N-am curaj sa conduc (5)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Bon, cu turatiile, la masinile cu consum de benzina se schimba viteza la 3000 de turatii si esti sub regim motor pe la 2000.Conteaza si puterea motorului. La masinile cu consum pe motorina, am sa va spun alta data caci de 2 saptamani conduc o masina pe benzina si nu-mi amintesc.

Conduc zilnic 100km de vreo 3 ani incoace, asa ca experienta am. Iarna, chiar daca merg cu 80 la ora, incerc sa evit sa franez, prevad intotdeauna si las masina sa ruleze fara sa franez. Daca vad ca am un semafor la 150 m iau piciorul de pe acceleratie si las...La masinile cu motor pe motorina cobor imediat viteza cu o treapta si deja masina incetineste.

I-mi place viteza, trebuie sa recunosc, din acest motiv am si un punct in minus, insa, in oras, sub nici o forma nu depasesc viteza prevazuta, viteza legala.

I-mi place sa conduc singura in masina, sau cu cel mic. Evit pe cat posibil sa conduc cu sotul, caci am impresia ca-mi urmareste greselile. Scoala de soferi este meseria lui, deci ....
Dar incerc sa ma obisnuiesc si uneori si uit ca e langa mine si se uita. El i-mi spune camionagita lui si spune ca e un compliment.

poze si iar poze, ultimele aventuri de potos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Aissa, loganul tau este pe benzina sau pe motorina?
Mie imi cere a cincea la 80 la ora, dar nu bag de teama sa nu ajung la 90. Pt a merge constant cu a cincea la 80 am impresia ca da in bot, are zgomotul ala de subturat. La drum lung bag a cincea cand am 80, dar pt a o mentine la 1500 de turatii am viteza mai mare de 80, cam 90.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

ce capacitate cilindrica la motoare aveti, de vorbiti de 1500 de turatii. La 80 la ora in a 5 e ok, ca sa nu mai auzi motorul, marci,urca la 85. nici o grija, radarele au o marja de 10km. Daca rulezi cu 60 la ora pe un drum de 50, riscul de depistare e minim. doar radarele cu laser, gen binoclu au o exactitate buna, dar si asa sunt obligati sa scada 10.

poze si iar poze, ultimele aventuri de potos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

mir3lly - oricum te vei face de ras.sau altfel zis oricum vei intalni soferi carora nu le place cum conduci tu.

apropo de soferul din dreapta....veneam cu sotul cu masina pe un drum plin de gropi.eu in dreapta...normal ca mi se parea ca nu reuseste sa fereasca gropile si mereu da in ele ...asha ca l-am "convins" sa conduc eu ca de! eu voi fi in stare sa feresc gropile.aiurea!le-am luat lafel ca si el.
dupa 20 km de gropi radeam cu lacrimi si eu si el.

si 2. la un moment dat cineva de aici (un barbat) se chinuia sa anime un subiect despre masini....ha!ha!ha! ca ciac sa vorbeasca ca intre baieti despre motoare si altele.
SI UITE CUM FETELE VORBESC DESPRE cai putere, turatii si tot asha.
ura!ura!ura!


jo si alexandra

***************
home sweet home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Masina mea are 1,4 are motorul cel mai slab dintre logan. Eu am facut scoala pe matiz si supernova ,cand am trecut de pe matiz pe supernova ,mi s-a parut mult mai puternica ,iar acum chiar daca loganul are motorul de 1,4 tot e mai puternic decat supernova.Jone,asta e deja capitolul 4 si s-ar parea ca e destul de animat.Delphin,in Bucuresti de fapt in localitati v. max e 50 si pe diverse portiuni e 80 .Asa ca eu cu 60 deja ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

giul, ok, la o masina cu un motor de 1.4 L, pe benzina( acelasi lucru conduc si eu acum, dar e un opel astra) la 60 km/h trebuie sa fii in viteza 3, 65-75, maxim 80 pt. 4,eu la 80-85 sunt in 5. Pt. Bucuresti, e drept ca 50 e numai bine.

Aici, Loganul are mare trecere, cunosc multe persoane care sunt incantate. Cei de varsta a treia, odata iesiti la pensie, obisnuiesc sa-si cumpere masini noi, iar in acest moment Loganul este in topul preferintelor lor. Eu apreciez asta. Am citit canva o replica pe acest site de genul " eu nu pun piciorul intr-un logan nici sa ma omori". Pacat! Persoana respectiva romanca fiind si locuind in Ro. Deh!



poze si iar poze, ultimele aventuri de potos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Delphin ,noi am luat aceasta masina ,in primul rand ca e noua ,atatia bani am avut- nu inseamna putini cum s-ar parea ,220 milioane,iar eu sunt incepatoare (45 ani) si nici nu sunt o persoana care sa ma cramponez dupa un lucru.I-am spus sotului pe cand vroiam sa luam un sh ,ca daca nu mai merge ,eu o incui ,si-o las pe marginea drumului.Atata cat ma pricep eu si ca incepatoare,cred ca e o masina buna si foarte fina la comenzi.Iar cele vandute in afara tarii ,cel putin in Ungaria sunt mai echipate la acelas pret.Cine are bani mai multi sau isi doreste alta marca ,sau alta marime ,n-are decat sa-si aleaga altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Am mai condus ceva ieri pe autostrada .Trebuia sa conduc de acasa pana aproape de Pitesti ,dar bineinteles ca ne-am certat iar ,ca chipurile nu am scos masina cum trebuie din parcare ,m-am enervat si m-am dat jos (i-am zis ca daca urla la mine nu conduc ) .de condus ,am condus asa si asa .Cert este ca dupa cca 50 de km obosesc si nu mai sunt asa atenta si nu stiu cum sa fac ca sa pot conduce mai mult .
Nu prea cred ca o iesi sofer din mine

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Ieri am fost pentru prima oara singura sa spal masina. Nu va mai spun ca m-a apucat panica de cum s-a deschis usa spalatoriei (unele au rampa si mi-e teama ca nu sant in stare sa urc unde trebuie) si am intrat gresit, eram pe sina periilor. Mi-am dat seama, am dat cu spatele si am oprit apoi unde trebuia. Apoi ma luase groaza singura inauntru. Pana acum am fost de cateva ori cu sotul(el conducea).

Ieri l-am dus la autogara si, in loc sa se exprime clar unde vrea sa parchez (ca vroia sa vada autobuzul cand apare) a inceput sa invarta el de volan (eu conducand si tot intreband frumos unde vrea). Stiu eu de ce nu conduc cu el in dreapta..si cand nu vreau nu intelege de ce.

Saptamana trecuta l-a prins camera si, masina fiind pe numele meu,mi-au trimis acasa scrisoare cu "cine a condus masina?". Bine ca v-am citit pe voi si mi-am amintit sa o completez si pun la posta, ca era termen o saptamana. Altfel cred ca-mi venea mie amenda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Salut Soferitelor!
Nici nu va dati seama ce curajoase sinteti daca ati ajuns sa scrieti aici!Sa impartasiti impresii despre "prima data singura la volan"!
Eu, din cauza aceeleasi frici, nu am facut scoala de soferi pina acum!
Dar acum m-am hotarit...chiar acum cind se schimba codul rutier si nu stiu nimic despre ce va fi... daca sint deja actualizate cartile si chestionarele de pe net.
Va rog, asadar, mult de tot, sa-mi recomandati si mie un instructor(in Zona Dr Taberei) bun-competent care nu are nimic cu femeile-sofer! care sa ma invete toate parcarile si pornirile din panta/rampa etc!
Care e cea mai potrivita carte de invatat?
Si, inca o intrebare: care e diferenta intre a face scoala cu un
instructor particular si unul care apartine unei scoli?

Daca s-a mai discutat asta pe un alt subiect, si stite cineva unde,dati-mi link-ul...

Mergi la inceput