Mamici de ianuarie - februarie 2007 (21)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Salutare burtici!
Noi am fost la nunta unor prieteni,in week-end si drept urmare am mai pus vreo doua poze.
Maine ma duc la eco - morfologica de 20; abia astept sa vad ce face bebe... Nu stiu ce fel de eco ne va face, 2d, 3d sau 4d (tocmai si-a luat nenea dr 4d); sincer nu ma intereseaza prea tare; vreau sa stiu ca-i totul ok.
Aventura, ti-am trimis un PM.
Pupici la burtici!
Loredana 20+ Roni-Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Aiska merci mult de raspuns. M-am ingrozit. Sper sa se ridice, pentru ca eu mai vreau bebe, iar daca se ajunge (Doamne Fereste!) la histerectoemie, numai am nici o sansa. Sper sa fie bine si la mine si la tine.
Am auzit si de alte complicatii, unde poate sa moara mama sau bb... Oare chiar asa sa fie? Din ce cauza?

Alina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miciurin spune:

Puah, subiect fierbinte cosmetizrea!Acum eu inca imi mai vad una alta, dar si eu ma gandesc cu groaza la momentul in care nu am sa mai pot ajunge la "gegetele" de la picioare si va trebui sa ma dau pe mana altora! Ma fericesc insa ca unghiile de la picioare imi cresc mai lent .....

INTREBARE: fetelor, voi cat de tare si cat de frecvent ati simtit bebelushii in primele zile? Al meu bebe a gasit de cuvinta sa traga o joaca zdravana vineri noapte la 23.30 si apoi s-a simtit mai rar, mai exact cand ma asez in pat si ma concentrez un pic. Nu sunt eu foarte panicoasa de felul meu dar intreb si eu daca e normal asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

aiska eu o am placenta posterior laterala stanga - babeste e la spate si mai pe o aprte!!!) Sper ca e mai bine asa!!! Daca nu - belea!!!

Miciurin ce fericire sa ajungi la unghii, eu si acum cand ma incalt cu ciorapi - deja incep sa fac manevre ca altfel nu reusesc. dar de unghii nu mai zic ca e procedura mai complicata!!! Acum ma mai rezolv eu poate o data insa nu e pe termen lung - deci varianta urmatoare sa ma duc la profesori in tema. Pe "doamna" tot nu o mai vad - mi-am luat adio si de la dansa. Si ce ma deranjeaza este ca mi s-a schimbat si mersul - merg parca am ceva in fund - asta eu care le criticam pe cele gravide ca merg asa !!! ziceam ce doamne iarta-ma isi stramba astea mersul - nici nu au burta ca lumea si merg cracanate !!! Si - na , ca am ajuns la sapa de lemn!!!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 23 sapt + 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Alinus25 uneori se poate intimpla cel mai urit lucru din lume,in special in cazul placentei previa accreta,pecreta si increta de care eu am citit si m-am ingrozit.

Aceastea sint unele dintre cele mai letale conditii ale placentei previa.Cu cit mai multe cezariene,cu atit posibilitatea de acreta creste.

Pe scurt,este vorba de o placenta joasa si anterioara care se implanteaza ADINC in muschiul uterin si nu mai poate fi scoasa decit odata cu extirparea uterului.Uneori hemoragia e atit de mare incit se produce o disfunctionare a mai multor organe(care nu primesc indeajuns singe desi se pun perfuzii imediat)si atunci se poate intimpla ce e mai rau.

Statisticile arata ca 10% din placentele previa acrete sint letale.Dintre procentul total placenta previa acreta se intilneste doar 1 la 7000 de gravide.Problema este ca o cezariana in antecedente si o placenta previa anterioara ar putea ridica posibilitatea de accreta la 30% ceea ce este enorm.De asta sint eu pentru nasterea naturala.Daca m-as multumi cu 2-3 copii nu m-as feri de cezariana .Insa eu doresc 4 sau chiar 5 daca ne va da Dumnezeu.

In cazul placentei previa accreta copilul supravietuieste dar mama este in mai mare pericol.

O previa nedepistata (imposibil in ziua de azi) producea in trecut moartea mamei.

O alta conditie letala in rindul mamelor este embolia.Adica lichidul amniotic trece in singele mamei in general in timpul operatiei.Din pacate 80% din cazuri se sfirsesc tragic.Din fericire aceasta este extrem extrem de rara.

Moartea fatului se poate produce cind exista o circulara tripla sau dubla de cordon nedepistate,ruptura uterina, placenta abrupta, vasa previa,eclampsie,prematuritate mare, si alte conditii asemanatoare.In zilele noastre ultimele 2 sint in majoritatea cazurilor rezolvate cu bine.

Acum toate aceste cazuri sint raritatile raritatilor si nu ar trebui sa ne gindim niciodata la ele.

Sabina 21+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ca vorbiti de placenta.Cine are placenta in fata il simte mai greu pe bebe.Cu Ingrid asa am avut-o si de abia pe la 22-23 de sapt simteam eva mai bien, de onduleuri mai incolo.
Acum e laterala si de aia am simtit-o mai devreme.

AniS 23+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

voi azi ce mai mancati?
iar eu cu foamea!!!
nu stiu ce sa fac dar nu stiu de ce ma agit ca in frigider oricum nu am nimic, adica materia prima pentru orice inafara de ochiuri lipseste. Dar poate totusi ma paleste harnicia si ma duc sa-mi fac cumparaturile... aaa, da, stati ca nu are cine mi le urca, dacat seara tarziu.... am gasit si motivul sa nu ma duc la magazin.
Aseara am facut o gaina la cuptor si cu legume (din alea congelate la punga). Azi poate fac pilaful demult promis. Voi?

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 23 sapt + 1 zi

Mergi la inceput

Ce mancam....buna intrebare.... mai usoara e aia cu ce nu mancam.
eu ieri am facut niste macaroane cu branza, mai exact branza cu oua si macaroane, si astazi mi-am luat o portie maaaaaaaaaaaare la mine.
Si sambata am facut niste chiftele miam miam, care nici nu au mers cu piure si cu salata de varza cu rosii si cu mult marar! Asta pe langa portia de dimienata de cartofi prajiti cu carnati afumati si cu castraveciori murati!

Mergi la inceput

A, si ma bag si eu in seama, in speranta ca o sa va ajute sa gatiti cat mai comod si mai putin mirositor! Fetelor, daca gasiti, folositi cu incredere uleiul de palmier la prajit, este BETON!!!! Nu mai miroase asa de tare ceea ce prajiti, nu sare, nu se inNegreste, nu ia mirosul(gustul) a ceea ce prajiti, nu se consuma asa repede, ce prajiti iese mai crocant, ce sa mai, folositi si sunt convinsa ca nu ma veti injura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

Tocmai am vorbit cu mama mea si apropo de potol...ma asteapta cu o farfurie imensa de spanac, pe langa care voi trage vreo 2 oua prajite...mama...abia astept !

fetelor !

Alexia si Daria 20+

Flavia

Mergi la inceput