Aspirante optimiste, peste 35 de ani (4)
Raspunsuri - Pagina 16
diciu spune:
Buna fetelor!
Sunt de mult pe forum...inca inainte sa implinesc 35 de ani...insa de ceva vreme n-am mai scris...doar am citit...am avut ceva probleme de sanatate.
Acum am sarit de 35...dar nu sunt ca voi asa optimista...poate ma ajutati voi..
Noi nu prea stam stralucit, eu cu cicluri de 4-5 ori pe an cand vor ele(asa sunt de la 13 ani)....cu ovare micropolichistice, progesteron scazut...cicluri anuvolatorii,o usoara hipertiroidie..sotul meu cu 2 spermograme de 0,1 mil respectiv, 0,8 mil dupa un tratament naturist.
Nu prea mai speram..Ne gandim la FIV..sau la adoptie..dar nu suntem in stare sa facem vreun pas..poate ca stim si ce mici sunt sansele..iar cele 2 tentative ce le-am avut pentru inceperea fiv..au esuat din cauza altor boli adiacente si probleme ce le-am avut..si timpul a trecut..
imi place insa sa va citesc si sa vad cat de optimiste sunteti..asta ma ajuta si pe mine....cateodata
va doresc sa vi se implineasca visul!..
si poate ma primiti in clubul vostru din cand in cand..
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
miki-miki spune:
Zisa Cami sau Mama Omida nu ne spuneti si noua cate oua a avut Avalon? Dc nu poate poate intra sunati-o si intrebati-o dc e de acord sa scrieti voi. Hai , va rog ! Gigeii au fost buni?
Avalonule m-am gandit toata ziua la tine ieri. De cate ori treceam pe langa o biserica ma inchinam si-l rugam pe DD sa te ajute si sa-ti mearga bine. Te pupacesc si te asteptam cu vesti bune.
Miki
Barbye are nevoie de noi.
nucutza spune:
Diciu, bun venit. Sigur ca te primim la noi, nu doar citeodata, ci intotdeauna.
Si eu abia astept vesti despre avalon. Le tin pumnii la toate fetele de la fiv si nu numai.
nusy spune:
Diciu, ma bucur foarte mult ca ai revenit printre noi...eu,una,ti-am simtit lipsa.Cand am inceput eu sa citesc pe forum(fara sa fiu activa)erati fetele de baza(in oct.anul trecut):tu,MOana, Tabitha,Liana30, Elise, Avalon,Lachione...din pacate Moana nu mai scrie,nici Tabitha,nici Elise..bine macar ca tu ai revenit.Si capul sus!Trebuie sa invingem...cu tratamente naturiste,cu IA,cu FIV,cu ce-o fi,dar TREBUIE!!!!!
Nusy
copilutzu spune:
Bubulici sar'na muult!! M-am mai linistit ( un pic).Ultimul chiuretaj biopsic mi-la facut dr. Niculescu la Giulesti ptr. un amarat de polip endometrial ...offf..
Avaloaaaneeeee zi-ne ceva..ca fierb ca mustul intr-o sticla cu dop.....
Fetelor mai ajutati-ma si de data asta ca ....nu are cine...
Intrebati si voi cine a facut Histeroscopie de curand la Giulesti .Am nevoie urgenta de informatii.Cum se desfasoara, cum trebuie sa ma pregatesc ptr. o eventuala anestezie ( daca este la fel ca la o operatie ...). Cat costa...(intelegeti voi...dr. anestezist...).Daca nu se poate raspunde aici va rog sa dati un PM. Sar'naaaa muuult!!!
PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!
"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "
copilutz'
nusy spune:
Copilutzu, eu am facut histeroscopie, insa la Polizu,in iunie.Cel mai bine,intra la subiectul "histeroscopie" si trebuie sa fie acolo vreo fata care a facut la Giulesti.Acolo am descris si eu cu lux de amanunte interventia mea,daca vrei sa citesti.
Vezi ca subiectul "histeroscopie" este la pagina 17.
Nusy
dj_mama spune:
quote:
Originally posted by miki-miki
Zisa Cami sau Mama Omida nu ne spuneti si noua cate oua a avut Avalon? Dc nu poate poate intra sunati-o si intrebati-o dc e de acord sa scrieti voi. Hai , va rog ! Gigeii au fost buni?
.......
ma-ta omida vazu in glob o iulia de la braila gravidutza; cum sa o uitam? se simtea fara speranta si uite minunea!
sa traiti toti sanatosi; doar atat ai intrat iulia sa zici? hai, povesteste tot, cum 'l-ai facut'?
Ce-mi place sa va fierb cu Avalica; e bine, mai mikidutza; mai multe nu va spui inca; e dorinta ei; va avea mult de povestit; eu transmit toate incurajarile voastre ca o ajuta sa-si pastreze increderea;
si inca ceva, putetzi sa va mai rugati pentru fetele in focuri ca Dumnezeu va aude
diciu spune:
Nucutza si Nucy..va multumesc mult!
Intr-adevar s-au mai schimbat fetele pe aici...unele s-au dus la odisee insa..ma bucur ca sunteti active si vesele si optimiste...cel putin asa pare
Da las ca-mi revin si eu
O seara buna tuturor!
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
profa spune:
copilutzu,
Am avut si eu aceeasi problema si tare mare drama am facut,ca chiar mi se parea sfarsitul lumii!sinechia am dobandit-o in urma unui chiuretaj pt.o sarcina oprita in evolutie in octombrie,am obs. ca se redusese semnificativ durata si vol.sangerarii la ciclu,i-am spus dr.a zis ca in primele 3 luni e normal sa fie asa,pana se reface endometrul,dupa inca 3 luni a zis tot ca e normal,ca e raspunsul organismului la stress,pe urma mi-a zis ca da,...ar fi posibil sa fie o sinechie,ca ...asta e,se lucreaza pe cavitate inchisa,nu exista camp vizual,se poate rascheta mai mult decat ar trebui...!Iti dai seama ca am fost vraiste,mi-a zis ca pt.diagnosticare trb.sa fac o HSG,la spital,si daca se dovedeste a fi,atunci,in prima zi a urmat.ciclu,imi va desprinde mecanic,cu chiureta,peretii uterului,si ca dupa aceea imi va da tratament hormonal pt.refacerea endometrului.
Iti dai seama ca dupa asta m-am pus,frate pe citit,si-am citit tot ce-au postat fetele,si-am cititsi tot ce-am prins pe net,si-am citit prin librarii capitolele despre sinechii,si-am ajuns la concluzia ca schimb dr,nu merg la spital la HSG pt.ca la acel spital(Bega,din TM(,dupa chiuretaj am facut boala inflamatorie pelvina,si stafilococi,din cauza mizeriei de-acolo,si,am citit ca dupa o interventie pt rezolvarea unei sinechii,riscul este o noua sinechie,si nu mi s-a parut ok sa mi-o sectioneze tot asa,orbeste,si-am hotarat sa merg la o clinica privata,si sa fac histero operatorie.
Pe la cap trecut,2si 3,am scris despre asta,poti sa citesti,am pus si intrebari la care am primit raspunsuri,mi-a facut intai histero diagnostica,unde s-a confirmat sinechia*de fapt erau 2,una minora,aproape de col,si una mai mare in partea de sus,care unea peretele anterior de cel osterior.Sinechiile astea sunt de fapt tesut cicatriceal,ce se formeaza atunci cand endometrul este traumatizat,in urma unei interventii prea abrazive,dar,am citit ca se pot forma si in urma unor infectii serioase.
Mi-a facut histero diagn.cu anestezie gen,a inregistrat pe CD,si dupa vreo 2 zile,am mers sa vorbesc cu dr,mi-a pus cd-ul si mi-a explicat ce si cum.Sinechiile astea sunt tesut nevascularizat,si e bine sa fie rezolvate cat mai repede dupa ce au aparut,am citit ca in primele 3 luni sunt atat de fragile,ca pot fi desprinse chiar si cu jetul de la subst.de contrast la o HSG,apoi se mai intaresc,iar dupa 1 an devin fibroase.La mine nu erau peretii lipiti in sensul propriu al cuvantului,ci ,in partea de jos,era tesut crescut pe endometru,asa,ca un norisor,ca o ceata alba,asa arata,iar in partea de sus,era ca o punte suspendata,ca o panza de paianjen,si unea un punct de pe fata anterioara,cu unul de pe partea posterioara a uterului.
La histero e un avantaj fata de HSG,ca se vede si endometrul,cum e vascularizat,ce aspect are,si a testat si permeabilitatea trompelor,a introdus albastru de metil,si se vedea cum se coloreaza traseul trompelor,si dr. a zis ca asta inseamna ca sunt permeabile.
Desi fetele care au mai avut probl.mi-au zis ca atunci putea sa mi-o si sectioneze,m-a chemat alta data pta asta,dar,ti-am zis,am scris amanuntit inainte,si,acum 2 sapt.am facut si histero operatorie,tot cu anest,gen,n-am mai fost sa vorbesc cu dr.ca am fost plecata,mi-a zis sa vin in a 13-a zi a urmat.ciclu,sa avda cum stau cu foliculii,si ca,teoretic,de luna urmat.pot spera la un BB.
Dupa ambele,am sangerat putin,mai putin ca la un ciclu,o zi-doua,mi-a dat cu 3 zile inainte si 3 zile dupa,la ambele,Doxiciclina,2 pe zi,dar eu am mai luat,dupa cea operatorie,din proprie initiativa,pt. ca mi-era teama sa nu mai fac boala inflamatorie pelvina,Zanocin,de 400,2 pe zi,si supozitoatr Clafen,1,seara,pe langa Doxi,si,a fost ok.
Fiind cu anestezie gen,n-am simtit nimic,prima a durat cam 15 min,a doua cam 30-35,adica au trecut54 de min de cand am intrat in sala,pana cand m-am trezit,la prima,dupa ce m-am trezit mi-a fost rau,am vomitat si pe masina,cand am plecat,si toata seara am fost buimaca,si am dormit,la a doua n-am avut nimic,probabil a fost mai putin anestezic.Mi-a mai zis ca 1 sapt. sa nu fac efort fizic,sa nu ridic greutati,si sa nu... .
Fiind clinica privata,la prima am platit 3900000,la a 2-a 7.300000.
Trebuie facuta imediat dupa ciclu,cat mai repede,ca endometrul sa fie cat mai subtire,sa nu fie trauma prea mare.
Din ce-am citit de la fete,pe DC,mai sunt dr.sadici,care fac histero fara anestezie,dar,asigura-te inainte ca ti se va face,pt ca nu suntem animale,totusi.nu stiu daca doare chiar asa sectionarea sinechiei,care e tesut nevascularizat,prin urmare si neinervat,dar cel mai tare doare manevra de dilatare a colului.
Sper sa-ti fie de folos,daca mai ai nelamuriri,poti sa ma mai intrebi,si pe mine m-au ajutat enorm fetele.
Bafta,sila toata lumea!!!
IULIABRAILA spune:
fetele, la mine s-a intimplat :
http://i85.photobucket.com/albums/k57/iuliastroe/bebe/IMG_0266.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k57/iuliastroe/bebe/IMG_0265.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k57/iuliastroe/bebe/IMG_0264.jpg
am emotii mari....mari.....inca nu ne-am revenit......
nu am mai scris demult, dar sper ca nu m-ati uitat.
AVALOANE, LIANO, CRINUTU, GABELELE, si pt toate fetele un pup dulce si URIAS.
sint fericita - IULIA - aproape 4 saptamini