Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (84)
Raspunsuri - Pagina 20
joy04 spune:
quote:
Originally posted by anda77
ATENTIONARE DC: Acest mesaj contine mesaj subliminal de natura a bulversa comunitatea dc, deoarece este "prepostat"="antepostat"=postat inainte cu o ora de timpul real, adicatelea contine raspunsuri la intrebari pe care inca nu le-ati citit...
Nu recomandam distonocalm, extraveral etc fara sfatul medicului.
Pentru fetele care vor sa taie motul/rupa turta, in fct. de sexul plodului, in alta zi decat ziua in care implineste 1 an, nu va recomand daca sunteti credincioase. Preotul va poate da mai multe detalii cu privire la importanta zilei de nastere. Obiceiul sarbatoririi ei nu este pagan, este crestin si se refera la celebrarea care "ar face placere", se pare, ingerilor care guverneaza ziua respectiva din an. La evrei stiu ca asta are o si mai mare importanta. In fine, orice preot va poate explica in termeni mai "biblicesti" decat mine, io zic cu cuvintele mele modeste ce stiu de la biserica. Acestea fiind zise, noi serbam chiar pe 9 decembrie.
noki, iarta-ma, n-am observat ca nu sunt prima cu pronosticul. Ete, si ce-avea dk ma lasai sa fiu prima..
eu sunt in dubiu cu forma petrecerii, dubiu de locatie-spatiu, dubiu de ora, dubiu de invitati, dubiu de mancare, dubiu de servire etc. Astept sa va mai exprimati voi, sa compar variantele.
ioana, nu te panica asa, chiar dc esti insarcinata. eu stiu persoane cu anestezii la dentist in primul trimestru si n-a avt bebe nimik. acuma nu stiu care e regula, dar nu dispera inainte de vreme, mai ales ca nici nu stii dk esti sau nu.
io am urmarit evolutiile copilasilor bolnaviori, vad ca toate le-ati dat medicamente pana la urma. Ese cineva care a "tratat" doar cu pompita si suc de portocale? si a mers? ca noi avem muci, respiram pe gura si stranutam. suc de portocale si imbracat gros. sa mai fac altceva? poate trece asa...
PS: poate cineva sa dea quote la mesajul meu si sa-l traga mai in fatza:)))?
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005ardeiasul meu umplut
da vroiam sa te intreb ceva....trebuie la 1 an neaparat ?????
adica nasa nu i-a taiat motul baietelului ei ca nu are ce sa-i taie...
fimiu are ceva par, dar TREBUIE sa-l las sa-i creasca sa-i fac coada?????
nu se poate si doar asa....simbolic???
maria_alexia spune:
Pe-aici e si mai simplu: nu exista obiceiuri speciale
. Nici taiatul motzului, nici ala cu turta, nici cu platoul de obiecte din care sa aleaga... Mai exista si altele??
Mai, chiar mai mir, nici de botez n-avem chestii speciale (mir sau altceva). Oare cum de in zona n-avem chiar nici o traditie dintr-asta?? Si superstitii avem cam putine, zau ![]()
Ripley, pe la Cluj cum e, cum se procedeaza ?
Noi avem experienta de Sibiu-Brasov (nasii sunt de acolo)...
anda77 spune:
mey, nu m-ati inteles, scriu a treia oara, vedeti ca primele 2 posturi despre asta sunt mai sus sau pe pagina anterioara:))
so, eu nu stiu cum e cu taiatul motului, nutiu dk e obicei crestin sau ortodox, nu stiu ce inseamna, dar am sa fac asta ca e funny sa aleaga niste obiecte de pe tava si sa le interpretezi ca ar avea legatura cu viitoarea meserie. nu cred ca e crestin obiceiul...
ce-am zis eu a fost ca e bine sa serbezi zilele de nastere chiar in ziua de nastere:)), nu inainte, nu dupa, nu in week-end sau cand e liber la restaurant:)) E valabil p. toata lumea, adulti, copii etc. Asta stiu ca e crestin, desi un baieram ar parea o chestie pagana, va spun ca are legatura cu crestinismul, mai precis cu cei 72, dk nu ma insel, ingeri ai Domnului. Cica ingerii astia "guverneaza" cate unul, mai multi deodata, unul la mai multe zile etc, zilele anului, orele bla-bla. (e mult de explicat) si atunci cand iti serbezi ziua nasterii, il bucuri pe ingerasul care te vegheaza de cand te-ai nascut. Si mai spuneam ca la evrei ingerii sunt si mai importanti decat la altii.
Adicatelea io nu m-am referit la taiatul motului, asta e altceva, nu stiu sa va spun despre el
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
melku spune:
E varza pe aici...
mesajul Andei mie nu mi-a aparut. Noroc ca a dat Joy qoute, ca asa am citit si io.
Anda, poti sa detaliezi cum e cu preotul? Ce trebuie facut cf lui? Exact cand face 1 anisor, tre' sa-i rupi turta si sa-i iei motu'? Sau numai turta? Intreb si io pt ca la noi e ff complicat...si-mi bat capul si eu deja cu aniversarea asta:
-in primul rand, nasii nu pot fi prezenti ca au pomana in familie exact atunci. Deci, n-are cine-i taia motul. O lasam pe la Craciun.
Turta se poate rupe odata cu taiatul motului? Sau trebe musai la 1 an?
Cine-i rupe turta, daca nasa nu-i prezenta?
Voi stiti ceva de o galeata cu apa deasupra careia plasezi copilul???
Ma doare capul deja...multe obiceiuri si multe incurcaturi.
Io sunt din moldova si pe acolo nu exista rupt de turte. Exista numai taiat de mot cand poti, pana la varsta de 3 ani.
Da' as vrea sa le fac pe toate, daca asa e pe aici.
- in al doilea rand, habar n-am cum o sa decurga distractia pt ca ziua ei pica joi, loc in casa de petrecere cu mult popor n-am, programul copilului e program...ei ii vine somnul, foamea si alte alea, nu sta dupa distractia noastra...
Noki, bun subiect ai deschis!!
melku & bebe Daria (2 nov 2005)
Pentru cine vrea sa ne vada la 9 luni
www.dropshots.com/melku" target="_blank">FILMULETE
Varsta Daria
maria_alexia spune:
Melku, grisul se fierbe foarte bine si numai in apa, e ca o mamaliga alba, asa
. Eu i-am facut gris cu lapte fierband Bebelac-ul gata prepatat, nu s-a intamplat nimic ciudat sau spectaculos, a iesit absolut normal.
Ca printzisorul n-a binevoit sa-l manance, e alta poveste...
Eram in faza aia de refuzat masa de seara - nici biberon, nici cereale si nu mai stiam ce sa-i fac...
Bileana spune:
Multumesc tuturor pt urari.
Ina, ma bucur ca am gasit o bebita nascuta in aceasi zi cu a mea.
Pot vedea si eu niste poze cu Rachel?
Avand in vedere ca sunt noua imi va lua un pic de timp sa ma dezmeticesc cum stau lucrurile pe aici, mai ales ca sunt asa de multe mesaje pe aici.
Am si eu cateva intrebari de incepatoare (si probabil voi mai avea si altele): cum pun poze pe forum? cum o inscriu pe Ana-Maria in lista copiilor nascuti in Nov - Dec 2005?
madau spune:
Iaca tocmai a plecat si d-na doctor, cica n-avem nimic la plamani, doar ca a cam coborat inflamatia pe laringe si cum are si tusea aia latratoare, ne-a bagat pe antibiotic, cica nu e de glumit ca ajungem DF la spital. Deci de diseara incepem Augmentin, cntinuam cu restul de medicamente si in pus luam si niste Vitamina C si mult suc de porto si lamaie. Of...deja ma doare capul cand vad cate pastile tre sa-i dau..macar sa se faca bine mai repede

Ioana io ti-am raspuns pe mess, iti zic si aici, daca ti-a pus sortulet din ala de plumb pe burtica atunci e super ok, doar de aia sunt facute. Plus ca eventuala conceptie (daca a fost) s-a produs in aceeasi zi cu radiografia, deci nu are ce sa afecteze, produsul de conceptie, embrionul nefiind format, nici macar in stadiul de ovul implantat. Hai ca m-am adancit in explicatii prea mut, spre sa fi inteles ceva.
Pup fetele, fug sa-i fac papa Mirunei si revin
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 8 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase
melku spune:
BAAAAIIII, e culmea...
a mai raspuns lumea dupa ce am scris io, da' tot ultima apar...
acu tre sa ma uit in sus, sa vedem ce si unde s-a mai intercalat...
multumesc Dordia si Buluci pt raspunsurile ref la laptele cu gris.
o sa mai astept pana cand ii introduc laptele de vaca, si atunci facem si cu gris...
nu prea vad cum sa fierb grisul in apa...
si nici nu-i dau cu lapte de vaca inca...
melku & bebe Daria (2 nov 2005)
Pentru cine vrea sa ne vada la 9 luni
www.dropshots.com/melku" target="_blank">FILMULETE
Varsta Daria
ioana_77 spune:
Hello!
Multam mult de incurajari, adevarul e ca m-am gandit la toate variantele si bune si rele si la ce ai spus tu, Madau, dar la mine dracul e mai negru.
Asa ca am sa pun mana sa ma calmez si-am sa astept, n-are rost sa ma stresez inainte sa stiu ceva cu certitudine.
Azi a fost in vizita la noi o amica cu un baietel de vreo 7 luni, umblaret nevoie mare. Maria abia se trezise si moaaaaaaaama ce s-a mai speriat de bb, adica de chiuiala lui. Bai, frate, nu am reusit sa o calmez; se tot uita la el si isi aducea aminte si iar o lua plansul de mama focului. Au trebuit sa plece, saracii, ca nu o mai scoteam la capat.
Experimenteaza diverse tipuri de plans, cu octave mai inalte sau mai joase, in functie de gradul de isterizare. Asta daca nu-i convine ceva. Se vad la orizont cornite si ma gandesc cum sa le tin cat mai mici.
Ioana si Maria (29.11.2005)
poze
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by Bileana
Multumesc tuturor pt urari.
Ina, ma bucur ca am gasit o bebita nascuta in aceasi zi cu a mea.Pot vedea si eu niste poze cu Rachel?
Avand in vedere ca sunt noua imi va lua un pic de timp sa ma dezmeticesc cum stau lucrurile pe aici, mai ales ca sunt asa de multe mesaje pe aici.
Am si eu cateva intrebari de incepatoare (si probabil voi mai avea si altele): cum pun poze pe forum? cum o inscriu pe Ana-Maria in lista copiilor nascuti in Nov - Dec 2005?
[url=http://lilypie.com][/url]
Esti pe lista.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!

[/url]