Mamici de sept-oct 2006 (79)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

buna fetelor
nu am citit nimic din urma dar sunt sigura ca m-ati felicitat si ati fost alaturi de mine si pt asta va multumesc si va pup dulce
eu am avut parte de o nastere f grea, regret amarnic ca nu am ales cezariana si am vrut sa nasc natural. Si acum povestea:

Joi, ora 18, mergem la dr la control, sa vedem noi cand mai nastem. Dr nu este la cabinet, are o nastere, asa ca plecam si in masina glumim ca poate David nu a mai vrut sa dam 700.000 la control si tine cu banii nostrii.
joi, ora 20: tocmai termin salata de boeuf, salata de vinete si ardeii copti si ma intind nitel, apoi mancam. Glumeam cu sotul ca poate nasc, si tocmai de aia am facut de mancare, ca sa nu moara de foame saracutul!
La ora 21 ma ia somnul, uimitor, cred ca deja organismul meu se pregatea si stia ce avea sa urmeze. In timp ce dorm simt niste dureri dar nu ma ingrijorez, doar ma durea de cateva zile...
La ora 22 OPS ma trezesc niste dureri, mai puternice decat ce simtisem eu pana atunci...Imi vine sa faca kaki, ma duc la WC si fac...Vin in pat, au, iar ma doare, sotul ma intreaba daca am contractii, eu zic, nu, doar ma doare. Iar imi vine sa fac kaki...pe wc pun mana pe burta si imi dau seama ca am si contractii dar din cauza durerilor puternice eu nu le mai simteam. Buun, ma intorc in pat si rog sotul sa monitorizeze contractiile: una la 8 minute, a doua la 7 minute, urmeaza trei contractii la 6 minute. Deci, nu e travaliu fals. Eu sunt f calma si vreau sa ma asteptam sa fiu sigura sa nu ma duc sa stau noaptea in spital(toata sarcina m-am rugat sa nu nasc noaptea). Sotul deja e panicat si pregateste bagajul si pune in ordine ultimele lucruri. Ok, fac un dus, ma imbrac si eu si la ora 11 plecam spre spital. starea noastra este buna, cu contracti la 5 minute pe care le suport bine. Ne oprim pe drum sa luam apa sa am in timpul travaliului si ajungem la spital.
la ora 11 suna medicul care era de garda si vine sa ma verifice: copilul cu capul jos, picioarele in coaste(stiam), dilatatie 2 cm, ingusta in bazin, dr e f mirat ca nasc natural (si cata dreptate avea, aveam sa aflu mai tarziu), da, nasc in noaptea asta. Ops! Chiar se intampla? Incep sa constientizez si ma pauca un fel de teama. Nu am timp sa ma gandesc mult ca urmeaza clisma, ma schimba si hai sus in sala de nasteri. In lift aflu ca dr meu este in sala de nasteri, ce bine. Ma vede si nu ma crede ca vreau sa nasc, ca am contractii si ma suie pe masa. Vede dilatatia, rupe memebranele, dilatatie 3-4 nasc in noaptea asta dar mai spre dimineata pe la 6. Ok, el pleaca, ma asigura ca sta f aproape de spital si la rugamintea mea da indicatia sa se faca epidurala dupa ce ies analizele(mi-au luat sange). Durerile incep sa fie mai puternice, si timpul de relaxare dintre contractii e f mic, deja nu mai am rabdare sa urmaresc. Dar rezist eroic, nu tip, asa cum mi-am propus si sunt f cuminte! La un moment dat simt ca durerile nu ma mai slabesc deloc si vreau sa fac kaki. O strig pe asistenta care vine si ma controleaza. Dilatatie 7. Eu astept epidurala. Dar nu am mai primit-o pt ca analizele au venit tarziu de la laborator si anestezistul nu a mai vrut sa faca, sau cel putin asa m-au pacalit pe mine. In rest....stiu cand am inceput sa imping, cand m-au suit pe masa si am impins de nu stiu cate ori, muream de durere si ma rugam sa se termine odata. Am pierdut mult sange cand m-au taiat, plus hemoglobina mica, aveam momente cand nu stiam de mine...ideea este ca nu am mai putut impinge, bebe era in vagin, eu eram prea ingusta si saracul nu putea iesi. Ca prin vis am vazut forcepsul si am inteles ce urmeaza...Am simtit o eliberare cand a iesit david, l-am vazut doua secunde, iar am lesinat...apoi mi l-au dat sa il pup...apoi iar nu mai stiu....m-am trezit pe pat cu mama langa mine si intrebam de Dan. A venit si el cu un buchet imens de flori. Era 6 dimineata. Intre timp am inteles ca am avut frisoane ingrozitoare si nu am stiut de mine. Apoi am facut complicatie de forceps la taietura, s-au speriat medicii..nu stiu ce a insemnat asta...apoi m-au dus la reanimare, mi-au facut perfuzie cu sange...am fost f slabita, abia il puteam tine in brate ca ameteam si puteam lesina...
A fost si o depresie in spital, plangeam cand il vedeam pe sot mai ales ca nu il lasau sa intre si el facea super scandal pe acolo. apoi mi-au zis ca are un suflu la inimioara, Doamne, am zis ca mor de plans atunci (ma mir ca nu am pierdut laptele).
Luni la control uterul meu era sus si lohiile in mare parte ramase acolo asa ca m-a chiureatat(pe viu ) si iar la perfuzii...Am fost la capatul puterilor si la limita rabdarii. Am zis ca visez cand mi-au zis ca imi dau drumul acasa.
Acum sunt f slabita, ma adaptatez la programul de mamica, incerc sa dorm cat mai mult si ma tot minunez de fiecare data cand ma uit la David:este o minune!
Acum va pup si promit ca mai revin cu detalii, deja ne intram in normal!

Floricika 40+ cu David Gabriel
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Floricika, felicitari pentru bebe si pentru minunatul sentiment pe care deja il traiesti fata de el. Stiu ce inseamna o nastere naturala si trauma fizica si psihica pe care ti-o poate provoca. Regret ca ai trecut prin asa ceva. Si pentru ca nu ati luat nota 10 in maternitate, uite un 10 de la mine si de la David al meu pentru o mamica curajoasa si puternica.

Mergi la inceput

Ralucutza, maaaare dreptate ai cu comparatia intre epiziotomie si taietura de la cezariana. eu le-am experimentat pe amandoua si inainte sa-l nasc pe Ianis prin cezariana sustineam ca e logic ca o taietura intr-un mediu umed sa se vindece mai greu decat una pe burta (chiar daca-i vorba de 3 straturi). Si uite ca aveam dreptate.
Alexia Maria e desavarsita!!! Avetzi mare grija de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Offf Flory prin ce ai mai trecut!!! Am primit sms - ul tau mai devreme si chiar ma gandeam ce o fi fost asa de groaznic...ma gandeam la bebe...

Bine ca totul s-a terminat si ai puiul cu tine acasica!

Itzy-Bitzy
39+ cu Ana-Maria

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

MamiLili Esti tare cu globul tau
Cosmetice am luat de la Nivea (sampon, crema,sapun..)asa de capul meu cand am fost la Carrefoure. Dupa aceea am vb cu o dr. de copii care mi-a recomadat Sanosan, si am luat si o trusa cu mai multe produse de la Sanosan.

Fetelor eu stiu k ati mai vb pe aici dar eu cum sunt mai Cum se face baita la bebe dak nu ia cazut buricul? Azi ma contrazicea soacra-mia k cica nus e face baita pana nu-i cade buricul, se sterge doar cu comprese umede. Si dak ii cade peste 2 saptamani? nu spal copilul? il sterg doar cu servetele umede si comprese umede?

Felicitari Mirabela, Sephora sa va traiasca bebeii si sa va bucurati de ei

Eu i-am luat lui bebe un set de unghii cu unghiera, foarfeca si pila. Eloise am ami auzit k la bebe ungiile pot fi scurtate prin pilire.

39 +
pozele noastre

Mergi la inceput

quote:
tasia Posted - 21/09/2006 : 22:43:35
--------------------------------------------------------------------------------
Eu i-am luat lui bebe un set de unghii cu unghiera, foarfeca si pila. Eloise am ami auzit k la bebe ungiile pot fi scurtate prin pilire.

Ce pilire?!? Tasia, unghiutzele lor sunt atat de subtziri incan nu suporta prea bine pilirea. Ai sa vezi ca, pana la urma, tot cu o unghiera normala sau o forfecutza de-a ta faci treaba mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

bibi Sigur k tu stii mai bine Stiu k bebeii au unghiutele foarte subtiri dar eu spuneam doar ce am auzit si citit pe undeva

floricika Imi pare rau k ai avut o nastere atat de grea, dar ma bucur k acuma sunteti bine si tu si bebe Da vreaus a stiu si eu o chestie, dr. tau nu te-a vazut din timpul sarcinii k esti ingusta in bazin si k sar putea sa-ti fie foarete greu sa nasti natural?

39 +
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Buna seara, fetelor

Sephora felicitari pentru bebe Matteo!
Mirabela felicitari pentru bebe David!

Floricika bine ai revenit! Iti doresc insanatosire grabnica! (mi s- a facut pielea de gaina cand am citit prin ce-ai trecut!).

Itzy, acum ca Sephora a nascut, am ramas noi doua in cursa pentru bebe balanta!

Mai intreb o data,poate ati trecut peste, fetele care ati nascut deja, ce vaccinuri au facut bebei vostri in maternitate?

mini_me 38+
poze

I have the body of a God: unfortunately it's Budha.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cri19 spune:

Am primit un mesaj pe messenger de la sotul Catalinei Marinescu (Cata_adr) ca este de 8 ore in travaliu si are abia dilatatie 4.Asta e mesajul,insa pt. ca am lasat calc. deschis si am plecat de acasa,nu stiu la ce ora mi-a scris mesajul.Eu zic sa-i facem galerie,poate nu e prea tarziu,iar daca a nascut deja,sa-i traiasca puiutul.
CATA_ADR[/b]

Sa auzim numai de bine.
CRICRI mamica lui ANDREI ROBERTO-28.08.2006

http://photos.yahoo.com/dima_crstn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tizabela spune:

Buna seara revin cu vesti proaspete despre bebe Matteo care a venit pe lume la 19.05 are 3560 kg si 50.5 cm si din descrierea sorami e un grasut tare pufos!!!

NUNTA IZA

Mergi la inceput