Mamici de sept-oct 2006 (79)
Raspunsuri - Pagina 13
inni spune:
quote:
Originally posted by Monique_new
Buna dimineata si felicitari noilor mamici.
Nu am reusit sa mai intru ieri asa ca azi am citit pe sarite.
Intrebare pentru mamicile cu fetite:Pentru criza hormonala de la titici puneti ceva? Medicul pediatru mi-a spus sa ii pun comprese cu rivanol dar nu am gasit in nici o carte asa ceva. In Capraru scrie ca doar daca are scurgeri si se inrosesc f tare se pun comprese sa nu se pateze atit, ca trec de la sine.
Si alta intrebare: Voi dati sin la bebe la cerere sau i-ati facut program. A mea doarme cam mult si 4 ore dar in principiu 3 si parca nu-mi vine sa o trezesc mereu la 3 ore.Parerile in carti sint impartile in privinta orarului mai ales in prima luna. Ce sa fac ????
A mea nu a facut nimic la tzatzici..doar a avut niste scurgeri vaginala..uneori albe alteori cu firisoare de sange...nu i-am facut nimic..o spalam ..toaleta normala si atat. A trecut dupa cateva zile.
Eu ii dau san la cerere..daca vrea de 1/ora sau dupa 5 ore...asa ii dau....depinde de ea si de cum se satura.
Poze
Inni... mamica de Ami (29.08.2006)
inni spune:
Lexi...felicitari pt. printesica ta..sa fie cuminte si sa doarma mult ..iar tu refacere rapida si mult lapte.
Sephora...nastere usoara.
Poze
Inni... mamica de Ami (29.08.2006)
danidani74 spune:
Monique new eu cand lucram la nou-nascuti puneam comprese cu betadina(diluata) pe tzitzele fetitzelor doar daca se inroseau f tare.(asta era sfatul neonatologuli).Altfel nu ne atingeam.Toaleta normala si atat.Asa ca "ai putzintica rabdare" vorba lui Caragiale. Criza hormonala trece mai greu dar trece.
Mami Lili pt. ca ai amintit de mine. Eu sunt bine si din ce in ce mai mare si mai grea. Ieri am fost la eco si am aflat ca bebelina are 2700g si sunt multumita. Nu prea postez pt. ca eu fiind o burtica mai mica.... dar va citesc in fiecare zi mai ales acum cand sunt in concediu.
Dana34+
amarantina spune:
Monique, si eu ii dau la cerere. Pediatrul a zis ca un copil caruia ii este foame se trezeste singur sa manance, deci daca doarme inseamna ca nu-i e foame. Un program mai fix o sa-si faca singura cam peste o luna, cel putin la mine David asa a facut: nu avea inca 2 luni cand isi facuse singur un program cu ore fixe de culcat, trezit si mancat.
MamiLili spune:
Eloise, Katia, uite acum lipesc globul cu superglue, sa vedem daca mai functioneaza.
Fetelor, o intrebare: am auzit ca se obisnuieste sa i se dea moasei sapun si prosop. Ptr ce? Asa e obiceiul (ceva gen superstitie) sau le foloseste la prima baie a bebelusului?
Sanatate la mamici si bebici!
Lili sapt 36 cu
danidani74 spune:
quote:
Originally posted by MamiLili
Eloise, Katia, uite acum lipesc globul cu superglue, sa vedem daca mai functioneaza.
Fetelor, o intrebare: am auzit ca se obisnuieste sa i se dea moasei sapun si prosop. Ptr ce? Asa e obiceiul (ceva gen superstitie) sau le foloseste la prima baie a bebelusului?
Lili sapt 36 cu
Mami Lili garantat superstitie. Eu una (cea de la nou-nascuti) n-am spalat niciodata nou-nascutul cu sapunul de la mama sau nu l-am sters cu acel prosop.Asta nu inseamna ca am si primit..
Dana34+Emma
alinamoro spune:
Sephora, Mirabela, nastere usoara, facem galerie!
Monique, nici a mea nu a facut criza hormonala. De mancat eu ii dau cand cere, la 2-3 ore, oricum nu o trezesc.
MamiLili, n-am auzit sa se dea moasei sapun si prosop, poate ii dai cand face baie la bb.
Oana, subscriu la ce au zis fetele, probabil e o candidoza bucala, o cipercuta, au multi copii inca din primele zile. Dragos a avut si l-am facut cu glicerina boraxata si nistatin(acesta s-ar putea sa-l gasesti si la voi in farmacii), Adelina nu are deloc.
Lakioana, bine ati venit acasa!
Noi pentru colici folosim Bonissan si Gripe Water, vad ca merg astea deocamdata, noi nu prea aveam, doar dupa ce mananca ca e cam haplea.
Alina cu Adelina (31.08.2006) & Dragos (11.04.2002) pozici 1, pozici 2
eloise spune:
Am primit mesaj de la SANDRA, doctorul ei a oprit-o la spital din cauza contractiilor, se pare ca bebitza ei e grabita si zilele astea o s-o vada cu siguranta. Va pupa pe toate si ne tine la curent.
Eloise 36+ cu
EU
Virsta bebe
alessia80 spune:
MONIQUE-Mie mi s-a spus de nenumarate ori ca alaptatul trebuie sa fie la cerere! Sub nici o forma nu trebuie treziti pt a manca! Si crede-ma ca aceste sfaturi vin de la cei mai competenti neonatologi!
LULLABAY- stai linistita ca nu esti deloc ineficienta! Eu si sotul am stat doar 1 zi singuri, dupa care mi-a spus- hai sa chemam pe cineva ca nu mai pooott! Azi a venit mama de la SV cu o bona, care va sta cu noi si va face curatenie, mancare, si va mai sta cu ARMAND sa pot pleca si eu macar 2h/zi! Asa ca eu zic sa cauti pe cineva ca trebuie sa avem si noi o viata sociala cat de cat normala si mai ales trebuie sa avem putin timp sa ne ocupam si de noi!
SCUMPIK- eu folosesc burtiera din a 4 zi dupa cez la recomandarea med meu! Am mai vorbit cu prietene care au facut la fel ca mine si rez e spectaculos in max 4luni esti ca noua Am vorbit si cu pers care nu au folosit-o si la 2 ani dupa nastere mai au burta! eu o folosesc si am trecut deja de la M la S
ALESSIA80 cu minunea ARMAND (07.09.06)
poze
MamiLili spune:
Wowwww, bravo Sandra! Iti tinem pumnii, nastere usoara!
Alessia, ti-am trimis PM.
Lili sapt 36 cu