** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (4)
Raspunsuri - Pagina 22
valen spune:
Val, daca nu ma insel, acidul folic se ia pana pe la 14 saptamani. Chiar nu-mi vine sa cred ca nu-mi mai amintesc cu exactitate.
Arthurana spune:
Dragelor,
Ce mai faceti? Eu vomit deja numai dimineata. Pana acum 3 zile vomam de cateva ori...Singura mancare care o poftesc este mancare pe care nu o pot procura aici. Adica: strudel cu mere, merdenea, si covrig cu sare...deci patiserie..Aici nu exista asa ceva si de trimis nu poate fi vorba...e penibil.
De cateva zile mananc smantana cu branza de vaci. Barbatul meu spune ca arata ciudat..i-am explicat eu cum sta cu branza Fagaras..dar ce stie americanul meu ce e bun..Si mi-as face o mamaliga dar n-am nici ceaun si nici lingura de lemn...Aoleu si niste branza de burduf as manca...ce ma fac eu cu poftele astea ciudate...
Arthurana spune:
Fetelor ajutati-ma si pe mine cu o intrebare care ma apasa.
Ultima oara l-am vazut pe bebe joia trecuta, si totul era ok, inimioara batea puternic, masuratorile bune. Urmatoarea ecografie este pe 24...Stiu ca sunt paranoica , dar sunt sigura ca multe dintre voi ma vor intelege ce simt...mai ales fetele care au pierdut ca mine sarcini in trecut..
Cum stiu eu ca bebe este ok? Ma obsedeaza ideea ca pot pierde sarcina si nu as stii...
Pe de alta parte ratiunea imi spune ca daca am simptomele inca in floare(voma, sanii durerosi..), si nu am dureri mari, contractii sau sangerari abundente totul ar trebui sa fie ok..
Dar totusi...cum stiu eu ca bebe e bine..
AStept sa-mi raspundeti...Si nu radeti de mine...sunt asa de prapastioasa!!!
valen spune:
Arturana draga,Iti inteleg perfect starea si nu stiu daca ma pricep la sfaturi insa o sa-ti scriu 2 cuvinte, ca poate te mai linistesti. Am pierdut si eu o sarcina pe care mi-am dorit-o enorm si cu pierderea careia nu am sa ma impac probabil niciodata, insa in momentul in care am ramas din nou insarcinata am incercat cat de des am putut sa vad ce simt eu; daca ma durea burta, ma asezam pe canapea, luam un no spa si faceam efort sa ma conving ca bebelusa mea este bine si ca am sa-mi tin moralul ridicat pentru ea (cumva simteam ca-i bine); de cate ori ma luau gandurile negre (ca ma luau, iti dai seama) imi spuneam imediat mie insami ca sarcina asta n-o s-o pierd pt nimic in lume si ca am sa lupt cat o sa-mi stea in putinta sa ma relaxez; am avut piedici (am fost si eu suspectata de sindrom antifosfolipidic)insa am simtit ca doar eu, cumva calauzita de Dumnezeu, pot influenta lucrurile in bine. Sa stii ca eu sunt convinsa ca atitudinea mea a contat fantastic de mult si in timpul sarcinii si dupa. Si mie mi-e greu acum ca suntem in Canada de nici 3 luni, avem o fetita de 1 anisor, doar sotul lucreaza, eu am facut temperatura vreo 38 cu 2 iar dr. mi-a spus ca tre sa asteptam sa vedem daca sarcina s-a oprit din evolutie.( iti imaginezi...cum sa ma duc iar la spital de buna voie practic, pe cine cunosc eu acolo ca suntem singuri aici, ce fac cu Sarah?) Am venit acasa, mi-am facut un ceai si mi-ai zis ca tre sa fie bine, ca altfel nu se poate; nu stiu cum, dar moralul conteaza enorm. Bebelusul este bine, dupa cum a confirmat si medicul ieri, asa ca mergem mai departe si ne rugam sa se termine totul cu bine.Stiu ca-i greu dar fa efortul de a te convinge tu singura pe tine insati ca totul va fi bine; vezi, din pacate sunt mamici care pierd sarcina si sufera mult, insa trebuie sa depasesti momentul si sa-ti spui ca tie nu ti se va mai inatimpla. Hai ca te astept cu un mesaj. Sper sa fi fost destul de coerenta la ora asta.Sarcini usoare tuturor!!Gogosica scorpiuta, eu nu am avut ovulatie tarzie (culmea);dupa ce am nascut, ciclul a devenit din ce in ce mai regulat (pana a disparut devinitiv acum, hihi )
valen spune:
AA, vad ca intrebai cum stii daca bb e bine sau nu. Pai daca ai simptomele descrise inseamna ca totul este ok; este posibil ca ele sa dispara insa nu inseamna ca sarcina ta e in pericol; nu stiu cum sa-ti zic, dar eu, n-am scapat niciodata de ce mi-a fost frica, asa ca...termina cu prostiile si pune-o de mamaliga (la propriu vorbesc). Ce daca n-ai ceaun si lingura de lemn, in cratita nu merge sa faci mamaliguta?...eu am facut in seara asta si a iesiiiiiit; sau te pomenesti ca poftesti mamaliguta facuta in ceaun si mestecata cu lingura de lemn!!!
Hai ca te pup, ai grija de burtica si n-o mai stresa ca are nevoie de liniste ca sa se dezvolte frumos.
Am sentimentul ca vei avea o fetita (nu sunt mama Omida sa stii).
pauly spune:
buna dimineata fetelor, m-am trezit mai tarziu si mai greu.![]()
as vrea sa va impartasesc putin din necazul care mi-a cuprins sufletelul anul trecut..dupa ce am asteptat trei ani un bebe..acesta a venit, totul a fost bine, eram in al noulea cer. Am fost la masurat si toate alea, totul era perfect , pana cand inima micutului a incetat sa mai bata.
Nu inteleg de ce nici acum, a fost un soc pentru noi , dar poate asa ne o fost dat.Si eu aveam toate simptomele cand mi s a spus ca sarcina s a oprit in evolutie,dar doctorul mi o zis ca bebe poate era bolnav .A urmat o cadere nervoasa de cateva luni, nu mai conteneam sa plang la vederea copiilor, dar cu ajutorul sotului meu am reusit sa trec peste toate.
Acum sunt insarcinata din nou si chiar simt ca totul va fi bine,cum spune si valen moralul contaza enorm.
.Nu am vrut sa sperii pe nimeni doar am vrut sa va spun povestea mea.
dar hai sa vorbim de lucruri frumoase...cum va simtiti burticutelor

Arthurana fi tare pentru bebe
, el simte ca esti nelinistita.
chiquitita spune:
Buna dimineata burtici! Desi ziceam ca am greturi, nu prea am, poate ameteli un pic cateodata...In rest nimic nou...va pup!
5+
Bebelusul meu
pauly spune:
ce faceti gravidutelor? eu tocmai am primit rezultatul beta hcg si sunt super fericita
...ii 556,10...cred ca am gemeni
....sunt foarte fericita...voi ce credeti,sunt gemeni?mentionez ca am 4 sapt si4 zile de la UM.

Val_ spune:
Pauly eu am avut la 5 saptamani de la UM Beta HCG 2370 si este sarcina unica.
Arthurana si eu trec din cand in cand prin genul acesta de stari dar am realizat ca pot sa ma dau si cu capul de pereti si nu am cum sa influentez ce se va intampla din acest punct de vedere. Daca trebuie sa vina pe lume acest copil, va veni daca nu, nu. Incrancenarea nu numai ca nu ajuta dar face chiar rau. In momentul in care vei intelege ca efectiv nu ai nici un control (sau ai foaaaaarte putin control), o sa te mai relaxezi, iti garantez.
Si nu am de gand sa ma duc toata ziua buna ziua sa fac ecografii si analize. Incerc sa am o conduita de viata cat mai echilibrata si astept sa vad ce se va intampla, cu incredere.