Prichindei martie - aprilie 2005 (112)
Raspunsuri - Pagina 10
danuta_t spune:
De dimineata am vorbit cu o doamna de la o gradi privata, mi-a dat extrem de multe informatii, de m-a apucat de-a dreptul groaza cu cresele si gradinitele astea.
Interesant mi s-a parut ceea ce mi-a zis despre conceptul de educatie timpurie. Cica se fac acum niste training-uri pe la Bucuresti, ca de la anu' sa se deschida in cateva centre pilot, grupe care sa practice aceasta educatie timpurie. Se refera strict la grupe de copilasi intre 2 si 3 anisori, care sunt prea mititei sa fie incadrati in grupele clasice de 3 ani plus, si destul de marisori ca sa poata sa treaca la stadiul de educatie organizata si nu doar ingrijire medicala (cum se practica in crese). Imi spunea ca virgula cresele sunt sub obladuirea Ministerului Sanatatii, si deci nu au programa de invatamanat. Am mai cautat pe net, se pare ca au fost anul asta transferate Ministerului Educatiei, dar nimeni sau poate prea putin s-au ocupat si de pregatirea cadrelor didactice pentru a se ocupa de mititeii de 2 ani, care necesita cu totul si cu totul alte metode decat pentru cei de 3 ani. Plus ca mai au inca nevoie de asistent medical/ingrijitor. Spunea ca acele gradi private care accepta piticoti de 2 ani si ii pun in aceeasi grupa cu cei de 3 ani, o fac doar pentru bani si sunt pasibili de amenzi, bla, bla (eu nu prea cred ca exista legislatie pusa la punct pentru partea asta, dar in mod cert nu e benefic pentru cei mai mititei).
In fine, poate e si mult tam-tam ca sa ma impresioneze de ce vor face ei de la anu', dar mi-a dat niste informatii care cred ca sunt utile atunci cand cauti ceva pentru puiut.
Poata va este si voua utila toata conversatia asta atunci cand veti incepe cautarile pentru cresa/gradi dupa 2 anisori.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
nastasika spune:
quote:
Originally posted by danuta_t
Mamacita, eu n-am fost niciodata fan pentru varianta bona. Imi lipseste poate increderea in straini. Pana sa-mi apropii pe cineva, sa mai dau jos din carapace, dureaza o vesnicie.
Pe de alta parte, imi trebuie o varianta de ingrijire in afara domiciliului nostru, pentru ca la anu' in 2 camere cu un bebe mic si cu unul de 2 ani, plus o bona, cred ca va fi cam greu si o sa ne calcam pe bataturi. Nici de bunici n-o sa mai avem loc. Si inainte de toamna sau iarna viitoare nu cred ca o sa avem sanse sa ne mutam la casa noua.
Iar Mihai nu-i un copil firav, pare destul de zdravan la virusi, e prietenos, s-a adaptat repede, asa ca nu am deocamdata motive sa schimb tactica. Sper sa nu fie gelos pe bebe2, o sa-ncerc seara sa i-o rezerv lui.
Eu sper totusi sa gasim saptamana asta ceva convenabil. Am in lista o cresa de stat si 3 gradi private, sper sa putem decide din astea. Daca nu, apelam iar la bunici pana gasim ceva.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
Sunt total de acord cu tine...si eu am o problema cu bonele, poate si unde am avut eu o experienta neplacuta, nu stiu, cert e ca prefer cresa...Tavi e super incantat la cresa, acolo a invatat sa pape singur ( nu e meritul meu) si ii invata si la olita.
Sper sa gasesti cat mai curand o cresa buna pt. puiul tau.Multa bafta!!!
rrox3 spune:

Am putin timp in sfarsit sa mai dau pe aici.
Zuzu ti-am admirat piticotii si pe tine!
Va faceti din ce in ce mai frumosi toti 3!! ![]()
Si crede-ma ca prefer sa vin la serviciu decat sa mai am un bebe mic in plus acasa si sa stau cu ei
Iti recunosc meritele!
Nino serios, ai incredere in tine si in Alex si nu te mai stressa asa permanent. Daca nu face la olita pana la 2 ani jumatate, atunci sa-ti faci probleme si sa cauti solutii, nu sa te invinuesti, ca asta nu foloseste nimanui. Cu vorbitul cu siguranta poti sa mai astepti tot pana atunci, inainte sa incepi sa pui intrebari. Desi logopezii in general lucreaza numai cu copilasi de minim 4 ani. Incearca sa-l stimulezi sa vorbeasca, fa-te ca nu intelegi ce-ti arata si ce-ti cere. Asta o sa-l; frustreze, dar s-ar putea sa inceapa sa-si dea silinta sa vorbeasca si pe limba noastra. Eu ii spun Ioanei de multe ori ca nu inteleg si e tare haioasa cum se chinuie sa-mi zica si sa-mi arate in diferite feluri, face o gramada de asocieri logice interesante. Asa ca, chiar daca nu va vorbi, va gandi mult si sigur ii va fi de folos
Multi
!
Danuta pai de ce erai mai asa de convinsa ca o sa ai fetita?
D-asta ai si fost dezamagita. Nu mai confunda dorintele cu asteptarile reale si n-o sa mai fi dezamagita
Multi
si tie si mormolocului, cred ca Mihai o sa fie mai fericit cu un fratior, or sa se joace impreuna de minune.
Felicitari ca te gandesti si la a treia incercare, dar ai grija ce asteptari o sa ai si atunci.
Bafta la gasit cresa/gradi! Avea dreptate tanti aia la telefon, dar in Ro inca nu exista nimic de genul asta. Eu personal prefer bunica
Asta pana la 3 ani, cand va merge la gradi. Asa are parte si de ingrijire si de educatie. Desi nu las pe nimeni s-o educe in locul meu
, mama (mea) are rolul doar sa aprofundeze notiunile introduse de mine
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
ellinia spune:
Buna!
Danuta si eu am vrut mai mult cresa decat bona dar din pacate nu am gasit locuri la cea care vroiam eu asa ca m-am pus pe cautat bone. De la trei ani o sa mearga la grupa mica. Si oricum, cred ca se dezvolta mult mai bine alaturi de copii de varsta lui, langa cei mai mari cred ca ar fi dezoientat, asa ca poti sa-l dai linistita la cresa in continuare, parerea mea!
pentru minunea mica din burtica! Si o sa vina si fetita!
Nino foarte frumoase pozele! Sa-ti mai zic si eu ca-ti faci grij degeaba? Nici Stefan nu vorbeste inca, nici olita nu o foloseste inca asa ca stai linistita!
Revin mai tarziu,tocmai mi-a venit sotul acasa intr-o pauza!
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
cenia spune:
Vroiam sa intreb pe mamicile cu experienta. Suntem invitati la prima petrecere pt copii din viata noastra la McDonalds. Am luat o papusa in valoare de 300 mii lei vechi care cinta,sta pe burtica ,da din picioare si din cap pt o fetita care implineste 4 ani.O fi indeajuns? Ar mai trebui sa iau ceva? Poate plateste foarte mult acolo pe meniuri si eu vin cu o biata papusa.
Astept sugestii, pareri, experiente...
la lac
niste poze
oanamaria_luiza spune:
Danuta felicitari pentru fratior
! Eu zic, si cu toatele stim asta, ca cel mai importatn este sa fie sanatosi! Sunt convinsa ca ai sa-l iubesti la fel de mult
...Bafta la gasit cresa/gradinita.
Ellinia, ma bucur sa citesc "de bine" despre bona; tinem pumnii sa fie totul bine cu ea si mai ales sa se inteleaga bine cu Stefan. Am facut in WE budinca de gris si chiar mi-a iesit, i-am servit-o cu feliute de mandarina dar m-a tratat cu "flit"
mandarina o devoreaza efectiv, grisul l-a gustat ca era ceva nou si era curios dar apoi mi-a scuipat totul in farfurie...eu am mancat totul si mi s-a parut super
sigur o sa mai fac.
Nino draga eu nu mai adaug nimic la ce au scris fetele, doar le dau dreptate. Rares olita inca nu o cunoaste iar de vorbit o face pe limba lui
ii mai zic si eu ca nu inteleg si sa-mi spuna ce vrea...atunci face cate o mutrita de ma buseste rasul: "cum chiar nu intelegi?" parca ar vrea sa spuna...
Eu incerc de vreo sapt sa-i schimb laptele: de la Beba la lapte de crestere sau ceva care sa-i placa si sa bea cu aceeasi placere cu care bea Beba. Sunt cam ingandurata caci nu prea-i place si nu bea cu aceeasi placere si pofta si nici aceesi cantitate dar sper sa imbunatatim situatia.
Oana si Rares(14.04.2005)
poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares
oanamaria_luiza spune:
quote:
Originally posted by mamacita
Alexut ii face educatia dadacei...in fiecare zi ii arata post-it-ul lipit pe frigider de cu seara de mine,care cuprinde meniul lui pentru mic dejun si pranz cu indicatii amanuntite
.Adica sa bage de seama ce ii da sa pape,ca el nu mananca asa,orice si oricum
!
SUPER

Bravo Alexut!
poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares
oanamaria_luiza spune:
quote:
Originally posted by laura72
ieri feciorasul meu a spus GEOGI ,adica George.
Oanamaria as veni cu draga inima,da tocmai mi-a expirat pasaportul.iti trimit un borcan prin e-mail.
BRAVO Geogi!

hihihi, astept borcanul...tocmai am primit si niste zacusca de la mama

poz(n)ici
varsta lui Rares
oanamaria_luiza spune:
quote:
Originally posted by mamacita
Bravo,zuzu,facusi teaba buna cu meniul,mersi ca ti-ai facut timp ca mi-ai mai dat idei.Eu zic ca e foarte bine cum papa.Fug la linkuri si mai intru pe seara.
e vorba de link-uri pentru poze sau de manacare? ca eu nu le gasesc

poz(n)ici
varsta lui Rares
rrox3 spune:
cenia e ok papusa. La McDonald's nu costa mult, 70.000 de copil plus tortul si sampania. Distractie placuta! ![]()
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi