Mamici de ianuarie - februarie 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 21
Amaya spune:
Ylilimic, multumesc din suflet pentru carti! Abia astept sa le citesc.
Oana
20+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
Catalina spune:
R Marce, inca o data multumesc de mesajul tau. Sa stii ca initial eu la Badiu incercasem sa ma duc, la CMU, dar mi s-a spus ca nu se poate decat peste o luna (eu ma confruntam atunci cu prima infectie urinara) si ca daca atunci cand am eu programarea are ceva la spital o anuleaza si mai astept. Nici cu asta nu ma pot impaca, sa ma ierti. Mie imi trebuie unul pe care sa il gasesc. La fel o prietena mi l-a recomandat pe dr Iulian Badea, tot de acolo, dar mi-a spus ca "daca nasc noaptea, dr nu vine". Super. Daca as putea sa nasc cand vreau eu ... Te rog sa ma ierti daca nu sunt de acord cu tine. Un medic NU trebuie sa te expedieze. Nu e de datoria pacientului sa stie ce sa intrebe ci e de datoria medicului sa stie ce sa il sfatuiasca. Ca pe mine mereu ma cearta ca ce ma tot uit pe net si daca nu as face-o n-as stii jumate din ce stiu acum. Si nu e chestia de timp, la CMU nu e ca la spital. Crezi ca e un fleac ca medicul sa nu iti recomande la timp o analiza anume, sau sa se uite ca lumea la ecograf? Asa a patit-o dr Radoi si alta data si rezultatul a fost groaznic. Chiar aici pe forum am citit . .
Oricum, nu sunt asa de grabita sa renunt la Radoi. Cum am zis, imi place ca om si vreau la Municipal. Aseara vorbeam cu sotul meu si el a inaintat o concluzie destul de rationala: inca de la inceputul sarcinii eu i-am zis lui Radoi cum a fost obtinuta, cat de frica imi e si apoi m-a vazut cu ochii lui ce panicoasa sunt; plus de asta cred ca in urma evenimentelor pe care le-a avut si el a devenit mult mai precaut asa ca a ales precautia. Pentru care nu pot decat sa ii multumesc. Abia astept ziua de luni sa ma mai lamuresc, vreau sa ii pun si niste intrebari referitor la nastere.
Gio, ai dreptate, nici eu nu cred ca e 5 cm (desi ma intrebam, poate stiti voi, care ecografie este mai precisa in privinta asta, aia transvag sau aia pe burta?). Si asta dintr-o singura cauza: Herghelegiu, care e tatal lor la ecografii, a vazut 3,9 cm. Pe el il cred clar, mai ales la ce aparate avea. Mi-a facut si control pe masa ieri, asta e tuseu vaginal, nu? (scuze ca sunt proasta facuta gramada). Si zicea ca e ok colul.
Acuma, ce sa zic, nici eu nu ma iau dupa categorisirea barbati femei buni sau prosti. In 7 ani de tratamente am intalnit MULTI doctori barbati care erau vestiti de mama, mama si n-au facut nici o scofala pt ca pana la urma, o femeie doctor sa imi obtina doua sarcini in singurele doua tratamente date cu o siguranta maxima. Nu cred ca sexul e un indicator ci experienta. La dra de aseara nu m-a ingrijorat ca era femeie, ci ca era mult prea tanara. Nu am de gand sa nasc cu ea, nu asta era scopul meu, am vrut doar sa vad ca bebe e bine (trag speranta ca daca ceva era rau, rau, vedea si ea).
Nu am de gand sa ma intorc la munca, voi continua sa stau in pat asa cum am facut si pana acum. SINGURUL lucru pe care vreau sa il stiu, si il voi intreba si pe Radoi luni, este daca pot face o plimbare pe zi. Macar sa ies sa imi clatesc capul, asta ma va ajuta mult si moral. Radoi zisese acum doua saptamani cand mi-a zis ca sa stau acasa ca am voie plimbari usoare dar eu, zapacita complet, am uitat sa il intreb clar ce inseamna: pana la magazin, doar coborat jos la bloc, ce? Dar luni am sa intreb cu lux de amanunte.
Azi ma gandeam sa fac o plimbare usoara pe la Cora, ca doar nu car nimic, doar ma plimb si indic cu degetul. :-) Voi ce ziceti fetelor, e o idee rea? Am inceput sa imi fac bagajul pt spital, macar pt mine si nu stie sotul ce sa imi ia si nici bani multi nu avem sa ii aruncam.
A, vroiam sa intreb ceva: ieri, dupa cum va ziceam, doctora m-a controlat pe masa si mi-a luat si analiza de secretie. Daca cumva luni si dr. Radoi o vrea sa faca la fel, credeti ca va fi o pb pt bebe? Nu as vrea sa ii zic lui Radoi ca am fost si la altcineva, sa nu stric ciorba, ca poate o mananc pana la urma ... :-)
Va pup pe toate si va multumesc de raspunsuri.
Cata 26+
R_MARCE spune:
Neatza si un weekend placut tuturor!
Sa nu se inteleaga gresit. Nu am nimic cu femeile ginecolog sau cu altele. Si eu sint feminista cit se poate. Cred totusi k barbatii sint mai buni pe subiectul asta...poate pt k le place mai mult!
![]()
Cind eram in Liceul Sanitar si faceam practica, am vazut o femeie chirurg ortoped, cea mai buna din spitalul de ortopedie (si sefa a lor). Super adevarata gagica! Uimitor ceea ce putea sa faca... Asa k ...
In rest, azi ma duc si eu la un masaj pt prima data de cind sint gravida. Obisnuiam sa merg de 1-2 ori pe sapt dar dupa, parca nu prea mi-a mai venit cheful. Deja ma gindesc in ce pozitie o sa stau ...k e f incomod sa nu poti sta nici pe spate nici pe burta.
Apropo...cit mai platiti voi pt un masaj? (sint curioasa mai ales pt Bucuresti).
Lore, si eu asa k tine gindesc. Nu imi fac probleme prea mari in legatura cu mincatul. Am timp sa slabesc dupa. Nu mi-as ierta-o niciodata dak bebelina nu ar fi ok si asta din vina mea. Nici nu maninc k sparta, dar nici nu ma abtin. Eu cred k dak faci asa, organismul tau va ajunge la greutatea la care ii e bine si dupa aia, nu vei mai pune. De ex eu, am luat 9 kg pina acum dar din astea, in ultimele 3 sapt. de fapt am pus doar vreo 700grame. Ahhhh...si nu te mai cintari in fiecare zi, k innebunesti!
puuup
Marce
19+
Amaya spune:
Catalina, eu nu cred ca e vreo problema sa faci o plimbare la Cora. Si, la fel, nu cred ca este vreo problema daca iti face si Radoi tuseu la controlul de saptamana trecuta.
Cumparaturi placute, dar sa nu te puna bau-bau sa cari ceva mai mult de o punga cu chipsuri sau ce-ti vine sa rontai pe acolo.
Referitor la ecografie eu cred ca pentru col ce-a mai graitoare este cea transvaginala.
Oana
20+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
ylilimic spune:
Fetelor, WE pacut tuturor si copii linistiti sau zburdalnici, dupa cum va este pe plac! ![]()
In rest sunteti fenomenale! Va jur ca nu mai stiu ce sa cred! Cu ceva timp in urma am propus aceasta tema ca dezbatere pe forum (carti pe care le-ati putea citi pana nasteti) si nu mi-a raspuns nimeni.
Acum am indraznit sa sugerez asta cuiva care deja sta acasa si mi-au raspuns cu interes cu totul alte persoane decat cea vizata!!!
Primele livrari le-am facut azi noapte tarziu, cu restul revin in cursul zilei de azi. 
lore, sunt lucruri mai bune de facut decat sa te cantaresti zilnic! Oricum daca lasi cantarul sa te influenteze - faci foamea, daca nu - la ce bun tot cantaritul ala de dimineata?
ylilimic
23+ cu
Luca-Matei(05 nov.2004)
aventura spune:
R_Marce
, eu platesc la masaj 350.000 ora
Levi
eu sunt la Dr. Tutunaru. Pentru mine cel mai important este dr. cu experienta PENTRU MOMENTUL NASTERII, intrucat atunci se intampla cele mai multe accidente..Oricum, el nu merge in plimbare in strainatate ci la diverse conferinte si seminarii, de aici si vastele lui cunostinte in domeniu. In orice caz, el anunta dinainte cu mult timp, uite de ex. o fata va naste astazi la 39 de sapt. provocat cu el ca dupa 3 oct. pleaca o sapt..In plus, fostul lui rezident, Bogdan, Dr. si el acum, este de asemenea extrem de bun si el sta langa tine tot travaliul..
Si eu sunt feminista dar tot sunt de acord cu R_Marce, nu-mi dau seama de ce insa barbatii sunt mult mai precisi la nastere si mult mai "cu mana buna", la fel ca la gatit..desigur nu toti..
Catalina
, eu zic ca ai facut bine ca ai cerut si o a doua opinie - asta demonstreaza ca nu ai 100% incredere in Radoi. Eu personal, daca nu as avea 100% incredere in medicul meu, l-as schimba..
Eu as merge pe masuratorile de col ale lui Herghelegiu - e maestru..oricum la col 3,9 mm inchis, poti sa faci cate plimbari vrei tu pe zi, chiar si sport!!
Aventura
20+ cu 
monu spune:
Gio multumesc pentru raspuns.
R Marce cred ca suntem la acelasi dr.
Si eu cand ma duc la el ma duc cu lista de intrebari. Si pana nu imi da toate raspunsurile doar pe geam sa mai scape de mine.![]()
Eu care ma vaitma ca nu am luat in greutate, intr-o luna si juma am luat 5 kg. am acum 56 de kg! iar bb mic pedaleaza ceva de groaza. mai ales acum de cand este cu capul in jos.

20+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
ylilimic spune:
criss68, de betadina stiu de la o prietena care nascuse cu 4 luni inaintea mea si primise recomandarile din partea dr ei (unul dintre cei mai buni din Cta).
pentru cele pudice/rusinoase, obisnuitiva cu gandul ca incazul nasterilor normale, dim si seara, vine o asistenta
care zbiara pe holuri "tooaleetaaaa!" de parca n-o mai gaseste la locul ei!
Atunci toate mamicile "normale" se incoloneaza la usa salii de tratament si asteapta sa i-o spele doamna pe dumneaei!!! Si acolo folosesc acelasi lucru - betadina. Cand mi-a vazut-o, mi-a zis "ia uite ce frumos, se cunoste cine se ingrijeste" de parca celelalte aveau vreo vina ca nu le-a spus nimeni!!!
ylilimic
23+ cu
Luca-Matei(05 nov.2004)
aventura spune:
iriss27 amorteala este mai mult ca sigur din urmatoarele cauze: lipsa de miscare versus kg luate repede, retineri de apa in tesut. Cel mai eficient mod de a combate toate aceste este: miscarea (fie plimbari lungi, fie exercitii usoare facute intr-un centru specializat)+ beti muuulte lichide (cele care retin apa) si incercati sa nu mancati sarat.
Atat pentru picioare amortite sau pentru dureri de spate (provenind din pozitia incorecta a coloanei versus burta mare / centru de greutate), faceti masaj cel putin 1 data pe saptamana.
Catalina, am o prietena care a obtinut greu sarcina, ii este foarte bine cu Dr. Anca, de ce nu incerci..?
Aventura
20+ cu