Prichindei martie - aprilie 2005 (112)
Raspunsuri - Pagina 22
pisicuta si matei spune:
'Neata!
Si noi urmeaza sa il ducem pe Matei la cresa in cel mai scurt timp.
CEea ce vroiam eu sa intreb este daca exista o anumita perioada cand se face inscriere,spre exemplu in toamna,sau il pot duce oricand.
Matei ma innebuneste in ultimul timp:nu mai vrea sa bea din canita lui,trebuie neaprata sa bea din sticla sau din cana/pahar normal,ca oamenii mari
.Si voi patiti la fel![]()
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ana71 spune:
Buna,
N-am mai scris de ceva vreme (multumesc Laura, Zuzu si Simonella
pentru ca ati intrebat de noi), din pacate am lipsit "motivat". Va spuneam eu de Victor ca tot se plangea de dureri de burtica, destul de acute. Binenteles ca in perioada aia (ca de obicei cand am nevoie de el) pediatrul lui era plecat din tara si am ajuns la 3 medici din cauza acestor dureri sporadice dar intense. Prima oara am chemat salvarea (pe la 12 noaptea pentru ca il durea f.tare si nu ceda durerea la nimic-am chemat-o la 12 noaptea si a venit la 6 dimineata-si verdictul foarte sigur-viermi intestinali-aproape sigur giardia). A 2 -a zi a fost bine, dupa care iarasi l-au apucat durerile, am ajuns la camera de garda, acelasi verdict:giardia. Sincera sa fiu nu prea-mi venea sa cred ca giardia poate cauza dureri atat de urate (il cunosc pe Victor si stiu ca el nu se vaita aiurea). Iarasi l-au lasat durerile cateva zile si apoi iarasi un episod acut. Desi m-am certat zdravan cu Adi (care era convins ca exagerez) m-am programat la un gastro-enterolog, desi am mai trecut pe la un alt pediatru de la Gr. Alexandrescu care mi-a zis, dupa o simpla palpare pe burtica: fara dubii giardia, manifestari tipice (si i-a tinut isonul lui Adi ca n-am ce cauta la gastro-enterolog). Dar m-am trezit intr-o seara cu el, in parc fiind, ca nu se mai putea tine pe picioare din cauza durerii si, cand a facut caca am observat un pic de sange si mucus. Asa ca ne-am internat la Grigore Alexandrescu, la o doamna dr. (gastro-enterolog) foarte meticuloaza, care nu pune diagnosticul dupa ureche ci pe baza analizelor (exact asa cum imi place mie
). Analizele de sange au iesit foarte bune, usor fibrinogenul marit, coprocultura negativa, coprocitologicul bun, dar la rectoscopie a observat ca mucoasa intestinala e "facuta praf" si avea o inflamatie de toata frumusetea. Deci diagnostic:colita hemoragica. Am stat 2 saptamani in spital, nu va spun ce greu ne-a fost, in perioada aia era si Adi plecat in Germania. La un moment dat, intr-o marti, trebuia sa ne dea drumul (nu va spun cat asteptam) dar noaptea ne-a bagat in salon o fetita care tusea infiorator si dimineta 3 copii (printre care si Victor tuseau de mama focului). Ne-a promis ca ne da drumul a 2-a zi, dar a iesit la analize si o candidoza intestinala (normala, zic eu, dupa antibiotic), dar dr. a insistat sa mai stea 5 zile in spital pentru a-i face anti-micoticul injectabil (ca asa e mai eficace). In fine, acum are un tratament cu un antiinflamator si Ecoflorina pentru refacerea florei. Sper sa rezolvam odata problema asta, ca asa am tras-o anul asta cu problemele astea cu burtica.
Nu va spun ce dor mi-a fost de Eva in astea 2 saptamani, n-am vrut s-o aduca in vizita ca mi-era ca nu mai vrea sa plece. Cand ne-am intors, s-a uitat la mine lung (fara sa zambeasca, fara sa planga), strans lipita fiind de cumnatul meu. Cand l-a vazut pe Victor i s-a luminat fata, dar la mine se uita doar intens fara sa spuna nimic (timp de o jumatate de ora). Dupa care am tot atras-o cu jucarii si spre seara deja nu se mai dezlipea de mine. Numai cu capul pe umarul meu a stat. Cred ca a suferit mititica in lipsa mea. Cand s-a intors taica-sau din Germania , a sarit la el in brate si nu s-a mai dat jos de acolo. Oare pe mine o fi fost suparata de m-a tinut pe jar jumatate aia de ora? Chiar, mamacita, sa ne tii la curent cu comportamentul lui Alex cand se va intoarce tati.
In alta ordine de idei, chiar nu am inteles ce e cu mesajele astea din urma (intre Zuzu si Oanamc), probabil ca au mai fost sterse niste chestii. Oricum, Zuzu, mie imi pare tare rau de decizia ta, sper sa revii asupra ei, in definitiv de topicul asta ne leaga multe amintiri, nu cred ca te-ai suparat pe cineva de aici (Oanamc de multa vreme a preferat sa scrie la alt topic). Si chiar este problema ta personala ( a voastra eventual) ce va scrieti pe e-mail, probabil ca sunt resentimente mai vechi. Deci, te rog, mai gandeste-te si ...mai asteptam vesti de la voi.
Mamacita, imi pare tare rau de cazatura lui Alex. Din pacate cunosc si eu sentimentul asta groaznic, cand iti faci mustrari pentru ca nu ai fost vigilenta in momentul ala. Stii si tu prea bine, suna banal, sunt inevitabile cazaturile astea (altfel nu s-ar forma simtul pericolului
), nu e posibil sa fii atenta tot timpul, iar ei vor sa fie din ce in ce mai independenti. Bine ca nu a fost mai rau si sper ca deja nu mai e rosu deloc ochisorul. Si multe succese la munca! (n-am apucat sa-ti urez pana acum).
Connie, intrebai de hoteluri in Roma. Eu am stat acum vreo 3 ani la hotel Orazia, decent din punct de vedere al raportului calitate/pret. Are mic dejun inclus, camere Ok si are marele avantaj ca este f. aproape de o statie de metrou. E destul de aprope de gara Termini si de o catedrala care mie mi-a placut foarte mult (Santa Maria Maggiore). Cred ca il gasesti usor daca dai cautare pe net. Tin minte ca la vremea respectiva colega cu care am fost in delegatie a tot cautat hoteluri (ea mai fusese la Roma de cateva ori) si i s-a parut printre cele mai bune alegeri. Roma e un oras superbbbbb, nu te plictisesti de plimbari toata ziua. Daca vrei sa ma mai intrebi ceva, nu ezita. Si neaparat, daca poti, incearca sa-ti rezervi o zi intreaga pentru vizitarea Vaticanului. Merita!!
Sanatate multa bb-ilor bolnaviori!
Va pup,
simonela spune:
Ana, bine ai revenit! Imi pare f.f.f.rau pentru ce i s-a intimplat lui Victor, cred ca a suferit mult, saracutul...Bine ca a trecut, cred ca au fost cam nasoale saptaminile petrecute in spital, eu urasc ideea de internare in spital, dar am motivele mele. Stiu ca atunci cind n-ai alta solutie, trebuie, vrei-nu vrei sa apelezi la aceasta varianta. Bine ca v-ati pus pe picioare! In ceea ce o priveste pe Eva, cred ca era suparata pe tine pentru ca nu te-a vazut atita vreme si, probabil, ma gindesc, in capsorul ei mic o fi crezut ca ai abandonat-o, de nu te mai intorci la ea...Cu cine a stat in perioada asta, daca sotul tau a fost plecat din tara? Cu bunicii? Nu i-au explicat ei unde sunteti, ce faceti si ca o sa va intoarceti repede la ea? Probabil au facut-o dar asa sunt copiii mici, mai "mamosi" si simt lipsa celor dragi - citeam undeva ca pentru ei daca lipsesti o ora e ca o zi, si daca lipsesti o zi e ca o sapt. etc., pentru ca nu inteleg "valoarea" timpului ca fel ca adultii
Multa sanatate! Ma uitam saptaminile trecute dupa voi prin parcul Moghioros, dar cum era sa va vad daca voi erati bolnaviori??!!...
Connie, ma bucur ca mai dai un semn de viata! Eu nu am nici un fel de informatii despre posibilitatile de cazare in Roma,dar iti doresc de pe-acum distractie placuta si sa va simtiti bine. Roma trebuie sa fie un oras frumos, romantic, de-abia astept sa ajungem si noi,cindva, pe acolo!
Pisiciuta, felicitari pentur mutatul la casa, am inteles (adica nu la bloc, da?) Si eu imi doresc de mult acest lucru, dar nu stiu cind mi se va implini visul...Ma bucur ca Matei e bine, ca s-a ingrasat si ca e cumintel! Si noua ni se intimpla faza cu biberonul si canita...nu mai vrem decit din canita si nu mai vrea sa fie deloc ajutata la mincare,maninca ea singura cu minuta ei, cu lingurita sau fruculita ei (de plastic).
Din cite stiu eu, la cresa se fac inscrieri cu multe luni inainte - din vara pentru toamna - dar poate reusesti sa gasesti locuri libere, cine stie??? Noi am cautat linga noi, in Drumul Taberei, in sept. si ni s-a spus ca nu mai au locuri, sa mai incercam in noiembrie (poate in ideea ca unii copilasi renunta, eu stiu??). Sper sa gasiti loc si sa ii placa lui Matei, sa se acomodeze usor! Mie nu mi-a placut deloc cum a vorbit la telefon cu mine tanti respectiva (era doctorita cresei) dar sigur ca puteau fi 100 de motive pentru care n-avea chef, era sictirita sau obosita...Si asta nu inseamna ca si educatoarele sunt la fel. Eu am vazut recent o gradinita (am citit despre ea,mai exact) unde iau copii in grupa mica de la 1 an si 8 luni, asa ca daca se intimpla ceva si nu mai poate veni bona (ceea ce eu nu imi doresc...) sper sa mai stea macar inca 2 luni, sa putem incerca acolo.
Ionela, ma bucur mult pentru bucuria ta de a o avea pe Dora aproape de tine. Te inteleg cind spui ca ti-e dor de ea si ca de-abia astepti sa fie linga tine! Va doresc sa va iubiti mult, sa va jucati si sa profitati lamaximum de perioada pe care o petreceti impreuna, pina la 1 noiembrie, cind am inteles ca vrei sa o inscrii la cresa. Ar fi mai bine pentru voi, ca sunteti impreuna macara seara, daca gasesti loc, cum ziceam mai sus, si daca e o cresa unde se poarta frumos cu copiii si sunt bine ingrijiti. 
Va pup,ma duc ca s-a trezit Andrada.
Simona si Andrada (28.04.2005)
http://community.webshots.com/user/Simonela28
connie1974 spune:
Buna dimineata,
Ana, multumesc de informatie. O sa caut sa vad ceva informatii. Multa sanatate lui Victor si sa ia incredere intotdeauna in instinctul tau de mamica, ca uite ca nu da gres.
Simonela, multam!
Pisicuta, sunt si ei mari de-acum. Sa-l vezi pe Calin cum isi cara bidonul de apa si vrea direct din el, desi nu a vazut la noi acest lucru. Am incercat sa vad filmuletul, da nu merge.![]()
Oana, de la ce nu te poti abtine????
Oana, Zuzu, Adriana, cred ca e mai bine sa rezolvati intre voi lucrurile astea, e pacat sa transformam discutiile despre ce avem mai scump in viata in spatiu virtual pentru certuri.
Revin.
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos
pisicuta si matei spune:
Off Ana ce de probleme cu bietul Victor.Cred ca a fost groaznic la spital,dupa experienta noastra de 3 sapt am oroare si nu ii doresc nimanui asa ceva.Sper sa fie in regula Victor de acum si sa nu mai trebuiasaca sa mai treceti prin asa ceva.Si Eva cu siguranta ca a fost tare suparata pe tine ca ai plecat si ai lasat-o,dar o sa ii treaca ai sa vezi
.
Simonela am fi vrut noi sa locuim la casa,dar cu preturile care sunt sa inchiriezi la casa,si cu bugeutul care este
;tot la bloc stam.Si noi tot in Drumu Taberei ne-am mutat si auzisem ca sunt pe aici 3crese/gradinite si ne gandeam ca poate nu este foarte mare birocratia si il putem duce pe Matei.Cred ca o sa cautam deja ca poate prindem vreun loc,daca zici ca este asa de greu cu inscrisu.Multi pupici Andradei,cum ii merge cu intoleranta?
Connie sunt intr-adevar niste figurii bb nostri.Si Matei ne mai surprinde cu tot felul de chestii pe care nu le vede la noi,ca ma si mir de pe unde le prinde ![]()
edit:am corectat link-ul.acum ar trebui sa mearga
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
connie1974 spune:
Pisi, tare dragut e Matei, mi-a placut atat de mult cum te-a "atacat". Pupici iubaretului.
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos
zuzunaki spune:
Scuzati-ma si correct me if I´m wrong:dar ariadnabr nu apare mereu cand e scandal sau cearta ca sa mai pun aputin gaz pe foc?Vad ca numai aceste oportunitati le foloseste pt. a scrie.In privinta mea,ariadnabr,te rog sa-ti retragi cuvintele,nu ma cunosti deloc asa ca nu ai nici un drept sa faci afirmatii de orice fel la adresa mea.Pt ca mi te adresezi(urat)fara ca macar eu sa-ti fi adresat "o litera"inainte.
Mai treci pe la regulament inainte sa scrii:
05. Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe
Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe. Adresati-va celorlalti membri cu respect si incercati sa ii ajutati. Lipsa de respect duce la 'exmatricularea' de pe forum si la blocarea vizionarii sale. Desprecopii.com isi rezerva dreptul de a sterge fara explicatie mesajele care nu se incadreaza in zona sa de interes sau care creaza tensiune si dezaprobare in randul comunitatii.
Mami de pufulet pufilos
si Sofilina ursulina
ligia13 spune:

Ce s-a intimplat doamnelor?
vad ca iar s-au incins spiritele pe aici! Nu am citit mesajele, cred ca le-au sters moderatorii, dar cred ca au fost aprinse daca chiar si mamici care horataresera sa nu mai scrie la acest topic s-au intors sa coemnetze subiectul!
E, lasa ca trecem si peste aceasta furtuna!
zuzu, eu vroiam sa te rog sa mai pui odata linkul cu poze, ca eu nu am apucat sa le vad!
danutza, bine ca ati hotarat cu cresha, e clar ca ca e o decizie grea si ca esti preocupata de aceasta.
Acum ce nu am inteles eu din toate intimplerile astea este , daca atunci cand l-ai dus la gradi, nu l-a luat nimeni in primire, nu a cerut nimeni "instructiuni de folosire"? (adica deci ele au desoperit singure ca are nevoie de olitza, ca nu maninca pasat, ca nu are suzeta, tu ne le-ai facut o minima instruire?
Intr-adevar , problema cresha , gradi va aparea in curand la toate mamicile, inclusiv la mine, care v-am spus ca am inceput cautarile!
hai ca revin, ca vad ca se pune de un phone call!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
ariadnabr spune:
Roxx, mesajul ii era adresat lui Zuzunaki si Oanei si atat. In general cand intervin nu ma adresez la toata lumea ci doar celor care se cearta. Imi pare rau ca m-ai inteles gresit. Cat despre motivul pentru care nu am mai scris...asa cum i-am spui si Dariei, nu sunt inca gata sa va spun prin ce am trecut. Nu Sonia, ci eu. Lucrurile stau mai bine acum, probabil de aceea si scriu. Cand o sa pot sa va spun, am sa va spun. Deocamdata, nu pot si nici nu stiu daca ar trebui sa fac publice problemele mele, din motive pe care sunt convinsa ca le veti banui...
In sfarsit, desi nu am fost f clara cu explicatiile de ce nu am mai scris...cam asta e. De participat la discutii, voi incerca de acum in colo, dar daca e nevoie de invitatie sau daca voi fi pusa la colt pentru ca scriu prea mult sau plictisitor, sau pentru ca ma plang de anumite probleme personale care nu intereseaza pe nimeni, atunci zau ca nu vad de ce as participa la discutii. Inca o data, Roxx, ceea ce scriu nu-ti este adresat tie sau celor carora intradevar le pasa, ci celor care prefera sa puna la colt sau sa arunce cu noroi, sa elimine si sa indeparteze anumite persoane de pe forum.
Sonia e bine, creste, e frumoasa si dulce. Nu prea vorbeste si asta ma ingrijoreaza putin, dar presupun ca o sa-si dea ea drumul in curand. Nu zice decat cateva cuvinte, multe suna la fel. In rest, intelege mai tot ce-i spui, face mai tot ce-i spui...In ultimul timp am avut ceva probleme cu niste viermisori, dar au trecut si acum suntem bine. Cu mancarea si luatul in greutate stam mai prost insa, dar nici eu la varsta ei nu eram altfel asa ca nu imi fac prea multe griji. Cand am fost in spital cu convulsiile ne-au luat sange si am primi telefon de la spital dupa vreo saptamana sa-mi spuna ca din pct de vedere al fierului si calciului Sonia sta fff bine. De vorbit vorbim engleza. In afara de de "ta" = taci (catelul meu latra mult si mama mea ii spune taci iar ea acum asociaza ta cu orice caine
) cuvant invatat in Romania
, altceva nu zicem. In schimb in engleza spunem bye bye, dity dirty, hiya, baby, biii - birdie, shoc - socks, do- dog...mami, dady normal, si cam atat.
Ultimele poze cu Sonia http://new.photos.yahoo.com/ariadnabr/album/576460762315424485#page1 , din pacate aparatele noastre tot stricate sunt si poze mai noi nu am.
Madalina si Sonia
ligia13 spune:
era sa uit
oanamaria, rp, simonela,rrox multumim de complimente si ca v-ati facut timp sa va uitati pe pozele noastre!

simonela, am adimirat-o pe Andrada. 

pisi, bine ai revenit! Am vazut si filmuletul cu "motanul incaltat"
.
Ana71, cred si eu ca i-a fost dor Evei fara time doua saptamani. Bine ca sunteti bine cu Victor, ca ati cam tras-o in ultimul timp!
Cu cine a stat Eva in perioada asta, daca si tati a fost plecat?!
ionela, succes in gasirea cresei! Radu maninca orice, deci nu sunt buna la dat sfaturi pt nemancaciosi
.
mamacita, cam mica masina pe care vrea sa si-o ia tati ( nu de alta , dar cum o sa incapa toate cadourile pe care o sa vi le cumpere din Germania ![]()
)
tuturor!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)