Mancare de vinete

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Vinete umplute cu carne

Ingrediente: 4 vinete, sare, 1 ceapa, 500 g rosii, 2 catei usturoi, ½ leg. patrunjel verde, 6 frunze de salvie, 3 lg. ulei, 200 g carne tocata, 1 ou, 2 lingurite fainã, 125 ml lapte, piper, 2 lg. pesmet, 20 g fulgi de unt

Vinetele se taie jumatati pe lung. Pulpa se cresteaza, lasand o margine de ½ cm. Se sareaza si se lasa 30 de minute.
Rosiile se taie cuburi. Se oparesc vinetele in apa cu sare, se scot si se lasa sa se raceasca. Se desprinde pulpa si carcasele de vinete se aseaza intr-o forma unsa.
Se calesc ceapa si usturoiul; se adauga carnea, faina, laptele si se da in fiert. Se adauga pulpa de vinete, sare, piper si verdeata; se inabusa 5 minute. Se lasa sa se racoreasca si se inglobeaza oul. Se umplu vinetele, se presara pesmet si unt si se coc 30 de minute in cuptor (180°).


"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Maine stau acasa si o sa incerc sa pun in practica retetele voastre,nu vreau sa deschid alt subiec si sigur s-a scris pe undeva pe aici cu atitea gospodine o reteta de" placinta de dovleac" sau stiti voi o reteta mai buna.
Am de gand sa cumpar foaia de placinta ca de eu nu sunt asa meserisa la bucatarie si nu am nici rabdare dar tare as aprecia sa-mi ziceti cum sa procedez cu dovleacul inainte sa-l pun in foaie.
O boy am atitea planuri pe weekendul asta ca vine si Thanksgiving la noi si trebuie sa fac si curcanul si placinta de mere,salata de buef si inca multe daca mai citesc cien stie ce idei si pofte imi mai vin.
aveti grija de voi si merci pt raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by Lemoni

Nu cred ca e posibil! prietena mea are numai 38 de ani .





...sper ca te-ai prins ca glumeam.....succes la mincaruri! sa ne spui cum au iesit!

BRENDA

Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Cum am promis astazi m-am apucat de treaba , am facut ceva combinatie intre retete si plus am asezat mancarea intr-o tava ca pe musaca si am puso la cuptor ,de aratat arata super acum sa vedem cum este gustul a si am pus si carne tocata.
Multam mult .
Brenda stiam ca glumesti dar cine stie poate prietena mea era prietena cu tine si o fi furat reteta de la bunica ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Off topic: vazut la tv ca daca trecem feliile de vinete prin albus de ou ( in loc de faina ) atunci cind le prajesti nu mai intra atita ulei in ele ( astea sunt ca buretii, nu degeaba una dintre metodele de a uda florile cind lipsesti citeva zile de acasa e sa pui in pamintul din ghiveci felii de vinete pe care le-ai uscat mai intii in cupti si apoi le-ai tinut peste noapte in apa ca sa fie pline .. ).
pt Androix: incearca data viitoare asa si poate vei prepara mincarea preferata mai des dupa aceea.

Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

ok am mancat si a iesit delicioasa asta e parerea mea dar nu se pune ca na nu ma laud singura.Apoi a venit prietena baiatului meu si a zis ca e super gustoasa,dar iar nu se pune ca stiu ca ea vrea sa se puna bine cu mine......ce era sa zica saraca!
Imi astept sotul si niste prieteni azi la masa la curcan si o sa le ofer sa guste si va anunt atunci .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Am mancat de curand la o familie de greci o musaca super! In reteta greceascä am aflat cä se pun si vinete si cartofi, acestea präjite in prealabil. Iar printre condimente se aflä si ... scortisoara.
Peste cateva zile am incercat si eu combinatia si a iesit foarte bine. Insä cartofii i-am fiert si vinetele le-am pus feliate in cuptor la grill, presärate cu putinä sare. Chiar dacä se usucä un pic, cu zeama de la carnea tocatä se fac foarte bune. Oricum am micsorat putin nr de calorii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mousaka cu vinete

Ingrediente: 4 vinete (cca 1 kg), 10 lg. ulei (masline), sare, piper, 1 ceapa, 500 g carne tocata de vita, ½ leg. oregano, 6 lg. pesmet, 1 cub condimente, 375 ml lapte, 3 lg. faina, 2 lg. unt, 2 galbenusuri, 100 g branza rasa, 4 rosii

Vinetele se curata, se taie pe lungime in sferturi, apoi in felii. Se auresc in 8 lg. ulei incins. Se lasa la scurs pe o foaie de pergament si se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa se toaca marunt. Carnea tocata se rumeneste usor in 2 lg. ulei. Se adauga ceapa si se fierbe inabusit pana se moaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga oregano si pesmetul si se amesteca bine.
Cubul se dizolva in lapte fierbinte. Faina se rumeneste in untul topit, apoi se stinge cu laptele. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se unge cu grasime o forma termorezistenta. Se aseaza straturi alternante de vinete, carne tocata si branza. Deasupra se toarna sosul, apoi se aseaza rosiile taiate rondele. Se da la cuptor 1 ora si se orneaza cu oregano.


"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

ati mancat vreodata drob de vinete ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

eu nu cum se face ?

Mergi la inceput