Deserturile Nataliei (11)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Lacri, cat unt a intrat in crema ta, un pachet de 250 grame? Astept raspunsul deoarece as vrea sa fac prajitura zilele astea.
Si gustul cremei cum e?

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

am facut "o noapte la Venetia" si e f. gustoasa.poze nu reusesc sa le incarc,cand oi reusi va pun link.per total mi s-a parut destul de complicata-desi pare f. usor-sau poate mi-am pierdut eu din indemanare,dupa 2 luni de somaj:-D problema cea mare a fost crema:ori n-am inteles cum se face si am gresit,ori e vreun secret pe undeva,pt. ca vorba Nataliei,de unde soro stratul ala generos de crema,ca la mine de-abia de mi-a ajuns sa ung suprafata.in poze oricum nu se vede nici un strat de crema:-(
deci expliciteaza-mi si mie Lacri:cum se face crema?eu am batut putin galbenusurile apoi am adaugat zaharul si laptele,am fiert la bain=marie amestecand cu o lingura de lemn,pana s-a ingrosat ca o ciulama,am racorit f putin crema si am adaugat untul,care a inceput sa se topeasca.asa ca am frecat ca la maioneza,de mi-era frica sa nu se taie.sau trebuia crema racita bine si apoi pus untul??

aaa...gata,acum am citit ce ai scris tu trebuia racitaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ortansa, exact aceeasi problema ca si tine ( legata de crema) am avut-o atat la Brownies cat si la Krem la Krem sau cum s-o numi. Mi-a iesit foarte putina crema, desi am respectat intocmai indicatiile, asa ca, la Brownies pt ca mi-a placut enorm am dublat cantitatile de crema si atunci a fost ok.



Sper sa nu patesc chestia asta si acum la Venetia ( scuze, prescurtez numele ca ma grabesc). Mai bine le maresc din start, ca nu-mi place strat subtire de crema.

Lacri, eu sunt in Saudi, si nu am unt Milli, dar am alta firma Almarai, exceptionala, si folosesc unt de la ei.


Ortansa, bine ai revenit in Liban.

te pup

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LACRI SM spune:

In primul rind reteta de Negresa pt.Crinuta si pentru cine mai doreste(reteta e luata de pe net)

NEGRESA

1 ou
1 cana zahar
jumate cana ulei
1 cana lapte (caldut)
2 cani faina
1 lingura bicarbonat rasa sau praf de copt
3 linguri cu gem ( nu dulceata!!!)
3 linguri cacao

- se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul .
Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul ( praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa.
- compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina sau se foloseste hirtie de copt.
se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute .Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare.
Deasupra se pune o ciocolata topita sau alta glazura de ciocolata.


CRINUTA, eu folosesc pachetul de unt de 200 gr. de la mili 60%grasime

ORTANSA, la inceput am gresit si eu crema (o noapte la venetia) pentru ca m-am grabit si n-am astepat sa se raceasca,asa ca mi s-a taiat.Suparata rau am bagat-o la frigider,convinsa ca o voi arunca.Dupa 15 min m-am razgindit si am batut-o cu mixerul.Surpriza Si-a revenit si a iesit ce vedeti voi in poza.

LACRI

DULCIURI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Nu mi-a venit sa cred cand am vazut prima poza...si de aseara in continuu eu stau si ma uit la topicuri anterioare, la poze, salivez, salivez, salivez...si vreau sa va felicit pentru indemanarea si priceperea voastra in arta culinara.

Sunt deja retete care le-am notat..., dar eu ca si incepator in ale meseriei, am o intrebare, cu ce colorati voi frisca, si trandafirasii de pe torturi...si de unde pot se pot cumpara colorantii?
Multumesc...si mai trec pe la voi...sper sa vina si vremea cand sa ma pot "mandri" si eu cu un capitol de " bunataturi....

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Of, ce ma fac ca aici nu am vazut Mascarpone.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Vin cu o completare.

Cine a facut prajitura " O noapte la Venetia" si nu-i ajunge crema pentru ca si mie mi s-a parut putina sa bage o cutie de Mascarpone la sfarsit, lingura dupa lingura facut cu mixerul si iese superrr bunnn si destul.Eu asa am facut.
Acum la ora asta fac glazura.

Ca sa iasa crema super buna trebuie:

-compozitia facuta ape abur trebuie sa fie racita bine
-untul trebuie sa fie frecat bine
-se pune tot cate o lingura din compozitia racita in unt si nu invers.
-la sf. se pune mascarpone

SIGUR NU SE TAIE SI IESE DELICIOASA

Incercati si nu veti regreta!






PRAJITURI

Veronica si Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Tocmai am facut Negresa a iesit super buna si usor de facut.

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Ieri am sarbatorit ziua fetitei noastre. Toate deserturile au fost dulciuri dupa retetele Nataliei. Imi pare rau ca nu am poze( am fost foarte aglomerata si nu am apucat sa fac) dar va pot spune ca toate au avut un succes foarte mare. In special Krem pe care l-am facut cu crema de ciocolata( adica un plic Ole cu cioco in loc de vanilie). A iesit o nebunie prajitura asta, mai ales ca eu sunt fana a ciocolatei( si dupa reactia invitatilor, cred ca si lor le-a placut mult)
.
Desi nu am fost multumita de aspectul fursecurilor trufe(aici e numai vina mea), si alea s-au mancat foarte bine. In plus am mai avut si fursecuri de cocos foarte intrebate de copii.
Ce sa mai vorbim, am primit multe laude la adresa acestor dulciuri, iar mie imi crestea inima.
Punctul culminant a fost tortul, facut chiar de Natalia pentru Amelia. Il puteti vedea in intrgeime in albumul ei.

aici puteti vedea numai cum se uita sarbatorita si unii dintre copilasi la el. Va asigur ca a fost la fel de gustos pe cat de frumos.

Merci mult, Natalia.


Lilia si Amelia( 26.09.2004)

poze


Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Ieri am facut si eu Krem a la Krem,azi nu mai este.la crema am folosit frisca lichida 25% grasime,ca dintrasta aveam in casa si am batut cu mixerul mai mult de 1 min sa cresca ca la frisca.a iesit strat de 1 cm.prajitura am copt-o in tava de 35-48 singura pe care o am ,mai mica si a iesit de 1 cm.gustul f bun,dar parca mi-ar place putin mai dulce.data viitoare fac doza dubla in tava de la aragazsi o sa pun 3 linguri de zahar farin in crema.ca sa ma satur.o sa incerc si in cratita ca un tort. suuuper buna.poate reusesc sa o si pozez data viitoare.
Multumim Natalia

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput