Ai nostri ca brazii (ian-feb05) 28
Raspunsuri - Pagina 17
crinuta spune:
Oana, ma bucur pentru vestile bune. Sa nu va lasati si sa nu plecati de acolo. Ar fi pacat.
Megg, m-ai impresionat cu Mara. Tare imi plac copiii sensibili.
Crinuta si Rayan
lbelciug spune:
Amaya, decizia iti apartine, dar ce te faci cand va vrea sa stea mai mult de 30 de min la TV?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
sirimie spune:
Amaya Andrei e un nazdravan si burtica arata foarte bine Ce mare s-a facut!
Nici eu nu i-as pune televizor in camera, am citit ca nu e bine ca un copil sa se uite prea mult la televizor, poate face ceva cu deficit de concentrare. Eu cred ca poti face o rutina seara in care sa ii citesti dintr-o carte cu poze sau baie si culcat jucarii pe urma culcarea. Cred ca poti sa il dezobisnuiesti de adormit cu televizorul, chiar daca plinge putin, va plinge din ce in ce mai putin.
Anda imi pare rau ca bubitele revin. Va urez sa va treaca repede!
magga eu nu stiu ce sa zic, cred ca poate are ceva cu colivia, dar nu neaparat ca e prea sensibila. Putin pe linga subiect: eu am citit ca la virsta asta nu trebuie sa faci diferenta intre fetite si baieti cind le cumperi jucarii, si ca nu e bine sa protejezi excesiv fetitele pentru ca sint mai sensibile. Eu cred ca la virsta asta ei copiaza mult pe adulti, si ca poate plinge nu pentru ca ii e mila ci pentru ca are o frustrare referitor la colivie. Nu pot insa sa imi imaginez ce. Poate ar fi o idee sa ii fabrici una sa se joace cu ea.
Si pe mine ma intereseaza Baby Einstein. Am inteles ca DVD-urile originale nu se vad in Europa dar sint pe undeva pe internet. Daca tin bine minte Shobo parca avea (Shobo, tu ai Baby einstein? s-ar putea sa ma insel).
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
danielai spune:
Liviana, ghetutele de la Siesta mi s-au parut mult mai bune calitativ fata de cele de la Leonardo. Si mai frumoase. Acuma ramane de vazut cum se comporta la purtat. In legatura cu marimea, si eu i-am luat o pereche putin mai mari (1 nr), cele mai groase, de iarna, initial am fost indoita, dar acuma ma gandesc ca e chiar mai bine, le va purta oricum peste vreo 2 luni, deci pana atunci sigur ii mai creste putin piciorul, si in plus, atunci va avea o pereche mai grosa de ciorapi, deci eu zic ca e ok.
Megg, cam greu sa gasesti povesti fara personaje negative...Mai simplu cred ca e sa te uiti dupa carticele cu poezioare.
Oana, vad ca pumnii nostri stransi au inceput sa aiba efect! Eu cred ca in cazul vostru o sa se rezolve! Bafta!
Amaya, eu am un televizor mic in camera Mariei de cand s-a nascut. Nu l-am planuit, dar cand am cumparat frigiderul l-am primit gratis si mi-a fost nu stiu cum sa-l tin in cutie. Am avut discutii cu mama, care n-a fost de acord, dar pana la urma l-am lasat acolo, mai arunca si bona un ochi din cand in cand (nu prea des, caci Maria nu te lasa, cand esti cu ea, vrea sa te uiti la ea, nu te lasa sa te uiti la televizor, sa citesti etc). De cateva luni, dimineata dam drumul la desene pe Minimax si stam pe olita si se uita la desene. Ii place f mult. Si la calculator ii place sa se uite la povesti (in special seria de povesti Barbie). Dar am instituit regula ca se uita Minimax (acolo un desen e cam 20 min) pana face pipi etc. Si daca are chef cere la calculator si ii punem un disc (jumatate de poveste, cam 30-45 min). Dar seara intotdeauna calculatorul DOARME si stie ca MAINE punem povestea. Regula asta e clara si nu ne abatem de la ea, caci la inceput ii puneam seara si am observat ca se agita mai tare noaptea, cred ca visa...In concluzie, eu sunt de parere ca conteaza mai mult CAT, CAND si LA CE se uita, decat o interzicere totala. Pentru noi raspunsul a fost ca momentan in jur de 1 h pe zi, dimineata si la desene Minimax sau povesti pe CD.
crinuta spune:
Stiu Amaya draga. Noi vorbim in teorie, dar practica ne omoara.
Lasa ca ma mai gandesc si daca imi vine vreo idee iti spun.
te pup
Crinuta si Rayan
Amaya spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Crinuta, daca as avea alta optiune l-as inlocui in secunda 2.
Liviana, asa este, dar macar asta pot controla eu si perioada cat se uita nu este negociabila. Eu nu sunt genul care se lasa condusa de copil dar am impresia ca este o rezolvare cat de cat rezonabila astfel incat nici eu sa nu fiu teribil de intransigenta. Oricum nu cred ca va dori curand sa se uite mai mult la TV fiindca nu-l pasioneaza in mod special, doar seara are piticul asta. Mi se pare o rupere de ritm sa-l scot din camera, in serile cand nu reusesc sa-l calmez, sa-l duc in sufragerie la tv si apoi inapoi in camera. Fiindca si la tv are un fel de rutina: ne asezam pe canapea deschid televizorul pe orice si apoi, cu el de fata il sting (in unele cazuri nu protesteaza nici daca il sting dupa 5 minute) si ii spun "gataaa!" ne intoarcem in camera si face nani fara probleme, insa daca plecam si tv-ul este inca aprins atunci protesteaza si vrea inapoi, chit ca el efectiv nu prea se uita (nu stiu daca ma fac inteleasa). Problema este ca in casa nu suntem numai eu si tati ci mai este si fratele meu si prietena lui si in multe seri avem si musafiri ca atare este vanzoleala si asta il agita mai rau daca decid sa iesim la tv. Nu e ca atunci cand sunt doar eu cu el si in rest liniste deplina.
Simona, multumim.
Avem rutina de nani de mult insa in unele seri nu functioneaza. Nu cred ca 30 de minute poate fi calificat ca uitat prea mult la televizor, nu? Cu toate ca sunt convinsa ca ar adormi mult mai inainte sa se stinga tv-ul.
Daniela, multumesc ca mi-ai spus si experienta voastra.
In privinta somnului agitat nu am avut probleme de acest gen pana acum si oricum chiar daca ii pun tv in camera nu vreau sa permit sa devina rutina. Adica il deschid doar atunci cand este necesar si atat, nu zi de zi. Cel putin asta e intentia. Iar referitor la programele de desene mi se par absolut insuportabile. Singurul la care il las sa se uite, daca se uita, este Boomerang fiindca are desene clasice nu porcariile japoneze de acum cu roboti si 1 milion de monstrii hidosi... la caculator inca nu il las si nici eu nu stau la el cand Andrei este in camera cu mine.
Oana 20+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
Ubi spune:
Dragele mele, multumesc de urari. In we am avut ceva invitati si nu am mai intrat pe net.
Am vazut casa Alinei. Sa o stapaniti sanatosi si sa va mearga bine in ea.
Amayei- rotunjoara burtica, iti sta foarte bine.
Alex nu se uita la desene caci nu prea are rabdare. Am incercat cu cele clasice dar degeaba, se uita putin si gata.
Va recomand cu caldure cartile cu ferestruici (sunt 4 in seria asta) de la ed. Crisan - 200.000. Noi o avem pe cea cu Se face si nu se face, si Alex e indragostita de ea. Are desene frumoase, cu animale pe care acum le recunoaste singura si ma pune tot timpul sa o intreb: unde e crocodilul...si ea sa il arate.
Asta asa...ca paranteza la cum sa culcam seara copilul. Amaya, nu stiu ce sfat sa-ti dau dar Alex e asa de obosita de la joaca ca adoarme foarte repede. In genere ii facem baie si o culcam cand simtim ca e obosita. In sufragerie merge Tv dar Alex nu se uita, prefera sa se joace cu jucariile.
Megg - ce draguta Mara... Ce te faci daca ii citesti Capra cu trei iezi si ea o sa-i planga de mila lupului parlit de flacari (nu? parca asa e povestea)
Si acum problema mea:
Alex bea multa apa si peste zi dar mai ales seara. Adica de cand bea cu paiul, termina si un pahar de 250 cu apa dintr-o suflare. Dupa care face pipi in consecinta. Afara ne iese pisu prin pampi, prin body, prin pantaloni...e jale, trebuie sa o schimb. Noaptea, ma scol pe la 2 si ii schimb pampersul caci altfel uda tot. Intr-o diminata ii "explodase" pampersul si i se umpluse pijamaua de bobite (nu stiu tehnica, dar astia de la Pampers fac niste bilute albe inauntru cand se uda). In fine, i-am pus si nr. 5 si tot il umple peste noapte. Ca ii schimb pampersul n-ar fi nimic, dar oare e normal? Bea prea multa apa fiica-mea sau si copii vostri sunt la fel?
www.ubi.ro
http://pg.photos.yahoo.com/ph/criszaman/my_photos
Megg spune:
Crinuta, as prefera sa fie mai putin impresionabila. Eu am vitiligo (depigmetare, pete albe) si nu se cunoaste cauza dar se manifesta pe fond de stress... sper sa nu mosteneasca si ea porcaria asta... Nici nu prea se trateaza, tocmai pt. ca se incearca tratarea efectului, cauza nefiind cunoscuta.
Sanatate multa lui Rayan!
Ubi, i-am povestit Capra cu 3 iezi... intai i-a povestit George asta vara cand eram pe la munte si cand a zis ca vine lupul (i-a zis ca bate la usa cioc, cioc cioc, nu mai stia cu cantecul...) si-a schimbat vocea si ea a devenit ff serioasa si s-a si culcat fara alte mofturi. Dupa aia i-am povestit frumos sa nu se sperie si i-am zis ca de fapt lupul e frate cu catelul ham-ham . Oricum uitasem sfarsitul povestii, a trebuit sa scot de pe net ca sa-i zicem corect.
http://community.webshots.com/user/megg2005
Megg si bb Mara
Amaya spune:
Ubi, multumesc.
Apropo de carticele, Andrei a primit niste carticele superbe, 4 sunt cu basme si 4 sunt cu ceasul, alfabetul, numerele si obiceiuri bune. Sunt micute, patrate, dintr-un carton gros si superb colorate. Toata ziua le rasfoieste dar nu prea are rabsare sa i le citesc. Ii place insa cand ii numesc toate animalele care apar in ele si pe urma imi arata el cu degetul si eu trebuie sa repet denumirea. O data m-a pus sa zic de vreo 20 de ori "Hipopotamul" de nici eu nu mai stiam ce zic.
Cu somnul, ca si cu masa, noi avem program strict si nu ne abatem decat in cazuri deosebite. Acum, pentru masa am preluat si eu programul de la cresa in zilele in care este acasa asa cum a preluat si el ora de somn. Pana acum, in timpul zilei adormea, ba la 10, ba la 12, ba la 14, etc. Acum, indiferent ca s-a trezit la 10, spre ex., in jurul orei 12:30 adoarme. Insa cum in timpul saptamanii il trezesc la 7, seara la ora 20 este in pat iar daca este obosit-obosit in maxim 10 minute adoarme...cu exceptiile de care va vorbeam, care, imi pare mie, ca se indesesc.
Referitor la apa si Andrei bea multa apa (in jur de 2 litri), insa seara, dupa ora 18:30, nu-i mai dau decat lapticul fiindca si din acela bea 300-320 ml. Cu toate astea doar in 2 dimineti a dat "pe afara".
Oana 20+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
kris spune:
Ubi, eu am fost..si mai sunt cateodata ,in situatia ta. Si Bia imi beia chiar 3 l pe zi..acum rar mai depaseste 2 l. E o perioada trecatoare..I-am verificat si glicemia..si totul e k.
Dr. Stanciu: mi-a spus ca e un capriciu, ca o ia ca pe o joaca..si sa nu-i dau apa de cate ori imi cere..copilul e sanatos si sa stau linistita.
Dr. Moiceanu, V.Gomoiu, mi-a spus ca nu e ceva anormal..fiecare organism isi are propriile particularitati. Simte mai multe lichide.
Si eu ajunsesem sa ies doar 30-45 min..ca i se umplea pampersul si se uda..imi era atat de .. Dar sa stii ca totul a inceput dupa o enterocolita acuta, iar printre alimentele de regim erau sticks-urile..si ele ii provocau acea sete. Iar noaptea ii schimbam si eu pampersul de 2-3 ori
Alexandrei!
albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00