Mamici de sept-oct 2006 (84)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

quote:
Originally posted by GETY

Eloise, MamiLili, dar nu se ocupa de noi dr. care este de garda cu asistente, moasa etc. pana vine dr. noastra? Ca asa, la cate paciente au ele, ar trebui sa-si petreaca noptile in spital, sa aiba grija de toate.

GETY 39 cuMARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA

POZE

Asa ma gandeam si eu...ca daca trebuie sa ajung la maternitate cand dr nu-i acolo, o anunt eu sau asistentele iar pana vine ma ia in grija o moasa si alte asistente de pe-acolo. Ohh mi-am gasit sursa de stress cu chestia asta cu garda...

Sanatate la mamici si bebici!
Lili in sapt 38 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Da Eloise, cred c-o sa-mi dea un bilet de internare fara data, asa a mai procedat si cu alte mamici. Ala va fi pasaportul meu ca sa intru la Cuza. Si daca le vine alora ideea sa ma trimita la ED, vai vai ce va fi la gura mea...halal educatie ii voi da bebelusului meu inainte de a veni pe lume, cand va auzi ce vocabular are ma-sa.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili in sapt 38 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Fusca La multi ani!!!!!!!
Lakioana imi dau si eu cu parerea dar poate gasim o explicatie:asa faceam si eu la inceput cum vedeam ca e cu gurita cascata credeam ca vrea sanul...si mi-a zis apoi o prietena ca reflexul de supt nu are legatura mereu cu foamea..reactioneaza prin reflexul asta la orice ii dernajeaza...de ex cauta sa vezi daca are pampersul curat,sau poate vrea sa ii schimbi pozitia..sau nu stiu.... eu asa facem la inceput ii dadeam san si la 15 minute diferenta...mi-a spus neonatologul sa las minim o ore intre mese..stomacelul nu se evacueaza mai devreme de o ora si uite asa la mese prea dese apar si colicei..incerca chiar daca plange sa faci orice altceva si minim la o ora sa pui bebelina din nou la san.
Si bebelinul meu are crize de plans inexplicabile..poate sunt colicei si nu imi dau eu seama...citisem undeva ca tb sa se adapteze la noul mediu si de asta plang..acum nu stiu daca explicatia asta ma multumeste ca la mine in brate ar tb sa se linisteasca..si nu o face.
In schimb azi a fost un cuminte a dormit si a papat pana acum nici un colicel...vedem noi la noapte..

Mamica fericita lui Stefan Andrei (09.09.2006)
Stefan Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

quote:
Originally posted by Lyana

Eloise mie nu mi s-a scurtat colul si nici bb nu a coborat, tot in gat imi sta, o sa mai coboare daca nu a coborat pana acum?
Urmeaza o cezariana sigur?

38+ Teodora

LYANA, nu urmeaza sigur. Si eu as putea probabil naste natural, numai ca dr mea a estimat ca, dupa lungimea si duritatea colului (desi exista o dilatatie de 1 cm) ar dura f mult travaliul si ar fi chinuitor. La mine a fost o serie intreaga de motive care, colaborate, m-au facut sa inclin catre cezariana. Tu esti si cu vreo 9 ani mai tanara decat mine daca retin bine... Oricum varsta (30) nu e nici la mine o piedica, sunt mai multe motive, de sanatate, circulara bebelui, plus chestia cu colul care m-au facut sa ma decid.

Eloise 38+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

Buna fetelor !

bebe Vlad-Alexandru a decis sa vin pe lume mai devreme - la 37 sapt., ora 04.02,
2700 gr, 47 cm, APGAR 9, sectiune cezariana, dr. Badiu, Spitalul Universitar
mami a fost tare speriata cand a vazut ca s-a declansat travaliul asa
de devreme, mai ales ca urma sa nasca prin cezariana
insa dr.Badiu a venit in timp record la spital si s-a ocupat excelent de noi

le transmit tuturor mamicilor FELICITARI
si le doresc sa aiba bebici sanatosi, cuminti si destepti
iar mamicilor in asteptare....multa rabdare si nastere usoara

va pupam

Lilina & Vlad-Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Buna seara mamici si viitoare mamici!

Noi suntem relativ bine. Au inceput colicile si trebuie sa-i acord mai multa atentie lui Victor.Adevarul e ca e foarte cuminte desi il doare burtica nu plange ci doar se aduna si scoate niste scrancete de mi se rupe sufletul.Pufy spunea ca face comparatie intre cei doi copilasi - la fel fac si eu . Daca cu Dragos primele saptamani au fost cel mai mare cosmar al meu si-mi puineam intrebari de genul"-De ce-mi trebuie mie copil?" acum sunt foarte linistita. Toate sunt altfel, de la nastere, epiziotomie, lohii, lapte, etc.

Mexxa - esti cumva agitata?Copilasul simte agitatia ta si atunci plange si el. Poate asa e el mai plangacios. Stiu ca pe Dragos il plimbam pe umar seara de pe la 7 pana la 12-1 noaptea iar apoi il puneam la san si statea cu orele.

Lakioana- cu Dragos stateam la san cand avea el chef.Non-stop daca el avea chef. Nu stiu daca am facut bine dar suzeta o refuza si tzatza ii e draga si acum . Am probleme atunci cand ii dau la Victor sa suga si e si el de fata.

Lullabay- nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme de cresterea in greutate. Fiecare copil are propriul metabolism. Dragos in prima luna a pus 500 de grame iar Victor in primele 2 sapt a pus deja 700 de grame.

Fetelor voi cum fierbeti taratele pentru baita?

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor(19.09.2006)
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Fusca "La Multi Ani!"

Lilina - felicitari, refacere usoara si Vlad Alexandru sa creasca mare si voinic!

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor(19.09.2006)
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Buna seara.

Cine intreba de perioade mai mari de nedormit la bebe si soricica mea face asa. Iar cind plinge rau o tin pe burta ( de am amortit deja si mi-e ca o invat in brate) - cica trec colicii oricum nu mai plinge.Dar si cind doarme doarme chiar de vreau nu se trezeste se "uita urit la mine " ca o deranjez.In rest e o scumpa.Mai avem un pic si facem o luna.
In rest e o mare fomista.A luat deja 1 kg in 3 sapt numai cu titica. Cind plinge de colici o mai potolim dar de foame n-ai sa vezi ..urla incontinuu pina ajunge la titica
Acum doarme ca "bolovanul"...si tati la fel=)).

Pupici la toate burticile, mamicile si bebei.

POZE CU PRINTESA

Monica si bebe Cosmina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Fetelor, care dintre voi le da completare cu lapte praf la bebelasi?
Eu am impresia ca Adelina nu se satura cu tzitzi si nu stiu ce sa fac, mi frica ca daca ii dau lapte praf nu mai vrea sa suga.
Va rog sa-mi spuneti cum procedati voi?
Le dati completare dupa ce au supt sau le dati o masa intreaga cu biberonul?

Alina cu Adelina (31.08.2006) & Dragos (11.04.2002) pozici 1, pozici 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Finally am ajuns si noi acasa. Credeam ca nu o sa ne mai externeze vreodata. Am stat 12 zile in spital, iar la plecare mi-am zis ca pe mine nu ma mai prind pe-acolo.
Micul Matei e un scumpel cumintel (doar e al meu, n-o sa zic altfel). Ma topesc de fiecare data cand il vad si nu ma mai satur privindu-l.
Pe scurt: desi a avut 3300 g si scor apgar 8 a stat primele 2 zile la terapie intensiva pt ca a avut un sindrom de distres respirator usor. In a 3 zi l-au mutat la salonul de "nou nascuti cu risc crescut" unde a facut fototerapie. In rezerva mi l-au adus cand a implinit 7 zile. Totusi am avut mare noroc ca anticorpii mei nu l-au afectat, deci "pufuletul" a scapat de transfuziile de sange.
Acum papa laptic de la tzitzi si azi a ajuns la 3360g. O sa pun si niste poze in album maine, poimaine.
Am avut momente in care am crezut ca o iau pe ulei... poate o sa povestesc cand voi avea timp, desi incerc sa uit si sa savurez fiecare zi langa puiul meu.

Nu am avut timp sa citesc din urma, dar transmit toate gandurile bune noilor mamici si bebelusilor!

Revenim cu detalii.
Multumiri pentru felicitari celor care s-au gandit la noi.

Larisa 35+ cuMatei

"tine aripioara asta, voinice, si cand ti-o fi mai greu... sufla de trei ori peste ea si indata am sa vin si eu sa te ajut"

Mergi la inceput