Mamici de noiembrie - decembrie 2006(42)
Raspunsuri - Pagina 19
ruxandra_sb spune:
Buna dimineata,
cand vazui ca de ieri s-au facut dejaaaa 12 pagini... sa pic pe jos.. 
Laura13, asa-i niste bani nu strica niciodata!
Multumim mult pt informatii. 
Roxana_c multumim de intrebare. Da Matei e mai bine, n-a mai facut temperatura. Si se pare c-a inceput sa-si sufle singur nasul. Inca n-am picat pe spate in fatza minunii, ca a mai avut o faza de-asta.. apoi iar i-a trecut. Speram ca de data asta sa fie ireversibila.![]()
Asiza, cum zisei si ieri.
Acum la moda (in afara, in special) este ca la baietii necircumcisi sa lasi penisul in pace. O sa vedeti ca regulat apar pe forum, la "Parintii intreaba, parintii raspund" adevarate batalii pe tema asta.
Pediatrul nostru ne-a recomandat ca la baie, dupa ce s-a inmuiat, sa tragem usor de preputz (pielea aceea care acopera varful penisului) in sus, spre baza penisului. Usor si fara sa-i provoace durere. Si sa spalam cu apa cat se poate dedesupt.
Noi asa am facut si slava domnului nu am avut pana acum probleme.
Oricum tatii de baieti stiu mai bine ce si cum!
Bine, la ei e mai usor ca decalotarea e totala.
Circumcizia este taierea acestei bucati de piele; la musulmani si evrei se face obligatoriu. Dar si in State sau in Australia se face destul de des; din motive de igiena.
Luly, Garmastan e numai pt sani.
La tema zilei (de ieri): alaptatul si cantitatea de lapte nu are nici o legatura cu marimea sanilor. Din pacate, stiu ce spun. Eu ar fi tb atunci sa fi avut pt tripleti..
Miraco, eu toata sarcina cu Matei n-am facut decat 2 controale clasice. Doar cand mi-a recoltat o secretie si la final; vroia sa vada daca nu cumva exista riscul sa ma apuce de Sarbatori.
Acum am facut unul singur cand sangeram, pe la inceput.
Bamboletta pofticioasa
. Adevarul e ca de abia m-am abtinut sa ma opresc dupa vreo 3 pahare. Cred ca mi-a mai ramas azi de vreo 2.
Ruxmax, inainte cursurile se tineau undeva in complexul/salile de nasteri de la etajul 1.
Acum nu mai stiu exact ca sunt in renovari si in mutari.
Oricum Filantropia e un spital mic si te indruma la intrare.
Cursurile sunt sustinute de moase.
Trebuie sa sunati inainte, sa prindeti inceputul unei serii; o serie dureaza cam 4 saptamani. Cursul dureaza in jur de 1-2 ore.
Rog frumos dati de veste daca/cand mergeti.. ca eu stau pe-aproape si poate, daca reusesc, dau si eu o fuga.
Off Cleo, imi pare tare rau pt accident. Ai grija de tine si de bebelina. 
Mirona, bine ai veit in grupul tensiometrelor.![]()
Bataie de cap, nu-i asa??
Sa ai grija, sa incerci sa te relaxezi cat mai mult (ingora tamplarul si pe mama lui) si sa-i bagi pe toti care te enerveaza in ma-sa.
Mie ginecologul mi-a zis ca si din cauza hipertensiunii mamei bb poate sa ramana un pic in urma cu cresterea. Sa vedem ce-o gasi la noi data viitoare..
Kokorina, dopul gelatinos e ceva gelatinos cu striatii de sange in el. Nu are cum sa semene cu o scurgere, chiar abundenta.
De obicei este unul din vestitorii travaliului; dar de cand il pierzi poate sa mai treaca si o saptamana pana nasti.
De exemplu mie mi-a "picat" cu vreo 1,5 zile inainte de declansarea travaliului. N-a durut nimica, pur si simplu m-am trezit cu el pe chilot.
Cris80, cu haina de iarna.
La sarcina trecuta am incaput in canadiana mea si intr-un palton larguzt caruia i-am mutat nasturii.
Acum am una extra-large de la tata.
Parerea mea e sa-ti cumperi o haina mai mare, eventual s-o poata folosi altcineva apoi.
Nu am cumparat nici un asternut. avem cateva cearceafuri facute in casa dintr-un material f placut, finet. N-as avea ce sa fac cu ele.
Nici Matei nu foloseste inca perna, iar de pilota nu mai vorbesc; doarme inca in sac de dormit sau in costumul de strumf (pijama speciala, din fleece, pt dormit).
Alexandra25 sangerarea gingiilor este una din placerile sarcinii..
Noi plecam diseara la munte, asa ca
pana pe luni.
31+
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
atudor spune:
Alexandra, draga mea, si pe mine ma ia cu fiori cand ma gandesc ce putin mai am pana la marea "livrare"
Trebuie sa ne inarmam cu calm, stii cum se zice: toate au trecut prin asta....numai ca vine randul nostru ![]()
O sa fie bine, ai sa vezi 
La leucocite la mine scrie 13.48 si limitele sunt intre 4.00 - 10.00; am gresit eu cand am scris ca-s scazute ![]()
Ana
34w6d cu 
ank999 spune:
Pupici burticoaselor!
Si eu m-am interesat despre vaccinul antiRH si mi s-a spus ca dc bebe are Rh pozitiv trebuie neaparat facut in 48 de ore de la nastere. In spital pot sa-l aiba gratuit...sau nu...sau poate depinde de medic cine beneficiaza de cele gratuite. Asistenta medicului meu de familie a dat anul trecut la Polizu 4 mil pt a-i face acest vaccin!
Miromie mi-a zis un dr. de pe aici care face eco morfo 3D ca masuratorile au o marja de eroare de +/- 15 zile. In cazul bebelinei mele mereu au fost diferente de vreo 6 -7 zile, ba in plus, ba in minus.
Dandusafelicitari pt apartament! Sa nu faci mari eforturi cu mutatul!
Cleobine ca nu ati patit nimic voi doua! Trebuie sa te linistesti ca masinuta o sa se repare!
Despre gingii: mie imi sangereaza inca din luna a 4-a. Cand ma spal pe dinti este un dezastru!
Eu am niste dureri de spate foarte puternice (in partea de sus) si de multe ori simt o presiune foarte mare si nu mai pot respira. A mai patit cineva asa?
kokorina spune:
ALEXANDRA FII BARBATA.......nici nu are cum sa-ti vina acum sorocul.....ce cosmar....despre nastere?.......pai,nu-i cel mai minunat lucru din viata ta sa-l tii pe mark in brate?....asta numesti tu cosmar?.....lasa ca doar putin doare.....bine?
in legatura cu actiunea "dopul gelatinos",ma mai interesa si simptome daca sant.....adica daca eu am avut acea scurgere intr-o cantitate ceva mai mare decat de obicei.....atunci e dopul?nu te doare ceva pe undeva?
si eu gasesc saculetele de dormit mai indicate decat paturicile.de fapt s-a facut si aici un studiu foarte precis in legatura cu asta si s-a stabilit clar.saculetul in locul paturicii.cum bebe doarme isi poate trage singur paturica pe gurita pe nasuc si.......doamne fereste.....nici nu ma pot gandi,scrie sau pronunta.....dar au fost cazuri.
eu am un program de soooooooooomn

nu ma duc decat o data pe noapte la baie si apoi nici nu mai pot adormi la loc.mi-e si frica sa ma mai duc la baie de acuma,mai bine ma tin pe mine.apoi ma trezesc imi fac cafea,mai mananc ceva,ma uit la tv......numai bine la 6.30 mi se trezeste sotul dupa care iar ma duc in pat si dorm pana pe la 10.....dar e haotic rau cu mine.....nu stiu ce sa ma´mai fac....
ma dadusem si eu mare cu carutul gemenilor in niste poze dar nu m-a laudat nimeni
.....ei si asa de acuma...oricum nu mai conteaza.....ca sigur ca sa scapati de gura mea.....o sa va uitati si sigur scrieti......ba da draga e frumos...e frumos,hai nu mai plange....m-am dat si eu mare....
29 + cu
si 
ank999 spune:
Despre tema zilei: eu nu am cumparat nici un fel de asternut pt ca nu prea stiu ce sa cumpar! De vazut am vazut decat din acelea care au pilota si pernuta. Nu stiu cum arata sacutii despre care vorbiti, dar cred ca sunt buni si ma voi interesa si eu. BB nu doarme cu pernuta? Nu stiam asta.
A...cum pot si eu sa vad materialele de pe mailul comun?
31+ cu
Erica Elena
kokorina spune:
RUXANDRA mama....bine ca m-ai elucidat......pai nu mai aveam zile bune in casa gandindu-ma numai la asta......adevarul este ca esti profesoara in a lamuri din trei cuvinte....2 mutatii si 3 miscari....ca la sah...

29 + cu
si 
kokorina spune:
vai fetelor.....sa uite mami ca de azi santem si mai mari?sa-mi fie cumva la obraz....multa sanatate va doresc fetelor cucuietelor....voua si la bebeii vostrii!
30 + cu
si 
deny75 spune:
Buna!
CLEO,bine ca nu ati patit nimic.Masina o reparati voi.
MIRO, stai linistita in legatura cu greutatea bebelinei,echo au o marja de eroare foarte mare.Mie mi-a spus ca are 2700g-34 saptamani dar nu prea cred.Oricum vom vedea la nastere ce si cum.
DANDUSA, ma bucur ca ati gasit apartament si ca veti locui toti 3.
RUXANDRA,vreau si eu la munte!
RALUCA, m-ai bagat in ceata!...cu gynipralul...pai mie deabia acum la 34 sapt. mi-a zis ginecologul sa iau cate o jumatate de pastiluta seara,la culcare.
KOKORINA,mai ai de asteptat pana sa pierzi dopul gelatinos...
Va 
DENY
34+
IRINA
Laura13 spune:
ank999 eu simt cam asa: o durere foarte puternica in spate, dreapta sus, un pic mai jos de nivelul sanilor. E ca o durere intercostala. Nu stiu sa explic foarte bine, dar am inteles ca uterul se ridica (se mareste) si apasa pe diafragma si de aceea ma doare atunci cand respir mai adanc (sau incerc ca nu prea reusesc). Nu stiu daca durerea ta e la fel, sau daca te-am lamurit cu ceva. In orice caz mie mi s-a spus ca e ceva normal si o sa treaca
. Deja mi se pune pe ficati cand aud ca totul e normal si o sa treaca. Desi stiu ca asa e!
Laura
si bebe strumf
33+
bamboletta spune:
Buna dimineata 
Am dormit asa de rau azi noapte ca niciodata
m-am foit pe toate partile nu-mi gaseam locul,respiram greu si cand reuseam sa adorm visam urat si iar ma trezeam si tot asa
plus ca bebelina se misca si ea si se mai intarea si burtica,sper ca diseara sa dorm mai bine ![]()
DANDUSA-
felicitari pt noua casuta
ma bucur ca veti avea cuibusorul vostru 
MIRONA-deja te asculta Karina
draga de ea,cat despre greutate lasa ca recupereaza ea ![]()
KATRINEL-super fain aragazul tau supersonic ![]()
si carutul imi place
AMA.LIA-gimnastica mai fac asa cand imi aduc aminte
fac cateva exercitii si gata ![]()
ALEXANDRA25-si pe mine ma apucat frica de nastere,m-am uitat la mamici de sept-oct si am vazut o mamica care a nascut la 33 sapt un bebe de 3.300 kg
si intrasem la ganduri,acuma mi-a mai trecut cand ma gadesc ca o sa-mi tin printesa in brate
lasa ca o sa fie bine 
RUXANDRA_SB-odihna si distractie placut la munte 
TEMA ZILEI:deja mi-am cumparat lenjerie pt patut chiar daca nu o voi folosi chiar de la inceput,cred ca este f.bun sacul de dormit cat e bebe mai mic,am mai luat si 3 cearceafuri de finet ![]()
Am pus poze in album cu carutul bebelinei si ce am mai cumparat ![]()
bamboletta
33+
bebelina Antonia
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"