Prichindei martie - aprilie 2005 (111)
Raspunsuri - Pagina 19
ninocikap spune:
i-am pus si sosetele udate cu otet...
dar e cam bleg..de fapt e molesit, sta doar la mine in barte..el care nu sta locului o clipa..
offf... ca nu se face mare o data... sa stiu exact ce il doare... ca ma omoara cu episoadele astea de rosu in gat la fiecare raceala... nu e decato luna de ultima tura de antibiotic...![]()
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
nastasika spune:
Eu ii dau pt febra panadol si nurofen, altenativ la 4 ore, iar daca intre ele face febra peste 39 ii pun si un supozitor de novocalmin sau ii dau jumatate de fiola de algocalmin. Insanatosire rapida va doresc!!!
lu'gat rosu!
ninocikap spune:
Nastasika multumesc de lamurire. tot citeam pe prospect la algocalmin..si zicea ca se da la copii dar intramuscular...si nu stiam daca ii pot da si pe cale orala. 
Poze
nastasika spune:
Eu zic sa incerci sa-l duci si la alt medic, am auzit si eu fetele pe aici ca nu dau antibiotic la rosu'n gat. Un exsudat faringian i-ai facut? Nu stiu ce sa zic dar un antibiotic pe luna sigur nu e o solutie..
Mult noroc si sa auzim de bine!
ninocikap spune:
asa este, a facut cam des rosu in gat si mereu a ajuns la antibiotic alex daca nu il iau mai din oala asa ca sa zic... ajunge la a varsa... si atunci nu mai merge nici antibiotic pe cale orala... si de aceea mi-e cam frica sa nu ii dau... la primul rosu in gat cand nu prea stiam ce si cum..am ajuns la doctor la faza la care a avrsat absolut dupa fiecare masa.. si a trebuit sa facem intravenos acasa..ca am avut noroc sa gasim o asistenta aproape de noi .. ca altfel vroia sa ne interneze..
o sa incerc sa gasesc o cale de a-l imuniza... doctora mi-a zis de broncho-vaxom cica ar fi bun, se afce cure de 3 luni cate 10 zile pe luna si apoi pauza parac 3 luni si iara 3 luni cura. o sa ma mai interesez...
Poze
laura72 spune:
in sfarsit am gasit timp sa mai scriu,mai devreme se trezizs si nu mai puteam continua cu el prin preajma.bate in taste,da enter,apasa pe butoanele monitorului,nu se poate sta cu el aici.
Nino eu ii dau Algocalmin cate o picatura pe kg corp de fapt mai mult de 6 pic nu i-am dat si a scazut f. rapid si in timp mentine mai mult temperatura scazuta.asa am patit si noi in vara.pentru varsaturi sunt pic de metroclopramid ,nu stiu daca si supozitoare. nurpfenul la febra f mare nu se comporta cum trebuie a,cel putin la George,scade f greu.insanatosire grabnica.
Nastasika la alergii alimentare bubele sunt f mari si rosii nu au mijlocul rosu si tare.poate e la detergent sau cine stie.bine ca ati gasit un dr care sa-i schimbe modul de abordare a bolii .pupici nazdravanilor.
Cenia voi cum mai sunteti?
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
rrox3 spune:
Uff... am facut sport de la Izvor pana sus pe 13 septembrie, dupa mariott
si am ajuns si eu la serviciu....
Nino nu se da algocalmin fiole, nu stii sa-l dozezi corect si algocalminul poate avea foarte multe efecte nasoale. Se da algocalmin sub forma de picaturi, se numeste Nevralgin si se dozeaza in functie de greutatea copilului. Este foarte eficient la febra peste 39. Poti sa le inlocuiesti si cu algocalmin sub forma de supozitor, se numeste Novocalmin, dar e indicat dupa 4 ani in principiu. Multa sanatate! "Rosul in gat" e doar o faringita, adica faringele e iritat si inflamat si e absolut normal a apara in caz de viroze respiratorii. Nu inseamna ca gata, ii dai antibiotic. Daca vomita da-i picaturi Metrocropramid, dar in general nu vomita daca nu sta cu febra mare. 
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
oanamaria_luiza spune:
si eu am facut sport de dimineata...cu niste hartoage pe la primarie si inca n-am terminat...
Scriu repede pentru Nino; de acord cu Rox
Din experienta proprie efectul supozitorului tine mai putin decat efectul siropului. In tara i-am dat supozitor cu paracetamol si peste 3 ore febra era din nou peste 39. Aveam din Belgia sirop cu ibuprofen si efectul tinea 4-5 ore apoi febra urca din nou. L-am terminat si am cumparat dinn tara sirop cu ibuprofen si cu paracetamol si efectul tinea aprox 4 ore. Ii puneam o data supozitor, apoi sirop si tot asa alternativ. Toate astea se intamplau sub tratament cu antibiotic pentru un "rosu in gat" (s-a uitat doctorita in gatul lui si s-a dat pe spate: "vai dar e flama! neaparat antibiotic"). Timp de 3 zile am tinut-o asa. Apoi alt doctor ne-a dat solutia: doza dubla de antitermic combinat sirop ibuprofen si panadol baby. Ii dai doua seringi: una de ibuprofen (cati ml scrie pt greutatea lui)+una de panadol baby (cati ml scrie pt greutatea lui). Asa am facut in a 4a zi dimineata, efectul a tinut pana seara cand am repetat. Antibioticul l-am intrerupt, nu avea nici un efect inafara de diaree.
Stiu ca la Panadol baby exista si un echivalent romanesc mai ieftin dar mai prost (conf experientei mele). Eu mi-am facut provizii de panadol si pentru aici.
Sanatate lui Alex!
Oana si Rares(14.04.2005)
poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares
ligia13 spune:

ce e cu linistea asta mai fetelor pe aici?! toata lumea e la francofonie?
sau blocati in trafic?
Noi suntem "quite ok" ca sa zic asha.
Radu nu mai are muci aproape deloc, dar mai fornaie si uneori tuseste.
Restul familieie cam la fel, infundati si tusim, tati e cel mai afectta tura asta, cam zace!
Raducu ieri dupe ce l-am tinut eu cu kk la fundulet juma de ora, s-a dus afara si iar a facut kk si bunica nu a observat. Asha ca acum e iritat rau, niciodata nu a fost asha, mi-e tare mila de el.
Vreau sa va intreb ceva, la o maselutza e umflat tare si am vazut ca are o pungutza mica de singe inchegat parca, sau ceva colorat oricum, ca o vanataie. E normal E problema?
nino, la noi Nurofenul e bun, panadolul e frectie la picior de lemn, mai mult de 2 ore nu-i tine. Dar Cu Nurofen la 8 ore am facut fatza mereu.
andruzza, lipsesti nemotivat
. pe unde sunteti?
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
ellinia spune:
Ligia tu ii dadeai lui Raducu sirop din muguri de brad, nu? A fost eficient? Eu ii dau humex lui Stefan dar mai mult il da afara...siropul de brad are gust mai bun dar sa ii si treaca tusea!
Nino imi pare rau ca e Alex bolnav! Multa sanatate!
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos