avortul provocat si responsabilitatea
Raspunsuri - Pagina 3
Clover spune:
tatatushi, acest subiect este inutil pentru ca a mai fost dezbatut de n ori. Comunitatea dc in majoritatea ei zdrobitoare este importiva avortului, exista un sondaj pe undeva.
You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.
Annie80 spune:
totu depinde de la caz la caz...sa faci avort e pacat...sa ascunzi sarcina si sa-l arunci apoi intr-o casa de copii sau mai rau la ghena de gunoi, ore nu e si ala pacat?...ce faci salvezi un suflet de la moarte si apoi il condami si-l arunci printre straini?!?!?
asa ca e mai bine a renunta la sportul de a practica cum se fac copii si-ti tii picioarele legate
tatatushi spune:
Reiau: nu vreau ca nimeni sa se simta prost...Avem toti libertatea de a alege, deci nu judec si nu condamn pe nimeni.
In ceea ce ma priveste, cred ca eu as prefera sa nasc un pui cu probleme, pe care sa stiu ca nu-l vad decat 2 zile, dar sa stiu ca il botez si o sa ne fie ingeras noua, celor din familia lui. Stiu ca poate nu ma intelegeti, sper sa nu se intample vreodata, dar cred ca asa as face...
De fapt, asa am si facut, intr-un fel...In luna in care puiul nostru a fost conceput am facut raze pt serviciu, fara sa stiu. M-am perpelit si m-am gandit ca o sa fie un pui...necajit...si nici nu aveam dreptul la cic platit, ca nu aveam decat niste luni lucrate pe cartea de munca si un contract de prestari servicii anterior. Deci, nici o sansa...(Ca va spusesem ca nu era programat...)
Si sotul meu mi-a zis lasa draga om fi noi cumva in stare sa le rezolvam pe toate: o fi asta mic bolnavior, da ii al nostru si o sa-l iubim tare de tot si el o sa ne iubeasca pe noi. Si o sa ne descurcam cumva si cu banii, o sa fie bine.
Ei, dragele mele, bb a primit 10 la nastere si acum -e de aproape 4 luni - se dezvolta normal si s-a schimbat legea cu cic-ul si se ia in considerare si contractul de presteri servicii...Deci avem si un pui sanatos, si banuti de pampersi...
Poate o sa-mi ziceti ca efectul razelor o sa se vada mai tarziu...Nu stiu, dar e un risc pe deplin asumat, cu care ne-am impacat deja...Deocamdata ne bucuram unii de altii![]()
PS.Nu stiam ca a mai fost dezbatut subiectul.Daca moderatorii considera, il pot muta acolo unde a mai fost ...
RAMONELLA spune:
tataushi ma bucur ca gandim la fel...multe ne sar in cap....bine macar ca tragem un semnal de alarma...pentru cele care le intereseaza....nu judec pe nimeni....dar E O CRIMA!!!Si se poate evita!!!!!!
NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel
impreuna spune:
quote:
Initial creeata de tatatushi
Voi ce ziceti, dincolo de orice considerente religioase, e o crima sau nu? Se justifica in caz de fat bolnav (ex Sindrom Down, unde e "indicatie terapeutica")sau nu? Si a cui e responsabilitatea? Doar a femeii?
PS probabil sunt datoare cu exprimarea unei prime pareri: eu nu as avorta in situatia de mai sus...
E o crima indiferent daca copilul e sanatos sau bolnav. Acolo este o viata pe care cineva o intrerupe.
Responsabilitatea e a ambilor parinti pt ca amandoi participa la conceperea lui si amandoi urmeaza sa il creasca (sau nu).
Fla (sotie si mamica fericita)
Ramona J spune:
E greu sa iei o asemenea decizie. Si la noi s-a banuit sindrom Down la prima sarcina si am facut teste peste teste. In final totul e bine, copilul s-a nascut sanatos.
Atunci am plins mult si nu stiam ce sa fac, pina la urma tot nu stiu ce decizie as fi luat.
In orice caz, cred ca decizia trebuie sa apartina parintilor.
Ma gindesc la cum era pe vremea lui Ceausescu, cind nu erau permise avorturile. Erau mamici cu multi copii acasa care isi provocau avort si apoi mureau prin spitale. Medicii nici macar nu aveau voie sa le ajute daca ele nu spuneau cine le-a ajutat.
Pe de alta parte cu tehnologia de acum vezi mai repede bataile inimii, vezi fatul miscindu-se...
Grea decizie, in orice caz.
Ma intreb si eu daca e mai bine pentru o mama sa avorteze sau sa nasca si apoi sa dea copilul la orfelinat? Sau sa nu-l dea... dar il neglijeaza.
Astea sint intrebari la care niciodata nu vom raspunde cu totii la fel...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
Ma gindesc cit de greu e cind se imbolnaveste copilul citeodata.
Pentru parintii cu copil handicapat sau cu probleme severe cit de greu trebuie sa fie!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
pisik 4ever spune:
quote:
Originally posted by asi
Fiindca sunt mama si stiu ce durere simti doar cand are copilul o banala raceala (...) , spun ca as avorta un copil care este bolnav.Nu as putea face fata faptului ca copilul meu sufera fizic si psihic permanent.Mai bine as suferi eu trauma unui avort terapeutic decat sa ii ofer copilului meu o viata chinuita.
sunt de acord cu ce spune asi.
eu am trecut printr-o situatie delicata. fiind gravida fara sa stiu am facut scufundari submarine. e strict interzis in cazul unei sarcini deoarece poate provoca leziuni pe creierul fatului, iar sfatul medicului ar fi fost sa avortez imediat fara sa mai fac nici un fel de analiza. povestea s-a terminat printr-un avort spontan, dar cred ca desi mi-ar fi fost greu, as fi preferat un avort terapeutic decat sa duc pe lume un copil care sa se chinuie toata viata lui cu un handicap, daca as fi putut sa evit asta.
... si
albastricile lui mami 08.05.05
ange spune:
dar daca viata viitoarei mame(sau a mamei cu 1-2 copii acasa) este pusa in pericol din prima clipa,avortul s-ar numi tot crima?
Flaflo spune:
quote:
Originally posted by ange
dar daca viata viitoarei mame(sau a mamei cu 1-2 copii acasa) este pusa in pericol din prima clipa,avortul s-ar numi tot crima?
Da, buna intrebare!!! Dupa cum se vede nu exista doar alb si negru, ci si o multitudine de nuante de gri!
Flavia si Bianca

Bia studioasa!
Sa o ajutam pe Barbye!