Mamici de sept-oct 2006 (83)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Mexxa, ti-am vazut acum baiatul in poze, e asa dragut, iar cand zambeste are o figura mortala.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili in sapt 38 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanacn spune:

E o nebunie cu mesajele astea, oare cand se va rezolva problema?
Ionica, ma bucur ca-ti plac pozele.
Minunea mea e tare cumintica, nu plange decat cand ii e foarte foame, cat despre kk, sa stii ca si a mea face destul de moale, si se vad asa ca niste bobite de mustar, scrie in carte ca e normal, asa ca nu-ti fa probleme.

Oana, mami de Lisa Maria (24 August 2006)
Poze

Varsta Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Fetelor, cum v-ati descurcat cu toaletele din spital? M-am intalnit azi cu o mamica a unui bebe de 6 luni, nascut la Iasi, si mi-a zis ca-s murdare rau de tot toaletele, dar tb sa te asezi pe colac cand iti faci nevoile, altfel nu poti (ea a facut cezariana). Sunt niste chestii din hartie, de unica folosinta, care se gasesc in toaletele mai civilizate, ca sa fie puse pe colac...si mi se pare ca se gasesc si la Metro. Oare o fi o idee buna sa-mi iau? Sau ma apuc sa sterg colacul cu servetele umede dezinfectante?

Aaaa inca ceva, aceeasi mamica mi-a zis cum le face bebelusilor baie in maternitate: ii tine deasupra unei chiuvete si da drumul la apa direct pe ei, fara sa verifice cat e de calda sau rece, existand riscul sa-i opareasca pe micuti sau sa le provoace o raceala. Sfatul ei e sa nu lasam copilul sa fie spalat primul, ca sa se regleze intre timp temperatura apei.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili in sapt 38 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lyana spune:

Alexxia tu ai nascut la cf2 parca daca nu ma insel.
La cezariana te-a intrebat cineva daca vrei rahianestezie sau anestezie generala?
Eu as vrea sa fac anestezie generala pentru ca sunt panicoasa rau, s-a speriat doctorita de mine la cat de fricoasa am devenit, parca e sfarsitul lumii.
Incizia e transversala nu-i asa? nu e aceea verticala.....
M-am panicat rau de tot. Daca fac cezariana la 38 de saptamani si 4 zile adica pe 10 e vre-o problema? Te lasa doctorul sa alegi o zi daca tot iti face cezariana sau alege el?
Bebe sta cu mami in camera sau separat?

37+ Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Va pup mamici si burtici
Am intrat sa va salutam,noi suntem bine,am inceput plimbarile afara si ne place tare.
Mexxa felicitari ptr bebe,multa sanatate.
Si bebe Matteo are 3,710 kg l-am scos din maternitate cu 3,440 kg (nascut 3,590 kg)deci in 10 zile a luat ceva.
Caca e normala sa fie galbena si cu mici bilute albe,aia e caca de copil sanatos.
Si pe mine inca m-a doare cusatura,cu toate ca au cazut din fire,mai am cateva de cazut dar parca simt o presiune nu durere o senzatie tampita oricum,care astept sa treaca cat mai curand,eu m-a spal cu ceai de pelin cu bicarbonat,m-a dau cu betadina,sau spray Oximed.
Lyana La cfr2 bebeii stau cu mamele in salon.Numai daca sunt probleme ai tin la ele.

Iode Matteo

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Am sa va spun povestea noastra ;

15 septembrie 2003, ajungem in Costa Rica dupa un sfarsit de saptamana in sudul frantei, unde am invitat toti prietenii nostri si familiile pentru a ne uni sufletele in fata lui Dumnezeu.

06 septembrie 2003 Faverge de La Tour, un castel din secolul 19 stil rococo Italian, un cadru admirabil si plin de istorie,aici incepe povestea noastra.

O dimineata ploioasa, dar soarele ne-a facut pe plac si si-a aratat razele in momentul in care am iesit din castel condusa de tata , ziua in care el si-a rupt din suflet inca o fata dintre cele trei,ziua in care l-am vazut pe tata plangand cu lacrimi de bucurie, ziua nuntii noastre religioase 6 septembrie 2003 .
Ne-am cununat in fata lui Dumnezeu intr-o biserica Catolica dar cu un preot Ortodox, pentru nimic in lume nu asi fi renuntat la radacinile mele ,un chin care a durat sase luni pana am obtinut acordul ambelor biserici ,dar am reusit, sotul meu a ramas catolic iar eu ortodoxa.

O nunta ca in povesti,Tatal meu m-a dus la altar intr-o trasura cu cai ca-n povesti, rochia alba de mireasa si voalul tras pe ochi m-au facut sa ma gandesc pe tot parcursul pana la biserica la miresele din secolele trecute care erau obligate sa fie domnisoare.
Eu si Cristophe traisem impreuna deja 6ani ,nu mai eram de mult domnisoara,dar visul meu din copilarie era exact asa cum i-l traiam in acel moment.

Ajunsi la biserica,tata m-a adus langa viitorul meu sot si ma lasat langa el strangandu-i mana ,se vedea in ochii lui amestecul euforic de disperare,fericire,gelozie,emotii,toate la un loc i-l faceau sa-i straluceasca ochii ca doua margelute, ma coplesise imaginea,aproape ca-mi venea sa ma arunc in bratele lui si sa-l asigur ca voi fi mereu fata lui si nimic un se va schimba,dar teama de ridicol era prea mare intr-o biserica plina de martori.

Ne-am jurat dragoste si fidelitate in fata lui Dumnezeu, preotul ne-a urat casa de piatra si sa ne inmultim ca iarba si ca frunza,deja imi imaginam casa noastra cu copiii .
Dar visul meu se spulberase imediat dupa ce preotul si-a terminat discursul stiind prin ce trecusem timp de sase ani,dorinta de a avea un copil era mare si ne ardea sufletele la amandoi sa devenim parinti intr-o zi.
Din cauza unei greseli care numai Dumnezeu stie cat am suferit, acum plateam amandoi tribut ,poate Dumnezeu ne v-a ierta intr-o zi mi-am spus in minte la un moment dat,poate ne va intelege disperarea, poate va intelege ca greseala noastra nu fost una premeditata si pur si simplu o greseala care avea nevoie de iertare,fiinta umana nu este perfecta ,toti facem greseli,greseli care ne poate costa fericirea, greseala de a ramane insarcinata intr-un moment in care nu,ar fi fost posibil sa devenim parinti, era prea devreme,dar am inteles desi prea tarziu ca noi fiintele umane tindem spre perfectiune facand prea multe greseli.

Ajunsi in Costa Rica :
15 septembrie 2003, la numai 9 zile dupa nunta ne-am promis sa o luam de la capat aici departe de lume,de familii ,de culturile nostre desi diferite, el francez eu romanca.
Am inceput o viata noua ,ma simteam intr-o continuua luna de miere de cand plecaseram de la Lyon, a doua capitala a frantei.
Departe de aglomeratie, de praf,de zgomotul sinelor de tramvai ,de zgomotul orasului,ne retrasesem intr-o lume pe care nu o cunosteam,eram proaspat casatoriti ,ca si nou nascuti.

01 ianuarie 2004 ,Plaja Tamarindo, oceanul Pacific Costa rica
Suntem in vacanta ,e ziua mea de nastere, ne facem de cap intr-o discoteca toata noaptea, ne trezim dimineata pe plaja ,ne mangaiau razele soarelui ,o zi splendida parca soarele nu mai stralucise asa niciodata, un stiu ce s-a intamplat in acea noapte ,stiu doar ca era ziua mea de nastere si ne-am rasfatat cu Champagne, am facut dragoste pe plaja la lumina lunii o noapte romantica de neuitat.
Am ramas insarcinata, miracol mare ,nu ne venea sa credem dupa toate cele intamplate la Lyon;operatii, aderente pe uter ,ecografii, doctori ridicand din umeri,intr-un final ni s-a spus Infertilitate inexplicabila.
Nu ne incapeam in piele de fericire amandoi, Dumnezeu ne iertase ne daduse inca o sansa .
Din nefericire nu a durat mult visul nostru, s-a spulberat la cateva saptamani,Dumnezeu ne luase visul inapoi,era ca o pedeapsa si-mi suna mereu in urechi :
“Ce am pus in pantecul tau ,numai eu pot sa-l iau inapoi ».
Ma simteam culpabila dupa avortul care-l facusem cu mult timp in urma ,stiam ca infertilitatea mi se tragea de la acel avort prost facut de catre o doctora indispusa intr-o clinica din bucuresti, dar mai stiam ca Dumnezeu imi va da un copil doar atunci cand i-l voi merita.

Timpul trecea , incepusem sa disperam amandoi, 2004 a fost cel mai cumplit din viata mea, asa credeam atunci,nu credeam ca exista mai cumplit decat cumplitul.
Anul 2005 a urmat cu alte doua sarcini pierdute,monitorizari,tratamente cu hormoni de toate felurile, dereglare endocrinologica si toate celelalte consecinte care majoritatea fetelor de la Endometru / Ovulatie le cunosc foarte bine.
Septembrie 2005 ,ultima sarcina pierduta ,in aceiasi zi mi-am pierdut si speranta de a mai fi mama dar si credinta in Dumnezeu.
O usoara adiere cu depresie batea la usa inimii mele, mi-am spus ca nu ma voi lasa prada aceste mizerabile si ma voi lupta fara medicamente,doar eu singura cu mine.

Plecam in calatorie in Europa in octombrie, ne intoarcem cu ceva mai multa energie,dar cu sufletul destramat .
Dumnezeu reusise,ma pedepsise indeajuns pentru greseala mea, sufletul meu era prea plin de durere sa mai incape suferinta, nimic nu ma mai atingea,eram imuna.

Pierdeam ore.....zile intregi pe internet, in speranta ca voi gasi singura raspuns la intrebarile mele , erau zile cand ramaneam conectata pe “Despre Copii “si citeam tot ce se putea citi despre infertilitate,de multe ori plangeam cu fetele care traisera aceiasi experienta,deodata nu ma mai simteam singura descoperisem o comunitate care avea doar o singura inima si batea pentru toate zarile si toate colturile lumii.

24septembrie 2005,
11:45pm suna telefonul, prea tarziu pentru un apel,ma intrebam singura cine ar putea suna la acea ora;
Jhoana, o prietena buna care tinea neaparat sa treaca pe la mine sa-mi aduca un cadou de craciun.
Ne intindem la discutie ,bem cateva Corona si la un moment dat o vad cu lacrimi in ochi spunandu-mi:
Ionica esti insarcinata??
Mi se facuse pielea de gaina cand am auzit acel cuvant,de ce trebuia sa-mi strice buna dispozitie,ea stiind ca in doua zile vom pleca in vacanta la Punta Canna,am iertat-o am spus ca s-a imbatat cu bere,dar continua sa-mi spuna:

“ Eram la biserica si ma rugam pentru familia mea ,pentru bunastarea lor si pentru sanatate, deodata mi-a aparut o lumina in fata si am auzit,
“Jhoanna bate la poarta lui Ionica acum in ajun de Craciun, du-i in cadou o cruciulita in semn de credinta si spunei ca va avea un copil si sa nu-i fie teama ca de data asta un se va intampla ce s-a intamplat, copilul v-a fi purtat in pantecele meu”.

Avusese o revelatie de la Dumnezeu,desi eu imi piedusem credinta ,puneam vina tot pe Corona precum Jhoanna ar fi baut in noaptea aceea mai mult .
Imi aduce in cadou o cruciulita ;mi-o pun la gat ca sa-i fac pe plac si dorm in acea noapte cu ea la gat.

Doua zile mai tarziu plecam in vacanta in Punta Canna, o vacanta superba pe o plaja din Caribe cu nisip alb si tot exotismul!!!
Ne intoarcem pe 7ianuarie (sfantul Ion) in Costa Rica,ma simteam obosita mai tare ca niciodata,credeam ca e din cauza soarelui probabil o insolatie.
Las timpul sa treaca, 11ianuarie ma simt si mai rau dimineata, merg la farmacie si cumpar un test , restul devine istorie ,este scris la mamici de Septembrie-Octombrie 2006 .
am devenit parinti de un inger pe nume Sophia pe 6 septembrie 2006 ziua de aniversare a nuntii noastre religioase ,mi-am regasit credinta in Dumnezeu si zambetul de altadata.

Asa a fost istoria noastra.

Ionica Mama de Sophia 06 septembrie2006
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

MamiLili merci mult Eu sunt tot cu colacul dupa mine toata casa e atat de nasol, desi taietura e micuta.
Acuma sunt fericita k lui bebe ia cazut buricutzul ( la fix o saptamana) eram atat de strasata cu el.
In rest suntem ok, am fost azi o ora jumate in parc, pt k ne-a lasat doctora Doctora noastra e pediatra de la maternitatea spitalului Universitar, sta cu chirie la noi la o garsoniera si a devenit mai mult prietena noastra, e super draguta. O pot suna la orice ora cu orice intrebare

mamica de Mario (25.09.2006)
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Ionica, frumoasa povestea voastra si emotionanta!

Fetelor, va rog sa-mi spuneti daca stiti, as vrea sa ma mulg cand am mai mult lapte sa pun in congelator sa avem ceva rezerve in cazul in care trebuie sa plec undeva si nu ajung sa alaptez...se poate amesteca laptele daca ma mulg de mai multe ori pe zi, deci din aceeasi zi si apoi sa-l bag in congelator?

Alina cu Adelina (31.08.2006) & Dragos (11.04.2002) pozici 1, pozici 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danip spune:

Buna f

Dani36+Ovidiu Ioan
Burtica
Nasi de cununie si de botez

Ovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danip spune:

Ce ciudatenie...........
Am vrut sa spun Buna fetelor..
Felicitari tuturor mamicilor pt bebei, sa fiti sanatoasi, sa aveti laptic muuult pt bebei!!
Mexxa, felicitari pt bebe care a luat in greutate!!
Eu mi-s cam lenesa la scris, dar va citesc in fiecare zi.
Ma gandesc cu groaza la nastere, mai ales daca la 38 de sapt o sa-mi zica dr.-ul ca pot naste natural, atunci imi evalueaza bazinul pe masa

Dani37+Ovidiu Ioan
Burtica
Nasi de cununie si de botez

Ovi

Mergi la inceput