Piticlontzi de iulie-august 2004 (198)
Raspunsuri - Pagina 10
leeloo2004 spune:
Neata fetele!
Am fost aseara la neurolog, nu ne-a spus nimic nou decit ca sunt semne imbucuratoare, in continuare mai are foarte mult de recuperat, dar sunt semne bune legate de faptul ca pricepe multe lucruri, ceea ce inseamna ca se fac legaturi corecte in creierasul lui. Din pacate pronosticuri in legatura cu evolutia intelectuala nu ni se pot da decit pe la 5-6 ani... In legatura cu vorbitul mi-a spus sa stau linistita ca in opinia ei va vorbi sigur, dar asta se poate intimpla si pe la 4-5 ani ... Tratamentul trebuie continuat cu Cerebrolysin si Encephabol, cel putin inca un an, iar la urmatorul control venim peste 6 luni. Cam asta ar fi...
In rest casa e tot cu susul in jos, de azi ar trebui sa vina alta echipa de zugravi (v-am spus ca ultimul a dezertat), tot azi ar trebui sa vina si timplarii sa schimbe geamul. Colac peste pupaza mi s-a stricat congelatorul asa ca am aruncat toata mincarea de acolo , sper sa vina astia de la service miine si sa vedem ce are...
Cam asta ar fi raportul...sper ca voi aveti o zi mai buna decit a mea...
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
polux spune:
Gabi si Roxi welcome back.
Fetele cu marti 13, hai ca toate trec.
Si noi in gasca cu suptul degetelor...dar numai cateva minute la culcare.
Avem si noi prima victorie de facut pipilica la olita. Asta numai odata, apoi inapoi la pampers...dar inceputul e mai greu.
Pup
Liliana
Poze cu maimutica mea
Poze noi
cristalina spune:
Felicitari Liliana, la cat mai multe succese olicioase, ca sa nu folosesc alta rima! Inceputul e mai greu...:)
Gabi, pai o sa vorbeasca direct in propozitii. Sefa noastra de laborator, super inteligenta, taica-su profesor la facultatea de farmacie pe vremuri...Povestea ca erau parintii disperati...A vorbit de abia la 4 ani, dar deja cu propozitii corecte si tot tacamul...
O sa vorbeasca si Stefanut.
Multa sanatate!
Io multumesc frumos pentru ca va ganditi si la burtica mea...Un morcov stufos evident ca exista, dar parca e mai usor asa...:)))
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
polux spune:
Monica lasa iubita morcovii in pace...ca de data asta sigur va fi totul okay.
Gabitza nepotul meu a vorbit ot la patru ani. Era sora-mea impacientata, s-a dus la doctor si nimic, copilul era doar lenes. SI doctorul ia spus sa nu-i mai raspunda la onomatopee, pana nu vorbeste. Nu a prea putut sora-mea pana intr-o zi cand suparata l-a lasat sa se mataie ca voia nu stiu ce...ia spus ca nu-i da pana nu cere. Vreo ora doua s-a marait copilul, si primele cuvinte scoase au fost "fira-ai a maibi mami ca nu vrei sa-mi dai..." spuse corect.
Pup toate mamicile si burticile.
Liliana
Poze cu maimutica mea
Poze noi
alice2004 spune:
quote:
Originally posted by polux
ia spus ca nu-i da pana nu cere. Vreo ora doua s-a marait copilul, si primele cuvinte scoase au fost "fira-ai a maibi mami ca nu vrei sa-mi dai..." spuse corect.
Suuuuuper !!!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
mitzura spune:
Neata fetele!
Sa intru si eu pentru un raportel scurt (desi cred ca o sa iasa lung, ca n-am mai intrat de mult):
Suntem bine, eu cu burtoiu miscacios, Tudor dulce si dragut cu mine si plin de tzafne si mofturi cu altii (oare cine zicea despre copii ca sunt ca si cainii, simt cine e stapanul?). papa bine acum, doarme mai putin bine (nici el nu mai vrea sa doarma de amiaza).
Eu am mai terminat un capitol si mai am unul singur, doamne da sa ma vad si cu asta terminat! Luna asta am facut shantz intre casa mea si biblioteca, cam pe acolo mi-am petrecut timpul.
Nu reusesc sa dau de nici un doctor care face epidurala si trece timpul... parca ma vad nascand iar (foarte) natural (sau mai bine zis suprarealist, ca data trecuta).
Sa va mai spun ca m-a ajuns si pe mine instinctul de aranjare a cuibului, am cumparat hainute mici (desi mai aveam, dar nu m-am putut abtine), am cumparat tarc si lenjerie pentru el, am facut loc in dulap pentru hainutele Marei.
Program de somn la noi:
-daca doarme de amiaza: de la 23 la 8-9 dimineata, de la 14-15 la 18 seara (doarme mult la amiaza dar eu nu l-am trezit pentru ca in orele alea lucrez in draci)
-daca nu doarme de amiaza: 21-8 dimineata.
Eu zau ca nu pot sa-mi imaginez cum ar fi sa se scoale la 6-7 dimineata, cred ca as da in boala in cateva zile, la cat de rea de somn sunt. Si nu-mi imaginez cum e sa aiba chef de joaca, cand afara e inca noapte. Sper sa nu fiu nevoita sa fac asta la al doilea copil
Cristalina, pupici pe burtici si tie, sa fie totul bine in continuare!
Roxi, bine ai revenit, si noi ne mai trezim cu puiul langa patul nostru, dar pana acum au fost numai manifestari de somnabulism, vine cumva in somn, si daca il duc inapoi adoarme instantaneu.
Olivia, felicitari pentru Luca cel cuminte la doctor, Tudor face un circ monstru de fiecare data, desi il pregatesc dinainte. Si felicitari pentru chilotei.
Ioana, cu orarul asta stiu cum e, maaaare pacoste si pe la noi, ala care pica sa-l faca e nefericit vreo luna jumate, dupa ce se chinuie, vin profii cei mari ca vor schimbari si se da totul peste cap. Plus ca nu prea sunt sali...Sa-ti treaca durerea de masea!
gabi, pupici lui Stefan si spor mesterilor sa termine mai iute!
Liliana, si Irinuca, si Tudor isi suge degetul cu dusmanie. Nu vad nici o sansa sa il lase in pace in viitorul apropiat.
Sanatate pentru pupi mic, sa treaca sinuzita!
Hai ca ma intorc la lucru, dar sunt cu ochii pe voi!
carmenp spune:
meneaitooooo, meneiatooooo
brei, cine-mi face repidi un conspect ca n-am avut timp de cetit plus pisi in moarte clinica...pe scurt, la botez fu bine, la cumetrie si mai bine, fu distractie de zile mari, am dantzuit toata noaptea nu-mi esplic insa di ci ma dor miinile mai tare decit picoarele buriku` e ok ca ma-ntreba cineva, fu protejat ghini de shunci ne-am stirnit cu chefu` asta, astfel ca acu s`tem in catare de locatie pentru revelion, mai mult ca sigur in oras ca-s multi in gasca care presteaza pe 31 sau 1... am poze, muulte poze, cu fina frumoasa si nasa absolut bestiala, da` le pun de-acasa ca ma concediaza astia...
olivia, felicitari pentru uka
marina, poa` nu-i place casa omului vaz ca ai barbat acasa si-l sabotezi, hehehe
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
leeloo2004 spune:
Pai m-am cam linistit si eu cu vorbitul tocmai pentru ca mi-a spus ca in opinia ei o sa vorbeasca sigur, asa ca nu am decit sa astept. Problema mare, din ce mi-a spus ea, este faptul ca nu se poate concentra mult timp pe nimic, respectiv are o curiozitate de nestavilit, care il impiedica sa-si focalizeze interesul mai mult de citeva secunde pe ceva, in plus nici nu are rabdare (daca trebuie sa deschida ceva de ex si nu poate din prima, isi pierde interesul si abandoneaza). Cit am stat in cabinetul dr. nu a stat o clipa locului, incontinuu s-a plimbat, a tras, a aruncat jucarii, etc...
Din pacate pentru asta nu exista remediu, din ce mi-a spus ea este tot semn de nematurare psihica conform virstei lui...
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
mitzura spune:
Gabi, eu am lucrat cu copii cu probleme de vorbire si indirect am vizat si aspectul asta. Si stiu ca se poate ameliora chiar si problema asta. E adevarat ca in timp, (deci trebuie multa rabdare) si cu ajutor. Nu stiu daca Stefan mai face ceva recuperare acum, dar eu as zice sa cauti un terapeut educational (psiholog), sau chiar logoped care sa lucreze cu el. Poate nu acum, dar asa spre trei ani. Tehnicile nu sunt complicate, totul e sub forma de joc, dar trebuie sa fie un om cu multa rabdare si creativitate. Copiii de varsta asta sunt un material foarte maleabil. Eu am vazut cu ochii mei progrese deosebite.