Mamici de ianuarie - februarie 2007 (21)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

cristiana70, cred ca doctorul tau ti-a prezentat o situatie extrema care din pacate nu poate fi controlata, organismul are modalitati ciudate de a se pregati pentru nastere. Sa speram ca nu vei ajunge acolo. Dupa cum vezi, multe dintre noi se plang de dureri de spate, unele raman cu durerile si dupa aceea. Pe mine ma durea dinainte, cu putin timp inainte de sarcina am gasit remediul salvator incat nu mai luam pastile - acum as putea spune ca sunt mai bine decat anul trecut pe vremea asta. Se spune ca la cele cu bazinul foarte ingust se intampla mai des fenomenul de care vorbesti, desi nu stiu daca se poate generaliza. In orice caz, nu cred ca de aici ar veni pericolul de a pierde sarcina sau de a naste prematur, mai este si musculatura - contractiile declanseaza nasterea, nu? Ar insemna ca eu sau cele cu un bazin mai generos sa fim tot timpul amenintate. Deocamdata urmeaza instructiunile medicului, poate a fost o faza acuta dureroasa care va ceda curand.

aiska, emotionanta povestea pe care ne-ai adus-o in prim-plan. A propos de saune, ca esti cea mai in masura sa ne raspunzi, femeile insarcinate la ce temperatura stau? Cat timp? Cu dusuri reci la anumite intervale? Eram fanul saunelor, ma duceam doar odata pe saptamana ca nu-mi permiteam mai des nici ca timp nici ca bani, dar avand in vedere cat de greu am obtinut sarcina nu am avut curaj sa risc nimic. E drept ca medicii mi-au interzis tot ce se putea interzice pentru ca nu au experienta cu situatii similare si a fost mai usor sa zica 'nu'. Dar mergeam mai demult la o sauna pe care nu o incingeam f tare si cu toate acestea era foarte eficienta, cred ca mai transpiram 2 ore si dupa aceea - o asemenea sauna nu cred ca ar face rau in sarcina. A! Mai aveam o intrebare: finlandezii (sau finlandezele) pentru ce fac saune? Eu sincer ca sa ma mentin, sa nu fac celulita, sa mearga bine masajul dupa aceea.

mihacarm2002, spirulina in principiu e un supliment nutritiv ce contine aminoacizii esentiali si ceva minerale (Ca, Mg, Fe). Printre multiplele efecte regleaza glicemia incat nu simti nevoia de dulce, iar daca rezisti tentatiilor poti sa nici nu prea mananci ca te simti in forma. Dar trebuie sa mentionez ca nu am testat doar spirulina pentru slabit, fara exercitiu fizic la mine orice cura de slabire e esuata din start. Daca tot veni vorba: dupa nastere, cine are probleme - stimuleaza secretia lactata absolut incredibil.

V-am pupat, o seara buna!

criss 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

am intrat si eu sa va urez o saptamana fara carcei, contractii si dureri de spate sau de altceva..suntputin in urma cu citittul, dar recuperez!

mai, cum e cu buricul? sa inteleg ca daca sunt mai subtirica o sa-mi iasa in afara? vai, ce n-as vrea!

eu am facut azi 19 sapt fix...si vroiam sa va intreb despre miscarile lui bebe..eu le simt ca niste.."fluturasi"...ca o "viermuiala" in zona uterului si mai jos, spre ovare, si doar foarte rar gen "lovituri"..si nu il simt, in nici un caz toata ziua, mai mult pe seara, cand ma linistesc..sau daca in timpul zilei sunt mai agitata, il simt asa, parca-mi atrage atentia! bebelusii vostri, pe la 19 sapt. se miscau mult?

alinuk, ce ma bucur ca ti-a placut in bucovina! m-am umflat in penele mele de "suceveanca de loc" de bucurie!

anis, cat de scumpica tre' sa fie ingrid, dialogand cu burtica!!

cristiana, am sa ma mai documentez in ceea ce priveste sindromul de simfiza dureroasa, dar din ce stiu acum, e ca nu te impiedica sa-ti duci saricna la termen, nu-l "strica" pe bebe, doar ca pentru tine poate deveni foarte dureros si neplacut...cred ca dr a exagerat nitel, adica ti-a prezentat situatia extrema, cea cu ajunsul in carje! poate sa mai treci pe la un alt specialist?!



vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela73 spune:

Pentru fetele care vor sa vada o burtica de 26 sapt. am pus si eu niste poze in album.

Experimentez niste dureri infioratoare de spate in zone noadei, bazinului nu-mi dau seama exact unde ca ma paralizeaza. Ce-i drept nici eu nu am stare dar nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa merg ca "gravidele" adica parca as avea ceva in f....

Mirela26sapt+2z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela73 spune:

megbengnu te ingrijora ca nu il simti pe bebe, eu am inceput sa-l simt cu adevarat de la 21 sapt. caci pana atunci era o viermuiala. Asa ca ai putzintica rabdare si o sa-l simti zilnic. Sunt convinsa.
Mirela 26sapt2z+

Mirela73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Mihaela, multumesc mult.

Megbeng, noi avem aceeasi varsta de sarcina (diferenta de o zi)...si eu simt la fel ca si tine miscarile bebelinei. Insa de acum pe zi ce trece vor deveni mai puternice. Oricum se pare ca atunci cand suntem in miscare sunt si greu de simtit si e logic.
Felicitari pentru licenta!

Oana 20+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Tocmai am vazut la ca Monica Columbeanu va avea o fetita! Sa le traiasca! Eu banuiam de cand primul dr. ecograf nu a vazut sexul! Nu ii judec pt ca si eu as fi vrut baiat de parca eram mare imparateasa si urma sa imi mosteneasca tronul!
mirela73,ti-am vazut pozele. Frumoasa burtica!
Am pus si eu niste poze facute azi cu mine la 20 sapt si cu lucrurile cumparate de mama. Costumasul roz e luat de la Expo Kids la cererea mea. Apoi m-am gandit ca e cam scump (26 lei) spre deosebire de celelalte (a caror pret e 4 lei). Patura a costat 9 lei. As fi vrut sa le iau acasa, dar mama a zis ca mi le aduce la spital.

Mihaela 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

mihacarm2002, vezi daca nu cumva pozele din albumul tau sunt trecute pe privat. Iti vad albumul, dar inauntru nici o poza. Iti vazusem inainte o poza, deci intre timp s-a intamplat ceva.

mirela73, albumul tau nu-l vad deloc, unde l-ai pus?

O saptamana buna tuturor.

criss 23s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Neata fetelor,
sunt amarata rau in dimineata asta. Nu stiu, parca de cand stau in pat ma simt din ce in ce mai rau. Sunt convinsa acum ca nu am scapat de nenorocita aia de infectie urinara. Am contractii destul de nasoale, mai ales seara si acum dimineata dupa ce am fost la toaleta, pentru prima data dupa noapte, dupa ce am terminat, m-a apucat o durere groaznica in zona vezicii de nici nu mai stiu ce sa fac. Offf ...
Mai am vreo 5 pliculete de Uricol, ma gandeam sa il iau si pe ala, maine dimineata il trimit pe sot cu probe de urina iar, chiar daca inca nu s-au implinit doua saptamani de cand am terminat augmentinul.
Nu stiu ce se intampla cu mine, parca am luat-o razna, ma termina psihic chestia asta, numai la gandul ca imi poate declansa o nastere prematura ...

Stiti cumva, pot sa iau Uricolul daca vreau sa trimit proba de urina maine dimineata?
Oare de cate ori poti sa iei antibiotice in sarcina? Ma gandesc ca desi antibiograma zicea ca e sensibil la augmentin, poate nu e ... De cand l-am luat, am urmat toate indicatiile tale Ioana despre igiena dupa fiecare mers la toaleta, chiar asa constipata nu am mai fost, am baut apa ... nu stiu, sincer, ce pot sa mai fac ...

Sper sa se rezolve cumva
Cata 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Neatza fetele,

Haidetzi la o cafelutza cu mult laptic.
Asa cum va povesteam vineri ... am ajuns la Baby Expo. Kateryna m-a insotit si ne-am simtit precum doi Guliveri in tara piticilor... (sa ma ierte colega daca ea s-a simtit altfel :))

A fost asa de duios.Eu personal nu sunt obisnuita cu hainutzele si cu piticii...asa ca mi s-a parut ca m-am intors in copilarie unde ravneam la papushelele colegelor de joaca...

Atmosfera era frumoasa, am primit multe cadoutze (tetine si suzete de la Nuk, creme de la Nivea, "pampersi de la Happy, pliculetze cu diverse anticolici, reviste Mami si Superbebe..samd). Si am cumparat PRIMA hainutza pt bebe
priviti: http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762311185654#page1

va pupik pe toate si sa avem o saptamana minunata cu o toamna ca-n povesti!!

................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Megbeng felicitari pt licenta! cat despre miscari eu simt ca niste ghionturi usoare(mai rar ca niste "fluturasi" sau ca un forfot). simt mai ales dupa masa de pranz, probabil se bucura de papi bun, si seara si chiar si noaptea dupa ce ma intorc de la pipi.

Catalina imi pare rau ca nu te simti bine. uite, si eu de dim am dus o proba de urocultura pt ca si eu am niste simptome si desi am tot repetat uroc a iesit ok, Slava Domnului. insa am simptome, ma mai ustura uneori...dar acum m-am gandit sa fac cum mi-au facut cand am fost internata la spital (tot din cauza unor infectii urinare care pur si simplu nu imi mai treceau)si anume mi-au facut urocultura 3 zile consecutive. sa stii ca cel mai bine ar fi sa nu mai iei nimik pana duci urm urocultura, altfel, rezultatul nu e suficient de relevant. cat despre faptul ca a iesit rezistent la un antibiotic si cu toate astea tot nu trece... din pacate, am patit-o si eu, luam antibiotic 2 sapt, pe urma 2 sapt eram ok si pe urma revenea . pot sa iti spun ce mi-a spus o doctora la care am apelat si care este specialista si in homeopatie/naturiste: "in aceste cazuri, medicina alopata nu mai poate face nimik pt tine". nu vreau sa te sperii, eu iti spun de mine. si ma gandesc ca poate vrei sa incerci o metoda alternativa... daca da, pot sa iti dau nr de tel al doctoritei, la un mom dat l-am mai dat, la un capitol anterior...multa sanatate!

18+

Mergi la inceput