N-am curaj sa conduc (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Denisa, nu stiu cum stati cu banii, dar de ce nu incerci sa-ti cumperi masina ta, care sa fie mai mica si nu f scumpa?
Si eu am avut trac sa nu lovesc masina, dar s-a intamplat! La nici o saptamana, am intrat intr-o teava "plantata" pe marginea drumului, incident in urma caruia am zgariat-o si i-am infundat si un pic tabla. De atunci mi-am luat de-o grija, nu-mi mai pasa.
Am observat ca daca stai cu teama sa n-o lovesti sau sa n-o zgarii, chiar se intampla.
Niste prieteni de-ai nostri si-au luat masina noua si au facut primul drum prin tara, pe undeva prin Moldova. Prietena mea tot drumul a stat stresata sa nu loveasca masina si.......s-a intamplat. Intr-o rampa, un nene n-a fost atent si n-a tinut-o din ambreiaj asa ca.......s-a oprit direct in masina lor. Desi impactul n-a fost atat de puternic, prietenii mei s-au ales cu bara crapata.
Pt inceput ia masina si fa drumuri scurte si cunoscute, dar singura. Evita orele de varf si incearca sa mergi si pe alei, pt a aprecia distantele laterale.
La mine a revenit teama cand a tb sa fac drumuri lungi zi de zi, eu care eram invatata sa nu fac mai mult de 4 km, dar am scapat oarecum. Imi este un pic teama pana ma urc in masina, dar cum ma vad in ea, teama dispare subit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Fetelor,de 2 zile ma duc singura la servici cu masina!!Va dati seama ,n-am mai fost singura de cateva luni,de la micul accident!!!Mi-am luat in spate un semn mare de incepator(de la Selgros)si am pornit singura.Chiar ma descurc.Si frica mi-a cam disparut.Inainte ma gandeam toata noaptea ca tre sa conduc a 2-a zi.Sper sa fie ok.Ma aduc incetut,daca ma clansoneaza lumea treaba lor,vad semnu imens de pe spate,asa ca sa nu se apropie prea tare de mine ca sunt un posibil pericol public.
Fetelor incercati si voi,stiu ca e ffffff greu prima data,mie mi-au trebuit cateva luni,dar va fii ok.
N-ati vazut cate femei conduc???
NU SUNTEM NOI MAI PROASTE DECAT ALTELE!!!!!

NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Ah, credeam ca numai eu urasc covorasul ala de sub picioare. Numai ca eu il injuram pe sot ca s-a zgarcit si nu mi-a luat de cauciuc ci din pasla (au doar o insertie de cauciuc acolo unde as tine eu picioarele si pe spate) si am crezut ca e vina lor ca-s mai usoare decat alea de cauciuc. Oricum, astept fiecare semafor cu drag numai ca sa il trag in spate ca ma scoate din minti nu alta!
Ieri am mers cu ghete in picioare pentru prima data, tare aiurea mi s-a parut, nu apasam bine ambreiajul, nu simteam pedalele, cred ca revin la pantofi ca in ghete am gleznele prea fixe si nu misc bine picioarele.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Salutare. Felicitari fetelor care persevereaza si conduc. Eu continui sa conduc singura zilnic iar ieri a trebuit sa merg cu baiatul meu la doctor si am iesit pe autostrada, mi-a cam tatait fundul dar m-am descurcat. Singura mare problema pe care o am e ca uit sa aprind farurile seara. Imi amintesc pana la urma insa va dati seama ca ma ia cu calduri cand realizez ca am uitat si nu ma vad astia in trafic... Cred ca o sa-mi scriu un bilet si il lipesc pe volan.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Si eu mai uit sa aprind farurile chiar si dupa un an de condus. Pentru ca vara e lumina tot timpul si n-am nevoie de ele (chiar daca prin lege trebuie folosite tot timpul) si cind vine intunericul uit sa le aprind. La inceputul toamnei am plecat de vreo 3-4 ori cu farurile stinse, noroc cu ceilalti soferi ca sint atenti si la farurile mele si-mi fac semne sa le aprind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Chestia cu farurile stinse pe timp de noapte este f buna. Eu am mers pe intuneric cu farurile stinse aproape o statie si nu le aprindeam daca nu observam privirile mirate ale celor din trafic. Un nene a oprit si imi facea semne in disperare sa trec, probabil ca ii era teama de mine.
Mi s-a intamplat si mie sa dau de unul fara faruri pe intuneric si.....am redus viteza f mult, nu-mi dadeam seama ce se intampla cu individul. Pana am trecut de el am simtit ceva rece in spate, mi se parea imprevizibil.
Chestia cu luatul in masina o prietena f buna este extraordinara, uitasem sa o mentionez. Eu am mers mult timp cu prietena mea langa mine si mi-a fost f bine, simteam ca nu-i este frica si-mi dadea incredere in mine. Am folosit-o si pe post de copilot, este f buna in a gasi locuri de parcare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Si eu ma simt mult mai relaxata la volan de cind conduc cu colegele in masina. Iarna trecuta mi-era teama sa iau pe cineva in masina, aveam impresia ca le e frica daca sint eu sofer.
In vara, cind ne-am hotarit sa conducem cu rindul, am fost tare uimita ca nu le e frica. Si m-au ajutat foarte mult, cu ele am facut si prima depasire (cu galerie) .

Si sa va povestesc o intimplare care m-a lasat masca. Sotul conducea intr-o seara si, cind faceam stinga cel care venea din spate ne-a zgiriat putin. N-am vazut numarul, doar ca era masina deschisa la culoare si break. Eram suparati, ca trebuia vopsita toata partea din spate pentru niste zgirieturi si costa cam mult..
Eu am pus intr-o doara anunt in ziar in care-l rugam pe respectivul proprietar al masinii break deschise la culoare, care ne-a zgiriat in ziua de..sa sune la numarul... Am ramas perplex cind a sunat! Nu si-a dat seama ca ne-a lovit, ne-a sters doar si punind si frina in acelasi moment nu a realizat impactul (foarte usor de altfel).

E adevarat ca avea asigurare, dar aici e un sistem cu bonusuri. Daca lovesti masina si ceri bani de la asigurari iti creste factura cu 20%.
Si invers, pentru ca anul trecut n-am folosit asigurarea, anul asta factura e cu 10% mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

apropo de covorasul de la picioare.eu il scot de fiecare data ca mereu mi se agata piciorul in el.
azi am patit-o! nu in sensul in care va asteptati dar masina face "victime" si cand sta pe loc.
am reusit azi sa imi tai pielea de sub ochi.noroc cu ochelarii care au amortizat impactul.
am facut o tura ca sa incalzesc putin motorul si aml uat-o si pe fiimea cu mine.am ajuns in fata curtii.am oprit.ne-am dat jos amandoua.dar am vrut s alas ceva pe bancheta din spate si alex fix in picioarele mele cred ca a impins usa ca sa o inchida exact cand ma aplecam eu.am avut un impact extrem de dureros cu coltul usii.
dar cu certitudine viitoare masina trebuie sa aiba usi care se deshid la 90 de grade :D ca nova asta m-a jupuit de piele si cu alte ocazii dar de data asta chiar naspa.
si uite asha acum sunt taiata pe fata si nici macar sotu nu e acasa ca sa zic si eu ca m-a batut! [:)))]

jo si alexandra

***************
home sweet home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Eu, desi nu conduc decat de vreo 2-3 saptamani ..aproape zilnic (din vara pana acum nu mi-a dat-o barbatu'meu pe mana...)si, normal, nu singura ci cu sotul langa mine...am facut destule "nefacute".
In primul rand am mers vreo 2 km cu frana de mana trasa. Sotul, pt ca era noapte si veneam de la un chef si-a permis si el sa bea o bere si n-a mai fost atat de atent la ce fac eu acolo..In plus era noapte, strada aproape goala... Ce puteam face? Mi-a adus aminte sa aprind farurile si am plecat. La un moment dat vine o masina dupa noi, ii face soferul semn lu barbatu-meu sa deschida geamul si ne zice : cred ca aveti frana de mana trasa, ca iese fum...Drept e ca si noi ne-am dat seama atunci, pt ca a intrat in masina un fum innecacios....
Duminica seara, am plecat, normal cu farurile stinse...mi se mai intampla si mie..destul de des . Dar mi-am dat seama dupa cca o statie ca ceva nu-i in regula.
Oricum , cu barbatu-meu in dreapta, ma descurc...acum nu mai bombane sau tipa la mine asa des.... Dar de ce nu-s in stare sa ies singura...????!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Apropos de frana de mana. Nu stiu cum e in Romania cand faci scoala de soferi (ca eu nu am facut-o acolo) insa sa va spun cum e aici: se conduce cu frana de mana (nu in timp ce ruleaza masina). Adica eu nu am vazut soferii romani (cu care am mers eu in masina) sa conduca asa deci probabil ca nu asa sunt invatati la scoala. Cand am ajuns prima data aici si am vazut cum conduce sotul am inceput sa rad, dar acum inteleg de ce. Deci: mergi cu masina, te opresti la semafor, dupa ce ai pus frana si te-ai oprit total, tragi frana de mana, scoti din viteza si te relaxezi. Faci sa zicem stanga pe straduta si te opresti sa dai prioritate, pana trec celelalte masini tragi frana de mana si scoti din viteza sau stai in viteza intai cu ambreajul calcat. Si tot asa, de cate ori stationezi pui frana de mana, la stop, in intersectie, cand dai prioritate etc. Sunt curioasa Aamu daca la voi e la fel. Mie mi-a luat ceva timp sa inteleg de ce si am incercat ieri sa conduc fara frana de mana si mi se pare incomod. Adica daca stai la stop trebuie sa stai cu piciorul pe frana, daca e terenul lin si nu aluneci in fata sau in spate poti lua piciorul de pe frana insa daca te loveste unul din spate te duci si tu in fata si faci carambol, sincer m-am simtit in nesiguranta fara frana de mana trasa cand stationam. Mi-era greu sa stau cu piciorul pe frana (fiind obisnuita sa ma relaxez la stop) in plus mi-era mereu frica sa nu ma duc peste ala din fata, sau sa nu ma loveasca din spate si eu la randul meu pe ala din fata mea. Incercati si voi metoda de aici poate vi se pare relaxant, pe mine ma ajuta mult iar aici toata lumea conduce asa si daca nu conduci asa pici examenul. Acum imi dau seama ce balet fac soferii in Romania sa plece de la stop cu piciorul pe frana, apoi muta-l repede pe aceleratie,etc. Aici daca esti in panta ai frana de mana pusa, masina nu ruleaza si tu poti linistit sa-ti folosesti picioarele doar pt ambreaj si acceleratie.

Alta problema acum: am realizat ca ma scol dimineata, sar in masina, ajung la birou, ma asez pe scaun pt 8 ore, sar apoi in masina ajung acasa, gatesc si apoi ma asez pe canapea. In cat timp credeti ca voi ajunge obeza? Ca pana am luat carnetul mergeam pe jos o ora pe zi ca nu aveam autobuz pana la serviciu si sotul pleca mai devreme. Ce ma fac? Voi va ganditi la asta?

Va pup si succes la condus.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Mergi la inceput