N-am curaj sa conduc (5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Briantis, ia masina si iesi singura! Pt inceput mergi pe drumuri scurte si cunoscute. Mergi incet, asa cum poti tu, nu forta! Frica nu va disparea stand in casa, e ceva firesc. Prin ceea ce treci tu, am trecut toate. Pe mine nici acum nu m-a parasit teama! Nu mai este ca la inceput, dar nu ma pot lauda ca m-a parasit definitiv.
Am inteles de la o prietena de-a mea ca teama va disparea cam dupa 3 luni de condus zi de zi, asa ca........mai am de indurat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Marci stiu c
a ai dreptate .Numai ca nu am cum sa conduc zi de zi .Avem o singura masina ,pe care prefer sa o ia el .
Oricum a ajuns singur la concluzia ca tre sa-mi ia un harb si ca nu trebuia sa vanda masina veche.Poate daca oi avea harbul meu o sa fie mai bine .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Briantis, e buna ideea cu harbul. Nu se mai enerveaza ca-i strici ambreiajul etc. Si cel mai bine e sa conduci singura. A, si carnetul l-ai luat pentru ca ti-ai insusit notiunile de baza si politistul a considerat ca nu esti un pericol in trafic. Nimeni nu iese invatat din scoala.

Buuun. Eu am mai trecut un hop. Am condus pentru prima oara in afara Bucurestiului. Stiu ca vi se pare ciudat, dar eu inca nu condusesem in afara. Am mers pana la tara in sud. Pana la Giurgiu a fost super ca e autostrada (sau asa ceva, sunt 2 benzi) si am ajuns pana la 105km/h. Mai naspa a fost dupa ce am iesit din Giurgiu, pentru ca era o sosea cu o singura banda, ingusta si cam proasta. Am mers cu 80km/h, rar 90. Am depasit carute, biciclisti si chiar si un camion sau asa ceva care mergea cu viteza melcului. Ce bine ma simt c-am facut-o si pe asta!
In alta ordine de idei am constatat inca o data ca barbata-miu e dus cu capul cand e vorba de mine la volan. Daca vreodata auziti ca divortez sa stiti ca de vina e condusul. Marile probleme au fost: ambreiajul pe care il apas cand apas si frana, din viteza a patra nimeream in viteza a 3-a in loc de a 5-a si pe drumul ala ingust mergeam cam pe dreapta. In my defense, conduceam masina lui pe care nu o cunosc si care e mai mare decat buburuza mea. Ne-am certat tot drumul. Si seara ajunsesem la "nu mai conduc niciodata masina ta" "oricum nu ti-o mai dadeam eu" Rad eu acum dar zau ca nu-i in regula. La intoarcere a vrut sa ma lase din nou sa conduc dar am refuzat eu. Sigur ne certam din nou.



Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

mie nu-mi este deloc teama sa conduc, imi place la nebunie, conduc ca la curse, dar vroiam sa va incurajez ...la unul din job-urile mele, dupa 2 zile de la amgajare, trebuia sa-mi iau zborul la treburile mele, intrasem in paine, adeca, si mi-au pus in palma cheile de la un passat aproape nou, cu putini km la bord, mi-au zis, masina etse in fata dreapta si succes, nu explicatii cu telecomanda sau cu bordul sau cu schimbatorul sau optiunile..pur si simplu..am incremenit, am dat eu sa zic ceva, da nu mai aveam cui..si ptr ca imi placea job-ul mi-am luat inima-n dinti si gata, la volan..desi inainte nu mai condusesem decat rabla lu socra-miu..si aia rar, si aveam carnet de 1 an...ala a fost startul...am zis, daca un strain a avut curajul sa-mi dea masina pe mana(eu as numi-o inconstienta, da nu conteaza ) eu tb sa ma dovedesc pe masura increderii...acum...merg oricat, oriunde, cu oricine, si atat, care spunea ca nu-si da masina nimanui(si n-o da) mi-o da mie ...succes

Roxana Lilea,mama de 2 ori :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Roxana, lasa starea actuala! Ne-ar fi de mare ajutor daca ne-ai povesti inceputurile tale, la cat timp ai scapat definitiv de trac la volan. Nu ne-ar strica nici una-doua peripetii din acele vremuri, asta asa , sa ne convingem ca e ceva firesc ceea ce ni se intampla.
Briantis, nu stiu ce intelegi tu prin harb dar, daca te referi la o dacie din 1900 toamna, renunta. Eu am avut una si circulam cu ea numai vara, toamna si iarna fiindu-mi imposibil.
Ca incepator este f important sa nu ai probleme cu masina in ceea ce priveste pornitul. Nu e deloc comod sa dai la acceleratie pana simti ca lesini. Dezaburirea tb sa functioneze perfect. E infiorator sa te trezesti cu geamurile aburite si la stresul pe care-l ai sa se mai adauge si reducerea vizibilitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Buna dimineata!

Mi-e asa greu sa ma obisnuiesc din nou sa conduc pe intuneric.. Toata vara a fost super, am "zburdat"!
A inceput sezonul de vinatoare a elanilor si trebuie mare grija! De dimineata era asa bezna.. Am realizat ca nu pot sa-l vad (elanul) decit cind e aproape in fata mea. Normal trebuie ocolit (daca se poate) prin dreapta mea, unde sint santuri si paduri. Dar ma intrebam azi: sint in stare sa reactionez cumva sau intru in el? Am taria sa intru in sant? Cind vin masini din fata si nu pot sa tin faza lunga sint de-a dreptul "oarba". Pot sa ma rog la D-zeu doar sa nu mi se intimple mie.. desi se intimpla altora tot timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Iar ieri am facut o boacana si fara elani. Ce-o fi fost in capul meu , ca am facut stinga si n-am dat prioritate celui ce venea din fata.. Noroc ca n-avea viteza si nu s-a intimplat nimic. Mi-am luat doar un claxon scurt..
Meritam o busitura asa..sa ma invat minte cind conduc sa ma gindesc numai la condus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Marci ,prin harb io-nteleg o masina veche .Uite noi am avut o dacie din 1975 si mergea foarte bine .Dezaburirea intr-adevat e o problema ,dar noi cu masina aia am mers si in toiul iernii cu copilul in masina ,incalzea super ,avea frane beton ,acceleratie ok .
SE mi strica din cand incand cate ceva ,dar in principiu era o masina f buna .
Prin harb inteleg tot o dacie de genul asta ,care poate sa aiba probleme cu tabla ,dar sa mearga ok ,sa fie ieftina ,sa o conduc cateva luni si apoi la fier vechi cu ea .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Briantis, eu nu zic ca nu se poate calatori in bune conditii cu o dacie veche, dar ca incepator........ Numai cand ma gandesc la geamuri opace cand ti-e lumea mai draga si ma trec fiorii.
Poti sa-ti iei f bine o masina veche,un tico sau matiz, la care sa nu ai probleme cu dezaburirea sau cu pornirea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Mi-ar place mie un tico sau matiz ,dar nu am finante pt unul de asta.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput