"Picior plat valg", se vindeca?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Neliana ce zici ca ti a zis doctorul sa faci aici se face pe computer nu asa aproximativ. Conteaza fff mult exactitatea acelei ridicaturi.

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

diana,inca o data,fara termeni medicali.Fetita ta calca cu varful picioarelor spre interior?
Daca da-avem aceeasi problema.Marc calca asa de cand a inceput sa mearga,acum are aproape 4 ani.
La 1 an eram in spital si am intrebat pediatrii de pe toate schimburile-sa nu-mi fac nici o grija,isi revine cand merge bine.
la 2 ani jumate am fost iar la pediatru SI 2 ortopezi-la fel,n-are nika,isi revine,nu-i trebuie nimic.
Am tot asteptat sa-si revina dar..nu.
Calca pronuntat spre interior,mai ales cu piciorul drept e extrem de evident.Si cu stangul se vede cu ochiul liber lejer,dar dreptul e catastrofal.
Cred ca medicii de aici sunt cel putini nebuni si pana nu ajung in ro nu-i da nimeni pantofi ortopedici sau macar talonete.
O sa mai fac o incercare la ortoped ,daca iar spun ca e ok merg la vara in ro.O sa aiba 4 ani jumate,sper sa nu fie prea tarziu,eu sunt convinsa ca ii trebuie pantofi speciali,si eu am purtat si sora mea si,mai mult ca orice e evident cat de stramb calca.
E ciudat ca alearga asa de repede,merge cu bícicleta,nu se impiedica etc dar calca asa de stramb incat chiar si azi am incercat sa-l imit,fara sa ma vada,era sa cad cat is de lunga.

Ma intreb daca e buna metoda aia,de incaltat stangul in dreptul,macar prin casa??sau aia e pentru platfus?
Cred ca Marc are si de asta,scobitura e putin vizibila si poate l-a mostenit pe al meu..

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Mamica Dulce, Lara are platfus si pediatrul m-a trimis la ortoped care m-a trimis sa-i fac talonete pe masura.Pe care i le bag in orice incaltaminte. Nu-i chiar asa ca medicii de aici nu fac si nu dreg,la controlul de doi ani a descoperit pediatrul fara sa presez eu (desi banuiam ca nu e ok). Acum, ori ai tu un ghinion fantastic cu medicii,ori nu are nimic... Am inteles ca el doar varful il tine spre interior adica merge asa / \? Ai putea sa incerci cu schimbatul pantofilor din dreptul in stangul, am mai auzit de procedura asta..

Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Mamica Dulce, fetita mea calca cu varfurile picioarelor bine, adica sunt paralele, dar calca pe latura piciorului care corespunde degetului mare, astfel incat latura corespunzatoare degetului mic este iesita in afara, practic nu prea atinge pamantul. Iar cand te uiti din spate, ai senyatia ca isi frange piciorusul, iti vine sa i-l indrepti. Ca sa iti faci o imagine mai clara, asa patim si noi can ne fuge picorul, aia e pozitia. De talonet mi-a zis si mie, dar numai cand poarta pantofi normali. Noua ne-a zis sa purtam ghete. Operatie cred ca trebuie doar atunci cand e vorba de tendoane. UNii copii se nasc cu un tendon mai scurt care practic tine piciorul in pozitia asta. LA noi este vorba doar d o pozitie gresita in uter, iar oasele s-au format stramb din burtica. Nu stiu insa cat se corecteaza daca o chinui ani de zile cu ghetele alea. Gimnastica unde se face?

Ianca Printesica si Super Mamica

Poze strumfesti
Poze mai vechi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Diana la noi in Galati este un centru Balneoclomateric,parca asa se cheama,care tine de spitalul de copii ,de fizioterapie.Eu nici nu am stiut de el pana nu am ajuns cu fata la fizioterapie,spitalul de copii ,unde medicul de acolo nea zis ca nu poate sa ii faca fizio,decat o singura data ,fara a da prea multe explicatii ,si ca trebuie sa mergem cu ea la gimnastica recuperare.Acolo am fost cu ea 7 sedinte care tin 2 sapt.fiecare.Se merge de dimineata la 8 si se sta pana pe la 4-5 dapa masa.Timp in care face dimineata gimnastica cam 10 min,masaj cam 5 min,si magneto.Iar dupa masa cand se trezesc,pe la 3 fac gimnastica si atat.Asta de luni pana vineri timp de 2 sapt.Dar am aflat ca de fapt cazul nostru si nu numai ar putea fi rezolvat si cu fizio,dar pt. a nu i se inchide centrul aduce acolo toate cazurile,chiar si cele mai usoare cu rahitism la piept.

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Alexis s-a nascut cu varus equin la ambele picioare, mai pronuntat la stangul. Cam 6-7 luni a fost permanent in gips, apoi vreo 2 luni a purtat orteze. De aceea, in picioare s-a sculat singur la 10 luni si singur a mers abia la un an si 4 luni. Indicatiile terapeutice au fost sa nu-l fortam si sa nu-l ajutam, sa-l lasam in ritmul lui.
Cand alearga se vede ca alearga oarecum stramb si inca merge putin cu varful spre interior.
Oasele i s-au mai indreptat, dar cand e descult se observa la laba piciorului ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Imi poate spune si mie cineva unde gasesc in bucuresti, talonete?
VA multumesc mult.

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Imi poate spune si mie cineva unde gasesc in bucuresti, talonete?
VA multumesc mult.

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Astazi i-a pus medicul chirurg ortoped diagnosticul picior plat bilateral,in traducere pentru mine are bolta plantara cazuta.Recomandarea a fost sa poarte ghete ortopedice si masaj.Eu am remarcat abia ieri ca piciorul sting il duce mult in interior si mi s-a spus ca dreptul e mai afectat si din cauza efortului care-l face sa mearga duce stingul aiurea.I-am facut tot azi un dosar la CJAS pentru a plati ei ghetele.In ce consta mersul la magazinul ortopedic?Ii ia masuri special pe piciorul lui?Cit timp dureaza sa le faca? Sint magazine unde sint mai moderne?In ce consta diferenta?De aspect exterior sau calitate in general?Mie nu mi-a spus de talonete!In ce conditii se recomanda doar talonetele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

http://209.85.135.104/search?q=cache:XCyuGQV6plYJ:www.sccc-ga.ro/ortopedie_img/nr3.pdf+picior+plat+bilateral&hl=ro&gl=ro&ct=clnk&cd=15&lr=lang_ro

Am pus aici ceva interesant de citit !
Daca nu functioneaza trebuie dat cautare cu " picior plat bilateral" si pe ortopedica pediatrca accesati versiunea html si o sa gasiti un capitol mituri,dogme si prejudecati.
Asta e in legatura cu faptil ca mamica dulce a spus ca nu i s-a recomandat ghetuta sau talonete.
Mie mi-au recomandat dar citind articolul am serioase semne de intrebare.Din experienta celor care au folosit le considerati benefice?Dupa cit timp se vede un rezultat palpabil?Va cheama periodic la control?

Mergi la inceput