Deserturile Nataliei (11)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Natalia, sper ca nu te superi, mi-am permis s-o postez eu. chiar iese tare buna, cand eram la mama acasa o facea des.
intr-adevar, si eu am vazut-o in subiectul lui Hildegard, o postasem mai demult aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84642

in alta ordine de idei, Natalia, am facut desertul cu frisca si zahar ars, e la rece. am adaugat si fructe, cum zicea bumbacel. as vrea sa te intreb: ce aspect are dupa incorporarea gelatinei in frisca? (ca sa imi alung un dubiu, sper )

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Gratiela, nu stiu la ce raspuns te astepti , in orice caz, consitenta desertului meu a fost destul de lichida dupa adaugarea gelatinei. Ma cam ingrijorasem un pic, dar peste vreun sfert de ora am verificat si am vazut ca se intareste, asa ca m-am linistit.
Nu ma supar ca ai postat reteta, nici nu stiam ca initial o postasei tu. O s-o introduc in lista de pe prima pagina.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Da, asta e, ca era cam lichida, m-am gaandit ca am pus sirop mai mult; si pe langa asta parca nu se dizolvase gelatina, se observau mici granule, desi in sirop nu. de-asta intrebam de aspect, ca pana acum nu am mai facut amestecul asta de gelatina cu frisca, am folosit gelatina doar cu fructe.

Cat despre Televizor, nu are importanta, eu nu tin sa o pui pe prima pagina, doar daca vrei tu.
merg sa verific desertul

edit: s-a intarit si inca cum...

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Gratiela, mici granule in crema pot aparea daca e diferenta prea mare de temperatura intre compozitie si gelatina, adica sa fie frisca f. rece, iar gelatina mai fierbinte. Nimerind in mediu f. rece, gelatina nu reuseste sa se incorporeze in compozitie, intarindu-se aproape imediat. Eu de obicei racesc lichidul cu gelatina pina aproape de temperatura camerei, apoi il adaug in crema.
Ma bucur ca s-a prins desertul tau, inseamna ca gelatina s-a incorporat bine.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor, al meu sot zice ca sa nu pun dulceata in ea, ca prajitura asta e fara dulceata.Voi ce ziceti?
Cat despre lamaie, nu e prea mult 2 lamai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Da, Natalia, asta a fost, desi am racit siropul, frisca a fost mult mai rece. si eu ma bucur ca a iesit, maine il savuram! Multumesc pentru tot, toate cele bune!

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Olim, pai nu e mult, desigur, lamaile sunt potrivite, iar crema rezultata are gust si aroma intense de lamaie. si tocmai de-asta se pune GEM, nu dulceata, crema acrisoara atenuand gustul dulce al gemului.

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor, au iesit foile foarte subtiri, oare asa trebuie
la amiaz am sa fac si crema.
Sper sa ii placa sotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Olim, eu n-am facut prajitura inca, dar presupun ca e ok faptul ca sint foile subtiri, doar la asamblare o sa vina citeva straturi. Rezultatul final trebuie sa aiba o grosime potrivita, zic eu. Poate intra si Gratiela mai tirziu sa-ti raspunda, ea stie sigur.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

pai sunt doi foi si blatul, care nici el nu a crescut prea tare
Oare ca era doar din 5 oua
important e sa iasa buna, chiar daca e mai subtire.

Mergi la inceput