sfat privind un prematur aflat pe muchie de cutit
Raspunsuri - Pagina 2
Dorsilia spune:
[quote]Originally posted by try
Prematur la 32 de sapt cu numai 800g la natere? Cu siguranta bebelusul are ceva. E foarte putin. EL la 32 sapt. trebuia sa aiba mult mai mult in greutate, deci sansele bebelusului tin de problema pe care o are, nu neaparat de prematuritatea lui. La 32 de sapt. un bebelus ar trebui sa nu puna probleme de supravietuire in conditii chiar foarte bune, adica fara urmari.
Adrian al meu s-a nascut la 33 sapt. jumate si a avut 1600g, dar tot a avut putin, ar fi trebuit sa aiba mai mult, insa la noi stiam ca e o problema (anemia) care l-a tinut in loc dpdv al greutatii."
la 33 de sapt e f ok 1.6 kg, la carte media e 1.7, deci a fost in grafic...parerea mea
sanatate multa!
catrinutza spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri...o sa le printez si o sa le dau mamei copilului...
Un mic amendament...cred ca m-am incurcat eu in socoteli...copilul s-a nascut la 6 luni si vreo 2 sapatamani...deci cred ca am gresit eu socotelile si practic au fost vreo 27-28 de saptamani...am vazut ca Bits a nascut la 26 de saptamani iar bebe avea 800 de grame...deci cam asa ar fi...
Alina 2003 merci de pont...eu acum stiu ca bebe urmeaza un tratament care sa ii dezvolte inima si plamanii...dar fara rezultat pana acum...
Oricum eu va multumesc si daca mai aveti idei, mai stiti ceva, nu ezitati sa scrieti...eu verific mai tot timpul subiectul si o sa printez sa ii dau mamei...
Dianami spune:
Una dintre cele mai bune sectii de neonatologie si terapie intensiva neonatala este la Spit. Budimex, condusa de dr. Carstoveanu. Au aparatura de ultima generatie, dar locurile sunt limitate. Daca puteti lua legatura cu ei va vor anunta cand se elibereaza un loc.
Multa sanatate!
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
sirimie spune:
Eu ii urez multa multa sanatate si sansa lui bb mic! Toti copiii foarte mici au probleme de respiratie pentru ca nu au plaminii suficient dezvoltati. Si cred ca va mai avea problema asta pina face in jur de 7 luni fetale, nu are cum inainte. Din cite stiu eu cit e mic mic e normal sa fie hranit si sa respire cu ajutorul aparatelor, pentru ca nu e destul de matur ca sa se descurce singur.
Nu ai spus de unde e mama, din Bucuresti sau din alta parte? E foarte important ca spitalul in care e sa aiba dotari, si ca medicul sa fie unul foarte bun. Ai intrebat de medic, mie mi-au facut o impresie foarte buna doctorii si dotarile de la sectia de prematuri de la maternitatea Giulesti (unde a fost si Vladut al meu). Probabil ar fi o idee sa ceara parerea unor doctori de la alte spitale chiar daca nu il poate muta pe Stefan.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
spic de grau spune:
Catrinutza - cum intreba si Sirimie - bebe e in Bucuresti, sau in provincie?!
Spitalul Municipal ar trebui sa aiba o sectie de neonatologie bine pusa la punct. In definitiv e spital Universitar.
Apoi - daca medicii din spitalul in care se gaseste bebelusul stiu ca nu au mijloacele necesare sa il ingrijeasca, ar trebui ca ei sa se intereseze si sa il mute la un alt spital!! Iar mutarea se face cu elicopterul! In nici un caz nu vad cum voi ati putea sa mutati un bebe in incubator dintr-un spital in altul!
In alta ordine de idei - la 32 saptamani doar 800g?! E f putin!
Al meu bebe s-a nascut la 35 saptamani cu 2.4kg! Nu cred ca in 3 saptamani a luat 1.6kg! Deci - poate trebuiesc facute alte investigatii!
Si nu in ultimul rand, nu uitati ca Dumnezeu il poate ajuta pe micut sa traiasca. Sotul meu s-a nascut cu doar 900g, si nu are nici un handicap - asta ca cineva pomenea de un bebe de 800g hipoacuzic. (si ca o mica gluma, al meu sot e doar incapatanat..dar cred ca ar fi fst asa si daca s-ar fi nascut mai grasunel)
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
catrinutza spune:
Fetelor, va multumesc pentru toate sfaturile date..sper din inima ca ele sa fie de folos pentru o alta mamica...din pacate vestile nu sunt bune...subiectul a fost mult prea traziu postat de mine pe forum pentru Stefan...a murit chiar in dimineata zilei in care eu am postat...Dumnezeu sa ii odihneasca sufletelul acolo in Rai, unde sunt sigura ca a ajuns...
Nu pot decat sa ii multumesc lui Dumnezeu ca puiul meu e sanatos, e alaturi de mine si ma rog in fiecare zi ca lucrul asta sa nu se schimbe...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
codruta_grg spune:
Of, saraca mamica. Multa putere.
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
,
asa crestem noi
www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni
Qamar spune:
chiar vroiam sa intreb cum se mai simte
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Noi prin Paris
lavinia345 spune:
Dumnezeu sa-l odihneasca!Pui mic si ingeras deja.Multa putere parintilor,sunt alaturi de mamica...Cuvintele sunt de prisos,sper sa aiba un suport moral si mai ales putere sa priveasca mai departe.
Lavinia