Mamici de noiembrie - decembrie 2006(43)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Buna dimineata , ne-am intors ieri pe la pranz de la munte. Bine c-am fost mai grabiti c-am vazut apoi ce-au patit ceilalti, cu aglomeratia de pe DN1.

La munte a fost placut, m-am plimbat ceva, niscaiva cumparaturi in Brasov, lalala.
Vremea cu adevarat frumoasa s-a facut ieri... la plecare..

Asiza, in strainatate stiu ca circumcizia din motive de igiena se practica in maternitate. La noi, habar n-am.

Madaluta, eu optez si acum pt anestezie generala la cezariana. Motivul: mi-ar fi prea frica constienta fiind; probabil as face infarct.
Basca tensiunea mi-ar lua-o razna.

Alexandra25, din pacate am vazut ca in afara de Bucuresti si de unele orase mai rasarite medicii te cam refuza cu epidurala. Pana si la Timisoara, o cunostinta medic va alege sa nasca cu cezariana pt ca nu vor aia epidurala.

Aka , se mai intampla. Si noi am fost la o eco +1 sapt, apoi am scazut la -1 sapt.

Cat despre acel suport din plastic pt baie, e o.k. Si noi il avem, dar l-am folosit numai cand l-am lasat pe Matei sa stea mai mult in apa, vara la balaceala de la pranz, nu la baia propriu-zisa. Pt ca oricum trebuie sa-l intorci pe bb si pe burtica ca sa-l speli calumea pe spate, la fund, etc.

Eu sincer n-o sa-i fac baie lui bb cat e mic, mic. Asta-i treaba lui tati, prin ale carui maini pricepute au trecut destui bebelusi. Si care-i tare solicitat. Si acum mergem cam o data pe saptamana sa facem baie+masaj unei grasune de 3 luni. Cum ziceam, mergem impreuna, dar eu asist de pe fotoliu.
Asa, lasand lauda la o parte, pot sa-l citez apropo de toate accesoriile gen burete, suport, lalala ... ca-s mai mult apa de ploaie. Si ca acel burete i se pare chiar periculos, dpdv al inmultirii bacteriilor.

Covorasul antiderapant e o.k., dar mai tarziu cand bb sta deja bine in fund. Pt ca sotul drag aplica tehnica cu apa multa, apa la greu. Ca tare le mai place bebelusilor sa pluteasca in apa, fiind "plimbati" de colo, colo. Chiar mami grasunei de care va povesteam a inceput si ea sa-i faca baie cu cada plina dupa ce a vazut diferenta.

Bineinteles, asta-i doar parerea noastra.

Ruxmax, noi n-o sa folosim sac de dormit cat ii bb mic, mic. De abia dupa ce mai creste si nu sta potolit o sa apelam la el. Asa ca nu stiu, sorry.

Tema zilei:
Si eu intepenesc, si ma intorc relativ greu. Mai ales cand tre sa ma scol de pe canapea, din pat... Sotul tau sa aiva ingaduinta Mirona.. si apoi langa cate gravide a trait sa fie asa expert ??
Ca altceva e sa le vezi pe strada si altceva sa le auzi toate icniturile si gemetele.

Si eu aveam impresia ca acum sunt mult mai greoaie decat acum 5 ani (deh, varsta..), dar sotul drag imi spune ca-i la fel.

Ama.lia, eu stiu ca nu se mai poate lua CM din momentul in care poti lua prenatalul.

Hai ca m-ati fact curioasa cu dulapul Mironei. Tre sa-l vaz musai.

31+

Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinda25 spune:

Buna,
esti draguta, Asiza, ca intrebi de mine, suntem bine, multumesc, crestem pe zi ce trece.
Este a treia saptamana de cand sunt acasa, e asa bine, am timp pentru pregatiri.
Ma bucur ca sunteti toate bine!!!
Va pup!
P.S. Sper sa ajung azi la gimnastica. Cine mai vine?

Melinda 31+ Dominik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Buna dimineata burtici ne-am trezit si noi

Si in Iasi a fost o vreme super faina ieri in prima parte a zilei am lenevit si dormit cu tati apoi am fost si ne-am plimbarit cu toate ca oboseam cam repede

TEMA ZILEI de ieri: Si eu ma misc destul de greu cateodata nici nu ma pot ridica si chem "macaraua" adik "tati" asta daca e acasa,ma mai laud cu dureri de spate,dureri sub sani sub coasta si sunt si eu alintata "gogosica" "balenuta" "falcute" na ce sa facem

Cat despre nastere eu optez pt.cea naturala cu epidurala

KOKORINA-am vazut pozele f.faine cele cu orasulsi cu burtica,de mulaj nici nu mai zic o sa ai o amintire f frumoasa

Vam pupacit ma duc sa pap

Bamboletta 33+ bebelina Antonia
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

salutare fetelor,
eu daca nu am de ce sa fiu ingrijorata ... gasesc .

Acum am alt pitic pe creier - de cateva zile nu-mi mai functioneza cum trebuie yahoo-ul. Nu pot atasa documente, poze pe mail si nici in yahoo photos nu mai pot adauga poze in album. Oare ce o avea?
Daca stiti spuneti-mi si mie. Vad ca voi tot atasati la poze ... deci la voi merge.

Se va trece la un nou format de yahoo - poate ati observat. Noi avem mailul comun incepand cu "mami_..." si inca suntem pe format vechi - cel putin eu asa il vad. Dar am vazut la mamicile de ian-feb ca au cont cu "mamicile" si la ele e trecut deja la varianta noua. Noua de ce nu ni-l schimba????

Si la ale mele personale ... pana se ajunge la "mi" - o sa-mi cresca barba.

Of ce probleme existentiala am eu in acest moment.

Bafta celor ce au termine la medic.
atudor si iasmi intr-adevar nu aveti de ce va ingrijora - sange din nas si din gingi sunt delicatesele sarcinii. Fara panica. Periati mai usor dantura, iar cu nasul ... trece ... doar ca e deranjant.
alexandra am vazut imagini de la festival - te cautam prin multime - dar ... nu te-am vazut. Ma bucur ca ti-a placut pe acolo. Asteptam poze - cand le vei primi si tu.
ama.lia acum sunt in CO, dar inainte de asta .. pe la s 30 am vrut un medical - si ginecologul nu stia cum sa ma incadreze - stai mai ca-ti dau prenatalul - eu NU. dar cum sa scriu aici ... ca nu mai poate fi iminenta de avort la saptamana 30 - asa ca mi-a trecut acolo o chestie super de durut in COT si am primit un concediu medical platit cu 75 %.
Deci DA - se poate - doar sa nu fi intrat deja in prenatal- asta nu ai voie sa faci - sa intrerupi prenatalul sa-ti iei CM si apoi iar prenatal - dar cred ca asta stii si tu si nu e si cazul tau. Explica-i ca vrei postnatal mai mult ... si intelege.
deny75 degeaba fac eu poze ... daca nu le pot pune pe net . Astept sa treaca si pe la mine actualizarea yahoo-ului.
dolores si restul fetelor care spuneti ca sorele ii mare - e foarte mare - practic imi va ocupa cam 1/4 din tavan. Are trei becuri - deci se pot aprinde simultan 2 si capoi inca unul - am intrerupator dublu in acea camera. dar e enorm - imi va fi si peste 2 norishori - deci ii va acoperi. Incerc sa vad daca nu pot comanda la aceeasi fabrica alta lustra - in diametru mai mic. Va spun deseara detalii.
Koko super fain mulajul ... cred ca vreau si eu. Dani o sa ma chilareasca intr-un final ... la cate vreau ....
Carliema eu mi-am dorit cezariana - dar dr. mea nu e adepta ... asa ca ne vom chinui cu o naturala cu peridurala - si doar in caz de extrema urgenta vom apela la cezariana.

POFTE in care ma incadrez: de vre-o saptamana devorez pungi intregi de HARIBO.

V-am pupat pe toate.

Miro34+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nu stiu de ce imi apar mesajele aiurea.
Ingeras 26a si mie mi-a iesit colestrolul mare, inainte de sarcina il aveam 200, acum mi-a iesit 340, deci a crescut cam cat ti-a crescut si tie, valori vorbind. Tu ai facut trigliceridele si lipidele?

Ama.lia parca si tie ti-a iesit analiza la colesterol mare? Sa stii ca si mie la fel, la fel si trigliceridele si lipidele, niste cifre f.mari. Tu astea le-ai facut sau numai colesterolul (cat a iesit?). Am inteles ca ele cresc in sarcina.
Astept sa-mi spuneti cum stati cu durerile de burtica si cu contractiile, si cu cate saptamani inainte se programeaza o cezariana?

Zina si bebe Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salut fetelor

eu dorm tare rau noaptea de intors de pe -o parte pe alta .... e cam greu :) . sambata noaptea m-am culcat de fapt la 5.30... asa ca ...
azi noapte in-afara ca m-am innecat rau o data in rest a fost ok;)

pofta : doar de dulce ....dar nu mai mult decat inainte de a fi

pupici de inceput de saptamana si numai bine va doresc
D 31+

BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Melinda, va sa zica tu stai in umbra si ne ciesti doar!!!!! Hmmmm...hai mai des cu vesti! Eu merg la gimnastica mereu, nu am lipsit deloc ...poate reusiti sa veniti si voi si ne intalnim acolo!
Ingeras, este marisoara bb-lina ta...1200 gr la 28 saptamani??? ...
Dbunny, chiar asa nasol sa fie acolo la voi cu nasterea? M-ai cam speriat cand ai relatat ce-a patit mamica respectiva...eu iti tin pumnii sa fie mai bine pentru tine!
Zina, eu stiu ca cezariana se programeaza cam cu 2 saptamani inainte de DPN, dar nu-i o regula! Cel mai bine e sa vorbesti cu medicul tau despre asta, pentru ca el va aprecia daca sunt intrunite toate conditiile ca bb sa faca cunostinta cu mami si tati! Despre contractii...poate-s io mai nesimtita......dar inca n-am simtit nimic!!!!
Miro, daca tu esti cu Haribo...apoi io-s sefa pe Popcorn facut la microunde...

Va pup pe toate...

Oana 28+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Buna dragelor !
tema zilei: este cand ma misc foarte vioaie, chiar prea vioaie, acu 10 zile am sarit gardul la vecina (un gard mic de piatra, numa de 1 metru, da-l sarii...). Nu ma mai doare spatele, deci...a fost o raceala, de aia am suferit cam 2 sptamani de spate, mai ales seara sau cand aveam aerul conditionat rece pe mine. Truc: cu paracetamol trece!! Nici nu ma omor cu munca, stau cu fundoiul la birou.

Weekendul asta am avut 8 invitati la cina ! Noroc ca fiecare colaboraeaza si unul aduce desertul altul salata, altul beuturica... ca de nu, n-ash fii in stare sa gatesc pt 8!!. In fine, una din invitate era mamica recent nascuta(acu 2 luni), asa ca am aflat si eu cam cum is nasterile in Spania. Groaznice!! Epidurala nu i-a facut efect, au intepat-o de 3 ori, a trebuit sa astepte 2 ore si jumate pana i-a ajuns randul, eran doar 2 anestezisti pt toata maternitatea. A mai dat si de cate-o vaca de asistemta care se mai rastea la ea, ceva de tipul` ti-am spus sa te controlezi, da ?`
Dupa nastere i s-a desfacut o cusatura, i s-au crapat pielea pe sfarcuri&aureole, copilul are colicul lactantului...in fine...
Chestia buna: iti dau ei scutece pt bb, crema pt funduletz, vata invelita in pansament, in bai este sapun&sampon pt tine, prosop nu prea, etc.
Fetelor, cum stati cu valiza pt spital ? eu ieri am cam inceput sa bag lucruri in ea...nu prea stiu ce, dar ma mai informez. Deja sunt de aproape 33 sapt... ar fii timpul sa ne pregatim, nu ? da' daca vine bb mai repede ?

Dbunny 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Salut burtici, Kokorina intr-un sfirsit am vazut si eu pozele tale(tot ma chinuiam si te cautam si in mailul comun si in pozele noastre - dar de logat ...nici prin cap sa-mi treaca ... dar astazi m-am desteptat) foarte frumoase si imi place f mult caruciorul tau - eu pe aici nu am vazut model de ala si papuceii sunt mortali mai ales ai bubulinei.Iti doresc sarcina usoara si cit mai aproape de termen.

Eu nu scriu f des pt. ca Sara nu prea ma lasa dar de citit va citesc tot timpul si la toata lumea povestesc de voi "fetele mele de pe net si-au cumparat aia, si-au facut aia..."si tot asa. Va pupacesc .

Despre tema zilei - eu inca ma misc ok (nu am pus decat 6-7 kg) ginditiva ca inca o tarai pe Sara in brate cand nu are cine caci si ea e mica si nu intelege (o sa pun niste poze sa vedeti cum Sara ii da pupic lui bb).

Despre treaba cu nasterea eu sunt cu cea naturala sper ca si de data asta sa nasc normal si repede sper ca nu vor fi probleme - dr mi-a spus ca s-ar putea sa nasc iar pe la 37 sapt. cum am nascut-o si pe Sara asa ca mai am putin tare si ma gandesc ca nu stiu ce o sa ma fac - o sa inebunesc - sper ca o sa-mi dea DD rabdare si o sa trec si peste asta.

Miro - nu stiu daca ai vazut dar si eu am in camera la fete tot un soare dar mult mai mic si are doar un bec mie mi-a placut si cred ca vine f. bine caci si camera lor este destul de mica.Nu te lasa continua cautarile pana gasesti ce-ti place.

Mai vb.Pa.

Mariana - 32+ cu ANTONIA

Mamicuta de -ANDRA si SARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Buna fetele,

Tema zilei: si eu ma ridic greu, dar inca mai pot...mai greu este noaptea, cand ma intorc de pe o parte pe alta.

Vineri am fost la eco si bb are 1.200 kg si este o scumpica, se misca continuu si casca, sughitza etc :) Toate analizele sunt bune, trebuie sa mi le repet la 36 sapt. Mi-a iesit o mica anemie la calciu, iar colesterolul mi-a crescut de la 120 la primele analize de sarcina la 239 acum, in conditiile in care la 240 intri la colesterol marit. T mi-a spus ca este din cauza sarcinii, nu am ce sa fac.

Pupicei, Ingeras 28+ Maya

Mergi la inceput