Rugaminte pentru Corina - Budapesta.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina Paraianu spune:

In familia de prieteni romani pe care ii avem acolo el este programator. Nu stie maghiara si nu a reusit in 4 ani sa invete decat "de supravietuire". Pentru job a aplicat in engleza, a vorbit in engleza si lucreaza numai in engleza. Firma este multinationala, cu sediul central prin India, mi se pare. Este printre cele mai tari firme de pe piata. Deci, se poate, esti intr-un domeniu super.
Poate ca ar fi bine sa mergeti intr-o excursie de cel putin o saptamana, sa vezi daca iti place orasul, sa va plimbati, sa intrati peste tot. Este adevarat ca daca nu ai niste prieteni care sa te duca de manuta prin cele mai frumoase locuri si sa iti explice ce e in jurul tau (un fel de ghizi) poate nu percepi totul la adevarata valoare si cazi in plase, pierzand timpul si enegia in locuri nu prea interesante si scumpe. Dar oricum iti faci o idee. Din pacate noi nu mai mergem prea curand acolo, poate doar la iarna cateva zile, dar nu sunt sigura. Ti-as putea da multe indicatii pe unde sa mergeti, daca va hotarati, si chiar prietenii nostri ar fi bucurosi sa cunoasca pe cineva din Romania.

A, inca ceva, la firma unde lucreaza prietenul nostru are mai multi colegi veniti din Romania. Deci, o bila alba!
te pup si mai scriu,
corina

ps mi-am dat seama ca te cunosc de pe forumul vechi, cand, intr-un subiect al Ortansei "haideti sa ne cunoastem" te-ai prezentat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Intr-adevar Corina, m-am prezentat pe forumul vechi. Imi pare rau ca acest forum ne exista cand eram eu gravida, apoi in primul an de viata al copilului.
Am o rugamine: poti sa-mi spui la ce firma lucreaza prietenul vostru? Sau pot afla despre aceasta firma pe Internet?

Mergi la inceput

Isabela,
Nu te-am uitat, dar astept raspuns de la prietenii nostri de la Bp. O sa iti scriu pe mail siteul firmei.Te pup, Corina

Mergi la inceput

Multumesc Corina.

Mergi la inceput

Isabela, ti-am scris pe mail. Ai primit?

Mergi la inceput

Corina, am primit mail-ul. Multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abf spune:

Salutare Isabela!

Am gasit intamplator forumul asta pe internet, cautam de fapt locuri
unde se intalnesc romanii din Budapesta dar deocamdata fara prea mare succes. Eu locuiesc aici de un an si jumate si totusi la capitolul relatii sociale ma simt inca frustrat.
Lucrez la o firma multinationala cu multi colegi din vest, dar maghiara n-am reusit s-o invat mai deloc, adica stiu doar chestii elementare de politete si de facut cumparaturi.
Orasul este intr-adevar frumos, fara balcanismul de la noi care pe mine ma scoate din sarite. E destul de curat dar sa nu te astepti sa fie ca in Germania sau Austria. Ungurii au beneficiat mult timp de influenta imperiului, se vede asta peste tot.
Si eu sunt tot programator ca si multi altii de pe aici.
Ce as vrea sa stiu de la Corina, daca se poate, prin e-mail, care este numele firmei la care lucreaza prietenul ei programator?
Stiu si eu ceva firme aici dar nici una cu sediul in India. Vreau sa schimb firma la care sunt, e deja prea multa rutina.
Tie iti urez multa bafta cu mutatul in cazul in care o vei face. Daca te mai pot ajuta cu ceva informatii, cu cea mai mare placere!

Alin

Mergi la inceput

Alin,
Vreau sa stiu cum ai reusit sa lucrezi la aceasta firma multinationala, si ce limbaje de programare se folosesc acolo. Ce anume stii tu? La ce proiect lucrezi si daca-mi este permis sa te intreb cat castigi. Daca vrei, imi poti raspunde pe adresa de mail.
Locuiesti cu chirie? Si daca da, cat platesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Stiu ca nu sint chiar la subiect,dar Alin ma poti informa si pe mine? As vrea sa stiu care este cursul de schimb euro-forint si pretul benzinei in Ungaria.Daca ai putea sa-mi raspunzi ar fi nemaipomenit,iti multumesc.
Corina

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Alin,
Numele firmei este Tata Consulting Services.Poate sunteti chiar colegi! Eu nu lucrez in domeniu, asa ca nu imi spune nimic numele firmei si deci nu stiu cat de tare sau de slaba e firma. Asa au zis prietenii nostri, ca e tare!
Cat despre locurile unde se intalnesc romanii, unul ti-l spun eu: la Biserica/Catedrala Ortodoxa duminica, la slujba. Nu sunt f.multi romani, dar cativa tot sunt. Biserica e chiar pe malul Dunarii, in Pesta, aprope de Marriot (in dreapta lui, cum stai cu spatele la Dunare).
Mi-e dor de Budapesta!
Corina Paraianu

Mergi la inceput