Ignaticai, acum astept raspuns de la ea...
Raluca, tu m-ai sunat ieri? Eram la cursurile de gravi, unde tocmai invatam exercitii de reducere a stresului si anxietatii cu o doamna psiholog si, din pacate, nu am putut raspunde! Dar iti trimit si tie un tzuc maaaareeeee 
Asadar, eu mai merg la o eco maine, la ora 13.30 si sper ca saptamana asta sa ajung si la o a treia eco la un alt medic renumit...Mai vedem apoi...Oricum v-am urmat sfaturile si incerc sa nu ma mai stresez foarte tare, sa nu-i fac rau lui bb pe care-l iubesc din ce in ce mai mult...chiar daca se va naste cu hidronefroza (poate sa si treaca de la sine si sa nu se pastreze boala in viata extrauterina), prognosticurile sunt destul de bune, in sensul ca trece cu tratament cu antibiotic imediat dupa nastere, neramanand urmari pe termen lung, doar cazurile cele mai grave (si ne rugam la DD sa nu fim printre ele) necesitand interventie chirurgicala...
Va pup...
Oana
29+ cu
Denis Cristian
Personality can open doors, but only character can keep them open!
asiza spune:
Mai vroiam sa va spun ceva...si am uitat...
Aaaa....azi-noapte pe la 1.00 am vazut un reportaj uimitor pe Zone Reality..."Amazing Births"...l-a mai vazut cineva? A aratat unele dintre cele mai neobisnuite nasteri de pe planeta, in sensul ca o mamica a nascut in avion, la 25 s, cu 15 min inainte de aterizare, o alta din Canada a nascut in masina, in drum spre spital, insa din cauza viscolului si a poleiului nu au putut ajunge la spita, noroc ca paramedicii au sosit la timp...o a treia a ales sa nasca in ocean, doar cu sotul ei (existand si un meidc generalist prin preajma, insa acesta neintervenind, dupa dorinta cuplului)...alta a nascut extrem de rapid acasa pe podea, nefiind in stare sa mai mearga la spital (bb era foarte grabit) si a fost asistata de fiica ei de 11/12 ani...apoi inca una din Australia, a nascut tot acasa, asistata de sotul ei, deoarece din cauza inundatiilor din zona nu a putut merge la spital, dupa delivery aparand si paramedicii cu elicopterul...CAm astea au fost toate...toti copilasii fiind in final sanatosi tun, foarte bine dezvoltati!!! Merita vazut reportajul...te incurajeaza!!! Pupici!
Oana
29+ cu
Denis Cristian
Personality can open doors, but only character can keep them open!
deny75 spune:
Buna dimineata!
ASIZA, ma bucur ca esti optimista si sper ca echo de maine sa te linisteasca.
DOLORES,ai grija cu raceala,pe mine m-a chinuit mai mult de o saptamana dar am invins-o pana la urma.
Va
DENY
36+cu
IRINA
ruxandra_sb spune:
Buna dimineata,
Madalina, si eu stiu ca nu-i absolut nici o pb sa nasti la 8 luni.
Despre pauza dintre 2 cezariene, sau dupa 1 cezariana: depinde de tipul operatiei (incizii), de starea ta, de medic; dar in general se recomanda o pauza de 1 an pana la o urmatoare sarcina, a.i. urmatoarea nastere sa fie peste cca 2 ani.
Acum sunt unii medici care accepta si mai putin, 6 luni pauza pana la a 2 a sarcina.
DAR, indiferent de tipul nasterii este bine, pt tine in special sa faci o pauza de cca 2 ani intre nasteri.
Asa ii dai timp organismului tau, extrem de solicitat de sarcina, sa se refaca.
Kokorina, imi pare rau ca te chinui asa cu somnul. Totusi, cum reusesti sa rezisti o noapte intreaga in aceeasi pozitie?
Dolores, la un calculator repede reparat! 
Adina, si eu mai am asa dureri sub burta, asemanatoare cu crampele menstruale. Numai ca nu tin mult si nu sunt puternice, nici ciclice. O sa-l intreb pe medic la urmatoarea consultatie de ele.
Ideea e ca le am de mult, cred ca de la inceputul sarcinii.
Nu stiu exact ce sunt, ca medicul mi-a descris contractiile ca o intarire partiala/totala a burtii, dureroase si tare neplacute.... dar si la Matei, inainte de cezariana, am avut parte de o noapte intreaga de dureri de-astea care vesteau travaliul. Numai ca acelea erau mai puternice si ciclice.
Piscotica, multumim ca ne-ai povestit. Sa-ti traisca Toby-Ionut.
Paxela, ce veste buna! Sa fie intr-un ceas bun. 
Asiza, imi pare tare bine ca esti mai linistita.
Si da, vazuram si noi acele nasteri. Speram numai sa nu ajungem ca mamicile din film, nu de alta, dar eu is mai slaba de inger.![]()
Mirona, Lorym rog si eu noua parola.
Ieri a fost pediatrul sa-l vaza pe Matei. Am scapat deocamdata de operatia de polipi, suntem in general bine, am crescut frumos anul acesta, dar tre sa mergem sa ne vada nenea ortopedul.
Sper sa nu ne trimita iar la kinetoterapie, ca sa vezi atunci bataie de cap.. oricum la vara nu scapam de inot, iar tati va trebui sa reia masajele zilnice.
Sa vezi cand va avea la masat+imbaiat nu unul, ci doi copii..
Sunt incantata ca am gasit ultima piesa lipsa de la carutzul de bb mic (acoperitoare gen sac, super pt iarna) si ca am recuperat si cosuletzul unde va dormi la inceput.
32+
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Mirona spune:
salutare fetele,
azi avem 36 de saptamani. valeu valeleu.
Piscotica - lorena n-ai spus nika de Alexandra ta. Cum a reactionat la vederea fratiorului? Ce nume frumos ati les - Toby. tradu si nou ce inseamna apgar5/6/7,L-44,PC-30. Apgaru inteleg ca este datorita stadiilor de dezvoltare ale lui Toby ... dar restul?
Tu esti bine? Te doare operatia? Ai mare grija de tine acum ... sa nu racesti.
Dolores - traba cu sticla cu dopul gaurit: - noi astea cu epizotomie trebuie sa avem igiena facuta de cel putin 2 ori pe zi. Decat sa mergi la spalator, e pe hol, frig, stai la coada, apoi suirea pe un fel de cal balan, etc. - mai bine dai un ban la o tanti care spala pe jos in saloane - o rogi frumos sa te ajute ... ii faci si un bine dandu-i ceva bani - ea aduce o plosca si tu ai sticla cu dopul gaurit. Pui de la chiuveta apa caldutza ... si ea te spala direct in pat. Caldurica, caldurica, nu mai iesi pe holuri ... etc.
Sa nu-ti pove ce povesti horor am auzit cu spalatorul si cu apa rece turnata la locul cu pricina.
Auziti?
Sa nu-mi iau si un termoplonjon cu mine? mai intreb.
Epidurala inca nu am cumparat-o - urmeaza ... cand am ceva detalii - anunt si eu ce si cum.
Ai grija cu raceala - ca nu e buna ... mai ales acum. Stii remediile, da?
paxela
Felicitari pentru baby boy. Te mai asteptam pe la noi.
atudor nu vreau sa te sperii - dar la 36 - bebe nu e intors ... te cheama abia peste 2 sapt. la control? De ce nu saptamanal? De acum se poate intampla oricand. Sau??? Eu am deja zilnice contractii si am impresia ca zilnic as putea naste ... stiu ca se pregateste uterul, oasele bazinul la fel ... dar totusi ... eu oricum nu stiu ce si cum vor incepe 'durerile facerii'.
Koko iar mi-au dat lacrimile. frumoasa camera, frumusele lucruri le-ai pregatit. Mi-a placut filmuletzul ... iar melodia ... m-a dat GATA.
asiza ma bucur ca esti mai linistita si te asteptam cu vesti.
V-am pupat pe toate - iar tre sa fug la treburi.
noi suntem bine - deocamdata ... tot 2 in 1.![]()
Miro
36+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
ruxandra_sb spune:
Mirona, la nou nascutii cu probleme scorul Apgar este masurat la diferite intervale de la nastere, parca la 1 minut, la 2, la 5 si la 10.
L = lungime bb in cm
PC = perimetru cranian in cm.
Cel putin in primul an, perimetrul cranian, cat si perimetrul toracic, vor fi urmarite constant de catre pediatru.
Am mai modificat eu in lista datele la Toby-Ionut.
Piscotica, cand mai apuci poate ne spui si ora nasterii.
Trebuie sa ma duc sa vaz camera harbujilor Kokorinei, ca prea o laudati..
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)