Mamici de ianuarie - februarie 2007 (21)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
criss68 spune:
Neata la burtici,
Vad ca sunt cateva linii clare de discutie in dimineata aceasta!
Cu kilogramele... jale mare, dar cel putin de 2 saptamani raman constanta si nu ezit sa ma asez dimineata pe cantar, fie ce-o fi! Mai bine m-as aseza pe-o bicicleta sa pun fundu' la treaba, dar repede gasesc ceva foarte important si urgent de facut. Insa nu ma simt greoaie deloc, nu gafai, ma pot apleca, uneori si uit ca am burtica.
Liuda, nu esti singura cu copil zbenguit! Aseara chipurile eram aplecata spre studiu, dar eu studiam mai mult cum se onduleaza burta decat 'lucruri savante'. Copilul meu daca va fi asa si dupa nastere, seamana sotului, care nici acum nu sta intr-un loc.
Flavia_Ioana, mie mi-a zis medicul de familie ca imi va misca pe la 20-22 de saptamani, insa eu am simtit de pe la 15! Atunci nu stiam sigur, dar destul de repede a inceput sa faca tumbe, parca ma ciupise cineva de burtica pe interior, ca m-a si speriat. Eu am lichid amniotic in exces, poate de-aia are atata chef de joaca. La tine daca sunt 2 poate nu au loc sa faca ce face al meu singur in lichid cat pentru 2 probabil.
Si eu zic ca nu-i bine sa te stresezi, du-te la dr, fa ceva ca sa-ti treaca.
Eu nu ma stresez, dar din cauza ca nu mai arat ca inainte am o stare de pleosteala permanenta, nu-mi vine sa rad sau sa ma bucur de nimic, nici macar sa ies din casa. Sotul are o atitudine diferita, imi spune ca nu m-am ingrasat deloc (ce dragut din partea lui!) - el care toata viata, oricat de bine aratam, imi spunea ca trebuie sa fac mai mult sport. Acum s-a ingrasat si el si... normal ca nu-i mai da mana sa zica de altu'.
Aduc si eu subiectul mancare in discutie, putin din alt unghi. Intrucat am avut greturi nasoale de tot la inceput, nu ma interesa ce mananc, important era sa bag ceva in gura. Acum daca trag linie, am mancat ceva fructe, minim 1kg pe zi, ceea ce nu-i rau. In ce priveste mancarea... E-uri peste E-uri. Daca vorbim de carne, am preferat pateul si salamurile cele mai aromate si condimentate. Icrele - nu mi-au lipsit in nici o zi, cred ca era singurul aliment care nu-mi facea greata. Am auzit ca nici nu prea e bine sa fie consumate, insa eu iau gata preparate - va dati seama cati conservanti au. Si lista poate continua, daca stam sa ne gandim nici laptele sau carnea de pui nu-s naturale. Si mai stiti ceva? Daca imi dati naturale mi se face greata! Asa ca oare cum va arata generatia de maine? Voi cum stati la capitolul alimentatie sanatoasa? Puteti spune ca nu aveti ce va reprosa? Sau ca macar ati incercat sa eliminati tot ce se poate pentru un copil cat mai sanatos? Acum dupa ce am ajuns in luna a 6-a incep regretele!!!
aiska, multumesc pentru raspunsuri! Am citit si ce ai scris despre tipurile de placenta praevia - brrrrrr..... M-am ingrozit!
Catalina, ma bucur ca esti mai bine cu pacatoasa aia de infectie urinara. Poate da D-zeu si iti trece. E foarte frecventa in sarcina, dar cand o simti pe pielea ta te-ai fi bucurat sa nu o ai. De obicei cand se face urocultura se intrerupe antibioterapia timp de 24-48 de ore, iar daca nu este posibil, odata cu proba se scrie pe bilet si antibioticul folosit. Am extras din teorie ce am scris aici, stiu ca iti puneai problema.
Linia neagra inca nu mi-a aparut si nici nu ma supar daca nu-mi apare. Nu-mi place deloc. Buricul era inainte o liniuta, acum e o gaurica - sa vad continuarea, mi se pare oribil buricul ala iesit in afara, dar... ce putem face? Desi se preconizeaza ca am fata, nu am nici pete pe fatza, nici cosuri, am un ten de vis. Am niste pete f vechi, care apar la soare, de cand am luat progesteron mai demult. Eu zic ca in timpul sarcinii (cand secretia de progesteron e mult crescuta) asta e cauza majora, nu faptul ca apasa copilul pe ficat. Doar daca se altereaza ceva in metabolismul matern si apare pigmentarea. Mi-a zis sotul ca a explicat intr-o emisiune TV de ce in timpul sarcinii unele mame arata asa de bine: preia copilul toate problemele, poate ati vazut nou-nascuti cu cosuri, bubite, pete. De acolo poate vine vorba babelor ca daca copilul e fata si mama se urateste, fata ia frumusetea mamei. Cred ca e valabil insa si la fata si la baiat, oricum stiu mama de baiat cu pete din timpul sarcinii.
Iar m-am lungit o groaza, sper ca nu v-am plictisit!
Va pup si va astept cu vesti bune
criss 23+ cu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
LEVI spune:
Buna, fetelor.Sunt si eu o mamica de ianuarie-februarie 2007,am 30 de ani,o fetita de 3 ani, DPN 20.02.2007 si doi gemenuti(baieti) in burtica.Va rog sa ma treceti si pe mine pe lista.
Sunt pacienta doctorului Radoi din Universitar.Delfinuta si Catalina, am inteles ca si voi sunteti tot la acelasi dr.Unde va duceti voi pt controalele obisnuite si ecografii?
Acum ma chinuie si pe mine gandul ca nu mai simt bebeii de vreo 3 zile.Mi s-a parut ca la 17 sapt am perceput cateva miscari mai intense ,dar in ultimele zile mai nimic.Voi mai sta putin cu emotii pt ca am programare la C.M.U. pt control abia saptamana viitoare,miercuri .
Salutare Flavia-Ioana,ma bucur sa te gasesc si aici(ne-am mai intalnit si la subiectul de gemeni).Vad ca avem cam aceeasi problema.Dupa ce mergi joi la eco, astept sa imi dai si mie o veste .Sa dea Dumnezeu sa ne facen griji de geaba.
Luminiža18+
si
Daria
Liuda spune:
uite special pentru Flavia a mai venit o mamica cu doi in burta - si ce chestie ca are si aceasi problema - nu prea ii simte pe cie micuti - deci Flavia Dumnezeu vezi cum iti scoate in fata oameni incat sa te linisteasca si iti da semn ca asa e bine!!!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 23 sapt + 2 zile
Catalina spune:
Delfinuta, era vorba de nastere normala.
Levi, bine ai venit. Eu una merg la Centrul Medical Unirea, ca sunt arondata de la serviciu. Tu de cate ori ai fost la el pana acum si unde? Ce parere ti-a facut? Prima nastere tot cu el ai avut-o?
Sa stiti ca si eu l-am intrebat pe dr. Radoi dupa eco morfo (deci trebuie sa fi fost prin sapt 20/21) ce se intampla ca nu il simt pe bebe la fel in fiecare zi, ca am zile cand nu il simt si mi-a zis ca mai incolo miscarile devin indicative pt ce face bebe.
Mai fetelor, vad ca voi va laudati cu buricele iesite prin afara. Al meu e aproape neschimbat. Probleme?
Cata 25+
Bianca B spune:
Megbeng am intrat aici sa-ti multumesc ca mi-ai spus ca doina e suceveanca si sa-ti urez sarcina usoara in continuare si bebic sanatos si voios pe burtica
Bianca
http://www.costinkara.go.ro/Ai_sa_fugi/
Flavia-Ioana spune:
LEVI, bine ai venit !!! Ma bucur din suflet ca esti aici si tu...imi amintesc ca am mai vorbit ! Dar cum e, nici tie nu iti misca, draga mea ? Of of...dar tu n-ai decat 18 saptamani, asa ca nu intra in panica ! Abia astept ziua de joi...sa ne tii pumnii ! Cum iti este altfel ? Burtica mare ? Pe mine ma cam doare spatele, ma cam umflu la maini si picioare, deja ma misc cam greu...
Te dulce de tot si sa ai grija de tine si de ingerasi ! (poate se vor cunoaste baietii tai cu fetele mele
) mai stii...lumea-i mica !
Alexia si Daria 21 fix
Flavia
Flavia-Ioana spune:
LIUDA, nu am apucat sa iti spun cat de mult de admir...esti fantastica, multumesc pt optimismul tau si pt curajul pe care mi-l dai, cred ca uneori fara sa iti dai seama...Multumesc ! Te dulce de tot !
PS: eu nu v-am spus cum e cu nasterea mea.
ultima menstruatie a fost pe 25.04.2006
data probabila a nasterii a fost initial pe 31.01.2006
dar dupa eco 4D, ovulatia a fost la 21 zile, asadar DPN este 05.02.2006 (asa mi-a spus la Sanador).
Multumesc !
Flavia
Liuda spune:
Flavia asa zici acuma dar cand cresc nu cred ca ai fi fericita sa se cunoasca fetele tale cu baieti, mai multi sau mai putini, straini sau vecini... ca atunci incep marele probleme cu fetele... cand trebuie sa ai grija de unele probleme...
stii vorba aia- cand ai baiat iti faci griji de un penis, cand ai o fata ai grija de toate penisurile din jur... iar la tine e inmultit la doi !!!!!
Va pupic pe buric.
Liuda spune:
vezi Flavia daca nu va sustin eu - atunci cine!!!!
nu disperati - mergeti inainte si zambiti cat mai des.
Va pupic pe buric.