Mamici de ianuarie - februarie 2007 (24)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna seara burtici.

Eu, la prima sarcina, eram avocata nasterii naturale insa pe parcursul sarcinii datele problemei s-au schimbat si medicul meu a decis ca voi naste prin cezariana (el nu este adeptul cezarienei in general). Imi era atat de frica incat pana pe la 38 de saptamani am tot incercat sa-l conving sa incercam natural si ma rugam in fiecare seara sa inceapa travaliul si sa nu mai apuce sa-mi faca cezariana. Pana la urma am facut cezariana cu anestezie totala. Primele 24 de ore au fost mai grele fiindca n-am avut voie sa ma ridic din pat si am avut perfuzia in mana. A doua zi am fost putin ametita dar cu cat mergeam mai mult ma simteam mai bine. Am nascut vineri si luni dimineata am plecat acasa. Cat am fost in spital am mers sa-mi alaptez copilul din 4 in 4 ore fara probleme (sincer, cand il aveam in brate uitam complet ca tocmai am fost operata si cand vroiam sa ma ridic aveam un moment cand ma gandeam oare ce ma doare!?!). Imediat dupa operatie am avut voie sa beau doar apa (si imi era foarte sete din cauza anesteziei) iar in zilele urmatoare am avut voie sa introduc incet incet alimente care nu constipa. Cu toate ca am respectat indicatiile eu am fost constipata 2 zile si pentru asta nu mi s-a facut clisma ci mi-au dat supozitoare, problema rezolvata usor si elegant, parerea mea) si pentru gaze imi faceau o injectie (nu mai tin minte exact ce). Acasa m-am ocupat de copil doar eu si sotul meu (mai mult eu fiindca nu avem alte ajutoare si sotului ii era putin teama in primele zile) si nu mi-a fost deloc greu. Ma tinea putin operatia (am avut fire obisnuite nu din cele care se topesc) si ma durea putin cand tuseam sau radeam. In vinerea urmatoare mi-a scos firele si dupa operatiunea asta eram alt om. Operatia nu ma mai durea, nu ma mai tinea si mergeam normal. Pot spune cu mana pe inima ca m-am recuperat dupa operatia de cezariana dupa o saptamana. Jena pe care o simteam legata de operatie in zilele urmatoare a fost doar datorita faptului ca eram f. constienta de ea. Betadina si un unguent pt. cicatrizare aplicate zilnic m-au ajutat deasemenea f. mult. Acum nici nu ma gandesc la nasterea naturala ca la o varianta, chiar daca medicul m-ar lasa sa nasc normal. Pentru mine cezariana a fost floare la ureche, la propriu, insa cred ca este f. importanta mana medicului si vointa de a trece peste primele zile. La acest tip de operatie cu cat faci mai multa miscare cu atat de recuperezi mai repede. Insa, vorba medicului meu, mai depinde intr-un anumit procent destul de important si de "materialul clientului" .

Am scris toata pologhia asta ca sa va spun experienta mea si ca lucrurile nu sunt chiar atat de negre. Sunt convinse ca sunt mamici care au trecut si prin experiente neplacute dar asta nu inseamna ca sunt o regula.

Oana 22+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Fetelor, am visat o PORCARIE de vis, zau asa! Am tremurat vreo ora dupa ce m-am trezit si acuma m-am calmat si pot sa-l povestesc - am visat ca ma dusesem la un control de rutina la spital (acuma, in 23 de saptamani) si o madama doctoreasa cu o armata de asistente tineau mortis sa ma faca sa nasc - nu m-au lasat sa-mi sun doctorul meu si nici pe tati de bebe care in vis astepta afara si m-au imbracat in ceva soi de camasa legata pe o parte si venise una cu seringa sa imi faca nu-stiu-ce care sa-mi declanseze travaliul! Mamaaa, ce tampenie de vis! Si eu ii explicam ca nu vreau sa nasc fiindca nu e momentul, ca sunt doar 5 luni jumate, ca mai are bebe de stat 3 luni jumate bine-mersi in burta, si ea o tinea pe a ei ca lasa ca e mai bine asa, fatul e viabil oricum si acuma asa mic iese mai repede (zau, ce tampenie de vis!!!) si eu atunci m-am facut ca ma duc la pipi si am fugit pe geamul de la buda, in fundul gol, numai cu camasa aia ridicola pe mine si pe urma m-am trezit, speriata si plina de nervi in acelasi timp. Voi ati visat porcarii din astea pana acuma?

Cred ca odata trecuta de jumatea sarcinii imi e din ce in ce mai frica de momentul cu nasterea de orice fel ar fi ea, cezariana sau vaginala. Plus ca trebuie sa nasca in cateva zile si cumnata mea si am emotii si pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Gata fetelor, am facut-o si pe asta. Mi-am facut o pagina pe net sa pot incarca fisiere si le-am adaugat la semnatura...sper sa fie ok.

Messa, sa vezi ce ma mai jelesc si eu in vise...numai tampenii visez. Noaptea mintea mea o ia razna de tot...bine ca nu e si ziua asa ca ajungeam la nebuni.
Este stiut faptul ca in sarcina ai mai multe cosmaruri, vise urate...deci va trece si asta!

Catalina, eu am nascut si o sa nasc si acum la Cantacuzino cu dr Ciulcu de care am fost f multumita.

Referitor la tipul de nastere...fff important este doctorul.
La nasterea normala se taie si vaginul dar asta se coase cu un fir care se topeste. Eu n-am simtit sau mai degraba sotul vreo modificare a "zonei" cu pricina dupa nastere. In momentul de fata nici nu se mai vede unde a fost cusatura.
La nasterea fara epidurala, in momentul in care te coase tot ti se face o injectie cu anestezic (xilina, dc nu ma insel)...nu te coase chiar pe viu.
Despre cezariana nu comentez pt ca nu stiu si nu vreau sa spun prostii.
Oricum la ambele tipuri de nasteri va fi ceva durere...dar asta mai depinde si de voi cat de bine suportati durerea in general.

Pupici

Mihaela si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Messa mama stai linisitta ca la mine visele legate de nasteri premature sau ca mi-a venit menstruatia,sau ca am nascut si am nascut 2 pisoi,sau ca am nascut si am nascut un copil hidos rau sunt la ordinea zilei.Daca mai pun si lupte intre bande cu arme de foc si cum eu incerc sa imi salvez familia din mainle nazistilor care voiau sa ii duca in lagarele de concentrare e tacamul complet nu?
Am inteles ca temerile noastre sunt materializate in subconstientul nostru in timpul somnului sub forma de cosmaruri.

20saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

buna mamici! am intrat un pic sa va salut, s ava spun ca noi suntem bine.

pe 19 oct am programare la eco tridim. abia astept sa mi vad bebelina!!!
vad ca discutati despre nastere....mie mi e o fric ade mor... si ce i mai rau e ca mi e fric ade ambele:si de cezariana si de nasterea naturala.nu stiu cum voi naste . probabil mediul meu va hotari cum e mai bine sa nasc.

de ieri am inceput sa am si eu arsuri....nu ma deranjeaza inca prea rau dar le simt...

bebita mea are zile in care nu se potoleste o clipa ca apoi cateva zile sa intre in vacanta si sa fie mai discreta.
a trecut o saptaman de cand mi am fcaut analizele pt diabet gestional si inca nu m a sunat de la spital. eu tind sa cred ca e totul bine , caci astfel m ar fi sunat pana acum.

v apupic si va doresc bebei sanatosi!

irina 27 fixMARIA-ANASTASIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

maria_irina, si mie mi-e frica de ambele, ca dovada ca am inceput sa visez aiureli, eu care in viata mea nu am avut decat 3 sau 4 cosmare.

ALINATXA, asta cu salvatul familiei de mafiotzi (sau ceva similar, la tine era cu nazisti) am visat-o si eu mai demult, dar nu mi-a parut cosmar, mai degraba aventura (cumva stiam ca visez) dar asta de azi cu doftoritza aia cu seringa ei declansatoare de travaliu a parut atat de real incat... hm... tampit, tampit vis. Ca am nascut pisoi nu am visat inca, dar nu e timpul trecut.

roandre, la mine nu prea sunt cosmare, sunt nopti in care nici nu stiu daca visez ceva sau nu. Cert e ca de data asta a fost tare nasol. Brrr! Sper sa nu mai visez asa ceva, totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

AELITA, adresa e de yahoo, gavrilaflavia@yahoo.com

OANA BUCUR , ce faci ? Pe unde umblii ? Am vazut ca esti singura din Brasov si tare m-am bucurat..poate ne vedem intr-o zi....

Noapte buna fetelor !

Flavia 23, respectiv 22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Michelle sa fie bine cu tine si cu bb al tau.

32+

Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

buna burticute,
sunt mandra tare, gagalicea a inceput sa faca onduleuri pe burta care se vad cu ochiul liber sunt nebuna de fericire, i-mi dau lacrimile cand vad acele onduleuri dragi.
va pupic dulce
nadiutapm 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamicile spune:

Capitol Inchis!

Va rugam sa postati la capitolul 25!

Mergi la inceput