N-am curaj sa conduc (5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Salutare fetele. Ieri am luat si eu carnetul aici.Si cum aici esti cam mort fara masina si in plus eu chiar aveam nevoie ca nu e nici un autobuz pana unde lucrez eu a trebuit sa conduc singura imediat. Mi-a fost un pic firca insa aici e un asa sistem incat ar trebui introdus peste tot. Se procedeaza asa: cand te hotarasti sa conduci aplici pentru carnet provizoriu (provisional licence), din momentul in care il primesti e valabi 10 ani si ai voie sa conduci peste tot in afara de autostrazi insotit de un sofer de peste 21 ani cu peste trei ani experienta. Astfel incat nu prea ai nevoie de instructor daca ai masina acasa. Si asa te obisnuiesti sa conduci. Adica eu conduc din primavara (peste 8 luni) cu sotul langa mine si singura problema pe care am avut-o ieri cand am inceput sa conduc singura e ca m-am simtit ciudat sa fiu eu cea care hotaraste ce si cum. Insa azi deja sunt ok, chiar imi place, singura problema de care imi mai e frica e ca a zis sotul ca duminica mergem pe autostrada. Va dati seama cu ce viteza se conduce aici!

Porumbita eu zic ca pana te obisnuiesti ar fi bine sa conduci in adidasi si daca vrei sa porti tocuri sa iei pantofii in punguta si sa te schimbi cand cobori din masina. E riscant nu numai pt masina insa si pt tine ca poti pierde controlul (iti aluneca piciorul) si faci accident. Pana ai experienta ca lumea mai bine nu risti. Eu cel putin asa fac.

Va pup

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Si eu imi iau pantofi in punga ,ar fi culmea sa mai conduc si cu toc!
Nu ca as conduce prea des, pt cele ce nu stiu am sofer personal( pe fimiu)Acum si eu am mai cumparat niste ore pt a da la canetul ala full sa pot sa merg pe autostrada , instructorul ma invatza dar cica trebuie sa fac practica iar eu o aburesc parca nu imi vine sa conduc ,in fiecare zi spun gata azi tin masina si conduc ,apoi ma razgandesc.............ufffffffff ca ma fac la fel ca la tigari mereu zic ca maine ma las si iar imi cumpar nu am vointza deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Si eu imi iau pantofi in punga. Daca sint tocuri comode, patrate, solide si nu mai mari de 5 cm conduc, dar altfel ..pantofi "de condus" in masina.
Ieri am plecat tirziu de la servici, era o bezna pe strada.. Mi-a sarit o vulpe in fata, de fapt a traversat in goana in fata masinii..bine ca n-a fost un animal mai mare.
Pentru un animal mic in mod normal nu trebuie sa-ti pui viata in pericol, adica sa nu trebuie sa incerci sa-l eviti dar eu tot frinez...
Strada mare e luminata, dar serviciul e pe o insula, legata de uscat prin drum si drumul ala mic pina pe insula (vreo 10 km) nu e luminat decit pe alocuri. Acum ca s-a topit zapada, e totul negru noaptea..soseaua si padurile stinga dreapta, e destul de greu sa urmaresti drumul serpuit. Si acum e asa numita "gheata neagra" pe alocuri, care e un strat foarte subtire de gheata pe asfalt si aluneca tare rau. Limita de viteza e 80 dar ieri am condus cu 60 ca mi-a fost frica. Bine ca, fiind tirziu, nu era coada de masini in spatele meu.

si curaj la condus pentru voi toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aamu lasa condusul ca si condusul insa nu ti se face frica conducand pe un astfel de "peisaj"? Eu aseara cand am plecat de la serviciu pe la 5 era deja intuneric si nu stiu de ce insa am avut asa un feeling aiurea si dupa ce m-am urcat in masina m-am uitat pe locurile din spate apoi m-am incuiat inauntru, desi era trafic pe strada insa ma simteam vulnerabila cu usa neblocata.

Si pentru ca am citit din urma fetele din Romania mi-e tare rusine sa ma plang (desi chiar nu mi-e frica si conduc bine dupa atat timp) pentru ca stiu ca in tara inca dicteaza barbatii in trafic, nesimtirea, ei cred ca numai ei au dreptul sa fie acolo. Aici te mai claxoneaza insa la greseli mari insa in rest daca iesi de pe straduta laterala iti dau voie sa te bagi in fata lor, chiar era sa pic examenul din cauza unuia care imi facea semn cu luminile sa trec si aici scrie clar in codul rutier ca flashing lights nu inseamna nimic si nu trebuie sa presupui ca iti da voie sa trec. Eu cu examinatorul langa mine asteptam sa treaca masinile, ala imi facea semn ca disperatul sa trec. Ma gandeam "daca trec pic, daca nu trec pot sa pic iar ca poate zice examinatorul ca am facut trafic in spatele meu si putem trece..." pana la urma am trecut si am zis fie ce-o fi. Nu am picat insa mi-a atras atentia din nou ca semnele cu lumini nu inseamna nimc ,deh trebuia sa-si faca datoria.

Aseara am dat drumul la muzica in masina, asa bine m-am simtit!

Curaj fetelor, si eu la inceput eram catrastofa insa acum ma descurc. Trebuie invatati masculii astia romani ca nu doar ei au voie sa conduca. Eu am avut noroc ca sotul nu comenteaza prea mult dar povestea cineva ca mai e si sotul care o streseaza. Eu nu as mai conduce cu el, as conduce singura.

Va pup

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Briantis, fa abstractie de claxoane, n-are sens sa mai ai un stres in plus!
Cel mai bine este sa-ti pui semn de incepator, asa te vor intelege multi.
Pe mine chiar m-a distrat o tipa saptamana trecuta, i s-a oprit motorul in rampa si i-a luat ceva timp sa plece de acolo. Eu m-am oprit in spatele ei si am asteptat calma sa porneasca motorul, dar cei din spatele meu claxonau in dementa.
Giul, o sa ma uit si eu astazi sa vad daca tb sa completez cu antigel.
Sunt curioasa care dintre noi o sa sparga gheata pe timp de iarna. Eu nu cred ca am curaj, tare imi este teama de reinstalarea stresului de la inceput. Nu mi-as mai dori starile acelea de voma cu palpitatii la inimia si tremurat picoarele pe pedale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Marci ,incerc sa fac abstractie dar unii clacsoneaza ca tampitii ,desi au loc sa ma depaseasca .Astia au reusit sa-l scoata din sarite si pe barbata-miu ,ca doar se vad lamaile in geam ,nici el nu intelege ce-s asa de disperati !
Cred ca le face placere la unii sa clacsoneze .Inteleg un clacson scurt de atentionare a ceva ... vezi ca vin ...hai mai repede ca nu am pe unde sa te depasesc...dar unii clcasoneaza cateva minute in sir .Ei si la astia ultimii ...pt ca nu-i mai suport ,daca ma clacsoneaza ca merg incet ,franez si merg si mai incet pt ca atat timp cat merg pe dreapta si am si lamaile in geam sa ma scuteasca.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Briantis foarte bine faci. Atitudinea soferilor romani fata de incepatori e execrabila. Aici e mai rar insa se intampla si aici. Si eu trebuie sa port niste semne de incepatori insa cand eram in masina instructorului pe care scria "L" peste tot (de la learner) ma claxona un negru din spate in draci, ca cica merg prea incet si ii lasam pe altii sa se bage in fata mea. Si imi zice instructorul "lasa-l pe el sa semnalizeze primul in ce directie merge si apoi semnalizeaza si tu in aceasi directie si tine-te in fata lui mergand incet." Asa am facut vreo doi KM si murea ala de ciuda insa s-a prins si nu a mai claxonat. Pai ce e aia? Vezi ca-s incepatoare si crezi ca ti-ai cumparat sosea?! Nu va lasati fetelor ca d'aia au impresia ca numai ei au voie sa conduca, cica suntem noi soferite proaste nu ca conduc ei ca maniacii!

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Luna1, mi-e frica de exemplu de ursi, ca daca-mi apare unul in fata nu stiu ce ma fac. Doar ca aici striga toti sus si tare ca ursilor le e frica de oameni si nu se apropie daca faci zgomot: fluieri, cinti etc.
Azi, cind mi-am exprimat teama de ursi, mi s-a spus ca aici in zona asta nu sint (greu de crezut cind e plina de paduri toata tara, dar..ma rog ..ei or sti mai bine)

Frica de altceva nu mi-e aici. E oras mic, linistit si banditii (daca or fi) nu stau pe drumul ala pustiu. Foarte rar se intimpla cite ceva.

Cind am facut scoala de soferi, instructorul mi-a spus sa nu indraznesc sa nu respect regulile de circulatie cind sint la test. Chiar daca cineva imi face semne disperate sa trec, daca nu am dreptul sa nu cumva sa incerc pentru ca o sa pic examenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Apropo de ce spune Briantis, am vazut in seara asta o chestie care m-a scos din sarite: o tipa cu lamai in geam se chinuia sa iasa de pe o straduta stramta cu masini parcate peste tot, dadea des si repede de volan, stiti miscarea. Un taximetrist vroia sa intre pe acea straduta si evident ca nu avea loc asa ca a oprit putin sa astepte pe tipa asta sa iasa. Toate bune pana...pasagera din taxi, o doamna bronzata cu cercei mari cat capul a deschis usa si a inceput sa o injure pe biata femeie si sa o faca in toate felurile. MI-a placut insa ca aia i-a aruncat o privire imperturbabila si si-a vazut de drum, de fapt a stat cuminte si a asteptat sa se elibereze strada si sa intre in trafic.
Asa ca nu numai cu soferii avem de-a face, si pietonii sunt rai.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Aici cum nu se folosesc claxoane, eu n-am reflexul asta si e rau si asa. Asta vara eram in parcare si o masina a dat cu spatele fara sa se asigure, eu tocmai treceam prin spatele ei sa ma duc sa parchez. A intrat in mine din plin.. N-aveam ce sa mai fac, eram chiar in dreptul ei. Viteza mare nu avea, dar destul pentru mici zgirieturi si sa-mi desprinda masca.
Sotul m-a certat ca de ce n-am claxonat. Pai pentru ca e interzis aici, am si uitat ca am claxon! Si m-am blocat in secunda cind am vazut o masina ca intra in mine.
Oricum, fiind vina ei a platit reparatia.

Mergi la inceput