Mamici de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 12
absoluta spune:
Buna dimineata,
O sa pun si eu o intrebare, dar sa nu radeti de mine... ce este translucenta nucala? Masurarea ei si valoarea ei ce ne arata?
Multumesc..
kmi78 spune:
Fetelor pe voi va doare spatele in partea de jos?? eu simt ca parca mi se deplaseaza vertebrele de la loc, oare sa inceapa durerile de oase asa de repede, si culmea nici nu am facut mare efort, dar am simtit si la mers durerea;
17+6
laura_oana spune:
buna burticilor
desi nu am scris de ceva zile v-am citit cu interes. raceala incepe de azi sa treaca nu mai tusesc si nici nasul nu mai este infundat.
dar problema mea cea veche persista. si ori "mi se fac pareri"( cum zice o prietena) ori devin paranoica, dar cred ca in ultima vreme mai des.( io ma gandeam ca poate din cauza ca aveam tusea aia si nasul mereu infundat )dar sa vedem de azi in coo ce va fi.paranoia ma mananca pana nasc.ce sa fac asa sunt io.
kmi78si pe mine ma doare spatele in partea de jos(eu ma gandeam ca este din cauza ca io stau la seviciu numai pe scaun)daca de pe acuma ma plang ce voi face mai incolo.pupici si mare grija de tine si bb
absolutastai linistita ca si eu vroiam sa pun aceasi intrebare dar se pare ca mi-ai luat-o inaite,poate o sa spuna cineva ca sunt incosnstienta sau ca nu ma intereseaza , sau chiar sa rada dar eu nu am auzit de asa ceva decat aici pe forum si asta pt ca vb voi restul viitoarelor mamici. dar cand ma duc la dr. am sa il intreb, sper sa nu fie prea tarziu , pt ca pe mine m-a chemat la control la 19 saptamani.
sanatate si multi pt voi si comorile din burticute.
PS: DIN CAUZA SI PT CA NU POT MANCA MAI NIMIC AM SLABIT 3 KG( cat incercam inainte sa slabesc si tot degeaba si acum cand sunt ma gasesc si io sa slabesc)la mine tot timpul trebuie sa fie ceva invers decat e normal .Asa sunt io ma zapacita.
14+5
carla_lia spune:
Buna dimineata
Cu toate ca nu prea reusesc sa scriu, va anunt ca aproape zilnic citesc ce se scrie p-aici.
Am fost si eu aseara la Filantropia, prima vizita la dr. care urmeaza sa ma supravegheze pe timpul sarcinei. Dupa ce am asteptat vreo 2 ore :(( (coada, urgente ...) am reusit sa-mi cunosc dr.
Fiind prima data cand ne vedeam, ma asteptam sa ma intrebe mai multe, despre cum ma simt, daca am vreo problema In fine... sunt un pic dezamagita. Tot ce am obtinut a fost o ecografie, la care taticu' nu a avut voie sa asiste (eram la camera de garda si intrau mai multe mamici odata). Totusi ma bucur ca bebe e cu dimensiunile "in grafic" si sper ca sapt. viitoare cand avem urmatoarea "vizita" sa fie mai bine. Va pup si sa auzim numai de bine!
carla_lia spune:
kami78 si pe mine ma doare spatele in partea de jos, cu toate ca nu depun nici un efort fizic. Cateodata nu pot sa ma ridic din pat...Dar cred ca stau prea mult pe scaun... In cazul meu, oricum e prea devreme sa fie dureri de sarcina; eu am doar 13 sapt.
magdalena76 spune:
Buna fetelor!
Am lipsit ceva mai mult dar recuperez. V-am citit cu drag. Bun venit noilor mamici!
Am fost la doctor si bb e ok, creste si e mai mare cu o saptamana. Am fost cuminte si am facut toate analizele si in linii mari au iesit bine. Mi s-a descoperit ureaplasma si am facut tratament cu antibiotice. Dr. mi-a dat si vitamine, respectiv elevit si magne b6.
Eu tot astept sa-mi treaca greturile, desi trebuie sa recunosc ca s-au mai rarit. Oricum de mancat, mananc, chiar mult prea bine (pana acum am pus 5kg. E mult?). Daca nu mananc atunci cand mi-e foame am o stare de lesin si mi se face rau.
In rest ma simt super obosita si abia reusesc sa ma trezesc dimineata. Sunt toata ziua balonata si fara chef. Voi va simtiti mai bine? Ah, si sa nu uit sa ma plang si de dureri de spate in zona lombara. Nu stiu daca as putea sa iau ceva, dar de durere ma doare “in spate” si imi amorteste piciorul stang si buca aferenta. Am uitat s-o intreb pe doctorita mea ca si asa m-a speriat ca am sarcina cu risc crescut ca am tensiune mare (adica 160 cu 110). M-a trimis de urgenta la cardiolog. Cardiologul mi-a spus deocamdata sa mananc fara sare si mai vedem dupa 2 saptamani, ca in sarcina toate medicamentele care pot sa scada tensiunea influenteaza negativ bb-le si ca asta va fi ultima varianta. Parca mai auzisem pe cineva ca se plangea de tensiune mare. Voi luati ceva? Am uitat sa va spun ca inainte de sarcina aveam o tensiune “normala” de 190 cu ceva, ca nu mai tin minte exact.
Si in legatura cu miscarea bb-ului, din cand in cand eu simt ceva ca o crampa dar este dureroasa. Asta inseamna ca misca bb-le, ca nu prea seamana cu falfarile pe care le simtiti unele dintre voi?
pupici pe burici
13+
magdalena76 spune:
Fetelor am uitat sa va spun ceva.
medicul care imi urmareste sarcina se numeste Mistoi si o sa nasc la spitalul elias.
sper ca in cateva saptamani sa va spun si sexul bb-ului. eu abia astept, ca vreau sa cumpar lucrusoare si nu stiu pe ce culori sa ma axez. Eu as vrea o fetita dar acum orice e binevenit si iubit. sanatos sa fie
13+
Sori1980 spune:
Absoluta translucenta nucala este o tehnica prin care se foloseste ecograful pt a masura lichidul din spatele gatului lui bebe; daca este prea mult lichid, atunci asta poate insemna risc crescut pt defecte cromozomiale (Down, Eduards). Se face aici la noi intre 11 si 13sapt si 6 zile, dar la mine la spital se face numai intre 12 sapt si 12 si 6 zile...cica numai atunci se citeste bine... Se mai face si un test de sange. Daca rezultatele ies proaste, atunci ai optiunea sa faci amniocenteza, ca sa afli sigur daca sunt probleme cu bebe.
Sori 10+4
adelyna spune:
Fetelor,sunt fericita!!!
Am fost azi la eco morfologic,la dr.Iosup, si mi-a spus numai de bine.Vom avea o fetita(adica fetita mea va avea o surioara).Ne-a felicitat la sfarsit pt bebelusa.Sa ne ajute Dumnezeu sa fie bine pana la capat(ma refer atat la voi gravidutele cat si la mine).
Desi am 13 saptamani ,la eco bebele este dezvoltat de 14.
13+
kmi78 spune:
Felicitari Adelyna pt fetita, sa fie sanatoasa; vad ca incep sa creasca numarul domnisoarelor;
17+