** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (3)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Meda, iti multumesc tare mult! esti o dulce Ma gandesc ca ar putea sa influenteze de asemenea faptul ca sunt pe tratament preventiv cu aspenter 75 mg, 1/zi. Mi-a fost teama sa-l intrerup, chiar si numai pt. cateva zile... daca apar probleme? mai ales ca am mai pierdut o sarcina... Dar o sa le spun la laborator, sa tina cont de asta la analizele de coagulare. Offf, mi-e asa o frica...

Dar trebuiesc facute, pana nu e prea tarziu. Macar sa stiu o treaba...

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"

My baby development

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Neata!

Iuliabraila, Didialex bine ati venit!
Timur, nu s-au vazut mesajele pentru ca nu au aparut la rand.
Bine ai venit, te-am trecut pe lista.
Nu renunta in nici un caz la acid folic!

GinaM, sim {flo]

Cam atat am citit, ma duc sa vad ce noutati mai sunt.
O zi excelenta sa avem!

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Vad ca se inmultesc si mamicicle care nasc in iunie. Asta e un lucru bun! toate gravidutele si sa ne fereasca D-zeu de rele!

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Gina M imi pare rau de incercarea prin care a trebuit sa treci , dar Dumnezeu stie cum e cel bine pentru noi. Curaj si speranta.
Amely, timpul de sangerare, cel de coagulare, trombocite si INR se fac la orice laborator. Rezultatele analizelor variaza (si e normal- cu exceptia trombocitelor) de la o zi la alta. De asemeni variaza si de la un laborator la altul..
Daca sunt putin crescuti timpii, dar nu in afara limitelor normale nu trebuie sa te ingrijorezi, fiindca din acest motiv asociat cu cresterea fluxului sanguin, gravidutele sunt mai expuse la sangerari gingivale, nazale, vaginale,etc.
Listeria au doar lactatele nepasteurizate cum erau pe vremuri branzeturile cu mucegai, dar de cand cu UE nu au voie sa produca nepasteurizate (cauta totdeauna pe eticheta inainte de a cumpara mai ales pe cele romanesti). Listeria nu e periculoasa decat la nasterea copilului, cand dr. trebuie atentionati ca mamica e purtatoare de listeria. Acest lucru e f important fiindca nou nascutul poate face septicemie in primele zile de viata, daca mami nu a reusit sa scada titrul dupa tratament cu antibiotice.
Atentie si la lactatele din piata ca ele nu sunt pasteurizate.
Va iubesc pe toate si va doresc sarcini usoare,lipsite de griji si incidente, precum si bebelusi frumosi,dolofanei si sanatosi.

MEDA

Mergi la inceput

Mai, mami Amely, cu aspenter luat de 7 zile sigur iti ies modificate analizele.Eu am postat parerea mea la aspirante nu mai stiu ce capitol. Aspenterul este aspirina in doza cardiaca , care impiedica trombocitele sa se agregheze( sa nu faca gramezi ca in cheaguri)ceea ce face ca sangerarea sa fie prelungita ( se opreste mai greu).Am autit ca s-ar prescrie si pentru implantare, dar nu stiu mare lucru despre asta. Am intrebat un cardiolog si nu i s-a parut rezonabila ideea, mai ales atunci cand mamica sangereaza( dar e cardiolog).
Atentie, inainte de orice interventie chirurgicala cat de mica ( scos masea,etc.)aspenterul trebuie oprit cu 5-7 zile inainte fiindca curge sange si se opreste greu. Nu garantez ca parerea mea e cea buna, intreaba ginecologul poate nu mai e necesar sa iei aspirina.
Vezi ca am editat mesajul anterior si am scris ceva de listeria.

MEDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Multumesc inca o data, Meda. Inclusiv pt. completarea legat de listeria
Cu aspenterul... ma gandeam si eu ca o sa influenteze, practic l-am intrerupt o singura zi, adica nu l-am mai luat astazi, iar maine planuisem sa fac analizele de coagulare. Dar se pare ca e prea din scurt, ar trebui intrerupt cu o saptamana inainte. Iar mie mi-e groaza ca s-ar putea intampla ceva in timpul asta, sa se formeze cheaguri, hematoame etc... Chiar nu stiu ce sa fac, dr. meu nu e in tara, dr-a mea de familie a ras de mine ca vreau sa fac analizele astea (ce-o fi asa greu de inteles?... mai ales ca am pierdut deja o sarcina si nu-mi permit sa risc), iar eu nu am momentan un dr. cu care sa discut, care sa-mi dea un sfat...

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"

My baby development

Mergi la inceput

Amely, eu nu sunt ginecolog, dar nu inteleg de ce te grabesti cu analizele astea. Ti-a spus un medic sa le faci? Ai o boala de sange cumoscuta (ca Arthurana) sau o alta problema?Nu poti astepta sa se intoarca ginecologul?

MEDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Fetelor, simt ca am temperatura si ca e f cald in camera. Desi atunci cand pun mana pe mine nu simt ca as arde f tare. E putin temperatura mai crescuta dar....

Ce sa fac????

Mica 8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Am innebunit. Pentru durerea de spate imi dau ci Apireven, un unguent pe baza de propilis, venin de albine etc.

Uite ce am citit pe net despre el - El produce o crestere masurabila a temperaturii cutanate, intensifica irigatia sanguina pana la profunzimea muschiului. In acest fel se corecteaza lipsa de oxigen in zona dureroasa.

Asta explica temperatura mea crescuta.

Mica 8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Uitati ce am gasit la mamici de martie-aprilie. Mi se pare mai util pentru ca tine cont si de cm neregulate in calculul DPN.

www.pregnancy.org/pregnancycalendar/" target="_blank">PREGNANCY CALENDAR

5+

Mergi la inceput