Mamici de sept-oct 2006 (80)
Raspunsuri - Pagina 12
MamiLili spune:
Mini, incerc acum sa caut informatii despre dismaturi si glicemie, cum m-ai rugat tu aseara.
Tasia, nah ca la tine n-a functionat globul, dar la Sofimic tot i-a prezis cat de cat...
Eloise, multumesc mult pentru informatiile legate de rezervele de la Cuza, esti draguta ca te-ai gandit la mine. Cand am citit ca au pus sistem hi-fi am zis c-o fi pentru amplificarea tipetelor din sala de nastere, sa auda si barbatii prin ce trecem...Serios vorbind, mi se pare o idee buna, pretul nu-l comentez, asa e in Romania.
Mamici din Iasi, am vazut acum un banner pe care scria ca e Kids Expo la Sala Polivalenta intre 5-8 octombrie.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
in sapt 37 cu 
mexxa spune:
Asa cum am promis sa scriu si eu pe scurt povestea nasterii....![]()
Totul a fost o surpriza pentru mine...chiar daca ma asteptam ca bebe sa nu mai reziste inca o saptamana, ceea ce sa intamplat ma luat prin surprindere.Cu o seara inainte veniseara nasii la noi, mancasem peste gatit de sotul meu si ne bagasem in pat pe la ora 3.30 dimineata. Toata lumea adormise busteam eu tot simteam nevoia de a merge la baie. Pe la 5.30 cand m-am trezit, cred ca adormisem o ora maxim ma simteam uda....am mers la baie si am zis ca poate m-am scapat putin daca tot m-am foit la baie continuu.M-am spalat, schimbat insa nu am apucat sa ies de la baie ca iar uda tare...ups...venise momentul, emotii lacrimile imi stateau in gat.
Mi-am trezit sotul, apoi am facut un dush, s-au trezit si nasii si fuga la spital.Medicul meu tocmai plecase din garda de noapte, eram stresata ca daca nu o sa vina....groaznic cate emotii aveam.
La spital ma vazut prima oara un medic inainte sa vina doctorita mea, a sunat-o si a dat verdictu...in cateva ore nasc.
Medicul a incercat sa opreasca nasterea macar 12 ore ca sa prind 3 doze de dextametazon pentru bebe, insa nu am resusit sa le prind decat pe primele 2.
M-am internat in spital, am urcat la sala de nasteri m-au pus in perfuzii...incepusera contractiile. A venit doctorita mea, deja rasuflam usurata cand am vazut ca a venit.ma urcat pe masa dilatatie 2, col rigid.
Contractiile erau destul de scurte si mi-au mai facut cateva injectii cu oxitocina, atrofina pt col si altele ca nu le mai tin mine.
Totul a trecut repede pana la ora 4 cand au inceput durerile groaznice, din 15 in 15 min monotorizau fatul si se vedea cum BCF'urile scad. Telefonul meu suna ca la posta...toata lumea vroia sa vada cum ma simt, eu nu mai puteam vorbi de durere.La un moment dat i-am dat telefonul medicului sa vb cu toti care suna, sau macar sa nu il mai aud.
M-au urcat iar pe masa...colul era la fel de rigid, dilatatie 9.Puteam naste oricand dar din cauza faptului ca colul era inca foarte rigid din cauza tratamentelor facute in urma cu 2 saptamani pentru a opri nasterea,lichidul scazuse drastic si circulara de cordon dadea mari batai de cap deoare era riscul sa mi se rupa colul.
La ora 18.00 am mers din nou la ecograf de data asta pe scaun cu rotile.Toata lumea ma ruga sa nu imping, sa stau calma dar nu puteam. M-am luat pana si de infirmiera care ma carat ca era sa ma rastoarne cu carutul...si la durerile care le aveam nu mai stiu ce a fost la gura mea.
La ecograf sa masurat fatul...2200. A zis medicul ca poate fi o eroare si ca speram sa fie mai mare. Bataile scadeau, lichid deja nu mai era mult si micutul se strangea cu cordonul. Cand a vazut dotorita mea, a vorbit cu inca 2 medicii ca sa o ajute la operatie si de pe masa de ecograf am ajuns imediat pe cea de operatie pentru ca nu mai era timp de pierdut.
Legata de maini si de picioare era groaznic...simteam ca nu mai pot ca nu mai am aer, dar in acelasi timp plangand ii rugam sa inceapa operatia sa scoata copilul sa nu moara.Eram panicata.
Ultima ora am privit ceasul...era 19.10 apoi sa rupt firul.
M-am trezit pe la 9, si cand am deschis ochii o infirmiera mi-a arat comoara ce am purtat'o 36 de saptamani in burtica. Era roz spre rosu si dormea. Apoi l-au dus sus la terapie intensiva deoarece avea doar 2200.
Simteam ca parca ma taiasera de la jumate..urata senzatie insa cand l-am vazut pe bebe am uitat de orice durere.
Cand a venit sotul cica am cerut o felie de pepene rosu...![]()
marcata ca nu am mai apucat sa termin felia din frigider.
A doua zi am urcat la bebe...o mana de om, dar un suflet ce va fi langa mine toata viata.
Am plans mult, pentru fiecare gram ce la pierdut insa acum sunt atat de fericita ca e bine...nu ma mai satur sa il privesc. Abia acum am aflat intr'adevar ce inseamna sa fii mama....ai fi in stare sa dai totul pentru copilul tau.E un sentiment ce nu il pot exprima, dar care ma face cea mai fericita femeie din lume si imi da putere sa merg mai departe.
Aceasta este povestea nasterii ingerasului meu Sebastian-Mihai.
_
mamica de ingeras Sebastian Mihai
poze
MamiLili spune:
Lyana, multumesc!
Cum ti-a iesit concertul?
Lili
in sapt 37 cu 
MamiLili spune:
Mini, uite ce-am gasit: dismaturii si prematurii se nasc cu hipoglicemie (<20mg%), iar aceasta poate fi cauza unor suferinte ale SNC (sistemului nervos central). De aceea se administreaza glucoza, ca sa-i creasca glicemia si sa preintampine o suferinta a SNC. N-o sa scriu dozele de glucoza ce trebuie administrate, de asta se ocupa personalul medical. Ceea ce pot sa mai adaug e ca glicemia se monitorizeaza din 2 in 2 ore pana ce depaseste valoarea de 40%, apoi se monitorizeaza la 6-8 ore. Profilaxia (prevenirea) se face prin instituirea precoce a alimentatiei (la 1-3 ore dupa nastere) si administrarea de ceai zaharat 5% intre mese.
Daca mai gasesc informatii, o sa le adaug.
Lili
in sapt 37 cu 
MamiLili spune:
Aida_O, Adameasca, multumesc pentru lamuririle legate de icter!
Lili
in sapt 37 cu 
MamiLili spune:
Mexxa, ce frumoasa e povestea ta! Si incurajatoare! Sper ca fetele pricepute s-o copieze pe prima pagina!
Ma duc sa ma intind un pic in patut ca Mike Tyson asta al meu incepe sa-mi dea la coaste si nu ma pot apleca.
Lili
in sapt 37 cu 
amarantina spune:
Mexxa, tare emotionanta povestea, mi-au dat lacrimile.
Sa fiti sanatosi si tu si bb si sa aveti parte numai de ce-i bun in viata.
microbu spune:
Salutare!
Noi suntem acasa, nu am nascut. Motivul internarii era altul dar dr. nu a vrut sa ma sperie prea tare. Contractii sunt, dar "pregatitoare" zice dr ca mai stam cateva zile (crede ca max pana vineri).
Problema noastra a fost ca monitorizarea nu a iesit f bine, bebe nu avea variatii la bataile inimioarei cand misca. Ne-am speriat degeaba, dupa 6 monitorizari in astea 2 zile de spital si 3 ecografii ne-a dat drumul acasa. Bebitza era lenesa (sau suparata ca am plans eu atata!) si la monitorizare nu vroia deloc sa miste, doar in salon (nonstop) dar a reactionat f bine la testul de stres, la perfuzia cu oxytocin+glucoza.
Cam atat. Acum stam si asteptam.
Va pup si ma duc in pat.
Sandra
38+
inca un pic
ramomar spune:
hello mamici, burtici si bebici
alina
multumim de aprecieri, iar legat de epidurala si pe mine m-a surprins cand am vorbit pentru prima data cu medicul si mi-a spus ca nu se face; de ce? habar nu am, un raspuns clar nu am primit nici de la el, nici de la maternitate.
tasia
multumim de aprecieri.
mamilili felicitari pentru master! Bravo!!!!
sofimic asa e, uiti de toate cand iti tii puiutul in brate!
itzy 

multumesc frumos de urari, la fel iti doresc si eu tie, iar pe maine tinem pumnii! haide itzy 

mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)