Bebei cu alergii (2)
Raspunsuri - Pagina 11

simonacip spune:
In ce priveste Nurofenul, intr-adevar si mie mi-a recomandat o dr de la IOMC sa-i dau la 8 ore cite 7 ml....oricum nu i-am dat, mi s-a parut din start exagerat.
Eu va pupic pe toate acum si va urez un we placut, fara peripetii.
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu

gama spune:
Natasika, n-am reusit sa-ti trimit cele doua word-uri, asa ca mai vedem luni.
Va doresc wk placut, vremea e frumoasa, asa ca sa incercam sa trecem peste partile grele!!
Muuulta sanatate bebeilor!
si Matei(2.aug2004)
POZE MATEI

Ramona J spune:
Nastasika, imi pare rau ca ati ajuns din nou la Prednison. In conditiile date probabil ca era singura solutie. Copilul trebuie stabilizat si e foarte important sa gasiti un medic care sa poata coordona tratamentul. Trebuie sa ai si tu rabdare, pentru ca fiecare copil raspunde altfel si poate trebuie schimbate medicamentele si dozele o vreme.
Gama, nu intoleranta la lactoza da simptomele astea. Aia apare mai tirziu si nu da astm. La virste mici e vorba de alergia la proteina din lapte (caseina).
Nastasika, eu spun sa nu-i mai dai lapte deloc. Incearca-l pe cel de soia, dar eu as merge mai degraba pe cel de orez, care sigur nu are asemenea efecte. Soia poate da alergii si e mai bine sa nu riscati. Daca va fi mai bine iti vei da seama ca laptele e principalul vinovat. Uite ca deja a fost mai bine de cum nu i l-ai dat o singura zi. Ai grija si la alte produse lactate.
Doza de Prednison oral mi se pare incorect prescrisa. Cantitatea trebuie scazuta progresiv pina cind se intrerupe tratamentul. Noua ni-l dadea pe cinci zile. Parca vreo doua zile era doza maxima si apoi incepea sa scada cite putin in zilele urmatoare. E important, intereseaza-te despre asta.
Simona, nu trebuie sa-ti faci procese de constiinta. Cum mai sinteti?
Noi nu am fost la dr. Cernatescu, dar am mai auzit lucruri bune de la altii.
Sanatate copilasilor.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

nastasika spune:
Ramona si fosta pediatra a lui Tavi ii dadea prednison in doza descrescatoare (4 zile 3/zi, 3 zile 2/zi, 3 zile 1/zi), dar medicul actual mi-l prescrie liniar - 2/zi 5 zile, de data asta 3 zile...ce sa mai zic??
Am de gand sa nu-i mai dau nici un produs pe baza de lapte o perioada, dar mai am o problema: ce alte surse de calciu mai exista?fiindca n-as vrea sa dau din lac in put....
Stiti cumva unde as putea sa gasesc lapte de orez?

pisicuta si matei spune:
Salutare!
Imi pare rau sa aud ca bebei sunt asa de bolnavi si sper sa se remedieze situatia cat mai repede.
Nastasika asa cum a zis si Ramona poate fi vorba de o alergie la proteina,nu la lactoza.Lapte de orez gasesti in Carrefour la raionul cu produse dietetice,langa cel cu cereale,undeva pe raftul de jos.Am vazut si in Cora intr-o perioada,dar in ultimul timp abia am gasit si din cel de soia.Eu stiu ca este un procent de vreo 30% de persoane care au alergie la cazeina si dezvolta si alergie la soia,dar noi cu toate alergiile si cu celiachia si nu am avut probleme cu soia.
Multa sanatate tuturor.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

pisicuta si matei spune:
Matei este bine din fericire;in ultimul timp nu am mai avut nici o problema si sper sa ne tina.Este fericit ca i-am adus un balansoar calut tare simpatic din team building-am fost la Poiana Brasov 3 zile si il calareste de cand am venit
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Ramona J spune:
Nastasika, toate legumele de culoare verde inchis contin cantitati importante de calciu: spanac, broccoli, salata, varza de Bruxelles, patrunjel. Fasolea boabe contine calciu. Laptele de orez e are de obicei si calciu (adaugat). Nu stiu daca ii poti da suc de portocale, eu aici cumpar unul care are tot asa, calciu adaugat. Dar poti sa ii dai foarte bine supliment de calciu.
Eu nu i-am dat ani de zile lactate lui Alexandru si nu a fost problema. Ii monitorizezi calciu si ajustezi suplimentul dupa nevoie. Te asigur ca nu trebuie sa provina neaparat din lapte.
Insist pe faptul ca nu e bine sa intrerupi brusc tratamentul cu Prednison, ca se scade doza progresiv. Aici e primul lucru care ti se spune despre acest medicament, scrie si pe prospect. E foarte important...
The best thing you can do for your children is to love your wife.

nastasika spune:
Multumesc din suflet Ramona, chiar nu stiam.
Cat despre prednison, o sa-i scad doza de la mine putere.Maine ar fi a 3 zi cu 2 pastile si ma gandesc ca duminica si luni sa-i dau cate una - ce sa fac ... deocamdata fac eu pe medicul - pana reusesc sa ajung la cineva capabil.
Simona, dr. Cernatescu are cabinet privat? ...eu am o problema cu trimiterea de la medicul de familie si din cauza asta as prefera sa ma duc la cabinet privat, sa nu mai am nevoie de trimitere...

simonacip spune:
Da, NAstasika la cabinetul de la IOMC poti merge fara trimitere, vei plati consultatia...din pacate nu mai stiu nr de tel. de acolo...dar poti suna la informatii sa-l afli. Inca odata, policlinica este imediat linga fostul Emilia Irza, in Tei, linga facultatea de constructii. Din cite am inteles are program cam de la 10.00-11.00 pina spre 14.00. Cam asa, oricum suna inainte a nu patesti ca noi care am aflat cind am ajuns acolo ca de fapt el era in concediu
Iata aici un articol
http://www.presspro-pediatru.ro/articole/practic-145.php
RAmona noi suntem bine deja, cred ca pina miine va trece orice urma de raceala. Pupici si multa, multa sanatate
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu