Mamici de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 23
tzuna spune:
Fetelor ma binedispuneti cu povestile voastre legate de pisicute si prin ce trec datorita copiilor. Eu zic sa nu mai ascultati pe toata lumea care va spune sa va descotorositi de bietele animalute. Daca IgG-ul v-a iesit pozitiv pentru toxoplasmoza atunci pisicile nu mai reprezinta o problema. Daca eu nu am pisica dar hranesc si uneori mangai toate matele de pe la bloc nu e mai rau? Eu tot de gura celor din jur mi-am dat porcusorul de guineea acum o luna si-mi pare tare rau. Toti imi spuneau ca nu-i bine sa-l tin ca ii mai cade parul, ca trebuie sa-i fac curat, ca oricum nu voi mai avea timp de el dupa ce vine copilul... Initial m-am "luptat" cu toti (in special mama si mama soacra) si am ales sa-l pastrez. Apoi m-am trezit cu colul intredeschis, obligata sa stau in pat fara sa ma pot ocupa de el si m-am gandit ca e mai bine si pt mine si pt el sa-l dau. Imi ziceam eu ca-l chinui ca nu-l mai pot baga in seama ca inainte. Acum insa nu mai stiu nimic de el. Imi lipseste foarte mult si l-as vrea inapoi dar e prea tarziu. Deci iubiti-va pisicutele si restul animalutelor si pastratile daca le iubiti. Plus ca medicii din strainatate sunt de parere ca e bine sa-ti cresti copilul cu un animalut prin preajma. Copilul va avea un sistem imunitar mai puternic si va fi mai sociabil.Mai rau e de bietele animalute care vor avea putin de suferit la inceput.
MONICA_B - legat de contractii mie mi s-a spus ca ale mele erau nedureroase la inceput si de asta m-am trezit direct cu colul intredeschis. Probabil de aia tu trebuie sa iei No-spa indiferent daca te doare burta sau nu. Cred ca stie medicul tau ce e mai bine pt voi trei. Iar legat de cerclaj cred ca e normal sa ai emotii, sa-ti fie si putin frica doar sa tii minte ca sunt multe gravidute care au trecut prin asta si ca interventia poate face diferenta intre a naste cat mai aproape de termen si a pierde copilasii. Asa ca du-te cu incredere. Trebuie sa faci cerclajul si gata. In cazul meu de exemplu totul e ok acum. Am voie sa si lucrez si teoretic nu mai am nevoie de cerclaj. Dar daca Doamne fereste se schimba situatia pe la 25 de saptamani va fi prea tarziu pentru cerclaj. Dar eu sunt optimista.
AMMA23- Drum bun spre Romania. Daca medicul ti-a spus ca e ok sa calatoresti cred ca nu trebuie sa-ti faci mari griji. Sa fii doar atenta. Sa nu te obosesti prea mult si chiar sa opriti cat mai des. Singura problema ar putea-o reprezenta drumurile noastre pline de gropi. Dar le-au mai asfaltat astia asa ca nu mai e asa grav. Nasa mea de cununie era insarcinata in 6 luni cand a venit sa ne cunune. Credeam ca va trebui sa-mi gasesc pe altcineva dar ne-a sunat si ne-a spus ca vine oricum. Si a avut ceva de mers din Londra pana in Piatra-Neamt. Acum fetita are 1 an si jumatate si e foarte incantata de mersul cu masina. Isi leaga singura centura de la scaunel.
Noi suntem bine. Am profitat de astea 3 zile de mini concediu si m-am odihnit.Aveti grija de voi si de bebei.
17
loina_ln spune:
buna fetelor,
eu astazi nu m-am simtit chiar bine
. de ieri incepand am avut asa, niste dureri de burta ca la ciclu. 
din pacate dr. gineco nu este in localitate asa ca m-am hotarat si in seara asta pe la 18.00 ma duc sa fac o ecografie.
sper sa fie totul in regula pe acolo, cu BB strumf.
va
si promit sa va tin la curent cu ce mi se mai intampla.
cu 
loina_ln spune:
in plus, oricum trebuia sa ma duc la ecografie pentru masurarea translucentei nucale. tocmai am facut ieri 12 saptamani.
apropo de uitat. eu am uitat sa va spun asta din prima.

cu 
roxygeo spune:
Buna ziua
dutelor!
Io m-am trezit azi tare plingacioasa si suparata...am inceput sa am emotii pentru eco de marti-3.10, si cred ca am visat numai bazaconii...mai ales ca sunt foarte panicoasa din fire
drept pentru care a fost de ajuns sa-ma grabeasca sotul un pic, ca intirzia la serviciu (avind in vedere ca lucram in aceeasi institutie, si impartim aceeasi masina) si s-a declansat furtuna...am inceput sa oracai de nu ma mai opream

...intr-un final m-am oprit da` nu pot sa va spun ce fata am azi
....credeti ca am luat-o razna?????????
Apropo de stari de rau, vad ca de doua zile numai vizitez baia la prima ora, in schimb a facut obsesie pentru supa cu galusti (am chemat-o pe soacra mea si mi-a facut acu` trei zile si de atunci nimeni nu se atinge de oala mea
.
Io mai nou ma lupt cu arsuri la stomac, daca trec doua/trei ore fara sa maninc sunt K.O.
Am si o intrebare poate ma lamureste si pe mine cineva please
CIND TREBUIE FACUTE ANALIZELE???? Trebuie sa intreb io de ele, la ginecolog sau la dr. de familie
Hai ca v-am zapacit![]()
![]()
![]()
Roxygeo
10 +3
loina_ln spune:
roxygeo, mie pentru analize mi-a dat trimitere medicul de familie. mai bine mergi la medicul tau de familie, spunei ca esti insarcinata si in cate saptamani si apoi il intrebi cand trebuiesc facute analizele.

cu 
Amma23 spune:
Ciao, fetelor
sunt bucuroasa, tocmai m-am intors de la ginecolog si mi-a zis ca e totul ok. Mi-a zis si ca pot sa vin acasa, dar sa facem opriri dese, sa-mi mai misc oscioarele . Opriri oricum o sa facem, ca eu vreau la pipi in fiecare ora. Sper sa reziste Bogdan
Am intrebat de galma aia si mi-a zis ca "misca bebe, madame!!!" Se plimba dintr-o parte in alta. Mi-a ascultat burta cu un aparat asemanator cu ecograful( dar fara ecran, cu difuzor) da' nu s-a auzit nimic, cica doar peste vreo 2 saptamana o sa inceapa sa ne povesteasca bebe ce se intimpla pe acolo. Acum nu s-a auzit nimic.
S-a luat de mine ca am pus 2 kile in 2 saptamani, da' ea nu stie ce buna-i mancarea din Romania, ce bune-s prajiturile, cum merge un gratar la iarba verde.
Adevarul ca am exagerat , am fost la niste prieteni la tara si doua weekend-uri am tinut-o numai in gratare, cartofi, salate, dulciuri. M-a pus sa promit ca nu mai maninc dulciuri si nici alimente care ingrasa. Si cind ma gindesc ca vin acasa, si-o sa am si-o nunta.
Eu sunt moarta de dorul mancarii din Romania, de asta maninc ca sparta cind dau de ea. Da' las ca se termina si chefurile si ne apucam de sport. Sa vezi ce slabim atunci
.
De vopsit ce sa zic, am o prietena care s-a vopsit de vreo 2 ori in timpul sarcinii si n-are nimic fetita ei. Asa ca , e alegerea fiecareia.
Eu am ales sa traiesc cit mai natural posibil:fara chimicale,fara vopsele de par, nici produsele astea de curatenie gen CIF nu sunt recomandate in timpul sarcinii. Tre' sa folosesti manusi si masca , daca totusi nu ai ce face.
Bine, nici dulciuri n-ar trebui sa maninc, da' citeodata nu pot sa ma abtin.
Eu stiu ce sa zic, sunt multe substante care pot dauna?
Eu ma gindesc asa, "Decit sa ajung sa-mi reprosez ca am facut unele chestii despte care stiam ca nu sunt bune pentru bebe, mai bine iau masuri de precautie"
Analizele , eu le fac abia acum, la 3 luni. Aici in primele doua luni jumate nu prea te baga nimeni in seama.
Deci la 10 saptamani ecografia, control ginecologic in fiecare luna, in jurul datei cind ar trebui sa nasti( la mine 27 ale lunii).
Analize rubeola, toxoplasmoza, RH nu stiu cind se fac, ca eu le aveam de la casatorie, analize de sange in saptamana 14 (hiv, vdrl, albumina, zahar).
Asta fac eu. Data viitoare cind am control adica pe 30 octombrie o sa-mi fac si analiza de urina. Chiar asta nu stiu in ce consta, stie cineva?
Merci de urari , fetelor. Abia astept sa ajung acasa.
Adica ce vad in analiza asta? Ma pun sa fac niste exercitii ca asa nu mai merge. Face vreuna din voi yoga, exercitii de yoga pentru gravide?
Pupa
roxanici spune:
Amma,una din chestiile care se "vad" in ex de urina este infectia urinara care tb tratata in timpul sarcinii (si nu numai).
Mai sunt si altele dar nu le mai stiu
.
roxana & the baby
elyanne spune:
Azi sunt ceva mai libera asa ca dau raportu mai repede...
Intai s-o iau pe rand cu raspunsurile....
Andreea bine ai venit! Sarcina usoara... si felicitari pt. curajul tau sa ai bb la 20 de ani... acum prea putine femei se hotarasc asa de devreme... Cand am facut primul bb (la 24 de ani) toata lumea se minuna ca suntem prea tineri... dar mie nu mi se parea... Eu aveam in plan 3 copii pana in 30 de ani...
Si legat de asta ... m-a distrat pediatrul piticei care s-a bucurat ca vine si bb 2 ... si cand a aflat ca sunt doi bb 2 mi-a zis ceva de genu': lasa ca terminati si cu asta (adica... cu facutu' copiilor)... de parca mai departe ii creste altcineva... Dar imi place ca e printre putinii care ne incurajeaza si ma simt si eu mai bine... Nu stiu de ce, majoritatea celor care afla ca o sa mai avem inca 2 copii sunt un pic socati... si se intreaba ce ne facem... Nu mai zic de intrebari de genu' (la inceput, ca acum nu mai e cazul)... si ii pastrati? ![]()
Adina sa-ti raspund si eu... de vopsit m-am vopsit la coafor... suvite. M-am vopsit si la prima sarcina dar pe la 5 luni. Despre acid folic... iau elevit care contine acid folic... pana mi-o zice dr. sa ma opresc... Despre baie... nu trebuie ca apa sa fie fierbine... indiferent daca e vb de baie sau de dus.
Monica si motanul nostru n-a fost incantat de copii... la fel si el... a scuipata-o pe fetita unor prieteni si se ascundea de ea, cand veneau pe la noi... dar cu Meme nu e asa...
Mada contractiile nu's in regula acum (la cate sapt. avem) nici dureroase nici nedureroase... pt. ca de la ele se scurteaza lungimea colului. Trebuie sa iei no-spa si sa stai in pat... Sa ne spui ce ti-a zis dr.
Loina_ln sa ne spui ce ai facut la eco.
Roxygeo n-ai luat-o razna... sau nu esti sigura
Si pe mine ma mai apuca din senin... bine ca ne suporta ... al meu cel putin imi tot spune ca nu comenteaza ca doar ii mai fac 2 bb-ei ... ca altfel...
Cu analizele eu am facut asa: mi-a dat dr. ginecolog lista cu ce analize trebuie facute... apoi am mers cu ea la dr. de familie ca sa-mi dea trimitere pt. cele care se fac gratuit si celelalte (care au trebui platite) le-am facut in alta parte.
Acum despre mine... cam la fel ca ieri... adica ceva contractii... dar s-au linistit repede cu no-spa... si stau cuminte in vf. patului.
Si nu mai am rabdare pana la urmatoarea consultatie... adica in jur de 10 oct. Inca 2 sapt.
Azi am fost sa-mi caut niste pantaloni in care sa incapa burta si sa nu ma stranga... Am reusit sa-mi iau niste pantaloni de trening de la Terranova... da' sunt albi (ca alte culori nu mi-au placut) si sunt lungi... io nu stiu pt. cine or face astia pantalonii ca nu's f. mica de inaltime (1,68 m), insa majoritatea pantalonilor trebuie sa ii scurtez... Acum trebuie sa-mi iau si hanoracul ca sa fie treningu' complet... da' azi nu mai aveam destui bani la mine... si poate mai reduc si pretul pana data viitoare ![]()
Ma gandesc cu groaza ca trebuie sa incep sa imi iau tzoale pt. iarna... nu prea imi vine sa dau o gramada de bani pe haine groase, pe care probabil nu le voi mai purta dupa... Mai ales haina de iarna... nici nu stiu ce sa-mi iau ca sa incap...
Gata... iar m-am intins...
Eliana si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
carmen94 spune:
am reusit si eu sa pun pozicile........daca e notat cu bebe1,bebe2, bebe3 sa nu credeti cum a crezut mama cand i-am trimis pozele .ea a crezut ca o sa am 3 bebici si i-am trimis poza cu fiecare.mai avea putin si facea criza de inima!!!!!
nu de alta ,dar pe ea am delegat-o sa vina la anul sa ma ajute!!!!
Carmen 
mada_rozz spune:
Elyanne,nici nu stiu sigur sa iti spun daca au fost contractii.Azi noapte m-a durut burta de vreo 2 ori cateva secunde,dupa care mi-a trecut.Iar ziua am o jena...la burta...nu stiu cum sa explic...nu ma doare,dar e enervant.Ma mai si inteapa,dar asta cred ca e normal.Doctorita mea a fost super ocupat astazi si mi-a facut programare luni.AM luat no spa si o sa stau in pat.Oricum in afara de mers la piata...nu am avut activitati mai solicitante.
Pupici,
Mada
17+

http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg