"Picior plat valg", se vindeca?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

si radu a avut talus varus equin bilateral congenital. mi s-au recomandat orteze.
am ales sa fac kinetoterapie cu el, in doua luni era ok.

acum are un an, merge absolut normal, nu are nicio problema, calca f frumos.

am fost la mai multi dri, kinetoterapeuti... pana am ajuns la cineva care mi-a spus ce vroiam sa aud .
din fericire, s-a dovedit a fi o alegere inspirata.
asta a fost in cazul nostru...
ce pot spune e ca e bine sa fie consultati macar 2-3 medici ortopezi pediatri . in fine, nu stiu... mai bine nu ma bag .
dar la radu de ex ar fi fost probabil o chinuiala inutila cu ortezele.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

I-am facut ghetele, sunt superbe. Nici nu zici ca sunt ortopedice, am putu sa aleg ce combiantii de culori am vrut, asa ca le-am facut roz inchis cu putin bleumarin. Au o gramada de nuante frumoase, as fi vrut sa-i fac mai multe. Mi-a mai placut o pereche care era expusa acolo, un caramiziu deschis cu un verde muschi, foarte misto combinatia. Lucreaza super, ghetele arata exact ca unele din magazin, au talpa misto (nu ca cele pe care le-am vazut prin parc, cu tapla ca cea de la pantofii barbatesti de costum), e moale, destul de groasa, si de calitate. Sunt foaret incantata. Ghete costa 1.900.000, dar daca alegi culorile, platesti in plus, asa ca ne-au costat 2.300.000. In fine, am depus si dosarul la CAS si asteptam deciazia pentru a le face pe urmatoarele gratis. Am vrut sa va dau detalii, poate ajuta pe cineva.

Ianca Printesica si Super Mamica

Poze strumfesti
Poze mai vechi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Diana unde anume ai facut ghetele?

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
www.dropshots.com/OrbuGabi" target="_blank">pozesi filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

diana21, ma bucur ca v-ati facut ghetute, indreptare rapida!!! Sunt de la Ortopedica? Daca da, vad ca sunt mai ieftine decat sandalutele-orteze pe care le-am luat eu pentru bb. Nu-mi dau seama de ce...

Am vorbit deja aici si suntem programati la un ortoped pediatric pe 7 noiembrie. Sa vedem ce-o sa zica.

Va mai intreb o data, stiti cumva cat timp trebuie sa dureze masajul? 5-10 minute sunt mult, putin, ok?

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

La Ortopedica le-am facut, asa mi-a recomandat doctorul si auzisem ca au materiale de calitate. Nu stiu daca sunt si ghete mai scumpe,poate au ceva special, nu stiu ce sunt ortezele. Pe reteta noastra scria sa aiba caramb inalt si rigis si taloneta nu stiu de care. Atat. Ele se fac exact cum scrie pe reteta. Reteta asta e valabila doar o luna daca vrei sa depui dosarul la CAS. Dar daca depui dosrul si stai, astepti muuuuuult si bine. Cel mai bine e sa le iei pe primele, nu mai recuperezi banii, dar depui dosar cu reteta respectiva, si cand vine deciazia, le faci pe urmatoarele. Ca trec cam sase, opt luni.

Masajul trebuie sa dureze minim cinci minute, dar trebuie sa-l repti de mai multe ori pe zi. Ideea e, cat mai mult, cu atat mai bine. A! Inca ceva. Am o prietena care mi-a dat o idee. Sa fac rost de o cutie mare si sa pun pietricele in ea, apoi s-o pacalesc pe Strumfitza sa se joace acolo macar zece minute pe zi. Interesant, eu asteptam vara pentru asta. Chestia cu mersul pe pietris o recomanda toti ortopezii.

Poze strumfesti
Poze mai vechi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Merci Diana! Interesanta chestia cu pietrisul, dar noi mai avem pana atunci, deocamdata are 2 luni si jumatate.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yryna11 spune:

Acum cateva zile am observat ca si fetitza mea (1 an si 2 luni)merge cu varful piciorului stang indreptat spre interior. M-ar interesa in ce consta masajul.

Mergi la inceput

Am cautat subiectul sa va spun ca mi-a venit decizia de la CNAS dupa o luna si ceva. Am depus cererea pt. ghetute pe 9 septembrie. Acum imi pare rau ca m-am grabit sa i le fac, am platit pe ele 2.300.000 aiuerea. Asta este, acum o sa ii mai fac unele pe alta culoare. Asta ca sa le mai dau sperante mamicilor care asteapta de mai bine de jumatate de an.

Poze strumfesti
Poze mai vechi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Esti fericita Diana noua nici acum nu ne-a venit decizia.si se face un an decand am depus cererea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roza_roza414 spune:

DRAGA DIANA am citit doa ce ai intebat tu nu ce ti_au aspuns ceilalti deoaece timpul meu este f scut,eu am mult de lucu,despe picioul valg bilateal congenital se face gimnastica medicala specifica si f. mult masaj +ghete in cazul in cae copilul se deplaseaza
specific:ghetele faa gimnastica si masaj au sanse mai de a defoma picioul si coloana vet. datoita musculatuii cae nu este dezvoltata in anumite zone ale plantelo si gambelo,pot apaea si deeglai ale bazinului in peioada de cestee a copilului...si multe altele

Mergi la inceput