Cine a fost cu copilul de 2 ani siceva la mare ?

Cine a fost cu copilul de 2 ani siceva la mare ? | Autor: roxanal

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti si mie ce probleme ati intampinat? de ce anume ati avut nevoie? ce ar trebui sa contina gentuta de mare? ce nu trebuie sa-mi lipseasca?va rog, poate aici imi raspundeti, eu sunt cam speriata de bombe la gandul ca plec cu ea la mare
pupici

Roxana Lilea,mama Mariei 2 ani si ceva

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

si totusi, nimeni nu a fost la mare cu copil de 2 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Sotzul tau va fi ca ala cu poze (piscina, colac,barcutza galetushe, greble, lopetzele etc)
In rest nimic mai mult decat luati cand mergeti in parc, apa, palariutza, servetele umede....
Daca nu vrea sa intre in apa sa nu o obligati, o sa vrea ea
In rest mult soare si distractie placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Roxana, vezi ca si eu am pus aceeasi intrebare saptamana trecuta.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8256
Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Sa ai in primul umbrela, palarioara, colac, galetusa si forme pentru nisip, asa are cu ce sa se joace, crema de soare cu factor de protectie cit mai mare, halat de baie, prosop.
NU UITA sa ai Smecta si Ercefuril.
Mariutza de la apa de mare se dernajeaza mereu la stomac, si inca rau de tot.

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

Noi am fost anul trecut la mare, cand Alex avea 2 ani si vreo 3-4 luni. Am fost cand era si mai mic, la un an.
Sa nu uiti umbrela de soare, palariuta pentru Maria si crema cu factor de protectia cat mai mare (30-35).
Bobita a zis bine, sa iei ceva medicamente cu tine,pentru diaree, pentru febra.
In rest, tu stii mai bine ce-i trebuie fetitei tale: jucariile preferate, hainute, chilotei multi, olita.....

Eu mi-am masuri pentru protectia patului gazdei de accidente: niste prosoape mari pe care le puneam sub Alex in timpul noptii. Si am mai luat cu noi si pernuta pe care doarme el acasa.

Petrecere frumoasa!
Iulia si Alex, mesterul casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Roxana, daca n-ai cumparat inca "armamentul" pentru plaja (galetele, lopetele, barcute si alte alea...), nu le cumpara din Buc. Ce rost are sa le cari dupa tine? Gasesti si acolo, mai ieftine. Sa iei hainute mai multe, halat de baie ( i-l poti pune si dimineata cand este putin mai racoare, pana sa vina "parjolul" ca deh, nu o duci in apa din prima, se va juca in nisip o vreme). Umbrele sunt pe plaja de inchiriat, e cam nashpa sa te cari la plaja cu copil, jucarii, catel, purcel si o umbrela pe deasupra (sa nu-ti inchipui ca va sta sub umbrela ). Palarioare sa iei mai multe ca le va umple instantaneu de nisip. In rest, poate si niste Panadol sau Daleron C, nu e rau sa-i dai seara inainte de culcare daca Doamne fereste face un pic de insolatie.
Neaparat crema de plaja (eu am luat "ecran total" de la AVON si e tare buna)
Maria ta e mare, nu vor fi probleme (Sanziana a mers prima data la 1,5 ani si a fost ok).
Distractie placuta!
Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina spune:

Fetita mea, Andreea, are deja 3 ani si un pic. deci am fost de 2 ori pana acum la mare cu ea. La cele scrise de fete , pot sa adaug : o crema pentru piscaturile de insecte, si mai ales atunci cand va sta pe nisip sub nici o forma nu o lasa in funduletul gol. pune-i un chilotel pe ea si scoate-l cand intrati in apa. Stiu ca in primul an doctorita noastra insistase asupra aspectului si in consecinta ne-a intrat in reflex.
In rest....petrecere frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karla spune:

Lista:
sandalute de plastic (pentru ca al meu s-a taiat in scoici sau nu putea sa mearga pe nisipul fierbinte);
sapun, pasta de dinti, periuta de dinti;
creme cu filtru UV (cea mai buna crema de protectie);
servetele umede;
mici caserole de plastic (pentru usoara gustare pe plaja);
axion,detergenti, dezinfectanti;
trusa de medicamente (smecta, perenterol, glucoza, furazolidon, antitermice, supozitoare, pansamente sterile, rivanol, debridat, termometru, etc);
pastile contra tantarilor;
umbreluta de soare;
betisoare de curatat apa din urechiuse;
ceai de menta;
pahare de plastic;
aparat de fotografiat;

Evita mancarea grasa pentru ea, incearca sa-i dai multa apa si soare numai pana la max: 11.
Eu am luat cu mine si o punga cu paine alba coapta (pesmet) deoarece s-a deranjat intotdeauna la mare.
In rest maieute, tricouri, etc
Distractie placuta si vreme super buna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica spune:

quote:
Initial creeata de roxanal

Va rog sa-mi spuneti si mie ce probleme ati intampinat? de ce anume ati avut nevoie? ce ar trebui sa contina gentuta de mare? ce nu trebuie sa-mi lipseasca?va rog, poate aici imi raspundeti, eu sunt cam speriata de bombe la gandul ca plec cu ea la mare
pupici

Roxa, cu copilu' de doi ani n'am fost! Da' am fost cu copilu' de un an shi trei luni (anul trecut) :-)) Daca te intereseaza, ne auzim pe telefon!!

Pupici!!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Am fost cu bebe cand avea 9 luni. Am fost convinsa ca am mai raspuns la mesajul tau nu stiu ce s-a intamplat. Am luat (si vom lua si anul asta) de acasa obligat vasele din care mananca si in care gatesc pentru bebe si asternuturi. Poate crezi ca sunt exagerata, dar crede-ma am motive sa fiu - stiu cat de mult se dezinfecteaza asternuturile la hotel sau gazda. Crema de protectie solara pantru bebe. Umbrela de soare. Jucarii pt. nisip. O barcuta gonflabila pe care o foloseam atat la plaja cat si pe post de cadita de baie (ca sa nu stea in cada de hotel). Plus (cred ca nu e obligatoriu) o punguta cu: Termometru, Paracetamol, Novocalmin sau alte antipiretice - in caz de febra, Smecta sau calciu carbonic - in caz de scaune moi, Ospamox sau alt antibiotic cu spectru mai larg - in caz de viroza (desi daca s-ar fi imbolnavit acolo am fi mers la spital in Constanta), Claritin si fiolele cu dextrametazona (cred ca asa se scrie) - in caz de alergie (noi am avut probleme cu asa ceva dar e bun un antialergic si pentru muscaturile de insecte care se manifesta mai urat) si un siropel cu antibiotic pentru burtica in caz ca nu se rezolva scaunele moi doar cu Smecta sau Calciu Carbonic. Oricum pentru orice afectiune oricat de mica am fi mers la doctor, dar am luat totusi cu noi toata "trusa". Plus hainute si de vara si mai grosute pentru seara sau o eventuala schimbare de vreme (am prins o vreme ingrozitoare anul trecut!). Si pastilute+aparat de tantari. Vacanta placuta!

Mergi la inceput